Skocz do zawartości
IGNORED

CD z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.04.2024 o 15:34, (nie)przecietniak napisał:

No cóż, kto nie zdążył może żałować. Mi udało się kupić na portalu aukcyjnym w ostatnich dniach jeszcze za niecałe 2 stówki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, broniasz napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo Koledze dziękuję za powyższy link. Dzięki temu zwróciłem o 80 zł. droższy zakup (box jeszcze był nieodfoliowany przeze mnie) i zamówiłem z powyższego linku.

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

2 godziny temu, (nie)przecietniak napisał:

Bardzo Koledze dziękuję za powyższy link. Dzięki temu zwróciłem o 80 zł. droższy zakup (box jeszcze był nieodfoliowany przeze mnie) i zamówiłem z powyższego linku.

Musimy sobie pomagać.Ja też korzystam z wpisów forumowiczów.

• 1 miesiąc później...

Jak tam zakupy kolejnych CD`s z Biedry?  Universal chyba nie zapomniał o swoich klientach z PL bo cisza w tym temacie, zakładam, że nadal dostarcza "perełki" płytowe i nowości. 

------------

@szpakowski @przymul @bum1234  Są nowe dostawy? czy nadal kupujecie płyty z Biedry?

4 minuty temu, Bogusław_59825 napisał:

Jak tam zakupy kolejnych CD`s z Biedry?  Universal chyba nie zapomniał o swoich klientach z PL bo cisza w tym temacie, zakładam, że nadal dostarcza "perełki" płytowe i nowości. 

------------

@szpakowski @przymul @bum1234  Są nowe dostawy? czy nadal kupujecie płyty z Biedry?

O,pytanie z tezą.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

11 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Są nowe dostawy? czy nadal kupujecie płyty z Biedry?

Universal zapomniał, Biedronka zapomniała ... olali nas ... 😉

Bez przesady tam nie było żadnych rarytasów. W zasadzie te same płyty można było kupić w innych sklepach, często nawet taniej. Do tego bez ganiania po marketach, bo nie wszędzie były wszystkie tytuły z oferty. W Biedronce kupiłem w sumie 4 płyty, z których zostawiłem sobie dwa tytuły. 

4 hours ago, Bogusław_59825 said:

------------

O co chodzi?

O co chodzi?
No właśnie. Ja nie wiem po ch drążyć temat? Wczoraj słuchałem trochę streamingu i tak sentymentalnie odsłuchałem sobie dobrze mi znane z ery kaset albumy Armia - "Legenda" i jeszcze "Czas i Byt" . Tak mi się spodobało, że pomyślałem sobie, że chciałbym mieć takie klasyki na CD. Odpalam Allegro a tam wiadomo od cholery sklepów z płytami. Wrzuciłem co trzeba do koszyka i żeby wyszła wysyłka Smart zacząłem przeglądać inne propozycje filtrując po cenie. I powtórzę, po ch drążyć temat tej biedronki, czekać, pytać kiedy rzucą jakieś ochłapy na półkę, skoro jest taki wybór w necie i też w tych przystępnych cenach.

Oj tam oj tam, to był/jest?, po prostu sklep "za rogiem", w którym od ręki, bez kosztów dostawy można było kupić parę nowych płyt, za fajną cenę, tych co akurat brakowało w domu na półce.

Szczegolnie winylowych, tych kupiłem ze 20? w ciągu kilku lat.

CD kilka. Nie będzie więcej, no problem, bedą gdzie indziej. Tyle.

Edytowane przez iro III

Bogusław ma gorszy dzień, to musiał coś napisać. 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Iro, oczywiście, rozumiem. Nie to jestem wrogiem kupowania tam płyt, sam kilkanaście kupiłem, ale nie bardzo czuję, czemu tak ten wątek żyje. Tak jakby te płyty z biedronki były jakimś interesem życia.

20 godzin temu, szpakowski napisał:

Bez przesady tam nie było żadnych rarytasów. W zasadzie te same płyty można było kupić w innych sklepach, często nawet taniej. Do tego bez ganiania po marketach, bo nie wszędzie były wszystkie tytuły z oferty. W Biedronce kupiłem w sumie 4 płyty, z których zostawiłem sobie dwa tytuły. 

Dokładnie 👍

15 godzin temu, Wito76 napisał:

Iro, oczywiście, rozumiem. Nie to jestem wrogiem kupowania tam płyt, sam kilkanaście kupiłem, ale nie bardzo czuję, czemu tak ten wątek żyje. Tak jakby te płyty z biedronki były jakimś interesem życia.

Przy zakupach za 20 zł...płyta gratis !🙃

De gustibus non est disputandum

Dzień jak co dzień u Bogusława. Liczyłem na jakaś wypowiedz- teorie czemu dostawy bez wyraźnej przyczyny ustały?

Dla przypomnienia ... nadal uważam ze płyty "nieduże" pieniądze przyjeżdżały za wschodniej granicy, gdzie materiałem źródłowym była ... płyta CD z zachodu.  Ale dyplomatycznie stwierdzę, że mogę się mylić.  Zapewne nigdy Biedra nie zdradzi swojego źródełka z tanimi płytami. Dziś to już bez znaczenia, bo dział płytowy w B. całkowicie zlikwidowano.

Czas przeprosić się z Empikiem albo szukać innych sklepów.

35 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Dzień jak co dzień u Bogusława. Liczyłem na jakaś wypowiedz- teorie czemu dostawy bez wyraźnej przyczyny ustały?

Dla przypomnienia ... nadal uważam ze płyty "nieduże" pieniądze przyjeżdżały za wschodniej granicy, gdzie materiałem źródłowym była ... płyta CD z zachodu.  Ale dyplomatycznie stwierdzę, że mogę się mylić.  Zapewne nigdy Biedra nie zdradzi swojego źródełka z tanimi płytami. Dziś to już bez znaczenia, bo dział płytowy w B. całkowicie zlikwidowano.

Czas przeprosić się z Empikiem albo szukać innych sklepów.

Warto posłuchać eksperta,co ma wiedzę z pierwszej ręki.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

37 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Liczyłem na jakaś wypowiedz- teorie czemu dostawy bez wyraźnej przyczyny ustały?

Po prostu ktoś w Biedronce stwierdził, że przestało się opłacać. 

39 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Zapewne nigdy Biedra nie zdradzi swojego źródełka z tanimi płytami. Dziś to już bez znaczenia, bo dział płytowy w B. całkowicie zlikwidowano.

Jedynym źródełkiem w tym przypadku był i jest Universal. Te tanie płyty można było kupić w tej samej cenie lub nawet taniej w innych sklepach. Tekturowe pudełko ciężko nazwać działem płytowym ... 

37 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Wierzysz w to?

Wytłumacz,co sie stało z tymi płytami w biedronce?

8 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

Dla przypomnienia ... nadal uważam ze płyty "nieduże" pieniądze przyjeżdżały za wschodniej granicy, gdzie materiałem źródłowym była ... płyta CD z zachodu.  Ale dyplomatycznie stwierdzę, że mogę się mylić. 

Oj, łolaboga, aż już chciałem te wszystkie winyle z biedry wyyebać przez okno, podróby z rasiji, łolaboga...ale po odczytaniu ostatniego zdania, poniechałem...może się jednak mylisz.

Tak "stwierdzając dyplomatycznie" - po prostu głupoty tu sadzisz takie, że oczy pękają od ich czytania.

42 minuty temu, iro III napisał:

Tak "stwierdzając dyplomatycznie" - po prostu głupoty tu sadzisz takie, że oczy pękają od ich czytania.

To nie oczy.
To przepona.
Od smiechu.

• Pokaż nowe odpowiedzi