Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, payong napisał:

. Ale już dla audio jest to problem.

Żaden,nawet najmniejszy,szkoda że pewien forumowicz SławekR odszedł z tego forum i przy okazji zabrał sporo cennych wpisów na temat transmisji przez USB,pora skończyć z mitologią.

13 godzin temu, Piopio napisał:

Owszem tak jest ale w przypadku SPDiF. W przypadku asynchronicznego USB to DAC steruje przesyłem danych wg swojego zegara. Innymi słowy ciągnie dane i je taktuje po swojemu. 

Owszem, DAC decyduje kiedy wysyłana jest paczka danych, ale taktowana ona jest zegarem źródła. Sygnał USB Audio nie ma buforowania, jest to strumień informacji, który jest przetwarzany na bieżąco. To dlatego w naszych DAC znajdziecie system GMT, czyli reclocker. Z jednej strony owszem, znacznie on zmniejsza problemy z jitterem, ale też nie jest to perfekcyjne odfiltrowanie (tak jak nic nie jest perfekcyjne na świecie). Dlatego mimo wszystko lepsza jakość sygnału cyfrowego audio ma znaczenie. 

11 minut temu, iFi Audio napisał:

Owszem, DAC decyduje kiedy wysyłana jest paczka danych, ale taktowana ona jest zegarem źródła. Sygnał USB Audio nie ma buforowania, jest to strumień informacji, który jest przetwarzany na bieżąco. To dlatego w naszych DAC znajdziecie system GMT, czyli reclocker. Z jednej strony owszem, znacznie on zmniejsza problemy z jitterem, ale też nie jest to perfekcyjne odfiltrowanie (tak jak nic nie jest perfekcyjne na świecie). Dlatego mimo wszystko lepsza jakość sygnału cyfrowego audio ma znaczenie. 

Serio ? W nowych DAC są bufory danych. DAC taktuje dane po swojemu. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 minut temu, Piopio napisał:

Serio ? W nowych DAC są bufory danych. DAC taktuje dane po swojemu. 

Nie, nie we wszystkich. Nawet bym powiedział, że w mniejszości. Mówisz o kolejkowaniu FIFO. To fajna technika, ale kosztowna w implementacji, a daje efekt trochę lepszy niż dobrze zaimplementowany resampling. 

48 minut temu, iFi Audio napisał:

Nie, nie we wszystkich. Nawet bym powiedział, że w mniejszości. Mówisz o kolejkowaniu FIFO. To fajna technika, ale kosztowna w implementacji, a daje efekt trochę lepszy niż dobrze zaimplementowany resampling. 

No nie we wszystkich. W najnowszych kościach Sabre czy AKM jest obecna. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 4.05.2022 o 13:47, Piopio napisał:

No nie we wszystkich. W najnowszych kościach Sabre czy AKM jest obecna. 

Nie ma, to wymaga sporej ilości pamięci. Taka pamięć jest fizycznie duża i nie zmieściłaby się w scalaku. Sabre ma wbudowany upsampling, dlatego często je widzimy z dedykowanym oscylatorem :)

@kaliman2 dziękuję za recenzję! Cieszę się, że dobrze się bawiłeś z Zen Stream. Jak nie ma się do czego przyczepić, to jesteśmy zachwyceni :)

W dniu 20.04.2022 o 17:10, pawlardo napisał:

Tydzień testów zakończony więc czas podzielić się wrażeniami 🙂 Na wstępie, duże podziękowania dla @Audiomagic.pl i @iFi Audio za udostępnienie urządzenia do testów.

Pierwsze wrażenia

Po wyjęciu iFi Zen Stream z pudełka, pierwsze na co zwróciłem uwagę to waga tego odtwarzacza, według danych waży on nieco ponad pół kilograma, więc na takie małe “pudełko” to sporo, osobiście uważam to za plus gdyż całość jest bardzo dobrze i solidnie zbudowana z użyciem wysokiej jakości materiałów. Korpus i panele przód/tył są wykonane z aluminum, więc spora waga sugeruje że mamy tu trochę dobrej technologii w środku. Jeśli chodzi o zasilacz to mamy w zestawie standardowy zasilacz 9V który ma dość krótki kabel, z tego co pamiętam na oko to ok. 1m, w jednym miejscu był to problem, w innym nie 🙂

Przód wygląda dość minimalistycznie, z dwoma przełącznikami (Lewy - Włącznik/Wyłącznik, Prawy - Przełączenie pomiędzy WiFi/LAN), i z dwoma diodami (Lewa - Prędkość łącza, Prawa - Częstotliwość sygnału). Kolory diod LED trzeba zapamiętać aby wiedzieć co oznaczają więc tu na początku przydatna jest instrukcja.

Z tyłu wiele się dzieje, mamy tutaj do wyboru wiele złącz - SPDIF z iPurifier, 2 x USB 3.0 gdzie dolny port posiada systen tłumienia szumów ANC (Active Noise Cancellation) i służy do połączenia DACa. Do tego mamy port RJ-45, serwisowy port USB-C do aktualizacji systemu (aczkolwiek ja aktualizowałem system bardzo łatwo po sieci bez kabla), antenę WiFi no i przełącznik trybów “Exclusive Modes” który pozwala na przełączanie trybów pracy tak aby działał np. ekskluzywnie tylko pod Tidal lub Roon lub NAA lub DLNA albo ‘tryb ogólny’ - AIO (all in one). Podobno to rozwiązanie służy polepszeniu jakości dźwięku gdyż wtedy urządzenie koncentruje się na jednym trybie pracy (np. Tidal czy Roon) wyłączając zbędne procesy co rzekomo obniża jitter.  Ja osobiście nie słyszałem różnicy pomiędzy trybem AIO i Tidal słuchając muzyki z Tidala, być może nie mam tak dobrego słuchu. Dodam tylko że wg. producenta urządzenie działa bez problemu z Tidal Connect, AirPlay, SpotifyConnect, czy Roon, osobiście testowałem tylko Tidal i AirPlay, obydwa działały bardzo dobrze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ifimx51.thumb.jpg.96d34e64695412390dd238f0afe1af91.jpg

Porównanie i Odsłuch

iFi testowałem na dwóch różnych wzmacniaczach i porównywałem z różnymi źródłami dźwięku (Laptop, iPad, BlueSound NODE). Do testów słuchałem głównie z Tidal poprzez funkcję Tidal Connect.

Pierwszy test był w pokoju-biuro gdzie na codzień gram z Laptopa lub iPada poprzez USB na wzmacniaczu zintegrowanym Topping MX5 na kolumnach Dali Spektor 2. Przypomnę że iFi Zen Stream jest to stricte odtwarzać sieciowy który nie ma w sobie DACa więc musi być podłączony do zewnetrznego DACa lub wzmacniacza z DACiem, Topping MX5 ma DAC więc nie było problemu.
W porównaniu do Laptopa czy iPada, różnica w dźwięku była bardzo duża, oczywiście na korzyść iFi Zen Stream. Odrazu było słychać większą szczegółowość, lepszą scenę, muzyka brzmiała bardzo czysto, dźwięk był pełniejszy. Był to wynik jakiego oczekiwałem, aczkolwiek byłem ciekaw czy jest to aż taka różnica w sprzęcie czy sposobie strumieniowania muzyki z Tidal. Dla porównania na Laptopie puściłem podobne kawałki które mam zapisane lokalnie w FLAC no i tutaj już dźwięk był na podobnym poziomie, myślę że to pokazuje jak dobrze iFi radzi sobie z strumieniowaniem muzyki z Tidal (i pewnie innymi usługami). Być może mógłbym coś jeszcze pogrzebać w laptopie aby usprawnić strumieniowanie z Tidal ale pewnie musiał bym nad tym posiedzieć. Żałuje że nie miałem czasu aby wrzucić kilka lokalnych plików FLAC na iFi Zen Stream i jeszcze tak porównać z laptopem

ifipcipad.thumb.jpg.308ba76402ce646c1467da81286a1d92.jpg

Drugi test był w salonie gdzie na codzień gra BlueSound NODE podłączony (poprzez COAX) do wzmacniacza zintegrowanego NAD C388 na kolumnach Dali Oberon 7. W internecie i na forach dość często BS NODE i iFi Zen Stream są ze sobą porównywane, i mimo wspólnej cechy którą jest to że obydwa urządzenia są odtwarzaczami sieciowymi, to funkcjonalnie (jak i cenowo) dość się różnią - BS Node ma DAC, może działać jako przedwzmacniacz, posiada wejścia/wyjścia cyfrowe i wyjścia analogowe, no i mamy na pokładzie bardzo rozbudowane oprogramowanie które pozwala na korzystanie z większości internetowych usług muzycznych, do tego jest jeszcze możliwość obsługi zewnętrznych urządzeń (np. Subwoofery) jak i parowanie urządzeń na BluOS. iFi Zen Stream z kolei skupia się na odtwarzaniu muzyki, nic innego, więc chyba powinien wypaść lepiej.
I tutaj, lekkie zdziwienie, mówiąc szczerze nie byłem w stanie zbytnio rozróżnić tych dwóch urządzeń pod kątem dźwięku, mam wrażenie że przy niektórych kawałkach iFi był troszkę bardziej muzykalny ale to były bardzo małe różnice (chyba że sobie już sobie coś wmawiałem). Przypomnę że obydwa urządzenia były podłączone po kablu koaksjalnym, być może połączenie do zewnętrznego DACa po USB wykazało by większe różnice pomiędzy tymi urządzeniami, lub być może mam zbyt słaby słuch muzyczny :). Niektóre internetowe recenzje/porównania sugerowały że iFi gra o klasę lepiej niż BS Node, u mnie to się nie sprawdziło aczkolwiek nie testowałem wszystkich konfiguracji (COAX vs USB itp.). Gdzieś czytałem recenzję że po USB iFi gra dużo lepiej od BS Node, może tak jest.

ifibsnode.thumb.jpg.2e9a2e0f3faf9e01cd8573d382d9a0e1.jpg

Obsługa

Praktycznie nie ma zbyt co obsługiwać, wszystko odrazu działa od pierwszego podłączenia. Odtwarzanie muzyki odbywa się przez aplikacje zewnętrzne (Tidal, Roon, Spotify itp) które łączą się z iFi z poziomu aplikacji (w moim przypadku Tidal poprzez Tidal Connect). Do ‘systemu operacyjnego’ iFi można łatwo uzyskać dostęp poprzez wpisanie ifi.local w oknie przeglądarki, aczkolwiek wygląda bardzo podstawowo i raczej jest wykorzystywane do aktualizacji oprogramowania, muzykę też można odtwarzać/kontrolować z lokalnie podłączonych źródeł ale nie wygląda to zbyt zachęcająco. Podczas testów urządzenie było bardzo stabilne, tylko raz się zawiesiło ale to raczej z mojej winy. Jedną ciekawą rzecz którą zauważyłem to że sprzęt się dosyć grzeje, może być to wina standardowego zasilacza, podobno z lepszym zasilaczem iFi Xpower 15v nie ma tego problemu.

iFi-Audio-ZEN-Stream-3-690x424.thumb.png.893eacc865f5384442a1b4b6d4024b5a.png

Podsumowanie
Myślę że jako dedykowany odtwarzać sieciowy jest to bardzo dobre urządzenie, zapewniające dźwięk na wysokim poziomie, banalnie łatwą obsługę i dobrą integrację z najbardziej popularnymi usługami strumieniowania muzyki. Jako że iFi Zen Stream bazuje na komponentach RaspberryPi, jestem ciekaw czy dobra malinka DIY za mniej $ jest w stanie mu się postawić, głownie z uwagi na to że mamy tutaj trochę ciekawej autorskiej technologi iFi, może ktoś będzie w stanie porównać 😉
Osobiście, nawet gdyby iFi grał lepiej od BS Node to bym ich raczej nie zamienił gdyż w salonie, z uwagi na funkcjonalność, BS Node sprawuje się kapitalnie, ale tak jak wspomniałem są to inne urządzenia. Do pokoju-biuro gdzie używam laptopa i iPada jako źródło, iFi jest dość kuszącą opcją z uwagi na większą wygodę odtwarzania muzyki z Tidal jak i o wiele lepszą jakość dźwięku w porównaniu do laptopa czy iPada, muszę pomyśleć. Jestem ciekaw jak inni testujący ocenią ten sprzęt 🙂

Widze ze MX% sie koledze bardzo spodobal 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, marteo1981 napisał:

@iFi Audiodo którego z forumowiczów wysyłam ZENa w tym tygodniu? 

Może zaktualizuję listę w tym wątku, żeby było wygodniej:

1. Piopio
2. Pawlardo
3. Ksiezyc
4. Yogi7
5. Kaliman2
6. Prawie Audiofil
7. Marteo1981
8. Marcin Wielgus
9. Kw202
10. Payong
11. 5z0p3n
12. Kurtisblow
13. Pawel Pw
14. Gokar83
15. Ziarutek - jestem za użytkownika Kaaapa

Jeżeli wszystko idzie zgodnie z planem to @marteo1981 wysyła do @Kw202, a @Marcin Wielgus wysyła do @payong.

Proszę o potwierdzenie.

16 godzin temu, Kw202 napisał:

Ok

Jak będziesz wysyłał do mnie to napisz do mnie na PW wiadomość żeby mi nie umknęło.

Dziękuję i powodzenia! Miłego testowania

Czytam tu że zasilanie nie ma wiekszego znaczenia jak jest izolacja galwaniczna ,przecież zasilacz to płuca urządzenia im lepszy tym lepszy dźwięk. Czy nie jest tak że wysokiej jakości DAC USB ,ma izolację galwaniczną ? 

Czytam tu że zasilanie nie ma wiekszego znaczenia jak jest izolacja galwaniczna ,przecież zasilacz to płuca urządzenia im lepszy tym lepszy dźwięk. Czy nie jest tak że wysokiej jakości DAC USB ,ma izolację galwaniczną ? Można gdzieś kupić taki ilolatr galwaniczny z opcją zwrotu gdyby okazał się zbędny w moim DACu ?

Godzinę temu, folab napisał:

Czytam tu że zasilanie nie ma wiekszego znaczenia jak jest izolacja galwaniczna ,przecież zasilacz to płuca urządzenia im lepszy tym lepszy dźwięk. Czy nie jest tak że wysokiej jakości DAC USB ,ma izolację galwaniczną ? 

A wiesz jak działa izolacja galwaniczna ? Wiesz jak działa przesył po USB ? Jeśli urządzenie działa w domenie analogowej to zasilanie ma ogromne znaczenie czyli np zintegrowany streamer - Bluesound Node. Jeśli tylko przesyła dane cyfrowe po USB to zasilanie nie ma znaczenia jeśli zastosujemy izolację galwaniczną. 

Owszem dobre DAC mają izolację galwaniczną: Chord, EMMLabs, Meitner, dCS. 

Edytowane przez Piopio

18 minut temu, Piopio napisał:

A wiesz jak działa izolacja galwaniczna ? Wiesz jak działa przesył po USB ? Jeśli urządzenie działa w domenie analogowej to zasilanie ma ogromne znaczenie czyli np zintegrowany streamer - Bluesound Node. Jeśli tylko przesyła dane cyfrowe po USB to zasilanie nie ma znaczenia jeśli zastosujemy izolację galwaniczną. 

Owszem dobre DAC mają izolację galwaniczną: Chord, EMMLabs, Meitner, dCS. 

Bedę miał na dniach zasilacz Ifi elite ,zobaczę czy będzie miał wpływ na sygnał USB z Ifi Zen Stream  .  A ten izolator galwaniczny to tylko na Aliexpres ?

27 minut temu, folab napisał:

Bedę miał na dniach zasilacz Ifi elite ,zobaczę czy będzie miał wpływ na sygnał USB z Ifi Zen Stream  .  A ten izolator galwaniczny to tylko na Aliexpres ?

Wystarczy łączyć się po WiFi i już dźwięk jest lepszy z iFi. Zasilanie poprawia przekaz a izolator czyni go już idealnym bo zatrzymuje wszelkie zakłócenia elektryczne. 

Topping HS01 jest dostępny na:

www.audiophonics.fr

www.hifigo.com

12 minut temu, Piopio napisał:

Wystarczy łączyć się po WiFi i już dźwięk jest lepszy z iFi. Zasilanie poprawia przekaz a izolator czyni go już idealnym bo zatrzymuje wszelkie zakłócenia elektryczne. 

www.audiophonics.fr

www.hifigo.com

połączyłem ifi właśnie po WIFI,chyba najwygodniej  będzie mi przez Aliexpres

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez folab
muszę cos dopisać

Niektórzy sięzastanawiają czy jest róznica w dźwięku po ustawieniu z tyłu urządzenia opcji np. Tylko Tidal , jest wyraźna różnica ,dźwięk staje mniej cyfrowy,bardziej jednolity nie tak poszarpany i sztuczny ,warto też zadbać o to aby urządzenie nie stało bezpośrednio na innym urządzeniu ,powinno mieć swoje miejsce a jeżeli juz musi stać tak jak u mnie na DACu to ja podłożyłem mate bitumiczną , różnica jest subtelna ,trochę pełniejsze brzmienie ,ale to już trzeba mieć wysokiej klasy sprzęt towarzyszący żeby to usłyszeć.

Edytowane przez folab
muszę cos dopisać

Czy ktoś spotkał się z następującym problemem w iFi Zen Stream:

1. Pierwsze dodanie zasobu sieciowego (NAS) - wynik skanowania nie zawiera wszystkich pozycji z NASa, aktualizacja skanowania nic nie zmienia.

2. Przywrócenie ustawień fabrycznych - skanowanie przebiega, ... pokazuje zwiększającą się liczbę abumów itd. i nagle kończy się z wynikiem 0 albumów itd.

3. Reset twardy i update do wersji 2.31.7 - bez zmian

4. Reset twardy i pozostanie przy wersji 2.29.2 - bez zmian

Po DNLA wygląda, że jest OK.

W dniu 12.05.2022 o 17:01, Piopio napisał:

www.audiophonics.fr

www.hifigo.com

sprawdzę twoją wiarygodność jeżeli chodzi o brzmienie tego urządzenia ,dociąż ten strimer czymś od góry i napisz czy słyszysz róznicę...

W dniu 12.05.2022 o 21:13, folab napisał:

Niektórzy sięzastanawiają czy jest róznica w dźwięku po ustawieniu z tyłu urządzenia opcji np. Tylko Tidal , jest wyraźna różnica ,dźwięk staje mniej cyfrowy,bardziej jednolity nie tak poszarpany i sztuczny ,warto też zadbać o to aby urządzenie nie stało bezpośrednio na innym urządzeniu ,powinno mieć swoje miejsce a jeżeli juz musi stać tak jak u mnie na DACu to ja podłożyłem mate bitumiczną , różnica jest subtelna ,trochę pełniejsze brzmienie ,ale to już trzeba mieć wysokiej klasy sprzęt towarzyszący żeby to usłyszeć.

Ale masz wyobraźnię ! Wow ! 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Ale masz wyobraźnię ! Wow ! 

Normalnie chyba to kupię. Wyleję asfalt , wysokiej klasy sprzęt mam , więc Nirvana gwarantowana. 🤣🤣🤣

Domyślam się że większość z was nie usłyszy wpływu na dźwięk, następuje delikatne dopełnienie całego pasma ,jeżeli urządzenie stoi na szkle ,na innym urządzeniu czy na kamieniu warto taką matę dać dodatkowo pod urządzenie ,znowu całe pasmo delikatnie dopełnia się. Mata bitumiczna  była czasem stosowana w odtwarzaczach CD wyższej klasy ,wklejana była w pobliżu wrażliwych elementów . Warto ustawić tryb Exkusive ,zmaina bardzo wyraźna ,znika lekko cyfrowy nalot ,robi się gładko i płynnie z zachowaniem detali.                                                                                                                                                            Kto chce niech to zastosuje ,kto nie to nie,myślę że warto nawet jak sprzęt nie pozwala nam jednoznacznie usłyszeć zmianę bo to działa ,można pokombinować i niech tak gra tydzień a potem wszytko zmienić i możemy poczuć wtedy że czegoś zaczęło brakować

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez folab
muszę cos dopisać

Witam, czas na moją krótką refleksję z Ifi stream. Na początku podziękowania dla @Audiomagic.plza wypożyczenie do posłuchania tego grajka. Postaram się opisać szczegóły które mi się podobały i nie podobały, dużą robotę już zrobili moi poprzednicy, którzy napisali recenzje na bardzo wysokim poziomie, tak więc opis wyglądu, wejść, wyjść etc. pominę 😉

ZENek u mnie od początku był zasilany oryginalnym zasilaczem i podłączony do DACa poprzez kabel USB, za moje źródło pracuje malinka + allo digione 1.2 z zasilaniem liniowym z oprogramowaniem Moode spięte poprzez BNC w moim Matrix Quattro DAC. W takim połączeniu przez tydzień grałem sobie. 

Jeśli chodzi o bezpośrednie porównanie tych dwóch źródeł, nie stwierdziłem ŻADNYCH różnic w odbieranym dźwięku. Pytanie czy malina to taki dobry poziom grania, a Zen słaby? Raczej nie, ponieważ uważam moje źródło za bardzo dobre, więc na równi stawiam ZENa, czyli jest bardzo dobrze. Nie bawiłem się testy Ifi z użyciem wejścia spdif gdyż dla mnie nie było różnicy w graniu mojego dac po wejściu usb czy spdif, tyle w tym temacie. Teraz krótko co mi się podobało a co nie :

Na PLUS:

- mała, zwarta, dobrze wykonana obudowa, 

- Tidal Connect w tym urządzeniu działa bez zająknięcia, 

- bardzo fajna sprawa z wyłączeniem diod informujących o statusie internetu oraz aktualnym próbkowaniu 

- wspomniany bardzo wysoki poziom dźwięku ( w moim przekonaniu), 

- naprawdę stabilna praca urządzenia, 

- urządzenie od włączenia chyba po 30 sekundach jest gotowe do pracy, to cenię bardzo, 

Na MINUS:

- WiFi, tu poległem, przez tydzień czasu nie udało mi się połączyć bezprzewodowo na dłuższy czas , strona się nie ładowała, zrobiłem wszystko wg instrukcji, pokazało że uzyskałem połączenie przez wifi, ale odpięcie kabla sieciowego skutkowało braku internetu. Rest fabryczny i update do najnowszego softu nic nie dało, tak samo jak reset routera. Inne sprzęty działały u mnie w międzyczasie po wifi bez problemu, 

- aplikacja IFI stream z sklepu Google Play też do końca nie sprawdziła się u mnie, strona wiecznie się ładowała, aż po chyba 4 dniach w końcu załapała i mogłem skorzystać z możliwości posłuchania radia internetowego oraz muzyczki z pendriva, 

- dziwna sytuacja była u mnie z wyborem trybu pracy, najstabilniej grało u mnie na pozycji 1 All in one, oraz na pozycji bodajże 3 Tidal, dla wyjaśnienia sprawy, gdy dałem pozycje DLNA i używałem aplikacji mconnect oraz bubble na Zen diody pokazywały połączenie i próbkowanie, aplikacje że utwór leci, ale niestety w głośnikach cisza. Wybór pozycji 1szej poskutkował popłynieciem dźwięku z głośników,o tak też do końca miałem go ustawionego. Wybór pozycji 3 Tidal nie sprawił mi nigdy problemu, Connect w aplikacji łączył się za każdym razem, 

- urządzenie trochę się grzeje, może bardziej niż trochę, mi to nie przeszkadza, ale nasuwa pytanie co z żywotnością elektroniki wewnątrz?

Reasumując jeśli by pozbyć się tych minusów(pytanie czy tylko ja tak miałem), nie licząc tego z grzaniem się ZEN, to jest to bardzo ciekawe urządzenie, które warto polecić przede wszystkim za jakość dźwięku, Tidal Connect, stabilną pracę, obudowę oraz że jest to produkt gotowy nie jak moje DIY w postaci maliny. Urządzenie warte zastanowienia 😉

PS na koniec dodam że Spotify Connect też śmigało bez problemu, dziękuję za uwagę, pozdrawiam Marcin 😊

• Pokaż nowe odpowiedzi