Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.04.2022 o 10:54, Piopio napisał:

Póki co to nie. Ale www.audiomagic.pl zamówił już 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, marteo1981 napisał:

Ja osobiście tego nie miałem z tym zasilaczem. 

słychać jak zbliżysz się na jakieś pół metra

3 minuty temu, Kw202 napisał:

Zdradzisz kolego jaki to sprzęt? 

w moim przypadku dobrej klasy zestaw słuchawkowy, chcesz wiedzieć dokładnie jaki ?

@folabja nie słyszałem, ale też nie powiem ze się do niego przytulałem 😉

Ktoś napisał że zmiana zasilacza zmniejszy grzanie się urządzenia, to są dobre wiadomości 👍

Edytowane przez marteo1981
5 minut temu, marteo1981 napisał:

Ktoś napisał że zmiana zasilacza zmniejszy grzanie się urządzenia, to są dobre wiadomości 👍

zamówiłem zasilacz IFI Elite  ale będzie za miesiąc...😒

15 minut temu, marteo1981 napisał:

Trzy posty wyzej

1 godzinę temu, folab napisał:

Ukryta Zawartość

za 2-3 tygodnie dostawa. Pewnie wtedy dotrze większa ilość zamówiona przez dystrybutora, czyli AM.

Ukryta Zawartość

w moim przypadku dobrej klasy zestaw słuchawkowy, chcesz wiedzieć dokładnie jaki ?

Dawaj 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

słychać jak zbliżysz się na jakieś pół metra

Zgłoś się do punktu dealerskiego z prośbą o wymianę zasilacza, tak być nie powinno :)

Co do problemów z Wi-Fi to podejrzewam, że mogą one dotyczyć jakiejś partii urządzeń. Mój egzemplarz śmiga bez problemu, a nie powiem, żeby mój router był powalający. Może to kwestia jakiegoś elementu. Czy macie możliwość użycia innej antenki Wi-Fi niż ta co jest w zestawie?

7 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Dawaj 

Nie ma sie czym chwalić ,ale słuchawki zawsze pokażą więcej...... Odtwarzacz QAT Audio RS3 , wazmacniacz   Cain HA-1A MK2  , wzmacniacz/DAC  Copland DAC 215      ,Słuchawki   Audio Qest Night Hawk , Sennhesier HD-600 ,Beyer Dynamic 990 PRO , Monoprice Monolith M1060........Taki zestaw wystarczy żeby usłyszczeć wszystko , słuchałem słuchaweki aż do 25 000 zł i owszem było lepiej ale nie na tyle żebym chciał nerkę sprzedać.

17 minut temu, iFi Audio napisał:

Zgłoś się do punktu dealerskiego z prośbą o wymianę zasilacza, tak być nie powinno 🙂

Co do problemów z Wi-Fi to podejrzewam, że mogą one dotyczyć jakiejś partii urządzeń. Mój egzemplarz śmiga bez problemu, a nie powiem, żeby mój router był powalający. Może to kwestia jakiegoś elementu. Czy macie możliwość użycia innej antenki Wi-Fi niż ta co jest w zestawie?

Ja mam tak blisko router że nawet bez anteny mi wykrywało ZENa, ja uważam że problem leży gdzieś indziej, może być tak, że faktycznie pewna seria urządzeń ma jakieś problemy z połączeniem po wifi. Zgaduję tylko, jeśli nie miałbym problemu z wifi, to i inne mankamenty które opisałem, nie miałyby miejsca. Taki chyba urok konkretnego egzemplarzu. 

19 minut temu, marteo1981 napisał:

Ja mam tak blisko router że nawet bez anteny mi wykrywało ZENa, ja uważam że problem leży gdzieś indziej, może być tak, że faktycznie pewna seria urządzeń ma jakieś problemy z połączeniem po wifi. Zgaduję tylko, jeśli nie miałbym problemu z wifi, to i inne mankamenty które opisałem, nie miałyby miejsca. Taki chyba urok konkretnego egzemplarzu. 

Pisałem wczesniej o swoich problemach w połączeniu ze Streamem. Możliwe było tylko pierwsze połączeniu po wykryciu Streama w sieci WiFi. Po zalogowaniu do urządzenia i wybraniu domowego połączenia z WiFi Stream znikał z otoczenia sieciowego. Wystarczyło jak koledzy podpowiedzieli, zidentyfikować w routerze nowy nr IP nadany dla iFi. Po wpisaniu tego numeru do przeglądarki bez problemu już przebiegało łączenie się z urządzenia. Od tego czasu gra świetnie i już od paru dni testuję zasilanie liniowe, gra jeszcze lepiej.

Ta sugestia mi jakoś umknęła, może faktycznie by to pomogło. Teraz niestety już nie sprawdzę tego. Mimo tego, liczyłem że robiąc wszytko wg dołączonej instrukcji, uzyskam połączenie bezprzewodowe. 

14 godzin temu, marteo1981 napisał:

Przekazałem info do RnD, może coś im przyjdzie do głowy. Takie tour jest też po to, żebyśmy mogli doskonalić nasze produkty :)

W dniu 21.04.2022 o 22:02, Piopio napisał:

Hejcik na produkcie widzę 😉 Tidal Connect, upnp, Roon coś Ci mówią ?

Tak się składa, że instalowałem wielokrotnie Daphile. Zawsze to było upierdliwe. Ifi włączasz i działa 😉

Żaden hejcik, tylko opinia kolegi maciek1, z którą i ja się zgadzam. Są ludzie, którzy maja inne odczucia przy używaniu tego samego sprzętu. Piszesz, że kolega maciek1 hejtuje a Ty dla odmiany bezkrytycznie wychwalasz i tak przesładzasz i kółko powtarzasz te same teksty, że  ...............

Ja nie mam żadnych kłopotów z instalacją Daphile ani jego eksploatacją. Nawet tak go zintegrowałem z DACiem, że DAC wyświetla mi na niedużym ekranie LCD okładki, tytuły, częstotliwość i ilości bitów wejścia, wyjścia (jeśli po drodze jest upsampling), rodzaj pliku (kontenra). Daphile na NUCu za 500 zł odtwarza pliki z TIDALa, Spotifia, radia internetowe, NAS, USB, RAM i kosztuje nic. A że startuje z pena, to mogę go w każdej chwili zamienić na VOLUMIO, Snakeoil lub ROCK (Roon Optimized Core Kit, to akurat jest na wew. dysku). Mam łączność ethernet i WiFi, dostęp zdalny z każdego urządzenia czy to PC, MAC, iPhone czy smartfon Android lub tablet. Próbowałem też ROONa przez dłuższy okres i podobał mi się pod wieloma względami ale nie przekonał mnie w kontekście poprawy jakości muzyki w stosunku do kosztów.

Wybrałem Daphile ale nie krzyczę wszem i wobec, że to jest jedyne i najlepsze rozwiązanie. Każde z tych rozwiązań ma wady i zalety, które będę się zupełnie inaczej artykułowane przeze mnie i inaczej przez Ciebie. Jesteśmy różni i mamy różne potrzeby i możliwości, różną wrażliwość dlatego wybieramy różne rozwiązania.

Za to akurat mam duże problemy z egzemplarzem, który dostałem do testów.

Różnijmy się pięknie a nie obrażajmy.

26 minut temu, payong napisał:

i kółko powtarzasz te same teksty, że  ...............

A dlaczego nie mam powtarzać jak coś jest dobre i sprawdzone ? Sugerujesz, że trzeba cyklicznie zmieniać obiekt rekomendacji ? Różni ludzie pytają ale odpowiedź jest ta sama. 

Bardzo dobrze znam Daphile. Kiedyś bardzo go promowałem. Ale jest już przestarzały. Nigdy nie będzie miał Tidal Connect, Roon Ready. Tidal przez LMS to jest obecnie porażka. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A założysz się że będzie miał, kwestia napisania skryptu (uprzedzając pytanie, nie mam czasu ani potrzeby). Za to nie kosztuje nic. Nie wszyscy czują potrzebę korzystania z TIDAL Connect. I nie namawiam nikogo do instalacji Daphile, iFi Stream jest fajny, gotowy, no prawie gotowy do użytkowania po wyjęciu z pudełka i mnóstwo ludzi go za to polubi. Ale ważne, żeby mieć WYBÓR a nie jedną jedynie słuszną opcję.

W dniu 16.05.2022 o 18:26, marteo1981 napisał:

- urządzenie trochę się grzeje, może bardziej niż trochę, mi to nie przeszkadza, ale nasuwa pytanie co z żywotnością elektroniki wewnątrz?

u mnie jest delikatnie ciepły a chodzi kilka godzin dziennie na tym gównianym zasilaczu

W dniu 16.05.2022 o 19:38, folab napisał:

Ukryta Zawartość

Mam pytanie czy idefender to nie do samo co hs01?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Prewwit napisał:

Ukryta Zawartość

To nie to samo ,ale może Piopio wytłumaczy bo technicznie to słabo 

Ukryta Zawartość

52 minuty temu, Prewwit napisał:

Ukryta Zawartość

To nie to samo. 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tu jest test tego kilera hajendu - może to coś dać w określonym przypadku, ale jak widać już nawet przy malinie 4 albo połączeniu zbalansowanym nic nie daje...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

12 minut temu, marcinmarcin napisał:

Tu jest test tego kilera hajendu - może to coś dać w określonym przypadku, ale jak widać już nawet przy malinie 4 albo połączeniu zbalansowanym nic nie daje...

Ukryta Zawartość

chyba że daje jakieś niezidentyfikowane walory soniczne 😄

ale to już chyba audiołudu

Owszem Malina ma bardzo mało zaszumione USB. A co ma do tego połączenie zbalansowane ?

Ukryta Zawartość

Intona działa na tej samej zasadzie co Topping HS01.

Mając sprzęt za 30k to chyba nie grzech wydać 399 zł na izolator ? Na pewno więcej dobrego wniesie niż kable 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

2 minuty temu, Piopio napisał:

A co ma do tego połączenie zbalansowane ?

nie przekazuje szumów z pętli masy?

chyba pomiarów nie będziesz podważać 😉 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 godziny temu, Piopio napisał:

Jest jeden warunek, żeby każdy transport grał tak samo - DAC musi być nowoczesny

Po czym poznać,  że DAC jest nowoczesny? Mam go rozebrać?

10 minut temu, Ziarutek napisał:

Po czym poznać,  że DAC jest nowoczesny? Mam go rozebrać?

Po zastosowanej kości ...

• Pokaż nowe odpowiedzi