Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, partick napisał:

gorzka prawda jest taka, że w kabelkach siedzą pantoflarze, którym kobieta nie pozwala na normalne kolumny.

hmm??? 

Troche rozwiniesz ta enigmatyczna mysl?

Mi małżonka pozwala nawet na ustroje akustyczne w salonie, ktore sa bardziej widoczne niz "normalne kolumny" czymkolwiek one są 🙃

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Jakie to normalne kolumny? 
Droższe od kabelków ;)

Mi małżonka pozwala nawet na ustroje akustyczne w salonie, ktore sa bardziej widoczne niz "normalne kolumny" czymkolwiek one są

Polemizowałbym. Są tak zrobione aby je było jak najmniej widać, patrząc od frontu.

bd49a65eef8a332e1466fa0414da03ed.jpg

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

8 godzin temu, partick napisał:

Droższe od kabelków 😉

Polemizowałbym. Są tak zrobione aby je było jak najmniej widać, patrząc od frontu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

bardzo podobne do wharfedale Diamond 9.5 , miałem takie , ale to raczej nie ten dział do propagowania tychże

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, partick napisał:

a ty na serio czy bijesz piane? 

Przeciez ktoś może miec zolte czy zielone  sciany? To gdzie to znika.

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

a ty na serio czy bijesz piane? 
Przeciez ktoś może miec zolte czy zielone  sciany? To gdzie to znika.
Nic nie napisałem o znikaniu.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

3 godziny temu, partick napisał:

Nic nie napisałem o znikaniu.

to na zielonym lub zoltym tle bedzie malo je widac??? 

Dziwne wpisy tworzysz

ciekawe zjawisko , coś jakby holografia dźwiękowa , dźwięki które otaczają , są namacalne , czytelne ,niezależnie od źrodła nagrania. Można to osiągnąć tylko zasilaniem i dodatkowo podkładkami w źródle [od gniazdka ] włącznie z listwą . Niesamowite jest to że po osiągnięciu takiego stanu trwa to jakiś czas a następnie normuje się i powoduje jakby stan faktyczny tzn odbiór muzyki realizatora dźwięku na płycie , ten stan moim zdaniem to jest jakby odnośnia tego max co można osiągnąć , myśle ze to jest właśnie tajemnica bardzo drogich kabli , czyli taka równowaga która pozwala wymóc  wszystko z przekazu . Sądzę że odpowiednią konfguracją można to osiągnąć tez na budżetowych kablach ale z dobrym przewodnikiem co mam wrażenie osiągnąłem .Ciekawy jestem wywodu fanów audio czy mają takie doświadczenia i jak to interpretują

Edytowane przez krzystekov
7 godzin temu, krzystekov napisał:

Można to osiągnąć tylko zasilaniem i dodatkowo podkładkami w źródle

Choc slysze kable, zasilacze itp. to chyba troche tu przegiales. Przeceniasz te elementy. To tylko i wylacznie lekkie leciutkie rzeźbienie i to o czym piszesz osiagniesz zmieniajac samo zrodlo czy daca itp. 

• 1 miesiąc później...
W dniu 14.09.2024 o 07:24, krzystekov napisał:

ciekawe zjawisko , coś jakby holografia dźwiękowa , dźwięki które otaczają , są namacalne , czytelne ,niezależnie od źrodła nagrania. Można to osiągnąć tylko zasilaniem i dodatkowo podkładkami w źródle [od gniazdka ] włącznie z listwą . Niesamowite jest to że po osiągnięciu takiego stanu trwa to jakiś czas a następnie normuje się i powoduje jakby stan faktyczny tzn odbiór muzyki realizatora dźwięku na płycie , ten stan moim zdaniem to jest jakby odnośnia tego max co można osiągnąć , myśle ze to jest właśnie tajemnica bardzo drogich kabli , czyli taka równowaga która pozwala wymóc  wszystko z przekazu . Sądzę że odpowiednią konfguracją można to osiągnąć tez na budżetowych kablach ale z dobrym przewodnikiem co mam wrażenie osiągnąłem .Ciekawy jestem wywodu fanów audio czy mają takie doświadczenia i jak to interpretują

Problem w tym, że jak już myślisz że dotknąłeś optimum i możesz w końcu siąść na laurach, to dobra platforma na której ustawisz tylko jeden element systemu zmieni całość w cos zdecydowanie lepszego. Przechodzę właśnie fascynacje Tranquility Base od SR. Rewelacja.

Wspomniane sieciówki od ansuz to klasa sama w sobie.
DTC Supreme od gniazdka do listwy, zainstalowany kilka tygodni temu diametralnie zmienił u mnie brzmienie całego systemu.

W przypadku wzmacniaczy (dwa gniazdka sieciowe każdy) SRX od synergistic w tandemie z Ansuz DTC brzmi znacznie lepiej niż dwa Ansuz DTC.

….be still and know….

Na końcu są w kolumnach garbate głośniki i cała ta ars poetica w bagnie się co najwyżej nuża

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 15.09.2024 o 04:59, Mikelas76 napisał:

To może ty nie Niusią być powinnaś? c*ota, w tym przypadku lepiej pasuje. 

pozdrawiam cieplutko. 

Dyskusja na Hi End - owym poziomie...

• 2 tygodnie później...

Własnie jestem po krótkim odsłuchu kabli MPS M 17 u kolegi z forum i u siebie .Nie wiem ile trzeba by było wydać żeby zagralo  lepiej niż na kablach MPS M17 .Rewelacja można brać w ciemno miałem wpięte 4 sztuki wtyki Monos najwyższe 

Dodam że z kabli do około 3 kz z kabli które miałem wpięte wszystko przy tym kablu jest słabe lub bardzo słabe polecam spróbować ,

Własnie jestem po krótkim odsłuchu kabli MPS M 17 u kolegi z forum i u siebie .Nie wiem ile trzeba by było wydać żeby zagralo  lepiej niż na kablach MPS M17 .Rewelacja można brać w ciemno miałem wpięte 4 sztuki wtyki Monos najwyższe 
Dodam że z kabli do około 3 kz z kabli które miałem wpięte wszystko przy tym kablu jest słabe lub bardzo słabe polecam spróbować ,
Kabel kupiony osobno I wtyki Monos, ale jaki model możesz podrzucić temat

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

5 godzin temu, venom200 napisał:

Wtyki Monosaudio 109, głównie rodowane, lub mixy rodu ze złotem. Niestety te wtyki bardzo podrożały, ja kupowałem w przedziale 220-300zl komplet, w tej chwili ciężko dostać poniżej 600. Złocone są trochę tańsze.

Kabel kosztuje standardowo 700zl za 1.5 metra, ale wskakują czasem promocje poniżej 500. Warto wrzucić do koszyka i obserwować.

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

23 godziny temu, venom200 napisał:

Tak jak kolega staropolska napisal ,skrobnij coś jak u ciebie po podłączeniu .Warto z wtykami popróbować róznymi złoto rod lub mix 

Tak jak kolega staropolska napisal ,skrobnij coś jak u ciebie po podłączeniu .Warto z wtykami popróbować róznymi złoto rod lub mix 
Wiesz co to było pytanie, o to jak kupował właściciel , jechałem autem i składnia wyszła jak wyszła. Przepraszam za wprowadzenie w błąd

15 godzin temu, venom200 napisał:

jechałem autem i składnia wyszła jak wyszła.

W czasie prowadzenia samochodu pisałeś?

"Gratulacje!"

No i wyszło jak wyszło, dobrze, że bez wypadku, "miszczu kierownicy".

W czasie prowadzenia samochodu pisałeś?
"Gratulacje!"
No i wyszło jak wyszło, dobrze, że bez wypadku, "miszczu kierownicy".
Nie można siedzieć w aucie, lub zatrzymać sie np w toalecie. Miałem na mysli ogólnie w podróży. W czasie jazdy ciężko by jednak było. Pomyśl naprawdę

Witam szanowne grono. Zastanawiam się nad zrobieniem kabla samodzielnie. I tu pytanie jakie wtyki , tylko jakie wtyki?
Rodowane czy jakie np?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 31.10.2024 o 14:16, greg1973 napisał:

Ty tak serio? 😁

A możesz wymienić te wszystkie kable do 3tys. które przy tym MPSie na Monosach siadły? 😁

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Nie można siedzieć w aucie, lub zatrzymać sie np w toalecie

23 godziny temu, venom200 napisał:

jechałem autem

Jeśli to przejęzyczenie - faktycznie masz kłopot z pisaniem.

Jeśli nie - 

Pomyśl naprawdę

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Ty tak serio?

Chyba tak

2 godziny temu, venom200 napisał:

Witam szanowne grono. Zastanawiam się nad zrobieniem kabla samodzielnie. I tu pytanie jakie wtyki , tylko jakie wtyki?
Rodowane czy jakie np?

Bedzie problem z odsprzedaza tego monosa za rok czy dwa. Furutech, wattgate, oyaide czy neotech przy odsprzedazy wychodza duzo lepiej. 
Bepiecznie jest mimo wszystko pomieszac zloto z rodem. Zapomnialem, moze @sir.jax przypomni ktory jest jakby wtyk wiodący?Chyba na IEC lepiej dac rod a na schuko złoto? Tak to jakoś było Jacku?
Chyba ze chcesz podkrecic gore kosztem dolu to dwa rody, ale podstawowe pytanie jak gra ten kabel?

Z moich doświadczeń wynika, że wtyk schuko ma większy wpływ. Pewno dlatego, że tam po prostu jest więcej materiału.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

3 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

Z moich doświadczeń wynika, że wtyk schuko ma większy wpływ. Pewno dlatego, że tam po prostu jest więcej materiału

Ja mam pomieszane wtyki, tylko kabel neotecha ma dwa zlotka od furu, a furu alpha3 ma dwa rody furu. Reszta wymieszana bo tak sie ladnie bilansuje.

Wlasnie nie pamietam jak to Jacek mowil. On krecil mase kabli i wierzylbym w jego opinie 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi