Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, audiograde napisał:

To niezupełnie tak. Bardzo dużo wnosi odsprzęganie ekranów od pól przewodników. I tutaj chyba najwięcej do powiedzenia ma Synergistic Research. Ich metoda przynosi rewelacyjne efekty - niestety też kosztuje baardzo poważne pieniądze 😞 

a swoją drogą - warto posłuchać tych próbek:

ale chyba nie zaprzeczysz że sztuką jest zrobić coś bez bardzo poważnych pieniędzy , trzeba sobie tez zdać sprawę z tego że firmy kablarskie to bardzo poważny biznes który dla pieniędzy tworzy monstrualne pytony itp w absurdalnych cenach . moim zdaniem cała istota to prostota i pomysł w dobrej jakości aby osiągnąć efekt

sztuką jest wyrafinowana technologia - w efektach ocierająca się o magię...

kwestie cen pozostawmy - bo to tak - jakby oceniać koszt przeszczepów w amerykańskich prywatnych klinikach - są jakie są i są rzeczywiście absurdalne (ale nie relatywnie - bo na pewnym poziomie - nie ma do czego ich porównać 🙂 )

zapewniam cię jednak, że różnice brzmieniowe są ekhmmm... znaczące 🙂 i potwierdza się reguła, że w audio nie ma granic i nie ma rzeczy "niemożliwych"

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

14 minut temu, krzystekov napisał:

ale chyba nie zaprzeczysz że sztuką jest zrobić coś bez bardzo poważnych pieniędzy , trzeba sobie tez zdać sprawę z tego że firmy kablarskie to bardzo poważny biznes który dla pieniędzy tworzy monstrualne pytony itp w absurdalnych cenach . moim zdaniem cała istota to prostota i pomysł w dobrej jakości aby osiągnąć efekt

Ale, to cały czas jest o sieciówce, która ma dostarczyć do urzadzenia niezbędne zasilanie, tylko tyle i aż tyle.

Kudy mu, temu zasilaniu, które jeszcze nawet nie doszło do trafa w zasilaczu, do sygnałów audio i ich ewentualnego zakłócania!?

Na ten propagandowy filmik firmy S.R.

można swobodnie odpowiedzieć kalką ripost Jaśnie Słyszących, gdy wspomina się o jakichkolwiek pomiarach...nie muszę chyba ich przypominać? 🤭🤫

22 minuty temu, krzystekov napisał:

Najpierw ten pomysł musi się znajść w Twojej głowie, bo inaczej dalej będziesz skazany na takie firmy jak SR

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

tylko żeby zrealizować to z głowy - trzeba mieć kilka żyć i sporo żyrantów na miliony dolarów 🙂

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

5 minut temu, ASURA napisał:

Najpierw ten pomysł musi się znajść w Twojej głowie, bo inaczej dalej będziesz skazany na takie firmy jak SR

to jest tak - duże pieniądze wspaniały dom , dobry samochód , i wiele wiele innych namacalnych rzeczy ale w przypadku kabli jest trochę inaczej , oczywiście że dobra miedź , srebro ma swoją cenę ale cenę akceptowalną , myślę ze kabel powinien przekazać w miarę możliwości wiernie sygnał taki jaki on jest a każda zmiana czyli modelowanie kablem , góry , dołu , przestrzeni to mija się z celem , ponieważ to zawsze tworzy stratę nie do odrobienia dalej , jeśli ktoś chce np przytemperować górę kablem to raczej coś w torze jest nie tak , może wzmacniacz naszpikowany elektroniką ,głośniki ew inne przypadłości . 

jesteśmy w hi-endzie

nie ta skala problemów  🙂 

14 minut temu, krzystekov napisał:

to jest tak - duże pieniądze wspaniały dom , dobry samochód , i wiele wiele innych namacalnych rzeczy ale w przypadku kabli jest trochę inaczej , oczywiście że dobra miedź , srebro ma swoją cenę ale cenę akceptowalną , myślę ze kabel powinien przekazać w miarę możliwości wiernie sygnał taki jaki on jest a każda zmiana czyli modelowanie kablem , góry , dołu , przestrzeni to mija się z celem , ponieważ to zawsze tworzy stratę nie do odrobienia dalej , jeśli ktoś chce np przytemperować górę kablem to raczej coś w torze jest nie tak , może wzmacniacz naszpikowany elektroniką ,głośniki ew inne przypadłości . 

A tak konkretniej to co jest w Twojej głowie napisz

Nie no lepiej chodzić w dobrych ciuchach (na pokaz), a mieszkać w szałasie. Heh Meloman, zobacz jak ubierają się na co dzień najbogatsi ludzie świata. Później zobacz jak pozoranci. Może coś zaświta. 

"Ponabijać" z ubrania. Jakie to... He nie skończę tego zdania. xD

.

3 godziny temu, J4Z napisał:

Nie no lepiej chodzić w dobrych ciuchach (na pokaz), a mieszkać w szałasie. Heh Meloman, zobacz jak ubierają się na co dzień najbogatsi ludzie świata. Później zobacz jak pozoranci. Może coś zaświta. 

"Ponabijać" z ubrania. Jakie to... He nie skończę tego zdania. xD

Nic nie rozumiesz, jak i większość tutaj. Mój komentarz dotyczył tylko ludzi, których nie stać na jakąś rzecz, ale mimo to ją kupują.

30 minut temu, Meloman napisał:

Nic nie rozumiesz, jak i większość tutaj. Mój komentarz dotyczył tylko ludzi, których nie stać na jakąś rzecz, ale mimo to ją kupują.

Kredytobiorcy jeszcze bardziej 😉

Teraz rozumiem. Mimo tego uważam, że nie powinno się, wyśmiewać ludzi z tego powodu. Nie wszystkich stać. Mnie nie było stać. Każdy chciałby mieć.

Raty (kredyt) na sprzęt? Obdarte buty? Kwestia priorytetów. Osobiście wolałbym wyglądać jak człowiek, ale niech ludzie sobie żyją, jak chcą. 

.

3 godziny temu, J4Z napisał:

Teraz rozumiem. Mimo tego uważam, że nie powinno się, wyśmiewać ludzi z tego powodu. Nie wszystkich stać. Mnie nie było stać. Każdy chciałby mieć.

Raty (kredyt) na sprzęt? Obdarte buty? Kwestia priorytetów. Osobiście wolałbym wyglądać jak człowiek, ale niech ludzie sobie żyją, jak chcą. 

To tak też nie do końca. Bo ja nie wyśmiewam się z ludzi biednych, ale z pozerów, gogusiów, biznesmętów itp.

Oczywiście, że każdy żyje jak uważa. Nic mi do tego. Ich sprawa. Ale chyba mam prawo do samej oceny prawda?

6 minut temu, Meloman napisał:

Ale chyba mam prawo do samej oceny prawda?

Sam nie wiem. Chyba niekulturalnie jest oceniać? Każdy to robi i to jest fakt, ale czy musimy o tym mówić? Nie wiem. 

.

28 minut temu, J4Z napisał:

Sam nie wiem. Chyba niekulturalnie jest oceniać? Każdy to robi i to jest fakt, ale czy musimy o tym mówić? Nie wiem. 

A polityków, sportowców, ludzi świata kultury nie oceniamy publicznie? No nie dajmy się zwariować.

Proponuję jednak skończyć, bo nie o tym jest wątek.

Edytowane przez Meloman
17 godzin temu, krzystekov napisał:

cały mój system wewnętrzny składa się z kabli nieekranowanych ,zarówno sieciówki jak interkonekt firmy kimber ,które sa pozbawione ekranu , twierdzę po wielu doświadczeniach ze ekrany w systemie to zło które degraduje dźwięk , poza wyjątkami oczywiście tam gdzie czułość jest bardzo wysoka np.gramofon .Doszedłem do wniosku że odcinek zaraz za źródłem zasilania czyli po prostu gniazdko w ścianie wymaga ekranizacji ale tylko tyle ile jest niezbędne wg mojej tezy ok 0.5m . odsyłam do wywiadu z panem kimberem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

podkreślam że nie jestem propagatorem tej firmy a tylko zwolennikiem

OK. Dziękuję za odpowiedź.

Ale, ale ... co daje i przed czym chroni, to pół metra ekranowania od strony gniazdka ?

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, krzystekov napisał:

cały mój system wewnętrzny składa się z kabli nieekranowanych ,zarówno sieciówki jak interkonekt firmy kimber ,które sa pozbawione ekranu , twierdzę po wielu doświadczeniach ze ekrany w systemie to zło które degraduje dźwięk , poza wyjątkami oczywiście tam gdzie czułość jest bardzo wysoka np.gramofon .Doszedłem do wniosku że odcinek zaraz za źródłem zasilania czyli po prostu gniazdko w ścianie wymaga ekranizacji ale tylko tyle ile jest niezbędne wg mojej tezy ok 0.5m . odsyłam do wywiadu z panem kimberem

Ukryta Zawartość

podkreślam że nie jestem propagatorem tej firmy a tylko zwolennikiem

Bardzo ciekawy artykuł, dzięki za linka.

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, Meloman napisał:

To tak też nie do końca. Bo ja nie wyśmiewam się z ludzi biednych, ale z pozerów, gogusiów, biznesmętów itp.

Oczywiście, że każdy żyje jak uważa. Nic mi do tego. Ich sprawa. Ale chyba mam prawo do samej oceny prawda?

Bo ty człowiek zazdrosny jesteś .Daj już sobie spokój.

Zasmiecasz wątek.

15 godzin temu, Meloman napisał:

A polityków, sportowców, ludzi świata kultury nie oceniamy publicznie? N

To jednak są osoby publiczne. ...ale tak, serio nie ma co dalej offtopować.

Edytowane przez J4Z

.

Na chemii zaoszczędziłeś?

😉

21 godzin temu, pantagruel napisał:

Do rzeczy i do piaskownicy, i mrowiska wróć!

Dobre kable zasilające wnoszą dobre zmiany brzmienia. IMO. Po głowie chodzi mi gargantua do końcówki.

Fajny kabel ale coś go tam w podobnej cenie wykosiło...

Na chemii zaoszczędziłeś?

Fajny kabel ale coś go tam w podobnej cenie wykosiło...
Wykosił go kabel o połowę tańszy (w moim rankingu osobistym).

K...a co to Killer?

Wiem ale nie powiem . 

Albo piszemy jak dorośli ale i w ogóle nie piszemy .

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, dedal75 napisał:

K...a co to Killer?

Wiem ale nie powiem . 

Kurna zapomniałem, , to nie ze złośliwości...

K...a co to Killer?
Wiem ale nie powiem . 

To piszcie sobie bo ja muzyki słucham. Nie będę więcej przeszkadzał
  • Pokaż nowe odpowiedzi