Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, venom200 napisał:

Z trójki Wireword Stratus 7,Chinczyk i Dedalus. To powiem tak najlepsza kombinacja to w DAC najlepiej zagrał Wireword z Ricable dedalus w LM845 Premium. Chinczyk jednak zagrał najmniejsza ilością detali, tak jakby było w utworze po prostu mniej dźwięków. Nie mylić tego z ostrością bo żaden z tych kabli nie jest ostry. Czy Ricable jest wart doplaty absolutnie nie, dopóki nie mamy porównania, jak Ricable vs Chinczyk. Niestety audio to istna kompilacja subiektywnych odczuć. Chinczyk za to lepiej wypada w DAC niż w wzmacniaczu takie mam odczucia . Na razie za szybko na jakiekolwiek dywagację bo było 30 min testów i musiałem uciekać. Od siebie dodam że zmiany są naprawdę subtelne ale na tyle istotne że jestem od pierwszej chwili powiedzieć co mi się bardziej podoba a co nie. Najwięcej zmiany o.to naprawdę sporej przyniosła zmiana kabla LAN do R26 na kabel fiber. Tu różnicę były jakbyśmy zmienili lampy we wzmacniaczu

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

I to wszystko po 30min. słuchania... hmm. A próbowałeś zaślepić próbę i zanotować swoje spostrzeżenia? Poprosiłeś kogoś o podmianę kabli, byś nie wiedział które grają? Ja takie testy robiłem i wyniki były powiedzmy takie sobie... Polecam zabawę w prawdziwie ślepe testy, można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć 🤪

19 godzin temu, venom200 napisał:

było 30 min

30 minut to mozna o kant ... 😉 takie "testy"

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

30 minut to mozna o kant ...  takie "testy"
A ile ty potrzebujesz na testy kabla. Kabel albo gra od pierwszego strzała albo idzie do wora. Jak gra dobrze to taki kabel można wygrzewać. Nie ma co się męczyć z chińskim badziewiem.

Tu chyba nie chodzi o wygrzewanie , tylko zmienić 3 kable w krótkim czasie i posluchac w spokoju nie na wariata to się nie da , znaczy da 😉 no ale dla mnie to nic nie warte .

Uważam że są zmiany na okablowaniu ale naprawdę malutkie.

Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W ułożonym systemie zmiany są duże. Z mojego doświadczenia gdziekolwiek nie wpiąłem ten chiński złom efekt był taki sam. Sprowadzenie całości systemu do punktu wystawienia go w całości na giełdę.

A więc gratuluję ułożonego systemu. Mój jest tylko ustawiony ,fakt może być lepiej , no ale może za jakiś czas 😉

Pzdr

Bardzo często jest tak że pierwszy efekt wow  okazuje się później bardzo męczący i odwrotnie również. Uważam że odsluch powinien być dużo dużo dłuższy,  nie mówiąc o ułożeniu wygrzaniu co jest podstawą. 

Ja obieram dobre granie jako dobre granie i po  kilkunastu latach tego hobby  nie mam już efektu wow , jest konsternacja czasem lekki uśmiech na twarzy, pokiwanie głową  z aprobatą 🤗

Taki efekt miałem jak zaczynałem i to zazwyczaj objawialo się tym że wszystkiego było duzo 😂

Opadu szczęki nie miewam .

No ale każdy jest inny 

Edytowane przez dedal75

1 godzinę temu, MarcinGD napisał:
2 godziny temu, rafa napisał:
30 minut to mozna o kant ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  takie "testy"

A ile ty potrzebujesz na testy kabla. Kabel albo gra od pierwszego strzała albo idzie do wora. Jak gra dobrze to taki kabel można wygrzewać. Nie ma co się męczyć z chińskim badziewiem.

Wlasnie tak jak pisze lemo

50 minut temu, lemo napisał:

Bardzo często jest tak że pierwszy efekt wow  okazuje się później bardzo męczący i odwrotnie również. Uważam że odsluch powinien być dużo dużo dłuższy,  nie mówiąc o ułożeniu wygrzaniu co jest podstawą. 

Ja nie pisze o kablach chinskich czy bengalskich. To bez wiekszego znaczenia. Zeby wiarygodnie cos ocenic trzeba wpiac (zakladam ze wygrzany) i najlepiej pare dni posluchac, znalezc mocne i slabe strony. Potem wpinam poprzedni kabel i sprawa staje sie jasna wyraznie.
Jest progres -albo- jest progres w jakich aspektach a w innych jest gorzej -albo- wszystko gorzej

W pierwszym przypadku kabel zostaje (wygrywa porownanie), w drugim rozwazam czy chce isc na jakis kompromis bo to co jest na plus jest super a ostatnim przypadku nic do rozwazania.

Swoja droga, najczesciej weryfikacja jest negatywna niezaleznie od ceny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

43 minuty temu, dedal75 napisał:

Opadu szczęki nie miewam .

No ale każdy jest inny 

Na poważnie w audio bawię sie od 1990 roku z tym ze juz mi przeszlo zmienianie urządzeń co chwile . Tak jak mówisz każdy ma swoje priorytety.

Na poważnie w audio bawię sie od 1990 roku z tym ze juz mi przeszlo zmienianie urządzeń co chwile . Tak jak mówisz każdy ma swoje priorytety.

Lepiej raz a porządnie zainwestować i złapać króliczka niż marnować życie na ciągłe poszukiwania.
2 godziny temu, lemo napisał:

Tak pozniej tylko jakiś kabelek,wtyczka ,ustrój pod sprzęt.  Tak delikatnie ,ale żeby cos siedziało. 

nie tylko kabel , bo można dobrać nawet budżetowy ,nie wydając kupę kasy , do tego wtyk o odpowiedniej sygnaturze a to już większy stopień trudności , ale do tego podkładka np z odpowiedniego drewna, która jest czasami wyśmiewana potrafi zdziałać cuda i z kabla za 1000 robi taki za 10000 , - to nie prima aprilis , to fakt, Są w audio , czego niejednokrotnie doświadczyłem zjawiska niewytłumaczalne naukowo i niemierzalne a jednak sa i to nie percepcyjne ale namacalne . Myśle ze to całe  equilibrium wykorzystują firmy kablarskie stosując ceny nieadekwatne .

Edytowane przez krzystekov

Ktoś próbował
Podobno rewelacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, venom200 napisał:

Ktoś próbował
Podobno rewelacja

Ukryta Zawartość

Próbowałem ze wzmacniaczem. Nie podszedł mi za bardzo. Na początku nędza. Dwa tygodnie wygrzewania, a potem detaliczna góra, fajny, energetyczny, zwarty dół, ale wycofana średnica. Taka V-ka z nim wyszła. 

Według mnie ten jest dużo lepszy:

Ukryta Zawartość

Zrównoważony i dynamiczny. Został na stałe. Ale z tego co widzę cena zdrowo odjechała. Rok temu kupowałem 1,5 metra za niecałe 440 zł.

Tylko cały czas nie rozumiem dlaczego piszemy o chińczykach w Hi-End. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

48 minut temu, spokojnie napisał:

Tylko cały czas nie rozumiem dlaczego piszemy o chińczykach w Hi-End. 

Kiedyś proponowałem dla jaj zakładkę "Chi-end", ale coraz bardziej ma to sens niestety 😁

Ja pytam o te zasilające z ciekawości, bo nie sądzę że jakiś chinczyk będzie lepszy niż Dedalus. Ale zawsze warto sprawdzić coś nowego

10 godzin temu, Ajothe napisał:

Kiedyś proponowałem dla jaj zakładkę "Chi-end", ale coraz bardziej ma to sens niestety 😁

Wystarczy utworzyc w dziale hifi cos ala "kable zza wielkiego muru" 

20 minut temu, rafa napisał:

Wystarczy utworzyc w dziale hifi cos ala "kable zza wielkiego muru" 

Tylko, że nie tylko o kablach z Chin toczą się dyskusje na forum, ale także o wzmacniaczach, dacach, jeszcze o kolumnach nie widziałem, chociaż można nawet o Borresenach tam pogadać, bo w Chinach robią obudowy 😁

Założyłem wątek o . kablach z Ali w dziale HiFi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Tylko, że nie tylko o kablach z Chin toczą się dyskusje na forum, ale także o wzmacniaczach, dacach, jeszcze o kolumnach nie widziałem, chociaż można nawet o Borresenach tam pogadać, bo w Chinach robią obudowy 😁

O ile kable z Aliexpress sa specyficzna grupa o tyle nie widze powodu oddzielac wszystkich urzadzen z chin. Rownie dobrze moznaby utworzyc jeszcze watki amerykanskie, japonskie itd 😉

W dniu 18.01.2024 o 18:53, lemo napisał:

Ve502r tylko wtyk schuko jako że z drugiej strony jest wlutowany na stale do kondycjoner. Chciałem sprawdzić co można w tym miejscu poprawić. Jeszcze się to wszystko układa , na teraz jest ładna przestrzeń, dynamika glęboki zróżnicowany dół z dobra fakturą.  Ogólnie ożył dźwięk dalsze plany czytelniejsze i porządek. Gdyby barwy były lepsze i bardziej organiczna góra byłby komplet . Ale gra dopiero dwa tygodnie poczekam.

Ale w tej cenie warto sprawdzić u siebie.

U mnie od paru dni gra ten H6P na wtykach Viborga VE512 gold. Do wczoraj był w zasialczu od switcha, teraz zasila całą listwę do audio. Więc pewnie jeszcze nie jest wygrzany. Od razu zauważyłem lekkie przyciemnienie i dociążenie (sporo większe względem poprzedniego kabla na rodowanych Monosaudio). Wydaje mi się że to kwestia tych wtyków. Mam je długo, bo były wcześniej na innym kablu. Jak u Ciebie teraz ten kabelek gra? Zmieniło się coś po wygrzaniu?

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Zmiany jeszcze postępują,  ostatnio rzeczywiście dociażenie ale jednocześnie scena bardzo czytelna w głębi. Wczoraj miałem niesamowite zejście na dole pasma z pełną kontrolą. Jest lekkie przyciemnienie z tym że w między czasie wymieniłem jeszcze wtyk schuko 502g do Daca . Myślę że jeszcze trochę czasu to potrwa zanim się wszystko ułoży. 

• 2 tygodnie później...

Testuję od kilku dni Acoustic Revive 18000 Triple C na rodzie Monosaudio.

Grał kilka dni w listwie i jakiegoś wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił, ale podłączyłem go dzisiaj do końcówki...🤯

Rewelacyjny. Słychać wyrafinowanie, przestrzeń, rozdzielczość, masa szczegółów. Gdybym miał się do czegoś przyczepić, to ciut za szczupły i brakuje mu odrobinę barwy, ale to raczej wina rodowanych wtyków. Na złocie pewnie wszytko się będzie zgadzać. Jestem pod wrażeniem. W sumie biorąc pod uwagę jego cenę że szpuli to okazja. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Testuję od kilku dni Acoustic Revive 18000 Triple C na rodzie Monosaudio.

Grał kilka dni w listwie i jakiegoś wielkiego wrażenia na mnie nie zrobił, ale podłączyłem go dzisiaj do końcówki...🤯

Rewelacyjny. Słychać wyrafinowanie, przestrzeń, rozdzielczość, masa szczegółów. Gdybym miał się do czegoś przyczepić, to ciut za szczupły i brakuje mu odrobinę barwy, ale to raczej wina rodowanych wtyków. Na złocie pewnie wszytko się będzie zgadzać. Jestem pod wrażeniem. W sumie biorąc pod uwagę jego cenę że szpuli to okazja. 

Może trzeba mu dać jeszcze trochę czasu, to brzmienie się dociąży ciut?

• Pokaż nowe odpowiedzi