Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór wysokiej klasy odtwarzacza Blu Ray 4K Ultra HD

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również uważam że sony całkiem fajnie zbudowało x800m2 i go wycenili, na duży plus również możliwość podłączenia słuchawek bezprzewodowo czego nie ma nikt inny... ma również najszybciej działający soft ALE karygodne jest to że tryb DV należy przestawiać ręcznie.

Jak jedno wielkie G, wzmianki jak wyglądają te klony klonów zostały już dawno tutaj wrzucane w temacie.
A nie to jakiś "kolejny" model x110 nie x100   tak czy siak to dalej ten sam gniot na sofcie pioneera, sto razy lepiej kupić org oppo 203 które pojawia się za 4000-5000zł jeśli już ktoś na prawdę ma ochotę wydać tyle pieniędzy.
Nawet obserwowałem aukcje ostatnio. 203 skończyło się na 1tys funtów a 205 chyba ponad 2tys funtów.
W dniu 29.01.2022 o 16:03, RAF77 napisał:

Nawet obserwowałem aukcje ostatnio. 203 skończyło się na 1tys funtów a 205 chyba ponad 2tys funtów.

Jak był dostępny OPPO UDP 205 i można było kupić w sklepie, to co było ? ... skowyt i narzekanie, za tyle to nie kupię !!! poczekam co pokaże konkurencja " no i co pokazali ... GÓWNO WIELKIE POKAZALI. Teraz są złomy do kupienia, dzisiejszy szmelc nawet w połowie nie podskoczy do OPPO UDP 205, co najwyżej to może podskoczyć że też potrafi odtworzyć film na płycie, to wszystko !!!. 

Jak na razie, najlepszymi odtwarzaczami super multimedialnymi pod względem multimediów do których nie potrzeba internetu, oraz mają w sobie również opcję uruchamiania fizycznych płyt ...

OPPO UDP 205 / Mark Levinson No 519       

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Ja bym się tak nie jarał tą 205-tką. Ludzie narzekali że była droga bo nie każdy miał tyle kasy aby wydać na sam odtwarzacz jak jeszcze inne elementy kina są potrzebne i trzeba je kupić i są w sumie ważniejsze, projektor ekran tv, głośniki czy amplituner są według mnie ważniejszym elementem kina niż blu-ray tym bardziej teraz jak Polscy dystrybutorzy płyt się wycofują z wydawań filmów na nośnikach fizycznych na rzecz stremingu itp.

Ale jak dla kogoś płyty są ważne a nie miał budżetu na 205 to model UDP 203 czy Cambridge CXUHD to też są super playery i mają ten sam hardware co 205-tka.

Piotrek a jakie jest twoje zdanie na temat Oppo UDP 203 czy CA CXUHD ja sam nie dopłaciłem do 205-tki bo uważałem za bezsens dlatego nabyłem 203 skoro wszystko czyli film i muza leci po HDMI to za DAC-a robi Ampli więc gniazda analogowe w tym XLR przynajmniej dla mnie podkreślam były i są nieistotne.

Priorytetem dla mnie był projektor,ekran,amplituner i głośniki a nie jakiś Blu-ray więc na tym się skupiłem a 203-ke nie można nazwać budżetową bo to jednak 4 tysie a i tak pokonuje 90% innych odtwarzaczy na rynku.

Jak nie potrzebujesz koniecznie dobrej jakości wyjść analogowych, to rzeczywiście kupno 205 jest bez sensu. Ich siłą jest właśnie rewelacyjny wielokanałowy DAC - i jest to nie byle co, bo jeden z najnowszych układów ESS Sabre. Jako transport to może być równie dobrze któryś z modeli Panasonica czy Sony, które też dają radę, a nie kosztują majątku.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

17 minut temu, bl4ck napisał:

Nie ma bo po co.

Nie szukałem jeszcze filmów, ale przy 4k 120hz( jeśli takie są, HDR?) przy prędkości przesyłu 18Gbps kolory mogą być słabe. PS5 ma hdmi 2.1 i przepustowość tylko 32Gbps przesyłu i jest problem z gierkami ponieważ sygnał video nie pójdzie w RGB 4:4:4 4K 120HZ w 12 Bit. HDR10 pójdzie w RGB 4:4:4 przy 40.1Gbps, więc straty na kolorze będą, pytanie czy zauważalne? Lepiej też jeśli wszystko jest w jednym formacie xD

Głupoty gadasz aż się tego czytać nie chce. Filmy 120hz.. odstaw te narkotyki czy co tam bierzesz.

A do wyświetlania filmów jedynym poprawnym trybem jest ycbcr a nie żadne rgb.

1 minutę temu, bl4ck napisał:

Głupoty gadasz aż się tego czytać nie chce. Filmy 120hz.. odstaw te narkotyki czy co tam bierzesz.

A do wyświetlania filmów jedynym poprawnym trybem jest ycbcr a nie żadne rgb.

Przetestuj PS5 I XBOX który ma 40 Gbps i tyle mi po Twoich mądrościach

Komputer, PS5, XBOX jestem w stanie zrozumieć. Szczególnie mocny komputer bo konsole może i łapią synchronizację 120Hz, ale realnie to ledwo przekraczają te 60Hz. Filmy 4K pojawiają się z tego co zdążyłem zauważyć maksymalnie w 60Hz a do tego spokojnie HDMI 2.0 wystarczy.

3 minuty temu, bl4ck napisał:

a nie gówniane konsole.

Masz coś do konsol? Wyborna rozrywka, czemu od razu gówniane?

Panasonic DPUB9000EB1 ten mi najbardziej odpowiada, jednak to wyjście mnie irytuje. Czy nie okaże się elementem do wymiany? Coraz więcej filmów wychodzi w 4k DVision, DAtmos, nawet z polską ścieżką dialogową

19 minut temu, Butler napisał:

Masz coś do konsol? Wyborna rozrywka, czemu od razu gówniane?

Piszemy o tym aby osiągnąć najwyższą możliwą jakość z odtwarzacza a tym samym ani jedna ani druga nie oferuje Dolby Vision(płyty) więc o czym rozmowa?

Edytowane przez bl4ck

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , PS5 się tylko ociąga. Konsola z założenia nie jest odtwarzaczem filmów, nie oczekiwał bym za wiele w tej kwestii, a i tak jest jedynym napędem BluRay u mnie w domu i jakoś daje sobie radę. Ale że gówniana? Zakładając ogólne możliwości które posiada w stosunku do ceny ja tu bym nie przesadzał z roszczeniami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Butler

Takie napędy są chyba głośne i prądożerne . 

Jakby ktoś był w stanie sprawdzić miernikiem te 2 różne urządzenia pod względem db i watów było by miło  🙂

11 minut temu, Butler napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

Nie ma dla płyt DV, DV jest tylko dla streamingu.

6 minut temu, max720 napisał:

Takie napędy są chyba głośne i prądożerne . 

Napęd w xbox? nie nie jest głośny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck
5 minut temu, Butler napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , PS5 się tylko ociąga. Konsola z założenia nie jest odtwarzaczem filmów, nie oczekiwał bym za wiele w tej kwestii, a i tak jest jedynym napędem BluRay u mnie w domu i jakoś daje sobie radę. Ale że gówniana? Zakładając ogólne możliwości które posiadają ja tu bym nie przesadzał z roszczeniami.

Pytanie czy Sony da radę, choć Yamaha poprzez firmware ma dodać Auro 3D, więc chyba będzie ok. Przepustowość też podobno wzrośnie w ps5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
24 minuty temu, Kayko napisał:

Coraz więcej filmów wychodzi w 4k DVision, DAtmos, nawet z polską ścieżką dialogową

PL ścieżka dialogowa w Atmos? jedyną jaką znam to serial Wiedźmin na dodatek na netflix.

Nie istnieje żadne wydanie na płycie UHD z pl ścieżką audio atmos przynajmniej ja takiego nie znam a płyt mam setki.

1 minutę temu, Kayko napisał:

firmware ma dodać Auro 3D

Jakie to ma znaczenie w aspekcie hdmi 2.1 i przepustowości? żadne.

Ja mam PS5 by móc jednak z tej płyty coś odpalić. Do filmów będę kupować odtwarzacz multimedialny bez napędu i on tam będzie mógł odpalić wszystko bez problemu.

Edytowane przez Butler
1 minutę temu, bl4ck napisał:

PL ścieżka dialogowa w Atmos? jedyną jaką znam to serial Wiedźmin na dodatek na netflix.

Nie istnieje żadne wydanie na płycie UHD z pl ścieżką audio atmos przynajmniej ja takiego nie znam a płyt mam setki.

Diuna, Gra o tron? Przynajmniej w MediaMarkt tak mają na stronie

No to się mylą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  jeśli to fake to wrrr

8 minut temu, bl4ck napisał:

No to się mylą.

obraz.png

Czy możesz powiększyć obraz tyłu okładki płyty? To by wyjaśniło moje wątpliwości, z góry dziękuję

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale po co spis jest robiony wprost z zawartości płyty, okładki zawierają często błędy tak same zresztą jak sklepy podają błędy.

Mam ten film więc wiem co na nim jest, a pl ścieżki audio na płytach to 95% doby digital, 4.9% dts-master, 0,1% inne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panasonic DPUB9000EB1 ten mi najbardziej odpowiada, jednak to wyjście mnie irytuje. Czy nie okaże się elementem do wymiany? Coraz więcej filmów wychodzi w 4k DVision, DAtmos, nawet z polską ścieżką dialogową
No i?

Sorry jest jeden film wydany na płycie z atmosem pl ścieżka!

Ukryta Zawartość

😄

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, JVC 4K napisał:

Piotrek a jakie jest twoje zdanie na temat Oppo UDP 203 czy CA CXUHD ja sam nie dopłaciłem do 205-tki bo uważałem za bezsens dlatego nabyłem 203 skoro wszystko czyli film i muza leci po HDMI to za DAC-a robi Ampli więc gniazda analogowe w tym XLR przynajmniej dla mnie podkreślam były i są nieistotne.

Na pewno nie jest tak zrobiony z zewnątrz co jego większy brat, poziom jakościowy ( grubość )obudowy i przedniego panelu OPPO UDP 203 jak dla mnie to troszku taka lekka nędza, nie obraź się, po prostu nie lubię papierowych klocków zrobionych ( dodatkowo naleśników ) z jak najcieńszych materiałów.

Oczywiście OPPO UDP 203 nie jest tak dosłownie zrobiony, jednak troszku więcej się oczekuje od takiego odtwarzacza. Cambridge Audio CXUHD kiedyś gdzieś tam miałem styczność z tym odtwarzaczem, ogólnie nie interesował mnie ten odtwarzacz Blu - ray. 

Rozumiem Ciebie ; ) Jak miałem graciarnie, to znaczy Kino Domowe też podłączałem kabelek HDMI do amplitunera i leciał dźwięk z amplitunera do głośniczków, potem obraz dalej z drugiego wyjścia HDMI z amplitunera leciał sobie do telewizora. Kiedyś z ciekawości testowałem z nudów : ) dźwięk w Kinie Domowym przez wyjścia analogowe 7.1 / HDMI / Optyczny / coś jeszcze było, nie pamiętam już. Dobra jebać to Kino Domowe, było minęło, jak sobie przypomnę to graciarnię. Kiedyś jak jeszcze nie było HDMI, plątanina kabli, Scart do obrazu zajmował pół odtwarzacza DVD : ) Jeszcze mam na strychu audiofilskie kable EURO / SCART, pewnie teraz warte z milion dolców bo klasyk : )

Po drodze amplituner + wzmacniacz zintegrowany + jeszcze miałem kiedyś końcówki, nie pamiętam już jak to wszystko spinałem ... Na pewno był jeden wielki burdel : )  

Jak używam kabeków XLR w zestawach stereo + kabelek optyczny PlayStation 4 Pro.  

Wzmacniacz zintegrowany + Odtwarzacz + " PlayStation 4 Pro najważniejszy klocek w systemie stereo !!! " : )   

Nigdy więcej burdelu !!! ... ; )  

3 godziny temu, Butler napisał:

Konsola z założenia nie jest odtwarzaczem filmów, nie oczekiwał bym za wiele w tej kwestii, a i tak jest jedynym napędem BluRay u mnie w domu i jakoś daje sobie radę. Ale że gówniana? Zakładając ogólne możliwości które posiada w stosunku do ceny ja tu bym nie przesadzał z roszczeniami.

PlayStation 4 Pro mam w sobie bardzo fajny odtwarzacz multimedialny w którym można odtwarzać filmy z pamięci USB. Dodatkowo PlayStation 4 Pro obsługuje również napisy z Napi Projekt : ) 

Czasami oglądam jakiś film na PlayStation 4 Pro : )

Wiem dlaczego jest taka opcja odtwarzania filmów na PlayStation 4 Pro. Trzeba po paru godzinach grania uspokoić się psychicznie kiedy coś nie idzie i włączyć film : )   

Edytowane przez _Piotrek

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

3 godziny temu, RAF77 napisał:
5 godzin temu, Kayko napisał:

No i?

Myślę xD

3 godziny temu, bl4ck napisał:

Sorry jest jeden film wydany na płycie z atmosem pl ścieżka!

Ukryta Zawartość

😄

Czyli zostaje czytanie a jako mieszkaniec wyspy, nawet nie kupię czytanej wersji, bo tu zapodają po rumuńsku, mandaryńsku ale nie po naszemu

Teraz trochę z innej beczki, mam problem z ustawieniem dekodera cyfry+, ampli yamaha i tv samsung oraz ten sam problem w konfiguracji dekoder cyfry+, ampli(inny) yamaha, tv lg

Czy mogę poruszyć ten temat tutaj, czy założyć inny wątek?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi