Skocz do zawartości
IGNORED

Lumin D2-transport vs U1 mini

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 6.03.2023 o 17:28, Mikelas76 napisał:

Nie zgadzasz się z moją wypowiedzią w sprawie switchy czy zasilaczy, to po prostu napisz to i tyle. A nie udowadniaj mi na siłę że czegoś nie ma. Ja to slysze i nie dbam o to że ty nie sluszysz czy nie możesz slyszec. Wy zawsze musicie udowodnić zero-jedynkowo i czarno-bialo. A życie takie nie jest. Wiele osób słyszy zmiany przy wymianie zasilacza, switcha, kabla DC itp. Czy oni wszyscy się myla? Nie sądzę. 

Chłopie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem o wpływie switchy na streaming. Co więcej, czekam aż zostanie wznowiona produkcja etherRegen, żeby go kupić. To tyle. 

Chodzi o styl twoich wypowiedzi, pełen złości i plucia od czego mam już mokry monitor. Wylatujesz do ignorów, pozdrawiam. Widać w twoim przypadku, muzyka nie łagodzi obyczajów.

3 godziny temu, pantagruel napisał:

Chodzi o styl twoich wypowiedzi, pełen złości i plucia od czego mam już mokry monitor

Logika podpowiada że to raczej ty plujesz jadem na ten monitor 🤣🤣🤣

3 godziny temu, pantagruel napisał:

Wylatujesz do ignorów

Wzajemnie. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• 1 miesiąc później...
W dniu 5.03.2023 o 18:34, Seyv napisał:

Bo pije właśnie piwo i robi sobie jaja z reagujących na jego wypowiedzi. Odbija piłeczkę w Twoją stronę a Ty sam się ogrwasz.  Jest takie powiedzenie: nie dyskutuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem. A bum nie jest idiotą i lubi słownego ping ponga a w zakładzie hi-end zawsze znajdzie kogoś do pogrywania. 

Ty lubisz przepychanki z @pmcompem a on lubi gierki z kablarzami. Tym są one łatwiejsze, że większość z nich nie ma pojęcia dlaczego kable wpływają na dźwięk i rzucają pustymi hasłami o których nic nie wiedzą.

a może jednak jest XD. tylko osoba z problemami marnuje tyle czasu na walkę z wiatrakami.

a wracając do tematu: to jak jest w końcu? jakieś wnioski? jeśli mam dac'a i ogólnie go chyba lubię to lepiej kupić z luminów U1 mini, czy d2?

Edytowane przez dekoracja
chciałem zmienić słowa

????

• 1 rok później...
W dniu 29.03.2022 o 14:40, RCD napisał:

Po Coax, czy BNC wybrałbym Digione Signature, i dokupił Etherregen, nie do pobicia przez powyższe transporty

Dalej masz tak dobre zdanie o Digione Sig? Ja muszę przyznać że mi się bardzo spodobał. Na Volumio Primo i z dwoma liniowymi póki co najlepsze co u mnie grało... Muszę jeszcze dokupić jakiś kabelek BNC.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Dalej masz tak dobre zdanie o Digione Sig

Tak, miażdży transporty pokroju U2mini

System postawiony na GentooPlayer+ LMS + AP2Renderer.

3 godziny temu, RCD napisał:

Napisz coś więcej o tym ostatnim. Miałem gentooplayer na usbridge signature, ale słuchałem przez upnp. Digione póki co testowałem na moode i tu średnio, ale na Volumio Premium gra bardzo dobrze. Nie gram z plików więc wyłącznie interesuje mnie Tidal I Qobuz.

Napisz też o zasilaniu. Ja mam póki co do niego PD Creative i na brudną jakiegoś lepszego chińczyka, ale dokupiłem małego Muzga Premium na czystą. 

4 godziny temu, RCD napisał:

Tak, miażdży transporty pokroju U2mini

Moze ktos wyjasnic o co tu chodzi? Nie mialem nigdy maliny i te hasla nic mi nie mowia, a jestem ciekaw co tak miazdzy u2 mini

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

25 minut temu, Mikelas76 napisał:

Moze ktos wyjasnic o co tu chodzi?

Nakładka na malinę z cyfrowym wyjściem coax. Pomiarowo top. Dźwiękowo według mnie również. Dogrywam zasilanie (2 liniowe lub baterie na czystą strone), kabel bnc, system itd, bo potencjał to ma. Zagrało u mnie lepiej niż najlepszy transport USB jaki miałem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

26 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nakładka na malinę z cyfrowym wyjściem coax. Pomiarowo top. Dźwiękowo według mnie również. Dogrywam zasilanie (2 liniowe lub baterie na czystą strone), kabel bnc, system itd, bo potencjał to ma. Zagrało u mnie lepiej niż najlepszy transport USB jaki miałem...

Ukryta Zawartość

Widocznie miales ujowy transport USB. USB??? to jest do drukowania i zapisywania na HDD i SSD. Do tego został stworzony 🙂 .

Niedlugo do „malinowego swiata” nawtkacie tyle zasilaczy, routerow, switchy, kabli LAN, USB czy BNC, baterii, zegarów i innych superduper gadgetów ze … zagra lepiej niz jakiś dCS Vivaldi, MSB Technology Reference DAC czy EMM Labs DA2 v2 z jakims streamerem z tych stajni …he, he, he.

Niestety w cyfrze „nie da sie”. Nie da sie na skroty. I nawet Chinole nie dadzą rady. Przynajmniej narazie.

Da sie ale … w analogu. Da sie czerpac z gramofonów z lat 50/60 ubieglego wieku, z magnetofonow z lat 70/80 ubieglego wieku, z kolumn z lat 70/80 ubieglego wieku, ze wzmacniaczy i pre z lat 60/90 ubieglego wieku ale … z cyfry sie nie da. Choc warto sprobować samemu i pokosztować dzwieku TDA1541, PCM63, PCM1704 ale … w dobie walki na bity, herze i DSD1024 chyba nie ma szans bo dzisiaj muzykalnośc nie jest w hajendowej modzie. Ba … dzisiaj sluchanie muzyki nie jest w modzie. Tylko sluchanie sprzetu i samplerow na nim. Moze wtedy nadejdzie czas otrzeźwienia bo dlugiej popijawie i jeszcze dluzszym kacu.

Postep w cyfrze jest ogromny choc napompowany marketingiem i PRem glownie wszelkiej masci streamingu audio (i video też). Ja wiem, ze przyjdzie ten czas otrzeźwienia. I glownie chodzi nie o jakosc dzwieku a o kase do wyciagniecia z naszych kieszeni.

Kiedy bedzie DSD2048? A moze juz jakis Chinol zaproponował? Jesli nie to … juz za chwileczke, juz za momencik, piatek z Pankracym będzie sie kręcić 😉😉😉 .

Howgh.

🙂 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

W tej chwili można z dużym rabatem wyrwać najwyższy model transportu Lumin U1 X, podobno niedługo pojawia się nowe modele dlatego aktualna ofertę wyprzedają

19 minut temu, pmcomp napisał:

Kiedy bedzie DSD2048? A moze juz jakis Chinol zaproponował? Jesli nie to … juz za chwileczke

Piszę coś o DSD2048 czy o nie produkowanym, nie chińskim transporcie o możliwościach ograniczonych do pcm 24/192 ale znakomitej muzykalności, topowo niskim jitterze, znakomitym zasilaniu, zegarach i wbudowanej izolacji galwanicznej... 

19 minut temu, pmcomp napisał:

Da sie ale … w analogu.

Zwłaszcza analog mają chińczyki wypasiony... 🙃

Jak już to cyfrę właśnie...

Edytowane przez marcinmarcin

Teraz, marcinmarcin napisał:

Piszę coś o DSD2048 czy o nie produkowanym, nie chińskim transporcie o możliwościach ograniczonych do pcm 24/192 ale znakomitej muzykalności, topowo niskim jitterze, znakomitym zasilaniu, zegarach i wbudowanej izolacji galwanicznej... czasem dobrze przemyśleć przed napisaniem 

Nie wiem co pisujesz. Co napisales … zacytowalem.

Nie wiem co masz w glowie … mam nadzieje ze troche wlasnego rozumu, a nie obcego przekazu merketingowego. Nie wiem ile lat bawisz sie w audio. Moze jak bedziesz mial kiedyś 40 lat doswiadczenia w zabawie z audio dojdziesz do podobnych wnioskow jak moje.

Czego ci zycze i przypominam, ze w tej zabawie chodzi o przyjemnosć ze sluchania … muzyki, a nie sprzetu.

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Czego ci zycze i przypominam, ze w tej zabawie chodzi o przyjemnosć ze sluchania … muzyki, a nie sprzetu.

To się zgadzamy 👌

6 minut temu, pmcomp napisał:

Nie wiem co masz w glowie … mam nadzieje ze troche wlasnego rozumu, a nie obcego przekazu merketingowego.

Jak popatrzysz na moje audio to wręcz anty main stream... 😉

7 minut temu, marcinmarcin napisał:
12 minut temu, pmcomp napisał:

sluchania … muzyki, a nie sprzetu.

To się zgadzamy 👌

… choc czasami mam nieodparte wrazenie, ze w tej zakladce chodzi raczej o niekonczące gonienie kroliczka, posiadanie najlepszego sprzetu (cokolwiek to znaczy) czy rozne dzialania w celu szukania klientow na najnowsze zabawki (czesto i gesto do niczego im niepotrzebne).

Bo … w sprzedazy klockow audio nie chodzi o sprzedaz klientowi klockow „o najlepszym dzwieku” czy najlepszym stosunku jakosci dzwieku do ceny tylko o … „wmowienie” mu (uppps … cofnij … „wykreowanie potrzeby”) ze akuratnie potrzebuje on tych klockow, ktore ktos oferuje lub ktos inny o nich pisze 🙂 🙂 🙂 .

To jest tajemnica sprzedazy WSZYSTKIEGO na tym swiecie. Dlatego eskimosowi da się sprzedać zamrażarkę 😉 .

Edytowane przez pmcomp

1 minutę temu, pmcomp napisał:

choc czasami mam nieodparte wrazenie, ze w tej zakladce chodzi raczej o niekonczące gonienie kroliczka, posiadanie najlepszego sprzetu

Tak, ale nie posiadam sprzętu z tej kategorii... czasem coś mnie zaciekawi, albo pewne tematy są wspólne dla wszystkich kategorii... była dyskusja sprzed kilku lat o digione signature , to zapytałem. Gra to dla mnie bardzo dobrze, czy ma podejście do aż tak drogich streamerow nie wiem bo nie porównywałem...   @RCD mógłby więcej w temacie napisać ode mnie.

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Tak, ale nie posiadam sprzętu z tej kategorii... czasem coś mnie zaciekawi, albo pewne tematy są wspólne dla wszystkich kategorii... była dyskusja sprzed kilku lat o digione signature , to zapytałem. Gra to dla mnie bardzo dobrze, czy ma podejście do aż tak drogich streamerow nie wiem bo nie porównywałem...   @RCD mógłby więcej w temacie napisać ode mnie.

Nie pisalem o Tobie tylko raczej audiofilozoficznie i dla potomnosci 😉 .

Godzinę temu, pmcomp napisał:

Niedlugo do „malinowego swiata” nawtkacie tyle zasilaczy, routerow, switchy, kabli LAN, USB czy BNC, baterii, zegarów i innych superduper gadgetów ze … zagra lepiej niz jakiś dCS Vivaldi, MSB Technology Reference DAC czy EMM Labs DA2 v2 z jakims streamerem z tych stajni …he, he, he.

Pokrótce,  nawtykanie zasilaczy etheregenów i innych polepszczaczy do maliny nie prześcignie poczciwej płyty CD choćby z 30 letniego Sony 557ESD jako transport 

Co nie zmienia faktu że pseudo transporty plików do 15k nie mają najmniejszych szans z Digione Signature a malina robi tutaj tylko za dawce software w postaci GentooPlayer w moim przypadku 

21 minut temu, RCD napisał:

Co nie zmienia faktu że pseudo transporty plików do 15k nie mają najmniejszych szans z Digione Signature a malina robi tutaj tylko za dawce software w postaci GentooPlayer w moim przypadku 

Pytanie co to sa pseudotransporty? Nie wiem czy transporty do 15 tys to jest hiend ??? Nie wiem co tam ciagle wymyslaja Chinole zeby posiąść kase reszty świata. I nie chcę wiedzieć. Chinole grają jedynie ceną i baaaardzo umiejetnie sterowanym marketingiem szeptanym na swiecie. Baaardzo umiejetnie tworzą  porządanie (wykreowanie potrzeby a potem wykreowanie popytu, pelen szacun … umieją to robić … dlatego swiat powinien sie bac). Czasy „Za miske ryzu” juz sie skonczyly. Jeszcze o tym nie wiesz?

PS. ciekawe co sie stanie z tymi autami elektrycznymi stojacymi w europejskich portach. Bo one na 100% nie wroca do Chin … ktos sie chce zalozyc?

😉 .

Nie wiem jak dzis ale jeszcze rok temu „malinowy swiat” w roznych konfiguracjach sprzetowych i softowych nie mial startu do dCS NB, dCS Bartok czy starenkiego Linn Majik DS.

21 minut temu, RCD napisał:

Pokrótce,  nawtykanie zasilaczy etheregenów i innych polepszczaczy do maliny nie prześcignie poczciwej płyty CD choćby z 30 letniego Sony 557ESD jako transport 

Szkoda, ze wiekszosc szczegolnie mlodych adeptow audioflizmu i hiendu tego nie rozumie.

No cóż … „chiński” kroliczek w audio od co najmniej kilku lat ciagle co raz bardziej ucieka 🙂 . I … młodzi go gonią, aż sie kurzy 😉 .

Edytowane przez pmcomp

Pytanie co to sa pseudotransporty

Nazwałem je pseudo ponieważ dla mnie to jest żart jak grają, nie będę wymieniał nazw firm i modeli bo w zasadzie tyczy się to większości 

4 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Napisz coś więcej o tym ostatnim

Jest to renderer upnp, najbardziej muzykalny najbardziej nasycony player jaki słuchałem, zrezygnowałem z roon na rzecz tego co pisałem LMS w wersji material skin

Ukryta Zawartość

Screenshot_20240531-221210~2.png

Screenshot_20240531-221757~2.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi