Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki bardzo! Przeczytałem też opinię, że 72T, nie rózni się wiele od 73T, ale oczywiście są różne zdania. Dzięki za pomoc, jeśli uda mi się kupić ten CD to napisze opinię. Swoją drogą - warto założyć temat - Sprzęt do Rocka/Metalu :)

Poszukuje używanego CD do 300 zł, który miałby zagrać w towarzystwie CA 340A + Monitor Audio BR2. Koniecznie coś srebrnego by komponowało się ze wzmakiem. Chętnie widziałbym CA 340C, ale ta sztuka co stoi na allegro cenę ma z kosmosu. Co byście zaproponowali?

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

Jak wspomniałem parę postów wcześniej jestem posiadaczem rotela 971 a w tej chwili reanimowałem arcama alfa one. Arcam w mojej konfiguracji gra zdecydowanie bardziej ofensywnie, koncertowo. Szczegółowość obydwuch cd jest na podobnym poziomie jednak rotel gra bardziej płasko. Słucham muzyki takiej jak Ty i stwierdzam że stary arcam gra lepiej. nie wiem jak gra 72T ale zaryzykował bym arcama.

jeśli ktoś reflektuje na rotela RCD-971 to służę uprzejmie:)

cena?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

dozbierać

Do 340C?

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

Witam!

Chcę kupić odtwarzacz CD używany do 300zł.

Będzie współpracował z ampli Onkyo TX - 8510R a czasem także ze wzmacniaczem Onkyo A-8940 + Magnat Monitor 880 (wiem , wiem...) ale jeszcze w tym roku będą missiony Mx3 :)

Najlepiej żeby było to Onkyo , ale nie jest to warunek konieczny.

Podawajcie jakieś propozycje , mogą być linki z allegro.

Kompletnie się nie znam na odtwarzaczach CD, ale mam już dość słuchania MP3 z Dvd :) dlatego proszę o pomoc.

Edytowane przez Mikołaj Grzywacz

Chcę kupić odtwarzacz CD używany do 300zł.

Kompletnie się nie znam na odtwarzaczach CD, ale mam już dość słuchania MP3 z Dvd :)

Aby usłyszeć zdecydowaną różnicę 300 złotych może być za mało, jak przyjmiesz próg 500 złotych będzie duzo łatwiej i ciekawiej. Pamiętaj też że kupujesz sprzęt ponad 10 letni, a to już często jest pole minowe.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

warto zwracać uwagę na to od kogo kupujesz (handlarzyna czy też zwykły użytkownik) no i na wygląd zewnętrzny sprzętu, jeśli z zewnątrz jest zadbany, to jest duża szansa, że właściciel dbał o niego i sprzedaje go tylko dlatego że kupuje coś lepszego, wtedy jest szansa że kilku-, kilkunastoletni sprzęt jeszcze długo pochodzi

Przestam sie rozwodzic nad tym BD. Tez mam z tym ze Sonego. Kosztowal 2 razy tyle od tego Philipsa, a dostaje dzwiekowe manto od staruszka za 200zl. Zobacz sobie jaki tor analogowy maja te odtwarzacze BD. Przeciez tam nic nie ma.

Kwestie niedostepych czytnikow przemilcze.

Dostaje dzwiekowe manto od staruszka za 200zl które nikomu nie polecasz bo najlepszy jest w twoim posiadaniu tylko Denon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -dobre:) i nie wątpie że to dobry CD.Ale widocznie mój wzmac. robi więcej przy głupim BD niż twój przy super

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Radzę sprawdzić a pózniej wystawiać opinie i krytykować i nie porównuj od razu do swojego Sony.

Temat czytników typu KSS są zdania podzielone,dużo jest (made in China cienizna krótkotrwała) a do starych i wysokich modeli coraz trudniej zdobyć.W najgorszym wypadku ratują przeróbki napędu.

Tak jak piszesz polecane przez ciebie odtwarzacze CD faktycznie niczym nie zachwycą i przy budżetowym sprzęcie grać będą wręcz identycznie, więc zadowolenie z BD Philipsa nawet mogę zrozumieć; podejrzewam, że brzmieć będzie podobnie. Różnicę usłyszy się dopiero przy lepszej reszcie, wówczas BD już tak średnicą błyszczeć nie będzie a jego ewidentne braki będą od razu słyszalne.

Zakup używanych odtwarzaczy z wyższej półki faktycznie może odstraszać, jednakże niedocenianie ich jakości jest błędne. Sporo z nich to solidne klocki wielokrotnie przewyższające jakością i solidnością wykonania współczesne zunifikowane aparaciki,nawiasem mówiąc działające góra kilka lat.

Podobnie u Pana,Panie sittek.Idę o zakład że te odtwarzacze które polecałem Pan nie testował do tego bzdury wypisuje rzekomo będą grać identycznie na budżetówce.Zapewniam że usłyszy Pan różnicę bo każdy z nich ma własny charakter,może nie jest tak duża ale jednak się słyszy (nie mówimy o sprzętach no name).Następna sprawa o której Pan napisał :"Różnicę usłyszy się dopiero przy lepszej reszcie i jej braki" jakie braki ? proszę nie mylić pojęć,przy tej lepszej reszcie w skład wejdzie inny wzmacniacz i głośniki i bedzie to grało lepiej o tyle klas ile te ostatnie są warte i żadne braki nie będą słyszalne,zmienimy Fale dźwiękowe - charakterystyke podłaczając inny odtwarzacz ottyle.Również dobrze mogę zdefiniować Pana zestaw (w profilu) w taki sam sposób jak te budżetówki - bo mam sprzęt droższy i co ? żaden z nas nie usłyszy różnic bo każdy będzie się przeskakiwał z coraz droższymi zestawami by je usłyszeć lub ich braki ? :) Jest pewna granica której nie usłyszymy a zobaczymy w postaci testów laboratoryjnych a dzięki skonfrontowaniu tych elementów każdy ma duży wybór dzisiaj i wybiera dzwięk jaki jemu się podoba.Dlatego jedni wybiorą słodzenie i plastyczność Dynaudio, inni dynamikę i szybkość Focali albo konstrukcji tubowych, a jeszcze inni czar konstrukcji OB zasilanych z SE.

Większość używanych odtwarzaczy np: allegro to wyeksploatowane z podkręconym laserem smieci.Jak pisałem wcześniej,wysokie modele CD oferują ducha starej szkoły brzmienia ale kosztują nie mało i (temat laserów) wybór pozostawiam innym.Nie gorzej wypadną nowe urządzenia które pod względem stereofoni są znacznie lepsze choćby głupia Yamacha S300 i nowa!

Podłącz je pod najtańszy wzmacniacz np. Denona i kolumny stojące za 1000 złotych za parę to się przekonasz.

Aby usłyszeć zdecydowaną różnicę 300 złotych może być za mało, jak przyjmiesz próg 500 złotych będzie duzo łatwiej i ciekawiej. Pamiętaj też że kupujesz sprzęt ponad 10 letni, a to już często jest pole minowe.

Bez komentarza.

Do wcześniejszego zestawu dołaczam kolejne CD-ki bardzo ciekawe.

Pioneer PD-10 / 30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez lws

Podobnie u Pana,Panie sittek.Idę o zakład że te odtwarzacze które polecałem Pan nie testował do tego bzdury wypisuje rzekomo będą grać identycznie na budżetówce.Zapewniam że usłyszy Pan różnicę bo każdy z nich ma własny charakter,może nie jest tak duża ale jednak się słyszy (nie mówimy o sprzętach no name).Następna sprawa o której Pan napisał :"Różnicę usłyszy się dopiero przy lepszej reszcie i jej braki" jakie braki ? proszę nie mylić pojęć,przy tej lepszej reszcie w skład wejdzie inny wzmacniacz i głośniki i bedzie to grało lepiej o tyle klas ile te ostatnie są warte i żadne braki nie będą słyszalne,zmienimy Fale dźwiękowe - charakterystyke podłaczając inny odtwarzacz ottyle.Również dobrze mogę zdefiniować Pana zestaw (w profilu) w taki sam sposób jak te budżetówki - bo mam sprzęt droższy i co ? żaden z nas nie usłyszy różnic bo każdy będzie się przeskakiwał z coraz droższymi zestawami by je usłyszeć lub ich braki ? :) Jest pewna granica której nie usłyszymy a zobaczymy w postaci testów laboratoryjnych a dzięki skonfrontowaniu tych elementów każdy ma duży wybór dzisiaj i wybiera dzwięk jaki jemu się podoba.Dlatego jedni wybiorą słodzenie i plastyczność Dynaudio, inni dynamikę i szybkość Focali albo konstrukcji tubowych, a jeszcze inni czar konstrukcji OB zasilanych z SE.

ble ble ble. . . jak czytam takie odpowiedzi to ........ żal. Od 2008 roku jesteś na forum a g... wiesz o audio.

Wystarczy ze wypali Flac i rzuci to na jakis player za 300zl, a napewno uslyszy roznice. Pamietam ze kiedys moje DVD Sony polozyl Denon DCD-580 za 50zl.

Dostaje dzwiekowe manto od staruszka za 200zl które nikomu nie polecasz bo najlepszy jest w twoim posiadaniu tylko Denon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -dobre:) i nie wątpie że to dobry CD.Ale widocznie mój wzmac. robi więcej przy głupim BD niż twój przy super

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Radzę sprawdzić a pózniej wystawiać opinie i krytykować i nie porównuj od razu do swojego Sony.

No tak, bo ten Philips to jest mega wypas w porownaniu do innych BD. Polecam staruszka za 200zl jezeli ktos takiego szuka. Nie manipuluj, bo sie robi nie milo. I to JA TOBIE radze sprawdzic co i jak. Bo przewalilem sporo CDekow jak i marnych playerkow DVD wiec mnie nie rozsmieszaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Do wcześniejszego zestawu dołaczam kolejne CD-ki bardzo ciekawe.

Pioneer PD-10 / 30

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A Manta lub Belwood nie łapią się na tę listę marzeń?

a odtwarzacze CD...? właśnie i nie jest tu mowa o CD używanych choćby na allegro za ponad tyś zł bo te można na śmieci wyj....ć a za nowe nie dał bym tyle kasy bo tylko głupki przepłacają za coś co nie słyszą a sie im wydaje.

Jak sobie przypominam rok temu temu na temat odtwarzaczy CD pisałeś zupełnie coś innego.

Obecnie proponujesz odtwarzacze za sumę około 1000 złotych i według twojej opinii są już bardzo ciekawe?

W takim razie w końcu słychać różnicę czy jej nie słychać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Temat czytników typu KSS są zdania podzielone,dużo jest (made in China cienizna krótkotrwała) a do starych i wysokich modeli coraz trudniej zdobyć.W najgorszym wypadku ratują przeróbki napędu.

Te KSS Made In China i tak dluzej wytrzymaja niz naped w twoim BD. Taka jest prawda. Wystarczy posluchac i popatrzec jak te mechanizmy pracuja w tych tandetnych DVD czy BD.

Jak sobie przypominam rok temu temu na temat odtwarzaczy CD pisałeś zupełnie coś innego.

Obecnie proponujesz odtwarzacze za sumę około 1000 złotych i według twojej opinii są już bardzo ciekawe?

W takim razie w końcu słychać różnicę czy jej nie słychać?

Przciez to jest szajs o tyle. Co tu wiecej pisac. Gosc poslucha czegos wiecej jak plastikowych smieci z marketu to moze kiedys przyzna sie do tego ze nie mial racji.

Ja bym dopisal koniecznie MANTE! Ostatnio wymiata wsrod playerow.

?👈

ble ble ble. . . jak czytam takie odpowiedzi to ........ żal. Od 2008 roku jesteś na forum a g... wiesz o audio.

Chyba kolego zabolało,prawdaa

Ukryta Zawartość

Wystarczy ze wypali Flac i rzuci to na jakis player za 300zl, a napewno uslyszy roznice. Pamietam ze kiedys moje DVD Sony polozyl Denon DCD-580 za 50zl.

No tak, bo ten Philips to jest mega wypas w porownaniu do innych BD. Polecam staruszka za 200zl jezeli ktos takiego szuka. Nie manipuluj, bo sie robi nie milo. I to JA TOBIE radze sprawdzic co i jak. Bo przewalilem sporo CDekow jak i marnych playerkow DVD wiec mnie nie rozsmieszaj.

Może zdecydowałbyś się w końcu,polecasz odtwarzacze za 200zł czy top za 1000 i więcej bo pare stron wstecz ktoś się pytał i wymienił odtwarzacze do 500zł to żaden żeś nie polecał to już sam nie wiem za 200 są lepsze od tych za 500 ? a pitolisz ile to nie miałeś cdeków.

Bardzo fajny napęd pamiętam był w Panasonic RW-32 ale to DVD.

Ukryta Zawartość

Po Waszych obszernych dyskusjach to już wogóle nic nie wiem.

Może ja podam pare propozycji które po prostu mi się podobają a Wy napiszecie co wogóle to jest warte?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i mam takie pytanie: Czy na moim sprzęcie będzie słyszalna różnica pomiędzy oryginalną płytą CD odtwarzaną na takim CD Playerze a odtwarzaną na np. DVD jakimś najprostszym Sony (dla przykładu) ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba kolego zabolało,prawdaa

Ukryta Zawartość

Nie zabolało ani troszkę sprzedaje bo kupiłem lepszy. Czy to coś dziwnego ???

Ukryta Zawartość

Może zdecydowałbyś się w końcu,polecasz odtwarzacze za 200zł czy top za 1000 i więcej bo pare stron wstecz ktoś się pytał i wymienił odtwarzacze do 500zł to żaden żeś nie polecał to już sam nie wiem za 200 są lepsze od tych za 500 ? a pitolisz ile to nie miałeś cdeków.

Bardzo fajny napęd pamiętam był w Panasonic RW-32 ale to DVD.

Umiesz czytac ze zrozumieniem czy masz problemy? Chyba oczywiste jest ze kupujemy to na co nas stac. Zalezy kto ma ile do wydania. Wyzej to byly tylko przyklady i luzna rozmowa. Ogarnij sie i nie skacz tak. Wiadomo ze cena czesto nie jest wyznacznikiem jakosci tym bardziej w leciwych, uzywanych sprzetach, ale chyba nie trudno sie domyslic, ktory model bedzie lepiej gral? Podstawowy za 100zl czy ze szczytu oferty za 1500zl? Myslenie nie boli.

No i mam takie pytanie: Czy na moim sprzęcie będzie słyszalna różnica pomiędzy oryginalną płytą CD odtwarzaną na takim CD Playerze a odtwarzaną na np. DVD jakimś najprostszym Sony (dla przykładu) ?

Tak. Ja slyszalem swobodnie gdy mialem tanszy sprzet. A dwa ze taki CD Player sto razy lepiej sie obsluguje. Szybciej wczytuje sciezki, nie muli podczas przezucania utworow i kulturalnie pracuje. A pozatym za 300zl mozna miec DCD-1015. Za DCD-615 to za duza cena.

Nie zabolało ani troszkę sprzedaje bo kupiłem lepszy. Czy to coś dziwnego ???

Jak widac dla niektorych tak. To sa ludzie typu - Kupic raz, wyeksploatowac na maska i sprzedac wraka jezeli jeszcze bedzie cos wart. Od takich ludzi slyszymy potem - "O sprzedaje! To pewnie jakis zlom! Bo jak by byl dobry to by nie sprzedawal." No i dla tych wszystkich ludzi uzywane klocki to stare zlomy z powodow, ktore wymienilem przed chwila.

Jest jeszcze druga sprawa. Tacy ludzie naczytaja sie opini o jakims plastikowym szrocie. Kupia go, a potem mysla ze Boga za nogi zlapali negujac wszystko dookola i bez podstawnie wysmiewajac sie z czegos lub kogos. Tacy ludzie wlasnie dali tam wyzej dwa plusy za jego wypowiedz.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Co niektórzy nowi użytkownicy nie rozumieją na czym polega sens istnienia tego forum.

Co to ma znaczyć WYMUSZANIE NA INNYCH podawania propozycji sprzętu?

Dzieciaki Neostrady otrząśnijcie się.

Nie wszystko dostaje się od razu poprzez naciśnięcie jednego guzika czy napisanie jednego postu.

Ja chetnie cos polece, podpowiem w miare swoich mozliwosci oczywiscie. Nie jestem jakis mega osluchany, ale jezeli cos wiem to chetnie sie podziele. Ale jak widac to jeszcze za malo. Trzeba opluc posmiac sie, choc nie ma sie o niczym pojecia i swiata nie widzi procz swoich plastikowych pudełek.

?👈

Czyli rozumiem że lepiej polować na takiego Denona DCD-1015 niż te Onkyo?

A czy moglibyście mi jeszcze podać jakieś inne propozycje do 300 zł.?

Chciałbym też aby w razie czego lasery na wymiane były łatwo dostępne no i nie kosztowały fortuny :)

Witam. Przymierzam się do zmiany odtwarzacza CD, aktualnie posiadam NAD 515 BEE który współpracuje z Yamahą ax 900, kolumny to Magnat quantum 507. Odtwarzacz używany i warunkiem jest aby czytał płyty cd-rw. Cena jaką mogę przeznaczyć na ten cel to 800zł. Co proponujecie ? Czy w ogóle warto zmieniać tego Nad? Myślałem nad Denonem dcd 700 AE, czy byłby to dobry wybór ?

Edytowane przez emil144

a na co Ci odczyt płyt CD-RW, tych płyt nie przeczyta większość przeciętnych odtwarzaczy CD, mój stary Marantz CD72 owszem czyta je bez problemu, przeczyta je pewnie każdy odtwarzacz DVD, ale po co?

• Pokaż nowe odpowiedzi