Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę już edytować :)

Zapomniałem jeszcze dopisać użytkownikom

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tyle z mojej strony dziękuje i pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W którym miejscu wykazałem się brakiem szacunku dla innych? Po prostu wyraziłem swoją opinię, że osoby tu zaczynające idą na sporą łatwiznę. Napiszą jeden post i po jednym dniu wymagają ( powtarzam WYMAGAJĄ ) od innych trafionych pod siebie porad. A może by się tak trochę wysiliły, poczytały? Skoro audio traktują jak hobby pobiegaliby po sklepach, po znajomych i sami napisali o swoich odczuciach?

Ilość moich postów właśnie wynika z wielu porad udzielanych innym.

Masz z tym więc jakiś problem? Coś nie pozwala ci jasno myśleć?

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

W którym miejscu wykazałem się brakiem szacunku dla innych? Po prostu wyraziłem swoją opinię, że osoby tu zaczynające idą na sporą łatwiznę. Napiszą jeden post i po jednym dniu wymagają ( powtarzam WYMAGAJĄ ) od innych trafionych pod siebie porad. A może by się tak trochę wysiliły, poczytały? Skoro audio traktują jak hobby pobiegaliby po sklepach, po znajomych i sami napisali o swoich odczuciach?

Ilość moich postów właśnie wynika z wielu porad udzielanych innym.

Masz z tym więc jakiś problem? Coś nie pozwala ci jasno myśleć?

Ja cię proszę aż nie chce mi się wierzyć że masz 45lat :)) Zanim coś napiszesz zastanów się 2x.Masz prawo do wyrażania opini ok i ją wyraziłeś pod laserami. Do rzeczy nikt nie jest idiotą i w przypadku nowych sprzętów pojedzie sobie na odsłuch do najbliższego sklepu (traktując poważnie sprawę).W tym temacie jest więcej mowy o starych sprzętach niż nowych. Teraz Powiedz mi w jakich sklepach i gdzie mam szukać kilkuletnie urządzenia no ???? myślisz że wszyscy mają hardkorowych znajomych co mają jak kolekcjonerzy zawalone budy połową staroci,chociaż jeden z tych urządzeń żeby któryś miał to sukces :)? Albo (przykładowo) do ciebie na koniec Polski mam jechać by odsłuchać sobie np starego denona albo inny za 300zł o który się tutaj ktoś zapyta buhahahah.A ebay mówi ci to coś :)) no tu dopiero jest jazda (dla wybranych) :)

Ta łatwizna i wymagania nasze hm... no dobrze jeśli zadaje tu pytanie i proszę o pomoc(zakładając że część z was jest obeznana i ma doświadczenie i na takich właśnie polegam ) to ile według ciebie mam czekać na odpowiedz ? tydzień,miesiąc,rok ? może kartą kredytową przelać cosi na konto by szybciej było hehe.Powiem tak,nie wiem ile według ciebie ale jak ty masz czas zemną się przekomarzać i szybko odpisywać to powinieneś się nad tym sam zastanowić.;):)

Dobra Panowie sittek i rafael kto się czubi ten się lubi ! miałem ubaw ale nie kontynuujmy już tego,polubiłem was i wystawiam grabe za podniesiony u was cukier:) ! przyjmujecie ? :)

Edytowane przez tojtoja

a na co Ci odczyt płyt CD-RW, tych płyt nie przeczyta większość przeciętnych odtwarzaczy CD, mój stary Marantz CD72 owszem czyta je bez problemu, przeczyta je pewnie każdy odtwarzacz DVD, ale po co?

Czekam na propozycję konkretnych modeli

W tym temacie jest więcej mowy o starych sprzętach niż nowych. Teraz Powiedz mi w jakich sklepach i gdzie mam szukać kilkuletnie urządzenia no ???? myślisz że wszyscy mają hardkorowych znajomych co mają jak kolekcjonerzy zawalone budy połową staroci,chociaż jeden z tych urządzeń żeby któryś miał to sukces :)? Albo (przykładowo) do ciebie na koniec Polski mam jechać by odsłuchać sobie np starego denona albo inny za 300zł o który się tutaj ktoś zapyta buhahahah.A ebay mówi ci to coś :)) no tu dopiero jest jazda (dla wybranych) :)

Jak widzisz inni, tacy jak np ja zadali sobie trud sluchania starych gratow nie liczac na innych. Nie raz zakup byl chybiony co sie liczylo ze strata. Myslisz ze jakies doswiadczenie czy osluchanie przychodzi samo z siebie i nic nie kosztuje? To bardzo sie mylisz. Wlasnie w takich przypadkach nie chce mi sie dzielic swoja wiedza i jakims tam doswiadczeniem w miare swoich mozliwosci. Potrafisz sie tylko pienic i unoscic. Jezeli jestes taki madry nie pytaj wiecej o rady jezeli potrafisz tylko szczekac.

Pozdrawiam i bez odbioru.

Ta łatwizna i wymagania nasze hm... no dobrze jeśli zadaje tu pytanie i proszę o pomoc(zakładając że część z was jest obeznana i ma doświadczenie i na takich właśnie polegam ) to ile według ciebie mam czekać na odpowiedz ? tydzień,miesiąc,rok ?

Za takie zachowanie nie dostaniesz jej nigdy. To raz. A dwa wez pod uwage ze moze ktos poprostu tego nie sluchal. Myslisz ze rzucisz na forum jakis model i dostaniesz na jego temat wypracowanie? Wyszukiwarka nie boli, google tez. Moze warto zaczac od siebie na poczatek?

Edytowane przez rafal735r

?👈

No cóż ja o to nie proszę mam kompletny zestaw i zawsze wybór u mnie stanowiły moje uszy i nie patrz na mnie patrz za to na pozostałych ,ja miałem jedno pytanie odnośnie ceny cd-ka.A czytając was napisałem wam prawdę (która widocznie zabolała) a wyciągnąć wnioski nie problem z tego.

Podałem rękę jako pierwszy wy nadal macie poziom cukru zbyt wysoki :)

Edytowane przez tojtoja

No cóż ja o to nie proszę mam kompletny zestaw i zawsze wybór u mnie stanowiły moje uszy i nie patrz na mnie patrz za to na pozostałych ,ja miałem jedno pytanie odnośnie ceny cd-ka.A czytając was napisałem wam prawdę (która widocznie zabolała) a wyciągnąć wnioski nie problem z tego.

Podałem rękę jako pierwszy wy nadal macie poziom cukru zbyt wysoki :)

Mnie nic nie boli. Moze sie uklonic dla sznownego Pana jeszcze?

?👈

Dobra Panowie sittek i rafael kto się czubi ten się lubi ! miałem ubaw ale nie kontynuujmy już tego,polubiłem was i wystawiam grabe za podniesiony u was cukier:) ! przyjmujecie ? :)

Jeśli nie masz trzaśniętej trzustki podniesiony poziom cukru raczej nie zagrozi; gorzej może być z ciśnieniem.

Kończąc tę drętwą dysputę mam nadzieję, że wielu potencjalnych audiofilów zanim coś napisze połapie się o co mi chodzi. Skoro audio ma być spełnianiem marzeń to czas poświęcony na poszukiwania tego wymarzonego sprzętu nie powinien być ograniczeniem. Jeśli jednak ktoś bardzo się niecierpliwi i tupie ze złości nóżką zamiast odtwarzacza CD polecam laptopa i doń podłączony komplecik fikuśnych głośniczków z efektownym buczydłem. Na pewno się spodoba.

Miałem romans z wieloma CD-kami począwszy od Technicsa sl-ps 840 po wyrafinowane i tuningowane cd-ki,nie powiem każdy z nich miał własny styl przekazu,ale w dobie komputerów i wydajnych kart muzycznych,plus odpowiednie oprogramowanie ,mamy do dyspozycji potężne narzędzie do przekazu tego ,czego poszukujemy .... czyli czegoś co chcieli byśmy usłyszeć...,a wręcz zobaczyć...Może ta opinia kogoś urazi w śród audiofilów i rozumiem was gdyż sam nim jestem i ten fakt sam mnie drażni ,ale taka jest prawda i trzeba przyznać jej racje.Podłączcie w tor kompa z programem o nazwie Foobar 2000....wystarczy wpisać w przeglądarce tą nazwę by ściągnąć go,i odtwórzcie w nim znaną wam płytę , usłyszycie ją na nowo....Sorki jeśli kogoś uraziłem,ale czekam na opinie....Pozdro dla wszystkich lampowców :)

To ja się pochwalę. jakiś czas temu udało mi się kupić na allegro MF X-RAY, czyli praktycznie to samo co MF A3CD za 800 zł wraz z przesyłką, grubaśną sieciówką (chyba DIY), oryginalnym kartonem i paragonem. Z tego co pamiętam trochę ten x-ray wisiał na tym portalu. Myślę że do 1000 zł trudno znaleźć coś lepszego.

Podłączcie w tor kompa z programem o nazwie Foobar 2000....wystarczy wpisać w przeglądarce tą nazwę by ściągnąć go,i odtwórzcie w nim znaną wam płytę , usłyszycie ją na nowo....

Z tym programem i "nową płytą" to bez przesady .........

No właśnie bawiłem się nim jakiś czas, z dodatkami i bez .

Dla ciekawości strumieniowo puszczałem FLAC-ki z laptopa do swojego Rotela RT-12 ( reszta to RA1520 i Dynaudio Audience50) za pośrednictwem tego programu oraz firmowego WMP i zabij mnie ale żadnej różnicy nie usłyszałem.

Nawet jak sobie walnąłem parę szocików pysznej nalewki nic się nie zmieniło.

sittek Postaraj się ściągnąć z sieci taki programik ,,SRS Audio Sandbox,, ,ja go mam co prawda w wersji nie zbyt legalnej ,ale mam w całości bez ograniczeń i przy współpracy z foobarem robi wrażenie....ps.jak ja dałem radę znaleźć pełną wersję tego programiku ,to mam nadzieje że dasz sobie też rade...

Jaki CD do zestawu Cambridge Audio 340A + Monitor Audio BR2? Do tych 5 stówek. CA 340C?

SMSL Q5 Pro ♪ Magnat Quantum 673 ♪ Google Chromecast Audio ♪ Technics SL-Q3 ♪ Koss Porta Pro ♪ Philips TAPH805BK 

Planuje zakupić do mojego systemu ten właśnie odtwarzacz cd,jestem tylko i wyłącznie słuchawkowcem i ten cd bedzie fajnie wyglądał z moim wzmacniaczem słuchawkowym,mam tylko pytanie jaki dzwięk reprezentuje i czy warto kupować takowy,ew mogę go trochę stuningować jeśli jest taka możliwość lubię szybki i mocny bas.

Jaki CD do zestawu Cambridge Audio 340A + Monitor Audio BR2? Do tych 5 stówek. CA 340C?

Jak chcesz koniecznie CA to dorzuć stówkę i zainteresuj się tym

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

-----------------------------------------

CD które POWALI KAŻDEGO do 1000 zł ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :) okrzykniety za jeden z najpiękniejszych sprzętów ever

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mandaryn30

mandaryn30 przestań w każdym poście wciskać ludziom szmelc z audiofilka. Twoje grundigi też zostały okrzyknięte jako the best ever ?

-----------------------------------------

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :) okrzykniety za jeden z najpiękniejszych sprzętów ever

Rekomendowanie takiego odtwarzacza w wątku który nie jest poświącony vintage uważam za zbaczanie z tematu lub ukryte zamiary (np. pociśnięcie kloca). Prawdę powiedziawszy to zdecydowana większość CD w cenie ~1kzł zagra lepiej.

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• Pokaż nowe odpowiedzi