Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wybierz sobie co chcesz.

Otumanienie przychodzi tylko z TVP-iS. TVN nie jest zależny od jedynie słusznej partii.

tvn to V kolumna.wroga stacja Polakom.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
1 minutę temu, notoryczny napisał:

Kowalskiego interesuje ile ma w portfelu.

I dobrze, ale dobrze jest też żeby Kowalski wiedział skąd się ta zawartość tego portfela bierze. Nie bierze się z PiS-propagandy, tylko z pracy.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

32 minuty temu, Lech36 napisał:

nie biedni stymulują postęp tylko bogaci

Powiedz mi, co szary obywatel ma z tego postępu, wymiernie-finansowo, bo ci od postępu, niepisowcy jakoś hojnie nie wynagradzają swoich pracowników. A co z ludźmi, którzy wykonują zawody, które nie pozwalają na ekstra dochody. Wykują swoją pracę przez 8, 12 godzin i są zależni od tego co da im „państwo” nazwiesz ich darmozjadami? To jest bez sensu.

Ty zakładasz, że w kraju obywatele mają zapie….aby żyło się lepiej.

Nie każdy ma możliwości żeby zapie…

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

7 minut temu, notoryczny napisał:

Powiedz mi, co szary obywatel ma z tego postępu, wymiernie-finansowo

Ten który pracuje i zarabia wg. swojej pracy, np. może sobie kupić coś co inny wymyśli i opracuje do tego technologię. Kolega widzę w socjalizm, lansowany przez Prezesa już wpadł po uszy a może nawet czubek głowy. To źle wróży Koledze, bo tacy jak Kolega tylko czekają na zrzuty od państwa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

17 minut temu, notoryczny napisał:

Ja tak zapier.....em, żeby mi się żyło lepiej, nie czekałem na zrzuty. Teraz przyszły PiS-komuchy i próbują mi to co wypracowałem zabierać. 

Edytowane przez Lech36

Teraz, Lech36 napisał:

Ja tak zapier.....em, żeby mi się żyło lepiej, nie czekałem na zrzuty. Teraz przyszły PiS-komuchy i próbują mi to zabierać. 

Pracownik biura ma zapie…, tudzież emeryt, inny umysłowy? Aha. Bo ja myślałem, że jest uzależniony od państwa( rzadu, sejmu) którzy podnoszą minimalne wynagrodzenie i ewentualnie minimalizują obciążenia finansowe tym najuboższym.

Ciekawe czy odmówiłeś kasy z tarczy osłonowej ( raczej nie, bo Ty na zrzuty nie czekasz) Ech.

Teraz, notoryczny napisał:

Pracownik biura ma zapie…, tudzież emeryt, inny umysłowy? Aha. Bo ja myślałem, że jest uzależniony od państwa( rzadu, sejmu) którzy podnoszą minimalne wynagrodzenie i ewentualnie minimalizują obciążenia finansowe tym najuboższym.

Reprezentujesz bardzo prymitywny, nie oparty w ekonomii i gospodarce rynkowej sposób myślenia, minimalne wynagrodzenie powinien podnosić rynek a nie rząd. Taki sposób działania prowadzi tylko do zamykania firm z powodu nieopłacalności ich działania, ale może o to chodzi żeby zostały tylko te jedynie słuszne czyli państwowe. Już raz tak było w pewnym okresie rozwoju Polski.

5 minut temu, notoryczny napisał:

Ciekawe czy odmówiłeś kasy z tarczy osłonowej ( raczej nie, bo Ty na zrzuty nie czekasz) Ech.

Co z Tobą jest nie tak? Jak dają to się nie odmawia. Ocena czy to było dobre czy idiotyczne przyjdzie później. Np. 500+ też po 18 latach u każdego da "spektakularne" efekty a inflacja przez ten czas też nie będzie próżnować, inflacja wywołana między innymi tym 500+. A może zadać sobie pytanie co będzie po wygaśnięciu 500+. 

Teraz, Lech36 napisał:

Reprezentujesz bardzo prymitywny, nie oparty w ekonomii i gospodarce rynkowej sposób myślenia, minimalne wynagrodzenie powinien podnosić rynek a nie rząd. Taki sposób działania prowadzi tylko do zamykania firm z powodu nieopłacalności ich działania, ale może o to chodzi żeby zostały tylko te jedynie słuszne czyli państwowe. Już raz tak było w pewnym okresie rozwoju Polski.

Za to Ty reprezentujesz Tuskowy sposób myślenia, dzięki któremu wyborcy pogonili jego partię od stołków.

Jakoś podniesienie stawek godzinowych i minimalnego wynagrodzenia nie zaskutkowało tym o czym bazgrzesz. Firmy nie splajtowały.

Za to Ty reprezentujesz Tuskowy sposób myślenia, dzięki któremu wyborcy pogonili jego partię od stołków.

W Rosji w 1917 roku też pogoniono od stołków rządzących, do dziś odbija im się to czkawką, choć fakt że ostatnio wykazują się pewną agresywną siłą nawet nam zagrażając. Sposób myślenia tuskowy to raczej rozwój a nie prezesowa stagnacja lub nawet cofanie się do przeszłości. 

Teraz, Lech36 napisał:

W Rosji w 1917 roku też pogoniono od stołków rządzących, do dziś odbija im się to czkawką, choć fakt że ostatnio wykazują się pewną agresywną siłą nawet nam zagrażając. Sposób myślenia tuskowy to raczej rozwój a nie prezesowa stagnacja lub nawet cofanie się do przeszłości. 

Ależ mieliście swój czas, dlaczego go nie wykorzystaliście w taki sposób, który dałby się przekuć na lepszy poziom życia. Tacy mądrzy, tacy wykształceni heh.

Teraz pozostało tylko rozgoryczenie i plucie jadem.

Godzinę temu, notoryczny napisał:

Tyle, że w Polsce jest nauczycieli za dużo, przy czym najmniej pracują”

według badania OECD za 2019 rok polscy nauczyciele w podstawówkach poświęcają pracy i przygotowaniu do pracy najmniej godzin w ciągu roku z 36 zbadanych najbardziej rozwiniętych krajów świata krajów. Z badania wynika, że konkretnie jest to 554,4 godziny rocznie w szkołach podstawowych, podczas gdy drugiej w zestawieniu Rosji - 561 godzin. Średnia dla OECD to 771,8 godzin rocznie, czyli prawie o połowę więcej niż w Polsce.

W USA ten wskaźnik wynosi aż 1004 godziny (dane z 2017 roku), czyli jest prawie dwa razy wyższy niż w Polsce. W Holandii - 930 godzin, w Irlandii - 905 godzin, we Francji - 900 godzin, w Niemczech 800 godzin, a w Japonii - 747 godzin.

Wszystko zależy od metody pomiaru, w czasie strajku TVPiS tez robiło takie obliczenia i wyszło im ze nauczyciel za 18h pracy dostaje więcej niż poseł Suski za 40h

Ilu ludzi tyle opinii

Jakoś podniesienie stawek godzinowych i minimalnego wynagrodzenia nie zaskutkowało tym o czym bazgrzesz.

Masz dane ile firm w Polsce upada co roku? Możliwe że spora część z nich upada z powodu narzucania im nierynkowych zasad gospodarczych. 

49 minut temu, tomek7776 napisał:

tvn to V kolumna.wroga stacja Polakom.

Dlatego Prawdziwi Polacy chcieli ja zlikwidować ?

nie ma jak TVPiS , która sadzać po poziomie przekazu ma suwerena za totalnych półgłówków 

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Ależ mieliście swój czas, dlaczego go nie wykorzystaliście w taki sposób, który dałby się przekuć na lepszy poziom życia. Tacy mądrzy, tacy wykształceni heh.

PiS też tego nie wykorzystuje, ale straszy że mają siłę i nie zawahają się jej użyć do obrony PiS-dostępu do koryta. 

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Mitem jest że jak się komuś zabierze a innemu da to się zbuduje dobrobyt. Taką filozofię uprawia obecnie jedynie słuszna partia, ale to jest charakterystyczne dla wszystkich jedynie słusznych partii na świecie z PiS-em włącznie. Dobrobyt buduje się systematyczną, często ciężką pracą a nie hasłami i propagandą. 

Jest w europie takie małe państwo którego obywatele specjalnie nie przemęczają śię a dobrze żyją,wszystko dzięki pojemnym skarbcom i tajemnicy bankowej.

Są też inne przykłady ,ta ciężka praca to mit którym karmi śię plebs.

44 minuty temu, notoryczny napisał:

Powiedz mi, co szary obywatel ma z tego postępu, wymiernie-finansowo, bo ci od postępu, niepisowcy jakoś hojnie nie wynagradzają swoich pracowników. A co z ludźmi, którzy wykonują zawody, które nie pozwalają na ekstra dochody. Wykują swoją pracę przez 8, 12 godzin i są zależni od tego co da im „państwo” nazwiesz ich darmozjadami? To jest bez sensu.

Nie każdy ma możliwości żeby zapie…

W sumie to nawet się „nierobom” nie dziwie 

kto pójdzie pracować za 2200pln jak z zasiłków ,plusów i tarcz można wyciągnąć 1500

Ilu ludzi tyle opinii

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Masz dane ile firm w Polsce upada co roku? Możliwe że spora część z nich upada z powodu narzucania im nierynkowych zasad gospodarczych. 

A w jakim kraju firmy nie upadają? Co to znaczy nierynkowych? ,że trzeba pracownikowi zapłacić 20 zł na godzinę i to powoduje upadek firmy? Jakim cudem Niemiec płaci 2O Euro za ten sam rodzaj pracy i firma funkcjonuje ( a tam podatki wyższe )

Wkurza mnie to podejście - Polska miejscem taniej siły roboczej. Ile lat miałoby funkcjonować tego typu podejście ? 30,40.

5 minut temu, Lech36 napisał:

PiS też tego nie wykorzystuje, ale straszy że mają siłę i nie zawahają się jej użyć do obrony PiS-dostępu do koryta. 

Tyle, że pomiędzy PO a PiS jest taka różnica, że z tego koryta coś suwerenowi skapnie. Za PO koryto tylko dla swoich.

A jak zrobiło się nieciekawie to dystrybutor koryta spieprzył do Niemiec.

2 minuty temu, notoryczny napisał:

A w jakim kraju firmy nie upadają? Co to znaczy nierynkowych? ,że trzeba pracownikowi zapłacić 20 zł na godzinę i to powoduje upadek firmy? Jakim cudem Niemiec płaci 2O Euro za ten sam rodzaj pracy i firma funkcjonuje ( a tam podatki wyższe )

Wkurza mnie to podejście - Polska miejscem taniej siły roboczej. Ile lat miałoby funkcjonować tego typu podejście ? 30,40.

Do zrównania wydajności pracy, proste. 

nagrywamy.com

3 minuty temu, fan64 napisał:

Jest w europie takie małe państwo którego obywatele specjalnie nie przemęczają śię a dobrze żyją,wszystko dzięki pojemnym skarbcom i tajemnicy bankowej.

Do takiego stanu dochodzi się systematyczną pracą budującą zaufanie na świecie do danego państwa a nie wytycznymi z centrali jedynie słusznej partii.

4 minuty temu, notoryczny napisał:

A w jakim kraju firmy nie upadają?

W każdym upadają, zobacz ile firm co roku upada a ile powstaje. Jak pracowałem za zachodnią granicą to mi to kiedyś pokazali co wtedy stanowiło dla mnie lekkie zaskoczenie.

2 minuty temu, przemak napisał:

Do zrównania wydajności pracy, proste. 

Czy Polak pracujący w Polsce jest mniej wydajny od Polaka pracującego w Niemczech? Ostatnio rozmawiałem z jednym, w 
Polsce pracował u prywaciarza , na najniższą krajową( reszta w kopercie) i zarabiał 3,500. Pojechał do Niemiec ( praca z ogłoszenia ) zarabia ponad 10 tyś.

Ten sam człowiek o tych samych umiejętnościach .

7 minut temu, notoryczny napisał:

że trzeba pracownikowi zapłacić 20 zł na godzinę i to powoduje upadek firmy?

To możliwe bo inwestorzy którzy pracę tej firmy mają zamiar kupić mogą pójść do konkurencji. Oj widzę u Kolegi typowe socjalistyczne podejście do gospodarki, takie nakazowo zakazowe.

Teraz, Lech36 napisał:

To możliwe bo inwestorzy którzy pracę tej firmy mają zamiar kupić mogą pójść do konkurencji. Oj widzę u Kolegi typowe socjalistyczne podejście do gospodarki, takie nakazowo zakazowe.

Czyli co? Ma zarabiać 10 zł bo firma nie wytrzyma obciążenia ? A co on ma powiedzieć żonie, elektrowni, gazowni?

Jeśli firma nie potrafi skalkulować zysków, wydatków, etc.  to niech spada. Jeśli pójdą do konkurencji to znaczy, że można ( chyba, że tam ludzie pracują, bo lubią, bo im się w domu nudzi i ile zarobią jest bez znaczenia.

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Czy Polak pracujący w Polsce jest mniej wydajny od Polaka pracującego w Niemczech? Ostatnio rozmawiałem z jednym, w 
Polsce pracował u prywaciarza , na najniższą krajową( reszta w kopercie) i zarabiał 3,500. Pojechał do Niemiec ( praca z ogłoszenia ) zarabia ponad 10 tyś.

Sprawdź, co to jest wydajność pracy, to zauważysz, że piszesz oczywistości. 

Czy Polak pracujący w Polsce jest mniej wydajny od Polaka pracującego w Niemczech?

Oczywiście, że tak. 

nagrywamy.com

Jeśli firma nie potrafi skalkulować zysków, wydatków, etc.  to niech spada. 

Chłop ma piekarnie, skalkulował zyski , zaplanował wydatki , za gaz miało być 3500, przyszło 8000- Nowy Ład ?

8 minut temu, notoryczny napisał:

Jaka płaca taka praca 

Ilu ludzi tyle opinii

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Czyli co? Ma zarabiać 10 zł bo firma nie wytrzyma obciążenia ? A co on ma powiedzieć żonie, elektrowni, gazowni?

A dlaczego ma coś mówić, ma zwiększyć wydajność w ramach pracy w danej firmie lub zmienić firmę na taką która ma większe możliwości, np. coś z obszarów prezesa Obajtka. 

2 minuty temu, przemak napisał:

Sprawdź, co to jest wydajność pracy, to zauważysz, że piszesz oczywistości. 

Piszę nie jako ekonomista, tylko człowiek postrzegający rzeczywistość z poziomu obywatela, któremu jest albo dobrze, albo źle.

2 minuty temu, morawka napisał:

Chłop ma piekarnie, skalkulował zyski , zaplanował wydatki , za gaz miało być 3500, przyszło 8000- Nowy Ład ?

Sprawdź ile w Niemczech musiałby zapłacić za gaz, w Niemczech czy tam jakiejś Holandii( bez Nowego Ładu).

W ogole wrzucanie cen za gaz i prąd w obszar Nowego Ładu to kuriozum.

2 minuty temu, notoryczny napisał:

Piszę nie jako ekonomista, tylko człowiek postrzegający rzeczywistość z poziomu obywatela, któremu jest albo dobrze, albo źle.

Tak. Widać. Teraz jest dobrze. Super. 

nagrywamy.com

2 minuty temu, morawka napisał:

Powinien podnieść wypłaty a chwilę po tym cenę swoich wyrobów, albo odwrotnie. Klienci tacy jak nasz Kolega Notoryczny na pewno wykażą się zrozumieniem, nie takim jak obecnie wykazuje się lud w Kazachstanie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.