Skocz do zawartości
IGNORED

NOWY ŁAD

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, costa brava napisał:

Samorządy i klasa średnia są celowo tępione to jasne od dawna 

klasa średnia nie traci ani nie zyskuje, skoro samorządy stać na owce i budowę miejsca parkingowego za 50 tyś zł to znaczy że kasy ciągle mają za dużo.

Po za tym zauważ że samorządy inaczej pozyskują środki.

Na tej samej zasadzie Polskę stać na program Willa+ czy kampanie reklamową nieznanych preparatów medycznych

Czy to znaczy że Polska jest bogata? Nie. To znaczy że komuś trzeba dać zarobić,  kogoś trzeba przekupić...tak działa polityka, a samorząd to tez polityka

10 minut temu, costa brava napisał:

Na tej samej zasadzie Polskę stać na program Willa+ czy kampanie reklamową nieznanych preparatów medycznych

Mimo przeczytania 4 artykułów nadal nie wiem co to W+, nikt tego nie wytłumaczył bo był zajęty je.... w pis.

11 minut temu, costa brava napisał:

Czy to znaczy że Polska jest bogata? Nie. To znaczy że komuś trzeba dać zarobić,  kogoś trzeba przekupić...tak działa polityka, a samorząd to tez polityka

W polityce handluje się głównie stanowiskami, u nas masz wymyślone ministerstwa bo SP mimo że drobnica to musi mieć stołki a Niemcy z małej dobrze działającej unii zrobiła ogromną machinę do przyklepywania swoich biznesów i prania kasy. 

Czy Ty od rządu słyszałeś że na coś nie ma pieniędzy ? sami tutaj piszecie że rozdaje na prawo i lewo a mimo to kasa ciągle jest, ciągle się buduje ciągle się inwestuje. Dostrzegasz różnicę ?

Kraść też trzeba umieć...

2 minuty temu, fetek napisał:

Kraść też trzeba umieć...

złodziejstwo typu "na kreche "nie wymaga umiejętnosci

wymaga bezczelnosci , poczucia bezkarnosci i dopasowywania prawa aby ułatwic przepływ pieniędzy

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Co @fetekpierdzielisz , chyba wiem na co wydaje swoje prywatne pieniądze moja żona , drukarka , papier , ciągle jakieś artykuły papiernicze itp

Nie odniosłeś się do zarobków też.

JAk Polski żołnierz zginie na misji to rodzinie też napiszesz że mógł w porę zmienić pracę albo wiedział na co się pisze ? 

Błędy lekarzy leżą na cmentarzu natomiast nauczycieli zasiadają w sejmie . 

Co jeszcze napiszesz ciekawego o innych z przed 8-15 lat że chcieli coś sprzedać albo że by tego już nie było choć to teraz jest sprzedawane i upada 🤷 .

gdzie ty żyjesz ? Na San Escobar 

Co do upadających firm i rolników ,myślisz że oni się mną przejmują jak siedzę w domu z niepełnosprawnym dzieckiem ? Zresztą rząd też ma mnie w dupie. Tyle w temacie mądralo .

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 godziny temu, fetek napisał:

Mimo że cały rejon to głęboka platforma a znicze przed sądem obiegły cały kraj to wszystko dostali od pis bo gmina ma jednego speca od ściągania środków, dostają 100% zapotrzebowania.

O ojcu Tadeuszu mówisz? Z Torunia jesteś ? Bo jak tak to nawet grubo ponad 100 % dostajecie.

7 godzin temu, dedal75 napisał:

Co @fetekpierdzielisz , chyba wiem na co wydaje swoje prywatne pieniądze moja żona , drukarka , papier , ciągle jakieś artykuły papiernicze itp

Nie odniosłeś się do zarobków też.

Gdzie ja pisałem o wydatkach Twojej żony ? i co to wnosi do tematu ?

8 godzin temu, dedal75 napisał:

JAk Polski żołnierz zginie na misji to rodzinie też napiszesz że mógł w porę zmienić pracę albo wiedział na co się pisze ? 

a Ty idąc do wojska myślisz że nikt nigdy nie będzie do Ciebie strzelał ? jak idziesz do policji to myślisz że nigdy nie zaatakuje Cie bandyta, nożownik, ćpun albo pies ? Jak idziesz do straży pożarnej to siedzisz na 4 literach czy z ratujesz ludzi z palących i walących się budynków ?

chłopie minimum logiki

4 godziny temu, mcr1 napisał:

O ojcu Tadeuszu mówisz? Z Torunia jesteś ? Bo jak tak to nawet grubo ponad 100 % dostajecie.

no tak bo dla was  zwykłe pomieszczenie = apartament, organizacja zajmująca się rehabilitacją dzieci = pisowscy agenci. 

Jak byś czasem czytał coś więcej niż onet to byś wiedział że samorządy robią "listy życzeń" a pan i władza przyznaje na to środki, niestety platfusy i złodzieje też dostają.

4 minuty temu, fetek napisał:

chłopie minimum logiki

Panowie, nie mylmy logiki z kolesiostwem , układami, obajtkiem, nepotyzmem, dotacjami, czarnkami, wieżami, ordynarnym rozkradaniem majątku publicznego, dorabianiem się po linii partii, kolesiostwem, chwilowym trwaniem przy władzy, pałacykami plus oraz skokiem na pieniądze pochodzące z ordynarnego łupienia narodu polskiego 😉

głupie trzysta złotych pomnożone przez piętnaście milionów podatników daje kwotę, dzięki której banda złodziei jest w stanie ustawić siebie i swoje rodziny na pokolenia 😉

9 minut temu, fetek napisał:

a co masz problem złapać ? postaram się lepiej celować.

czym? 😄 

16 minut temu, kostropaty napisał:

Panowie, nie mylmy logiki z kolesiostwem , układami, obajtkiem, nepotyzmem, dotacjami, czarnkami, wieżami, ordynarnym rozkradaniem majątku publicznego, dorabianiem się po linii partii, kolesiostwem, chwilowym trwaniem przy władzy, pałacykami plus oraz skokiem na pieniądze pochodzące z ordynarnego łupienia narodu polskiego 😉

głupie trzysta złotych pomnożone przez piętnaście milionów podatników daje kwotę, dzięki której banda złodziei jest w stanie ustawić siebie i swoje rodziny na pokolenia 😉

dużo kłapania dziobem zero konkretów, dziwne tylko że mimo braku zmian i ciągłemu kultywowaniu złodziejskich tradycji nagle żyje się inaczej a w kraju zachodzą konkretne zmiany.

Widać poprzednicy to partacze do potęgi skoro nawet kraść nie umieli.

😅 raczej "co".

Edytowane przez fetek
Teraz, fetek napisał:

Widać poprzednicy to partacze do potęgi skoro nawet kraść nie umieli.

tak, piss wyznacza "nowoczesne" standardy, co do tego nie można mieć wątpliwości 😄 

fatek"trzy działalności" dżekson 😄 

monty pythona znasz? 

7 minut temu, fetek napisał:

ciągłemu kultywowaniu złodziejskich tradycji nagle żyje się inaczej a w kraju zachodzą konkretne zmiany.

ależ oczywiście... jeśli stopień kradzieży zwiększył się o kilkaset procent, w kraju muszą zachodzić konkretne zmiany...obajtkom przybywa pałaców, zapie*dalającym za miskę ryżu wzrastają rachunki i koszta utrzymania 😉 

Przestań farmazony opowiadać , twierdzisz że w szkole niczego nie brakuje , to ci napisałem co za swoje między innymi musi sobie moja żona zafundować . 

Pewnie przy korycie siedzisz a teraz nas będziesz pouczał jak życie wygląda 

Co ty wiesz o rehabilitacji dzieci ,myślę że nie masz o tym zielonego pojęcia . 

Jak się komuś nie podoba to niech zmieni pracę , to wasza pisowska logika .

Godzinę temu, dedal75 napisał:

?

Chyba, że Komorowski był w PiSie. Zmień pracę, weź kredyt 🙃

Widzę że co niektórych bawi taka sytuacja , gdy ktoś z mównicy sejmowej krzyczy do lekarzy niech jadą (za granicę) albo do nauczycieli czy innych by pracowali dla idei a sami przytulają kasę na boku !

Jeśli nie będzie miał kto ci pomalować ,płytek położyć to sam to zrobisz może nie będziesz zadowolony ale da się , rowy też raczej każdy może kopać.

Ale wyrostka sam sobie nie wytniesz , raka nie wyleczysz . A jak nie zainwestujesz w wykształcenie to wszyscy do kopania rowów będą się nadawać .

Połowę Polaków pewnie nie stać na prywatne leczenie , połowę badań i wizyt z dzieckiem niepełnosprawnym robię prywatnie ale państwo ma w dupie do niedawna 2190 musi wystarczyć, ale rodzić niepełnosprawne dzieci każe pod groźba odpowiedzialności za aborcję , a po porodzie umywa ręce . Tak to jest w naszym kraju . 

Żebyś się nie znalazł jeden z drugim w takie sytuacji - nie życzę .

A i jeszcze jedna sprawa , WOŚP tak strona rządząca i sympatycy psioczą na akcje a sami że sprzętów korzystają bo nie wierzę że jak serduszko zobaczy to rezygnuje z badania dla siebie lub swojego dziecka . Mojej rodzinie serduszko towarzyszy od urodzenia dziecka na każdej wizycie u specjalisty te serduszka tam są i po sytuacji w kraju rządzonym przez kłamców i oszustów szybko nie znikną .No ale lepiej dać na TVP prawie 3 mld . Brawo .

I weź się tu nie wstydź za swój kraj jak swój  swojemu takie rzeczy robi . Długo by pisać. Miłej niedzieli dla tych wszystkich cwaniaków co swoje mądrości tu uskuteczniają .

Edytowane przez dedal75

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Teraz juz wiecie po co był  covid ? Między  innymi oczywiście 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
16 godzin temu, kostropaty napisał:

Z rozkradaniem majątku publicznego to ci trochę nie wyszło. Przypomnij sobie prywatyzacje 0bywateli z Platformy i ich zapisy w budżecie na rok następny. To był ich wieloletni Krajowy Plan Odbudowy. Poprzez struktralne bezrobocie.

Przypominam że miało być lepiej , a słyszę non stop , a oni też tak robili . Zresztą wiele historii z palca wyssane i naciągane . Albo chcieli zrobić ale nie zrobili, a my robimy ale dobrze robimy 😎. Kpiny z obywateli 

W dniu 4.02.2023 o 12:18, fetek napisał:

Mimo przeczytania 4 artykułów nadal nie wiem co to W+, nikt tego nie wytłumaczył bo był zajęty je.... w pis.

Ma to ten plus, ze nikt nie musi oceniać twojej inteligencji, zrobiłeś to sam.

Jestem Europejczykiem.

Państwowe to niczyje, jak sobie ktoś trochę weźmie na dom i samochód i dzięki temu nie będzie musiał spłacać 30 lat kredytu to nic się nie stanie.

Nie przesadzajcie już

6 minut temu, dedal75 napisał:

Przyzwyczajenia z komuny tak ?

Sektor prywatny, jestem płatnikiem netto podatków w przeciwieństwie do tej hołoty która uważa że płaci podatki od pieniędzy które dostaje.

6 minut temu, caleb66 napisał:

Sektor prywatny, jestem płatnikiem netto podatków w przeciwieństwie do tej hołoty która uważa że płaci podatki od pieniędzy które dostaje.

Masz na myśli tych, co pracują na czarno? Czy tych , którzy myślą, że rząd posiada własne pieniądze i może je rozdawać bez opamiętania? 

Może jesteś cukiernikiem lub piekarzem i dostałeś od Mateusza dopłatę do gazu i prądu? 

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

Poprzez struktralne bezrobocie.

najlepiej rozdawać pińcet plus menelom, którzy o pracy słyszeli z radio i telewizji 😄 

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale wie jak kraść jak sam to napisał .

"geniusz" trzech działalności 😄 

drugi caleb...pewno się laptopa i samochodu "dorobił" "D 

28 minut temu, caleb66 napisał:

Państwowe to niczyje, jak sobie ktoś trochę weźmie na dom i samochód i dzięki temu nie będzie musiał spłacać 30 lat kredytu to nic się nie stanie.

Nie przesadzajcie już

yhy, do kajecika 😄 

12 minut temu, caleb66 napisał:

szkolisz  kadry? 😄 

1 minutę temu, endriuw napisał:

Masz na myśli tych, co pracują na czarno? Czy tych , którzy myślą, że rząd posiada własne pieniądze i może je rozdawać bez opamiętania? 

Może jesteś cukiernikiem lub piekarzem i dostałeś od Mateusza dopłatę do gazu i prądu? 

Podatki w budżetówce to fikcja, to tak jak byś sobie przełożył pieniądze z lewej kieszeni do prawej i po drodze ginie połowa. Zbędny koszt.

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Podatki w budżetówce to fikcja, to tak jak byś sobie przełożył pieniądze z lewej kieszeni do prawej i po drodze ginie połowa. Zbędny koszt.

Czyli co? Zlikwidować podatki u pracowników budżetówki i zostawić tylko pensję netto plus składki emerytalno- zdrowotne? 

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

Z rozkradaniem majątku publicznego to ci trochę nie wyszło. Przypomnij sobie prywatyzacje 0bywateli z Platformy i ich zapisy w budżecie na rok następny. To był ich wieloletni Krajowy Plan Odbudowy. Poprzez struktralne bezrobocie.

ja tylko oPISuję działania PISsiorów  😉 

47 minut temu, kostropaty napisał:

najlepiej rozdawać pińcet plus menelom, którzy o pracy słyszeli z radio i telewizji 😄 

a co to jest 500 zł ? przecież to są śmieszne pieniądze..

47 minut temu, kostropaty napisał:

"geniusz" trzech działalności 😄 

drugi caleb...pewno się laptopa i samochodu "dorobił" "D 

nigdzie nie pisałem że prowadzę trzy działalności, jak już to sezonowo jedną.

2 godziny temu, dedal75 napisał:

Przypominam że miało być lepiej , a słyszę non stop , a oni też tak robili . Zresztą wiele historii z palca wyssane i naciągane . Albo chcieli zrobić ale nie zrobili, a my robimy ale dobrze robimy 😎. Kpiny z obywateli 

a nie jest lepiej ? przepraszam bardzo ale czy Ty czasem nie przesadzasz ? naprawdę myślisz że gdziekolwiek na świecie są uczciwi politycy ?

3 godziny temu, costa brava napisał:

Teraz juz wiecie po co był  covid ? Między  innymi oczywiście 

tak, inflację też wymyślił Kaczyński, trzyma za jaja cały świat.

18 godzin temu, kostropaty napisał:

ależ oczywiście... jeśli stopień kradzieży zwiększył się o kilkaset procent, w kraju muszą zachodzić konkretne zmiany...obajtkom przybywa pałaców, zapie*dalającym za miskę ryżu wzrastają rachunki i koszta utrzymania 😉 

Przecież pieniędzy nie ma i nie będzie a mimo to dalej kradną i to kilkaset procent więcej. Pomyślałeś czasem że nie da się kraść w nieskończoność ? że mimo waszych głupich urojeń budżet potrafił być na plus a inwestycji jest więcej niż za czasów PO gdzie był największych zastrzyk gotówki w historii kraju ? i co chyba najważniejsze są dowiezione a nie porzucone lub oddane 5 lat po terminie.

18 godzin temu, dedal75 napisał:

Przestań farmazony opowiadać , twierdzisz że w szkole niczego nie brakuje , to ci napisałem co za swoje między innymi musi sobie moja żona zafundować . 

kolejny z urojeniami, napisałem że wina może leżeć po stornie samorządu lub dyrektora palcówki i podałem przykłady że może być inaczej.

Przez ostanie lata miałeś rynek pracownika, skoro macie tak źle to dlaczego ciągle tam siedzi ? jakbyś pracował u prywaciarza to też byś siedział i marudził czy zmienił prace ?

18 godzin temu, dedal75 napisał:

Wypowiedziana ustami prezydenta RP należącego do Platformy Obywatelskiej.

5 godzin temu, dedal75 napisał:

Połowę Polaków pewnie nie stać na prywatne leczenie , połowę badań i wizyt z dzieckiem niepełnosprawnym robię prywatnie ale państwo ma w dupie do niedawna 2190 musi wystarczyć, ale rodzić niepełnosprawne dzieci każe pod groźba odpowiedzialności za aborcję , a po porodzie umywa ręce . Tak to jest w naszym kraju . 

Żebyś się nie znalazł jeden z drugim w takie sytuacji - nie życzę .

I co myślisz że tylko Ty masz źle ? pierdzielisz bzdury jak moja teściowa (MPD stopień głęboki!).

Dostajesz 2190 zł fajnie, moja córka ma chorobę genetyczną na którą dostaje jedno wielkie nic a ponad połowę swojego życia spędziła w szpitalach!, do 6 roku życia należny się jedynie wspomaganie i turnusy rehabilitacyjne. Na specjalistów oczekujesz nawet 3 lata a podstawowe badania prywatnie to 8-10 tyś zł i musisz je wykonać kilkukrotnie i co myślisz że robię z siebie ofiarę, wylewam żale na forum i walę w rząd bo miało być lepiej ?

Wszystko można wypracować, lekarze mają na tyle empatii by wszystkie podłe zabiegi wciągać na NFZ i to w dogodnych terminach.

5 godzin temu, dedal75 napisał:

A i jeszcze jedna sprawa , WOŚP tak strona rządząca i sympatycy psioczą na akcje a sami że sprzętów korzystają bo nie wierzę że jak serduszko zobaczy to rezygnuje z badania dla siebie lub swojego dziecka

Nie WOŚP a naczelna małpa jest problemem i gdzie Ty masz tutaj konflikt ?

13 minut temu, kostropaty napisał:

ja tylko oPISuję działania PISsiorów  😉 

jak większość platfusów.

Edytowane przez fetek
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.