Skocz do zawartości
IGNORED

Linia zasilająca

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, cir napisał:

próbka firmowej czerni

Dałem lajka.

Jedyny od 3 lat.

Za muzykę.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Nie ma takich studiów interpersonalnych o tak szerokiej praktyce i przez tyle lat. jak będą to daj znać

Bez odbioru

Czyli wykształcenia wyższego brak?

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

40 minut temu, partick napisał:

Przypomina mi się wzmacniacz pewnej firmy. Składany przez trzy osoby miesiącami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mnie się dla odmiany przypomina że jeśli o audio to jesteś w lesie głęboko tam i sobie w różnych wątkach trolujesz bo nie masz innych zainteresowań...

To tak jak już sobie tak swobodnie bez krępacji oceniamy innych nie patrząc w własne podwórko

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

niby tak,ale nie ma to jak dębina,co lezy 6 tysięcy lat pod wodą bez dostepu powietrza.

Skąd to info?

Może jeszcze lepsza ta ocmokana przez jakieś sumy i inne sumowate?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

12 godzin temu, ASURA napisał:

Wiesz ile zabawy było z tym QRS-em żeby; się w nim drewno nie paczyło, było z dobrze wysezonowanego lata drewna a nie puszczonego na szybko do suszarni parowej czy próżniowej. Kolor czarny-czarny! poza dębiną leżącą na dnie rzek 6 tysiecy lat bez dostępu powietrza jest niesamowicie upierdliwy w realizacji jak drewno ma być nie malowane jak np. fortepiany, naturalnie wyglądające ekologiczne głęboko barwione zabezpieczone przed wpływami zewnętrznymi i mające parę innych właściwości...

13 minut temu, sir.jax napisał:

Skąd to info?

Może jeszcze lepsza ta ocmokana przez jakieś sumy i inne sumowate?

z cytatu na górze

Po prostu chce miec cos niesamowitego,cos,czego nikt nie ma.
Czemu nie podstawi z dębiny lezącej 6 tysięcy lat pod woda bez dostepu powietrza?

Choc tyle.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

44 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Czemu nie podstawi z dębiny lezącej 6 tysięcy lat pod woda bez dostepu powietrza?

A jakieś uzasadnienie, toć to mają być standy. 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

51 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Po prostu chce miec cos niesamowitego,cos,czego nikt nie ma.

Choc tyle.

Postaw sobie na 4 piszczelach, może być tak super drumersko...

2 godziny temu, ASURA napisał:

Na tym filmie należy się skupiać tylko na akustyce pomieszczenia

słychac tylko zabawe z pogłosem

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

3 minuty temu, cir napisał:

słychac tylko zabawe z pogłosem

Pytanie pogłos jest z nagrania czy z pomieszczenia. Polecam dla kontrastu posłuchać nagrania z oryginału na słuchawkach i wyjaśni się ile co jest warte i...dla kogo?

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

niby tak,ale nie ma to jak dębina,co lezy 6 tysięcy lat pod wodą bez dostepu powietrza.

leżała ale pewnie w mieszance starych gwożdzi i octu 🙂

ebonizacja dębu to prosty patent

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

14 minut temu, cir napisał:

leżała ale pewnie w mieszance starych gwożdzi i octu 🙂

ebonizacja dębu to prosty patent

Tylko takie drewno jest guzik warte...

2 godziny temu, ASURA napisał:

Postaw sobie na 4 piszczelach, może być tak super drumersko...

Dobry pomysł.
Jak grałem z Para Wino,Prawdą  i innymi kapelami punkowymi miałem ksyfę Piszczel.

Z racji chudości.

14 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Dobry pomysł.
Jak grałem z Para Wino,Prawdą  i innymi kapelami punkowymi miałem ksyfę Piszczel.

Z racji chudości.

Teraz szukaj piszczeli od ...mamuta 😉

dla kontrastu🤫

1 minutę temu, ASURA napisał:

Teraz szukaj piszczeli od ...mamuta 😉

dla kontrastu🤫

Dobra.
Będę szukał koło tego drzewa co 6 tysięcy lat lezy w wodzie bez dostepu tlenu.
Piszczele mamuta powinny się dobrze zachować.

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Dobra.
Będę szukał koło tego drzewa co 6 tysięcy lat lezy w wodzie bez dostepu tlenu.
Piszczele mamuta powinny się dobrze zachować.

Tylko Wandy w Wiśle co nie chciała niemca nie ruszaj...

Po drodze znajdziesz ławki wrzucane przez pijaczków, może przydadzą Ci się dla gości...

5 minut temu, ASURA napisał:

Tylko Wandy w Wiśle co nie chciała niemca nie ruszaj...

Nie,ona leży obok baśni z mchu i paproci o Kablach i Smoku Jitterze.
Nie ruszę.
Smok by powstał,rynek by upadł,a jej miejsce zajęliby Melomani,co Nie Chcieli Kabla.

Ale dzieki za wskazówkę,że to drewno co 6 tysięcy i tak dalej to w Wiśle.
Dziekuję.

Czakram odwiedź, ja tam zawsze po pół godziny przebywania zawsze byłem tak pozytywnie doładowany.

Mech i Paproć zaczniesz przynajmniej szanować...

Wiem nie w Wiśle ale tuż obok w zakratowanej przez KK kaplicy Św Gereona gdzie wisi tabliczka prosimy o nie opieranie się o ścianę😂

Nikt tego nie zmierzył, różdżkarze potwierdzają że cóś tam jest a ja tam lubię posiedzieć na kamiennej kostce.... Z Indii czasem ktoś przycupnie no na ch przyjeżdżają jak to nie ma prawa działać

• Moderatorzy
W dniu 30.12.2024 o 23:43, ASURA napisał:

nawet kierunkowość ma splątaną ( nie mylić z stanami splątanymi w fizyce)

Widzę, że moda wplatania losowo wyjętych zjawisk fizyki kwantowej w pseudonaukowe wywody o audio nadal żywa. Wątpię by komukolwiek to imponowało, ale może przy okazji takich wrzutek nie traktuj czytelników forum czy nawet swoich bezpośrednich rozmówców za kretynów. Bo kto inny mógłby pomylić stany splątania z kierunkiem - chyba tylko kretyn...? 

-----------------

No i ulżyło? do przecinków się jeszcze doczep bo nic merytorycznego w tym temacie nie wnosisz! co najwyżej z wiadomych powodów szukasz znów zwady 

• Moderatorzy
W dniu 31.12.2024 o 10:06, ASURA napisał:

Bardzo ciekawe w QRS Level1 są nóżki, nawet skopiował (fuj "zreplikował") zasadę działania w swoim produkcie pewien znany krajowy producent

Ale co "zreplikował"? Po latach obserwacji QRS Level1 wydedukował, że to dzięki nóżkom urządzenie te może zostać położone na dowolnej płaszczyźnie? Czy jakąś inną cechę tych nóżek zaobserwował. 

-----------------

Może wpadł ma to, że dzięki nóżkom nie rysuje parkietu u red. Pacuły?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Mnie się dla odmiany przypomina że jeśli o audio to jesteś w lesie głęboko tam i sobie w różnych wątkach trolujesz bo nie masz innych zainteresowań...
To tak jak już sobie tak swobodnie bez krępacji oceniamy innych nie patrząc w własne podwórko
Ależ oczywiście.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Kupiłem w ciemno, bardzo rzadko ktoś je odsprzedaje, są super! a jak się dobierze dobrze kable i pozostałą elektronikę to system na lata

Ciekawy artykuł w naszym temacie

Ukryta Zawartość

Szukam alternatywy dla nadprądowego wyłącznika Gigawat 16A ponieważ  ten model   nie dał się za nic włożyć do szafy na listwy DIN u mnie w domu , nie mam pojęcia czemu 😞  (czy coś nietypowego w nim jest., nie wiem...) Inne tanie pasują u mnie.

Mam standartowe bezpieczniki nadprądowe. Musiałem niestety oddać i za łożyć po prostu nowy zwykły. Stąd poszukiwanie alternatywy dla Gigawatt. Czy ktoś się z takim niedopasowaniem fizycznym spotkał z Was ?
Nie można dolnego ząbka założyć na szynę - nie pasuje kontrukcja. (na szerokość jest dobrze)

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Marek333 napisał:

Ukryta Zawartość

Szukam alternatywy dla nadprądowego wyłącznika Gigawat 16A ponieważ  ten model   nie dał się za nic włożyć do szafy na listwy DIN u mnie w domu , nie mam pojęcia czemu 😞  (czy coś nietypowego w nim jest., nie wiem...) Inne tanie pasują u mnie.

Mam standartowe bezpieczniki nadprądowe. Musiałem niestety oddać i za łożyć po prostu nowy zwykły. Stąd poszukiwanie alternatywy dla Gigawatt. Czy ktoś się z takim niedopasowaniem fizycznym spotkał z Was ?
Nie można dolnego ząbka założyć na szynę - nie pasuje kontrukcja. (na szerokość jest dobrze)

Jest jak piszesz ja pod zalicznikowe 20 A Gigawat-Carlingtony (standard mocowania na USA) specjalne otwory w tablicy rozdzielni prądu robiłem

Poszukaj jakiegoś manualnie uzdolnionego elektryka to Ci zrobi

Styki kabli podczas montażu niech Ci na lata zabezpieczy przed utlenianiem miedzianą pastą np. od Penetrite

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Marek333 napisał:

Ukryta Zawartość

Grzebiesz w prądzie ale czy akustykę w pomieszczeniu odsłuchowym już ogarnąłeś?

Bo to coś jak podnosić moc auta, którym dojeżdża sie 3 km do pracy i 2 km do marketu ... ze 150 KM do 300 KM 😉 .

Najlepszego w Nowym Roku.

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

Czyli to nie tylko u mnie taki problem z mocowaniem - to dobra dla mnie informacja z jednej strony
Poszukam innych producentów takich audio wyłączników bo mam bardzo ciasno w tablicy a całej nie chcę przerabiać

Bardzo Ci dziękuję Asura za info.

Wracając do tematu wątku - czy ktoś z Państwa  zna inne wyłączniki nadprądowe audio  lub ma zamocowane  ale w wersji europejskiej DIN, tak aby nie trzeba przerabiać tablicy tak jak w Gigaw. ?

edit..

A co sądzicie o takich wersjach ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcinus
6 minut temu, Marek333 napisał:

Czyli to nie tylko u mnie taki problem z mocowaniem - to dobra dla mnie informacja z jednej strony
Poszukam innych producentów takich audio wyłączników bo mam bardzo ciasno w tablicy a całej nie chcę przerabiać

Swego czasu można było dorwać przemysłowego "Chińczyka" ale tamten jeszcze więcej w tablicy wymagał przeróbek.

Z tego typu to za bardzo nie znajdziesz. 

Załatw odpis certyfikatu Gigawata bo ci z elektrowni strasznie marudzą...

22 minuty temu, Marek333 napisał:

PS. pmcomp proszę nic nie pisz do mnie i tak mam Ciebie w systemie "Ignoruj" bo  permanentnie zaśmiecasz najciekawsze wątki lub krytykujesz wszystkich.

Masz mnie w ignorowanych a jednak mnie nie ignorujesz i czytasz ???

Zuch ! 🙂 

Żadnych prywatnych postów do Ciebie nie piszę, a forum ma to do siebie, że pozwala komentować wszystkie posty. I twoje komentuję bo zostawiłeś nierozwiązany problem akustyki i ustawienia sprzętu u siebie, co ma kilkudziesięcioprocentowy wpływ na dźwięk. A na pewno najbardziej znaczący. A bawisz sie bezpiecznikiem w tablicy, który ma minimalny o ile nie zerowy wpływ na dźwięk. I jak to mówili kiedyś "to się nadaje do prasy" 😉 .

Mam nadzieję, że inni młodzi adepci audiofilizmu nie będa powielać Twojego błędu.

Baaardzo mnie to dziwi.

Nie tylko zuch ale i miszcz !!!

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Mówi się, że "garbage in - garbage out". Na co wysiłki na sali odsłuchowej gdy na wejściu już coś nie teges.

Zatem uprzejmie proszę o przykłady studiów nagraniowych/masteringowych z wyspecjalizowanymi liniami zasilającymi audio, które nie mają w torze audio ani jednego urządzenia zasilanego zasilaczem impulsowym.
Proszę o podanie producentów okablowania zasilającego, modeli zasilaczy liniowych stosowanych w komputerach DAW, modeli listew zasilających, producentów rozdzielni i dedykowanych bezpieczników, etc, etc. Pełną wiedze poproszę.

Przydałaby się także podobna wiedza w odniesieniu do tłoczni płyt CD/SACD a także tych vinylowych. O ile ktoś taką informację posiada, miło byłoby gdyby się nią podzielił.

Edytowane przez rochu

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

• Pokaż nowe odpowiedzi