Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Jasper 25 MKII jaki wzmacniacz do poprawnego wysterowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, kup sobie z pół kwintala markowych elektrośmieci, będziesz zadowolony - tylko zarezerwuj sobie drugie tyle $$$ na ich regenerację 😂

Ze swej strony proponuję klasę D, to jest kierunek, w którym podąża nowoczesna amplifikacja, do tego jest ekologicznie, bo nie pożera takich ilości prądu: 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Osobiście chyba się skuszę na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mandek
W dniu 21.07.2022 o 22:17, bogus18 napisał:

Cos innego miałem na myśli.  Pylon Jasper jak i inne w tej cenie powinny być  łączone resztą systemu w podobnych $.

Dlaczego?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

16 godzin temu, Ufo27 napisał:

chcialbym juz zakonczyc pogon za kroliczkiem.....

A da się tak?

To nie kwestia sprzętu tylko głowy.

Klipsch ma kompletnie inny bas od jasper. Tam jest zwarty, punktowy i szybki więc nawet jego nadmiar nie jest tak źle odczuwalny. 

10 godzin temu, tomek7776 napisał:

tu masz świetne kolumny

Ukryta Zawartość

test

Ukryta Zawartość

Pasmo przenoszenia: 27 Hz – 25 kHz
Czułość: 86 dB/1 W/1 m
Długość linii transmisyjnej (ATL): 3,3 m
Impedancja: 8 Ω
Głośniki:

LF PMC Twenty, fi 177 mm, z odlewanym, aluminiowym koszem

MF PMC, 50 mm kopułka średniotonowa

HF PMC/SEAS, 27 mm miękka kopułka SONOFLEX
Punkty podziału zwrotnicy: 380 HZ i 3,8 kHz
Połączenia: 3 pary 4 mm gniazd (Tri-amp, Tri-wire)
Wymiary: 1062 mm x 190 mm x 439 mm
Waga: 22,5 kg/szt.

Nie wierzę że się w tej kwestii zgadzam !!!

Ale tylko w tej z PMC 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

A da się tak?

To nie kwestia sprzętu tylko głowy.

Klipsch ma kompletnie inny bas od jasper. Tam jest zwarty, punktowy i szybki więc nawet jego nadmiar nie jest tak źle odczuwalny. 

Glowy tez no ale to chyba normalne kazdy ma jakies oczekiwania co do brzmienia.No to inaczej sie nie da jak tylko żonglowac sprzetem az sie uda.

Tylko klipsch to kolummy za pare tys nie powiesz chyba ze jasper ma powolny, ciagnacy i zalewajacy bas ? Nie strasz mnie tyle kasy wydalem to ma byc zakup roku ktory ma mi przyniesc spelnienie 😁😁😁 kurde to bedzie dlugie i meczace oczekiwanie.......

5 minut temu, Ufo27 napisał:

Glowy tez no ale to chyba normalne kazdy ma jakies oczekiwania co do brzmienia.No to inaczej sie nie da jak tylko żonglowac sprzetem az sie uda.

Tylko klipsch to kolummy za pare tys nie powiesz chyba ze jasper ma powolny, ciagnacy i zalewajacy bas ? Nie strasz mnie tyle kasy wydalem to ma byc zakup roku ktory ma mi przyniesc spelnienie 😁😁😁 kurde to bedzie dlugie i meczace oczekiwanie.......

Jak nie dasz dobrego wzmacniacza wlasnie taki powolny i ciągnący może być. A jak pokój golas to jeszcze bedzie do tego dudnił. 

No ale to oczywiście inna kultura grania niż jazgorzace Klipsche. Nie ma co porównywać, inna liga 🙂 

3 minuty temu, Ufo27 napisał:

Ja za każdym razem kiedy wymieniałem miałem wrażenie że to już ostatni. 

No bo ile można przeznaczać na to czasu i ile pieniędzy bez przesady. 

No i w końcu doszedłem do tego że to jest kwestia głowy To jest po prostu moje hobby. 

Jeśli znajdę sobie inne oczywiście nie do końca porzucając to, wtedy nie będę aż taki na 100% sfokusowany nad kolejną wymianą. 

Mam takich dwóch znajomych dobrych których obu zaraziłem temat tego audio i właśnie jeden co mu tam powiem że jest w dobrej cenie żeby sobie sprawdził warte zakupu bo brzmi świetnie i w jego systemie może być to dobra podmianka No powiedzmy że się tym zawsze zainteresuje to czyta sprawdzi odsłucha może i nawet wypożyczy jest taki zajawiony natomiast drugi dużo słucha muzyki wybraliśmy kiedyś wspólnie sprzęt i słyszy różnice na lepszym sprzęcie ale mówi że jemu jego wystarczy bo ma inne rzeczy na głowie i gdzie indziej do wydawania hajs. 

To kwestia głowy 

No chyba że twój podstawowy sprzęt gra po prostu źle ale w to po prostu nie wierzę na ten moment

11 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ja za każdym razem kiedy wymieniałem miałem wrażenie że to już ostatni. 

No bo ile można przeznaczać na to czasu i ile pieniędzy bez przesady. 

No i w końcu doszedłem do tego że to jest kwestia głowy To jest po prostu moje hobby. 

Jeśli znajdę sobie inne oczywiście nie do końca porzucając to, wtedy nie będę aż taki na 100% sfokusowany nad kolejną wymianą. 

Mam takich dwóch znajomych dobrych których obu zaraziłem temat tego audio i właśnie jeden co mu tam powiem że jest w dobrej cenie żeby sobie sprawdził warte zakupu bo brzmi świetnie i w jego systemie może być to dobra podmianka No powiedzmy że się tym zawsze zainteresuje to czyta sprawdzi odsłucha może i nawet wypożyczy jest taki zajawiony natomiast drugi dużo słucha muzyki wybraliśmy kiedyś wspólnie sprzęt i słyszy różnice na lepszym sprzęcie ale mówi że jemu jego wystarczy bo ma inne rzeczy na głowie i gdzie indziej do wydawania hajs. 

To kwestia głowy 

No chyba że twój podstawowy sprzęt gra po prostu źle ale w to po prostu nie wierzę na ten moment

No i podejscie drugiego znajomego jakze zdrowe !!! Zazdroszcze !!!

Masz racje nie brzmi źle a nawet dobrze jak sluchalem inne.Co mi sie podoba to w nocy sobie leze slucham bardzo cicho i slysze pelne pasmo basik super nie trzeba krecic glosno i rowniez w filmach jest mega wykop.Tylko kurde w metalu ta barwa mnie meczy ta tuba jak juz wielokrotnie wspominalem ma metaliczna barwe.Inna muzyka super ale moje klimaty to ciezko....

Troche tez jestem zdziwiony ze piszecie nie specialnie pozytywnie o tych jasperach.Zaczalem juz sie serio obawiac ze to bedzie buczacy bas ktory bedzie nachodzil na srednice a gora bedzie mocno stlumiona....

16 minut temu, Ufo27 napisał:

Troche tez jestem zdziwiony ze piszecie nie specialnie pozytywnie o tych jasperach.Zaczalem juz sie serio obawiac ze to bedzie buczacy bas ktory bedzie nachodzil na srednice a gora bedzie mocno stlumiona....

One są po prostu bardzo wymagające. Ale jak weźmiesz dobry piec to będzie „pico bello” - nie panikuj 🙂 

1 godzinę temu, Ufo27 napisał:

Tylko klipsch to kolummy za pare tys nie powiesz chyba ze jasper ma powolny, ciagnacy i zalewajacy bas

Dokładni taki jest ze słabym wzmacniaczem 

56 minut temu, Ufo27 napisał:

Wyluzuj =] nie są złe kolumny ale moim zdaniem Twoje 16m2 je zabije no i trzeba jakiś mocniejszy wzmak 

10 godzin temu, tomek7776 napisał:

Za 30 tys to sie rozglagaj za accuphase,macintoshem,boulderem

No, może też kupić Audi albo BMW.

Tylko niech nie zapomni LPG wrzucić żeby za bardzo nie warczały 

7 minut temu, tomek7776 napisał:

tyle kosztuje yamaha na ktora go wszyscy namawiaja...bo to nie ich kasa.

Po co komu wzmak za taką kasę ale z plastikowymi pokrętłami?

jak sie namawia do wydania nie swojej kasy to chyba tak jest.jeden to niemal oczy mi chcial wydrapac za moja opinie...

I oczami wyobraźni zobaczyłem zakurzoną butelkę łychy, wytarganą z piwnicy starego, szkockiego zamku.

28 minut temu, Ghotti napisał:

Albo coś dobrego

21 minut temu, quatross napisał:

Po co komu wzmak za taką kasę ale z plastikowymi pokrętłami?

Natępny, który widział, słyszał i wie 🙂

25 minut temu, tomek7776 napisał:

jak sie namawia do wydania nie swojej kasy

Nie zauważyłem, żeby ktoś namawiał. Ja np. życzyłem spełnienia marzeń.

Poza tym nie bądźmy dziećmi, A-S 3200 jest świetnym wzmacniaczem ale są lepsze.

Tyle, że tak to można bez końca.

A uwazacie onkyo m5000r za slaby sprzet ? Ja lata na niego polowalem.....zawsze myslalem ze jak juz go kupie to zostanie na stale i jedynie kolumny bede zmienial.

14 minut temu, Ufo27 napisał:

No kurcze tez mi sie tak wydaje moze nie ma duzej mocy ale nie jest tez jakis pitu pitu....

Leem 300w moj shanling 400w … zobaczysz. 

21 minut temu, Ufo27 napisał:

No kurcze tez mi sie tak wydaje moze nie ma duzej mocy ale nie jest tez jakis pitu pitu....

Moc nie jest czynnikiem decydującym.

Miałem wzmaka który ma 40W i zjada te wszystkie Shanlingi i inne po 700W jeśli chodzi o wysterowanie każdych kolumn 😉

9 minut temu, Ghotti napisał:

Leem 300w moj shanling 400w … zobaczysz. 

No u mnie 2 niewiadome, wzmacniacz i pokoj....jak na razie to wychodzi ze pokoj mam za maly i wzmacniacz za slaby malo pocieszajace.... 😂

5 minut temu, quatross napisał:

Moc nie jest czynnikiem decydującym.

Miałem wzmaka który ma 40W i zjada te wszystkie Shanlingi i inne po 700W jeśli chodzi o wysterowanie każdych kolumn 😉

U mnie 2x80w przy 8 Ω i 2x150 przy 4 Ω pojemnosc kondow 27000 uf wiec zobaczymy 🤷‍♂️

Edytowane przez Ufo27
Teraz, quatross napisał:

Ten Onkyo jest wystarczający natomiast ja osobiście na pylony już się nie natnę 

Nie Twoje brzmienie pylonki ?

1 minutę temu, Ufo27 napisał:

U mnie 2x80w przy 8 Ω i 2x150 przy 4 Ω pojemnosc kondow 27000 uf wiec zobaczymy 🤷‍♂️

Sam widzisz...

12 godzin temu, tomek7776 napisał:

Co kolega taki wrazliwy,czyzby mial na sprzedaz yamahe w/w?

Dzwiek z poziomu 3-4 tys zl ...I tyle.

Stracilem tylko czas na odsluch.

Yhm🙃

11 godzin temu, tomek7776 napisał:

Za 30 tys to sie rozglagaj za accuphase,macintoshem,boulderem 865

Tutaj odbyło się fajne porównanie. Kolega był przekonany o wyższości Accu. Zdziwienie lekkie było 😀 Accu prezentuje się może i lepiej z wyglądu, ale dźwiękowo w tym zestawieniu drukarka podobała sie nam bardziej. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz, Ufo27 napisał:

Nie Twoje brzmienie pylonki ?

Przebarwienie basem jest męczące na dłuższą metę. Tandetne komponenty w zwrotnicach dodatkowo nie cieszy.

Teraz, quatross napisał:

Przebarwienie basem jest męczące na dłuższą metę. Tandetne komponenty w zwrotnicach dodatkowo nie cieszy.

Wiesz ja np lubie jak basu jest wiecej niz normalnie ale tego niskiego mruczacego.

Wiesz zwrotnice to nawet w duzo drozszych kolumnach to taniocha tam wlasnie wychodza oszczednosci !!

Tu cyknalem zdjecie moich dali h400mk2 kolumny kiedys tez nie byly tanie !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Ufo27 napisał:

No u mnie 2 niewiadome, wzmacniacz i pokoj....jak na razie to wychodzi ze pokoj mam za maly i wzmacniacz za slaby malo pocieszajace.... 😂

Te kolumny sa w każdym dużym mieście, zamówiłeś kolumny w ciemno gdzie naprawde żaden problem je odsłuchać z własną elektroniką 🙂 

• Pokaż nowe odpowiedzi