Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Jasper 25 MKII jaki wzmacniacz do poprawnego wysterowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamknięte fora to znowu jaki jest sens? Skoro grupa ludzi się znan to nie może się spotkać i pogadać o tym?

Na zachodzie dużo mniej ludzi czynnie uczestniczy w forach. Forum z dużą liczbą odpowiedzi to ASR.

No ale to znowu ślepi wyznawcy. 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Zamknięte fora to znowu jaki jest sens? Skoro grupa ludzi się znan to nie może się spotkać i pogadać o tym?

A jak ci ludzie mieszkają po całej europie? Zresztą część się spotyka..robią zjazdy 😉

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Na zachodzie dużo mniej ludzi czynnie uczestniczy w forach. Forum z dużą liczbą odpowiedzi to ASR.

audiophilestyle

head-fi

pinkfishmedia

whatsbestforum

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 21.01.2025 o 20:08, rafa napisał:

jak ci ludzie mieszkają po całej europie? Zresztą część się spotyka..robią zjazdy 😉

To wtedy jest signal. A nie będą wchodzić na fora. Da się utworzyć grupę 🙂

Chyba że masz takich znajomych 50 osób? Ale wątpię.

W dniu 21.01.2025 o 20:08, rafa napisał:

audiophilestyle

head-fi

pinkfishmedia

whatsbestforum

I jesteś czynnym uczestnikiem?

Jak j at temat o kablach to też w 3 dzień jest 14 stron?

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

To wtedy jest signal. A nie będą wchodzić na fora. Da się utworzyć grupę 🙂

Chyba że masz takich znajomych 50 osób? Ale wątpię.

I jesteś czynnym uczestnikiem?

Jak j at temat o kablach to też w 3 dzień jest 14 stron?

W wiekszosci jest to spokojna rozmowa/wymiana doswiadczen. Mesiasz wpada zadko 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

3 godziny temu, rafa napisał:

W wiekszosci jest to spokojna rozmowa/wymiana doswiadczen. Mesiasz wpada zadko 😉

No to doświadczenie podobne jakie ja widzę po uk. Troszkę jeszcze upłynie wody zanim zmienimy nastawienie 🙂

• 5 tygodni później...
W dniu 15.01.2025 o 18:29, Marc2023 napisał:

qutest ma 1 wyjście slabye zasilanie i kosztuje ok 5k. 

Czytalem gdzieś na forum o topping F90 że wersja z MQA robi upsampling do 394 wszystkiego jak leci, czy wszystkie Dacki z MQA tak mają?

Tylko do 394?hm...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Siemka Panowie ktos moze doradzi....mam luźna kaske mialo byc do 10tys na kolumny ale dozbieralem jeszcze troche no i zrodzil sie pomysl wlasnie na jaspery 25.Najlepsze ze w ostatnim czasie przerobilem troche kolumn ale nie pylona....jakos tak wyszlo ale wracajac do tematu czy onkyo m5000r wysteruje te kolumny ? Zagrac zagra na pewno ale chodzi mi czy wyciagnie z nich wszystko co fajne ? Czy bedzie za slaby bo czytajac caly ten watek wnioskuje ze do tych kolumn dobrac jakis piec to nie taka prosta sprawa.Ostatnie moje kolumny to dali helicon 400mk2 ale mi nie siadly.Bo jesli tak jest to zamowie diamond 30mk2.

Mam nadzieję że nie musiałaś do nich wiele dozbierać bo na te kolumny dostaje się olbrzymie rabaty. 

Onkyo będzie grać z nimi na pewno ciekawie. Mi osobiście podobają się wzmacniacze które trzymają te kolumny nieco bardziej w ryzach dodają silnego ale punktowego i krótkiego basu. Tam jest bardzo łatwo przesadzić w tym zakresie. 

Myślę że będzie dobrze. Czekamy na podsumowanie

15 godzin temu, Ufo27 napisał:

Pylon Jasper 25 zamowione 😁 jak juz beda i troche pograja zdam relacje moze komus sie przyda jakies info.Pozdr.

a mogłeś kupic całkiem porządne kolumny

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, tomek7776 napisał:

a mogłeś kupic całkiem porządne kolumny

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Te Hedonia, ale monstra !!!!! 😮 Wiesz trzeba pamietac ze mam 14 dni na zwrot wiec jak cos nie zapasuje to je oddam.Nie wiem tylko czy te co wyslales moja koncowka by uciagla....

A masz jakies zle doswiadczenie z jasperami ? Nie podobaly Ci sie jak graly ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Mam nadzieję że nie musiałaś do nich wiele dozbierać bo na te kolumny dostaje się olbrzymie rabaty. 

Onkyo będzie grać z nimi na pewno ciekawie. Mi osobiście podobają się wzmacniacze które trzymają te kolumny nieco bardziej w ryzach dodają silnego ale punktowego i krótkiego basu. Tam jest bardzo łatwo przesadzić w tym zakresie. 

Myślę że będzie dobrze. Czekamy na podsumowanie

Tak i powiem Ci ze bylem w szoku ze taki rabat jest na te Jaspery !!! Bo faktycznie Pylona troche ponioslo z tymi cenami ale jak sie podzwoni to okazuje sie ze ceny jednak nie sa takie straszne....

Mam nadzieje ze sie to jakos zgra razem postaram sie potem opisac co i jak gralo.Mam do dyspozycji onkyo rz840 😉 onkyo 5000r z 3000r i yamaha as2000 ale yamaha to od kolegi na testy tylko.

10 minut temu, Ufo27 napisał:

Tak i powiem Ci ze bylem w szoku ze taki rabat jest na te Jaspery !!! Bo faktycznie Pylona troche ponioslo z tymi cenami ale jak sie podzwoni to okazuje sie ze ceny jednak nie sa takie straszne....

A konkretnie ile dałeś ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Piopio napisał:

A konkretnie ile dałeś ? 

Mysle ze to nie jest juz wiedza tajemna i normalna za te paczki.Dalem kolego 16 ale powiem Ci ze moglem miec jeszcze troche ponizej 16 tylko ze lubie ten sklep to juz nawet nie negocjowalem ceny bo i tak byla spoko.

7 minut temu, Ufo27 napisał:

Mysle ze to nie jest juz wiedza tajemna i normalna za te paczki.Dalem kolego 16 ale powiem Ci ze moglem miec jeszcze troche ponizej 16 tylko ze lubie ten sklep to juz nawet nie negocjowalem ceny bo i tak byla spoko.

Dzięki ! Cena dobra. Gratuluję zakupu. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, Ufo27 napisał:

Te Hedonia, ale monstra !!!!! 😮 Wiesz trzeba pamietac ze mam 14 dni na zwrot wiec jak cos nie zapasuje to je oddam.Nie wiem tylko czy te co wyslales moja koncowka by uciagla....

A masz jakies zle doswiadczenie z jasperami ? Nie podobaly Ci sie jak graly ?

Producent Hedonii ...moim zdaniem ..a także innych forumowiczów jest firmą lepsza od pylona.

Masz tez w linku dynaudio...jaspery przy nich.......

6 godzin temu, Ufo27 napisał:

Powiem Ci lepiej mnie nowe wyszły na złotówki 13500zł

Mam nadzieje ze sie to jakos zgra razem postaram sie potem opisac co i jak gralo.Mam do dyspozycji onkyo rz840 😉 onkyo 5000r z 3000r i yamaha as2000 ale yamaha to od kolegi na testy tylko.

Na wszystkie pylony jest olbrzymi rabat ale na jaspery to już kosmos. Po prostu taka politykę mają. Że niby drogie a da się kupić taniej, dużo taniej.

Kolumny w cenie po rabacie całkiem fajne. Będzie ok. 

Widziałem jeszcze niżej.

1 godzinę temu, Tommi88 napisał:

Powiem Ci lepiej mnie nowe wyszły na złotówki 13500zł

No to juz w ogole 🤯 kurde jak to mozliwe? To ile one warte sa ? 😂 ale to nowe w Polsce ?

I jak jestes zadowolony koniec poszukiwan ?

2 minuty temu, Ufo27 napisał:

No to juz w ogole 🤯 kurde jak to mozliwe? To ile one warte sa ? 😂 ale to nowe w Polsce ?

Nic nadzwyczajnego. Całe to audio jest napompowane marżą, że głowa mała. 

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

7 minut temu, cortes napisał:

No liczac koszt glosnikow, obudow, zwrotek to czlowiek zastanawia sie skad te ceny ? No przy jasperach te obudowy na pewno generuja wieksze koszty...no ale i tak nasuwa sie pytanie skad ceny 25tys no ale to dotyczy faktycznie tak jak piszesz calego audio.Marze sa faktycznie przeokrutne....

10 minut temu, Ufo27 napisał:

No liczac koszt glosnikow, obudow, zwrotek to czlowiek zastanawia sie skad te ceny ? No przy jasperach te obudowy na pewno generuja wieksze koszty...no ale i tak nasuwa sie pytanie skad ceny 25tys no ale to dotyczy faktycznie tak jak piszesz calego audio.Marze sa faktycznie przeokrutne....

głośniki do jasperów kosztuja 5k, jak przychodzisz z ulicy. Myślisz ze oni je kupuja za wiecej niz 2k? moze 2,5. Obudowa zwrotnica i adijos. Produkcja max 6-7 tys pewnie marza 30%, potem sklep kolejne 30% i masz 13500. Że cenią je drogo to inna sprawa, ale jak wyżej, na audio jest taka marża że to ... =] na większość tych hajendowych kabli jest 50% upustu czy to transapernt czy inny hijiri a na tym jeszcze dystrybutor sklep i producent zarabia ... 

22 minuty temu, Ufo27 napisał:

Nowe ale nie w Polsce. Mieszkam w Norwegii i tutaj była kampania promocyjna -50% na Jasper 25mk2 i Jasper 23.

Ja zmieniłem z Jasper 18 więc brzmienie tej lini jest mi znane. Narazie kolumny się wygrzewają i nie wiele mogę powiedzieć. Chce dać im trochę czasu. 

Ogólnie Pylon w Norwegii jest bardzo popularny i chwalony. Linia Jasper chyba najbardziej. Kupowałem je w salonie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  w Oslo. Jeden ze sprzedawców ma je w swoim systemie i bardzo pochlebnie się o nich wypowiadał. 

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Tommi88 napisał:

Kupowałem je w salonie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  w Oslo

MalaAudio jest w Asker.😜

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, NRK napisał:

MalaAudio jest w Asker.😜

Tak zgadza się ale większości osób z forum to nic nie mówi😜

też mieszkasz w Norwegii? 

W dniu 7.03.2025 o 18:07, Ufo27 napisał:

Nowe z Polski. 

No taka polityka firmy.

W dniu 7.03.2025 o 18:10, cortes napisał:

Jak wszystkie produkty premium. Wszystkie!

• Pokaż nowe odpowiedzi