Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód zasilający DIY wypełnienie śrutem

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedawca na siłę nie wciska kupującemu towaru ,nie wyciąga przemocą kasę z kieszeni ,chyba że w twoim przypadku  tak było 😀

Nie chodzi o sprzedawcę. On sam musi zastanowic się nad tym czy to uczciwe czy nie i czy w lustro bedzie mógł spojrzeć później...

Chodzi o takie osoby jak Ty ktore ignorują wszelkiego rodzaju racjonalne przesłanki i rozpisują sie po forach o tym, że warto kupowac np. Bardzo droge kable czy inne podstawki pod listwy. Później osoba która dopiero zaczyna przygodę ze światem audio, zamiast zainwestować np w lepsze kolumny kupi kabel za 10k bo przeczytala na forum, że taki kabel poprawi przejrzystość dźwięku przynajmniej o 100%

Godzinę temu, sebasbox napisał:

Chodzi o takie osoby jak Ty ktore ignorują wszelkiego rodzaju racjonalne przesłanki i rozpisują sie po forach o tym, że warto kupowac np. Bardzo droge kable czy inne podstawki pod listwy.

Kolejne bla bla bla bez potwierdzenia w rzeczywistosci...

Zrob sobie sam w garazu bez ponoszenia zadnych kosztow tylko z rzeczy dostepnych jakie masz i porownaj dzwiek...

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

5 minut temu, rafa napisał:

Zrob sobie sam w garazu bez ponoszenia zadnych kosztow tylko z rzeczy dostepnych jakie masz i porownaj dzwiek...

Problem w tym że garaż też trzeba mieć no i przynajmniej jedną sprawną rękę fajnie jak by były dwie…zapomniałem no i jakiś pomysł oparty na wiedzy którą pasowało by wdrożyć

Inaczej jest to mało produktywne walenie w ekrany tabletów

Przy okazji pozna się co to jest ból tworzenia…

Zapomniał bym, w obecnych wirtualnych czasach bolesne tematy obchodzi się z daleka zapominając że zaczynamy podczas tworzenia także otrzymywać endorfinki i ból przechodzi i zamienia się  w coś niesłychanie przyjemnego i nie koniecznie chodzi tu o sex 😉 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 27.07.2022 o 17:26, rawracer napisał:

"ciśnienie atmosferyczne, gęstość i wilgotność powietrza w miejscu odsłuchu, nie są tego dnia korzystne dla akustyki. Bo mają one naprawdę kolosalne znaczenie"

Jest tu pomyłka. Autorowi cytatu audio pomyliło się z kolumną rektyfikacyjną, gdzie ciśnienie atmosferyczne ma wpływ na temperaturę wrzenia mieszaniny, a pośrednio na jakość destylatu.

A po co destylacja? Żeby oddzielić dobre od złego.

Edytowane przez terminus

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

56 minut temu, ASURA napisał:

Problem w tym że garaż też trzeba mieć no i przynajmniej jedną sprawną rękę fajnie jak by były dwie…zapomniałem no i jakiś pomysł oparty na wiedzy którą pasowało by wdrożyć

...aby udłubać sieciówkę "zmieniającą (na lepsze) brzmienie?

To tylko tyle styknie?

Patrz a ci głupkowie od remasteringów, remiksów potrzebują tyle tego sprzętu, nie wspominając o nagraniu żródłowym...aby zmienić (na lepsze, co tez nie zawsze im wychodzi) brzmienie...

Godzinę temu, rafa napisał:

Co mam sobie zrobić. podstawkę pod listwę? To nawet ciężko nazwać żartem.

Godzinę temu, ASURA napisał:

Inaczej jest to mało produktywne walenie w ekrany tabletów

Przy okazji pozna się co to jest ból tworzenia…

Zapomniał bym, w obecnych wirtualnych czasach bolesne tematy obchodzi się z daleka zapominając że zaczynamy podczas tworzenia także otrzymywać endorfinki i ból przechodzi i zamienia się  w coś niesłychanie przyjemnego i nie koniecznie chodzi tu o sex 😉 

ASURA, z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że większość użytkowników tego forum o takim wyposażeniu garażu jakie posiadam raczej nawet nie myślała (i nie ma mieć to wydźwięku pejoratywnego), także jak powiedział klasyk "hold your horses"

Pokaż swój garaż i zaraz zobaczymy czy za tymi przechwałkami jest coś więcej. Jeśli dla Ciebie wykonanie drewnianej podstawki pod listwę jest takim osiągnięciem to "gratuluję" umiejętności manualnych...

4 minuty temu, iro III napisał:

...aby udłubać sieciówkę "zmieniającą (na lepsze) brzmienie?

To tylko tyle styknie?

Patrz a ci głupkowie od remasteringów, remiksów potrzebują tyle tego sprzętu, nie wspominając o nagraniu żródłowym...aby zmienić (na lepsze, co tez nie zawsze im wychodzi) brzmienie...

Bo oni podchodzą do dźwięku i są uczeni głównie softwarowo a nie hardwarowo, to ostatnie jest u nich niejako przyjmowane z dobrodziejstwem inwentarza i przyjmują to ostatnie za dobrą monetę

Pytanie czemu koniecznie głupkowie może osoby nieświadome istniejących problemów

Przykład z poza audio, do samochodu lałem olej silnikowy w ASO zalecany przez ASO jednak mając doświadczenie w smarach postanowiłem następną wymianę dać inny olej. Przez kolejne 10’000km przy prędkości 110km/h hałas w kabinie w porównaniu z oryginalnym fabrycznym olejem z ASO był o 4dB mniejszy. Jak masz jakieś pojęcie o tarciu, generacji hałasu przez urządzenia mechaniczne i oczywiście o skali logarytmicznej dB to jest to w xuj dużo na plus.

Oczywiście 99,99% przyjmuje w dobrej wierze że olej w ASO jest lany w ich interesie i jest optymalnym olejem do ich samochodu! Pada pytanie czy podobnie jak ci od remasteringu czy remiksu to też głupkowie i to w sumie w 100% społeczeństwa uważające ASO za optymalne dla nich rozwiązanie?

Zapewne otrzymasz odpowiedź że masz sam sobie sprawdzić, potestować itp. Producenci tego typu gadżetów utrzymują to w tajemnicy (można to zrozumieć) ale utajnienie wszelkich badań, które mogłyby dowieść efektów użycia tychże w systemie audio, właśnie daje powody by traktować to jako voodoo.

11 minut temu, sebasbox napisał:

ASURA, z dużym prawdopodobieństwem mogę powiedzieć, że większość użytkowników tego forum o takim wyposażeniu garażu jakie posiadam raczej nawet nie myślała (i nie ma mieć to wydźwięku pejoratywnego), także jak powiedział klasyk "hold your horses"

Pokaż swój garaż i zaraz zobaczymy czy za tymi przechwałkami jest coś więcej. Jeśli dla Ciebie wykonanie drewnianej podstawki pod listwę jest takim osiągnięciem to "gratuluję" umiejętności manualnych...

W moim w tym teraz TU na forum w TEJ zakładce nie padło z mojej strony ani jedno słowo o podstawce pod listwę i traktuję twoją odpowiedź jako brak argumentów i atak osobisty który pokazuje twoją słabość i brak chęci użycia przez ciebie rozumku jako takiego i w sumie wpis nie na temat za tym spam

2 minuty temu, pataus napisał:

Zapewne otrzymasz odpowiedź że masz sam sobie sprawdzić, potestować itp. Producenci tego typu gadżetów utrzymują to w tajemnicy (można to zrozumieć) ale utajnienie wszelkich badań, które mógłby dowieść efektów użycia tychże w systemie audio, właśnie daje powody by traktować to jako voodoo.

No ale co ty chcesz żebym ci napisał że nawet w audio też trzeba się zacząć uczyć? Przecież to podstawa!!! abc każdej branży że bez nauki nie osiągniemy sukcesu, dobrych wyników i zadowolenia z efektów swojej pracy

Swego czasu miałem w szkole dużo ciężkich przedmiotów technicznych do zaliczenia i elektrotechnikę potraktowałem po macoszemu. 10 lat później w parę tygodni musiałem w pracy ogarnąć temat który w szkole programowo zajmował rok 

Nie chcesz się nauczyć o RLC  a chcesz żeby ktoś ci podrzucił ściągę i w dwóch słowach opisał tą "elektrotechnikę" której jednak trzeba poświęcić swojego czasu

Nie chcesz sam się uczyć, próbować to zostań przy tym co ci oferują w zwykłych sklepach AGD, widocznie to tyle dla ciebie nie znaczy i jakoś to przeżyjesz jak wiele innych spraw

23 minuty temu, ASURA napisał:

W moim w tym teraz TU na forum w TEJ zakładce nie padło z mojej strony ani jedno słowo o podstawce pod listwę i traktuję twoją odpowiedź jako brak argumentów i atak osobisty który pokazuje twoją słabość i brak chęci użycia przez ciebie rozumku jako takiego i w sumie wpis nie na temat za tym spam

Czyli najpierw czepiłeś się tego że trzeba mieć garaż, narzędzia i dwie ręce do roboty, jak się okazało że ten argument upadł to mówisz że ja nie mam argumentów? ale jakie argumenty mam CI przedstawić?

A i oczywiście ta moja słabość...ale to Ty użyłeś sformułowania "brak chęci użycia przez ciebie rozumku", co ma jednoznaczny pejoratywny wydźwięk, który ma na celu umniejszenie adwersarzowi, a takie zabiegi stosuję się właśnie w momencie kiedy argumentów brak (tak przy okazji "Twoją" pisze się wielką literą chyba, że na siłę udowadniasz powyższe zdanie).

Nie wspomniałeś o podstawce ale wspomniał o tym inny użytkownik (i bardzo dobrze) i tak się składa że jesteś jej producentem i to mnie obarczasz odpowiedzialnością za udowodnienie że ona nie działa?

Na pewno w ślepym teście będzie słychać jej pozytywny wpływ na dźwięk.

53 minuty temu, sebasbox napisał:

Co mam sobie zrobić. podstawkę pod listwę?

A watek jaki ma temat?

1 minutę temu, rafa napisał:

A watek jaki ma temat?

O Sebach dla Sebów 😉

54 minuty temu, ASURA napisał:

Bo oni podchodzą do dźwięku i są uczeni głównie softwarowo a nie hardwarowo, to ostatnie jest u nich niejako przyjmowane z dobrodziejstwem inwentarza i przyjmują to ostatnie za dobrą monetę

Tak więc, skontaktuj się z takim Stefanem Wilsonem i oświeć go, że daremne jego softwarowe zmagania, wystarczy, hardware - dobra sieciówka...🤔🤫🤭😳

10 minut temu, iro III napisał:

Tak więc, skontaktuj się z takim Stefanem Wilsonem i oświeć go, że daremne jego softwarowe zmagania, wystarczy, hardware - dobra sieciówka...🤔🤫🤭😳

?

Rozumiem dziś rekordowe w sierpniu temperatury i…brak klimy ale bez klimy też da rady zejść  na normalne poziomy oczywiście jak się myśli do czego zachęcam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

14 minut temu, rafa napisał:

A watek jaki ma temat?

Pomimo taniego zagrania polegającego na zadawaniu głupich i zaczepnych pytań adwersarzowi odpowiem Ci; do tej pory wątek jest o audiovoodoo.

16 minut temu, ASURA napisał:

O Sebach dla Sebów 😉

naprawdę? to jest poziom na którym chcesz prowadzić dyskusję? Zachęcam do spojrzenia na siebie i na to co piszesz z perspektywy osoby trzeciej. Świadomość i samoświadomość to niezwykle ważne cechy...

Asura, rafa, tak szczerze i po ludzku, nie chce mi się z Wami gadać.

No ale co ty chcesz żebym ci napisał że nawet w audio też trzeba się zacząć uczyć? Przecież to podstawa!!! abc każdej branży że bez nauki nie osiągniemy sukcesu, dobrych wyników i zadowolenia z efektów swojej pracy
Swego czasu miałem w szkole dużo ciężkich przedmiotów technicznych do zaliczenia i elektrotechnikę potraktowałem po macoszemu. 10 lat później w parę tygodni musiałem w pracy ogarnąć temat który w szkole programowo zajmował rok 
Nie chcesz się nauczyć o RLC  a chcesz żeby ktoś ci podrzucił ściągę i w dwóch słowach opisał tą "elektrotechnikę" której jednak trzeba poświęcić swojego czasu
Nie chcesz sam się uczyć, próbować to zostań przy tym co ci oferują w zwykłych sklepach AGD, widocznie to tyle dla ciebie nie znaczy i jakoś to przeżyjesz jak wiele innych spraw

Widzę że masz problem ze zrozumieniem tekstu. W skrócie więc : nie oczekuję że zdradzisz z czego składa się ta podstawka ale udowodnisz w naukowy sposób że działa.
1 hour ago, ASURA said:

Przykład z poza audio, do samochodu lałem olej silnikowy w ASO zalecany przez ASO jednak mając doświadczenie w smarach postanowiłem następną wymianę dać inny olej. Przez kolejne 10’000km przy prędkości 110km/h hałas w kabinie w porównaniu z oryginalnym fabrycznym olejem z ASO był o 4dB mniejszy. Jak masz jakieś pojęcie o tarciu, generacji hałasu przez urządzenia mechaniczne i oczywiście o skali logarytmicznej dB to jest to w xuj dużo na plus.

Czyli przyznajesz że pomiar wykazuje zmiany bo przecież było ciszej o 4dB. To konsekwentnie teraz trzeba wykazać, że kabel zasilający wprowadza zmiany w dźwięku.

9 minut temu, sebasbox napisał:

nie chce mi się z Wami gadać

I vice versa

4 godziny temu, sebasbox napisał:

Nie chodzi o sprzedawcę. On sam musi zastanowic się nad tym czy to uczciwe czy nie i czy w lustro bedzie mógł spojrzeć później...

Chodzi o takie osoby jak Ty ktore ignorują wszelkiego rodzaju racjonalne przesłanki i rozpisują sie po forach o tym, że warto kupowac np. Bardzo droge kable czy inne podstawki pod listwy. Później osoba która dopiero zaczyna przygodę ze światem audio, zamiast zainwestować np w lepsze kolumny kupi kabel za 10k bo przeczytala na forum, że taki kabel poprawi przejrzystość dźwięku przynajmniej o 100%

Po pierwsze nie rób z tej osoby ,idioty ,tak samo ma muzg ,z niego korzysta, może bardziej niż Ty, a po drugie ,nie kłam, nie rób  dymu ,.Powiedz mi gdzie tak napisałem że poprawi o 100% ? 

A po trzecie ,wszystko jest ważne, nie tylko kolumny .Ale trzeba słuchać, wyciągać wnioski.

20 minut temu, ASURA napisał:

Rozumiem dziś rekordowe w sierpniu temperatury i…brak klimy ale bez klimy też da rady zejść  na normalne poziomy oczywiście jak się myśli do czego zachęcam

W sumie, to samo pomyślałem o Twoim stanie, ale wtedy z grzeczności przemilczałem.

10 minut temu, pataus napisał:

Widzę że masz problem ze zrozumieniem tekstu. W skrócie więc : nie oczekuję że zdradzisz z czego składa się ta podstawka ale udowodnisz w naukowy sposób że działa.

OT odpowiadam publikowałem tu na forum dwa zmierzone wykresy szumów i interferencji z i bez podstawki i poziom szumów zakłócających odsunął się o 2,5 dB od sygnału muzycznego

Dla jednych to dużo bo poprawiła się czytelność pozornych źródeł a dla innych z braku laku-czytaj transparentnego systemu audio pomijalna

Wykresy powinny być w wiadomym zahejtowanym wątku, polecam jak Cię to ciekawi poszukać

A po czwarte ,skoro temat cie nie interesuje ,po co w ogóle, agladasz  piszesz ,jest wojna obok ,covid ,inflacja ,po co jeszcze zadymiarze  na tym forum .

13 minut temu, pyza666 napisał:

Czyli przyznajesz że pomiar wykazuje zmiany bo przecież było ciszej o 4dB. To konsekwentnie teraz trzeba wykazać, że kabel zasilający wprowadza zmiany w dźwięku.

Nie! teraz trzeba wykazać się ze znajomości  trybologii i wykazać co jest powodem że wymieniony olej lepiej działa od zalecanego markowego a na to trzeba masę pieniędzy 

Producent tego lepszego zamiennika sobie wcześniej już to policzył i zamiast wydawać koszmarne pieniądze na tworzenie nowego składu oleju po prostu wykupił za godziwą cenę firmę która ten komponent-dodatek do oleju wymyśliła

7 minut temu, tedi02 napisał:

A po czwarte ,skoro temat cie nie interesuje ,po co w ogóle, agladasz  piszesz ,jest wojna obok ,covid ,inflacja ,po co jeszcze zadymiarze  na tym forum .

tedi02, Ty zawsze masz wrażenie że wszyscy na Ciebie czyhają i chcą Cię atakować?

odpowiadając też na Twój poprzedni post, to nie mam zamiaru i nie robię z nikogo idioty, ale są sytuację że ktoś sam na to zapracuje (dla jasności nie jest to przytyk do dyskutantów w tym wątku).

100% było użyte kolokwialnie, mam nadzieję że teraz już jasne.

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Podstawka działa też na zwykłą listwę od PC? Czy tylko na audiofilskie? 

Tak z ciekawości pytam 😁

Działa zarówno na zwykłą jak i na taką za pierdylion złotych (np. Octopus Siltecha)

I teraz pytanie czemu na tą ostatnią też działa mimo że powinna być taka super

• Pokaż nowe odpowiedzi