Skocz do zawartości
IGNORED

Przewód zasilający DIY wypełnienie śrutem

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
4 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

Później człowiek się dowiaduje na forum, że atomy >>octu<< są teorią mocno spokrewnione z muszką owocówką i dlatego trzeba mieć platynowe wtyczki. Wczoraj rechotu kolegów długo nie dało się uspokoić jak to przeczytali XD

Ja tam swoje wtyczki raz na rok smaruję gęsim smalcem, całkowity brak suchości na średnicy i spokój na kolejne 12 m-cy.

😉

Ostatnio śmiała się setka ludzi.

Ile teraz?

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

2 minutes ago, kangie said:

Ile teraz?

ciezko wyrokowac ale po emotkach i komentarzach sporo - jeden inz z 30letnim stazem zapytal jaki jest symbol atomu octu 😄

Niby tak, ale kolega w ślepym teście trafił 9/10 i będąc nawet inżynierem weź tu bądź mądry. Swojego czasu robiłem różne rzeczy, sam parę kabli głośnikowych zmieniałem i słyszałem różnice, ale subtelną i to przy kablach głośnikowych z kablem zasilającym jeszcze się nie bawiłem, ale tutaj mój sceptycyzm jest o wiele większy bo przecież trafo we wzmacniaczu i inne duperele (np w heglu jest jakiś specjalny system sound engine który niby czyści sygnał z zakłóceń) I tak zrobią swoje jakim kablem by się nie podawało prund.....

Jeśli się to traktuje jako hobby i zabawę dla siebie to kto komu broni ustawianie różnych dziadostw na kolumnach czy pod kablami, ale jak się próbuję na tym zarabiać i produkuje opisy zmian na poziomie zmiany wzmacniacza czy kolumn to jest to nieuczciwe. Te kwieciste audiofilskie opisy zwalają z nóg 😁

• Redaktorzy

Śmiech to zdrowie. Nie warto w życiu być smutnym, nadętym bufonem, nie wspominając już o wszelakiej maści odmian "buca". 😉

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Niby tak, ale kolega w ślepym teście trafił 9/10 i będąc nawet inżynierem weź tu bądź mądry.

Ajothe, bo kabliska grają!

Weź chociażby jeden wypnij z systemu i włącz muzykę.

😄

Próbowałem to już kiedyś, masz rację, to samo dzieje się z sieciowym, głośnikowymi i interkonektami i to jest prawdziwy fenomen. 

Ale, ale kabel optyczny nie podłączony potrafi zagrać jak tylko się zbliży na odpowiednią odległość 🤣

28 minut temu, kangie napisał:

Ja tam swoje wtyczki raz na rok smaruję gęsim smalcem, całkowity brak suchości na średnicy i spokój na kolejne 12 m-cy.

😉

Ile teraz?

Szare komorki sobie przesmaruj tym smalcem...

Widze ze poziom "zartu" siegnal tu dna i szoruje po mule...

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Redaktorzy
5 minut temu, rafa napisał:

Widze ze poziom "zartu" siegnal tu dna i szoruje po mule...

Nie musisz czytać. Do niczego nie zmuszam. Daj mnie do "ignorowanych".

1 minute ago, Ajothe said:

Niby tak, ale kolega w ślepym teście trafił 9/10 i będąc nawet inżynierem weź tu bądź mądry.

Ja się bardzo chętnie przekonam - póki co nawet cienia chęci ze strony słyszących nie widziałem. Podejrzewam, że żaden z nich nie miał nigdy odwagi go najpierw sobie zrobić i teraz żyje w strachu. Wystarczyłby jakiś rzetelnie zrobiony film na YT kogoś kto np ma powszechny szacunek i autorytet.

Sam też sobie porównuję DACi czy kondensatory MPK jak się nadarza okazja do testu ale wniosków nie wyciągam bo te porownania trwają zbyt krótko (godzina - dwie... co to jest). Bałbym się też ferować wyroki po całości, że kable głośnikowe czy interkonekty nie mają żadnego wpływu (jakiś szczątkowy pewno jest ale co z tego jak w cenie interkonekta jest pół adaptacji akustycznej do pokoju?) - jedyne co mnie na 100% nie przekonuje to kabel zasilający.

Natomiast żeby się takimi rzeczami emocjonować jak kolega @ASURA  / @tedi02 czy jak mu tam to podejrzewam, że po prostu spada stadko potencjalnych akolitów... stąd kolejne, nowe wątki szeptane etc.

Jestem spokojny o to, że przyszłość raczej będzie pozbawiona religii audio choćby przez zwykłą statystykę: wystarczy sobie zsumować zasięgi takich instytucji jak: ASR, ReduktorSzumu, xraytonnyb, UncleDoug, MrCarlsonsLab, KissAnalog, JohnAudioTech o potęgach typu Dave Johnes z EEVBlog nie wspominając, który się nabija z audiovoodo co pare odcinków regularnie...

A na drugiej szali mamy co? No właśnie... pseudo wątki kol Asura podsycane kontami wątpliwego pochodzenia. Nie ma totalnie przeciwwagi - ludzie w akademii YT kształcą się na bardzo rzetelnych materiałach i jak zobaczą strzępek niczego w postaci 4 zdjęć z kapelusza objawionych przez kolegę Asura to powiedzą tylko "WTF..." i idą dalej.

• Redaktorzy
10 minut temu, rafa napisał:

Szare komorki sobie przesmaruj tym smalcem...

A czemu mnie atakujesz?

Jakieś problemy z zaburzeniami osobowości?

Edytowane przez kangie
Literówka

16 minut temu, Daniel_68412 napisał:

ASR, ReduktorSzumu, xraytonnyb, UncleDoug, MrCarlsonsLab, KissAnalog, JohnAudioTech o potęgach typu Dave Johnes z EEVBlog nie wspominając, który się nabija z audiovoodo co pare odcinków regularnie...

Fajny jest kanał Erin's Audio Corner.

10 minutes ago, Adi777 said:

Fajny jest kanał Erin's Audio Corner.

Dodany do sub - zdaje się, że facet właśnie wypełnia niszę dla ludzi którzy nie chcą się znać a chcą mieć fajny system bez płacenia haraczu.

Godzinę temu, kangie napisał:

27 minut temu, kangie napisał:

A czemu mnie atakujesz?

Jakieś problemy z zaburzeniami osobowości?

A co to powyzej jest jak nie atak z twojej strony? Jakies problem z zaburzeniem osobowosci masz?

2 godziny temu, kangie napisał:

Godzinę temu, rafa napisał:

A co to powyzej jest jak nie atak z twojej strony? Jakies problem z zaburzeniem osobowosci masz?

Kolego nie bądź taki wrażliwy. Bardzo przypominacie pewną religijną sektę, która wszędzie widzi wrogów, zagrożenie, wszyscy was atakują itp.

Jak bym napisał że smaruję krowim łajnem, to byś chyba zapach poczuł przez internet. Więcej luzu, bo sami z siebie robicie audiofilskich znachorów a później pretensje.

• Redaktorzy

Ja lubię krowie łajno.

Dzieciństwo spędzałem u babci na wsi, wyprowadzałem rano z babcią krowy na pastwisko, stawałem na łańcuchu ciągniętym przez krowę i pamiętam, że lubiłem wbijać patyki we wierzchnią zaschniętą warstwę krowiego łajna.

A że wrażliwy albo nadwrażliwy jestem? Tego nie zmienię. Oby tylko nie zakończyć swojego żywota jak poeci wyklęci... A reszta to CH.

Miał to być żart, a widać, że nie trafiłem w gusta.

A może Wy zażartujecie? Lubię żarty. Najlepiej inteligentne - intelektualne, bo w prostackich jak widać - góruję ja.

Edytowane przez kangie
Literówka

1 godzinę temu, kghm napisał:

Kolego nie bądź taki wrażliwy.

Ja? Wrazliwy? 😄 

Tygodniami leje sie lajno i obrazanie (oczywiscie ukryte z podtekstem, bo za jawne by was banowali) od czasu do czasu trzeba zareagowac. 

1 godzinę temu, kangie napisał:

Lubię żarty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ten? Fajny jest? 🙂

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, ASURA napisał:

Czy Twoja praca Cię hańbi? Czy ktoś Ci mówił że taką wykonują tylko darmozjady i lumpy?

Kolega Asura chyba nie zna pojęcia ironii,sarkazmu,poczucia humoru.Ta nadinterpretacja,połączona z mało wyrafinowanym atakiem personalnym jest tego klinicznym przykładem.
Więcej luzu.
Zażartuj,miej dystans-a świat stanie się lepszy.

PS:Darmozjady i lumpy nie pracują-to wynika z definicji.No,chyba,że zachodzi tu zjawisko "uderz w stół,a nożyce..."-ale nie,nie,zdaje się, że to nadużycie z mojej strony...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

54 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Kolega Asura chyba nie zna pojęcia ironii,sarkazmu,poczucia humoru.

Honoru przede wszystkim. 

nagrywamy.com

Koledzy, jakbym wydał na pierdolety wartość dobrego auta, a potem czytał co piszecie to sam bym nie wytrzymał 😄

Może ktoś ma tu pełen zestaw okablowania nordost odin 2, a Wy tu bezlitośnie sadzicie o braku sensu 😋

16 minut temu, Ajothe napisał:

Może ktoś ma tu pełen zestaw okablowania nordost odin 2

Takie?

Ukryta Zawartość

Co to za auto? 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adi777

Masz na przykład Mercedesa:

Ukryta Zawartość

A podałeś tylko interkonekty, a gdzie reszta?! 🤣

Ukryta Zawartość

Nawet ładne. Trochę drogie, ale być może całe okablowanie podnosi poziom systemu kilka klas wyżej, kto wie.

29 minut temu, Adi777 napisał:

być może całe okablowanie podnosi poziom systemu kilka klas wyżej, kto wie.

Zależy jak ciężki jest ten system i zależy jaki udźwig ma okablowanie, no i jak wysoko to jest te "kilka klas wyżej"... 😄

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Do takich pytongów w zestawie powinny być dodawane pancerne gniazdka i wtyki 😄

Wystarczy pancerny słuchacz

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Zajrzyjcie za swoje szafki ze sprzętem.

U mnie to obecnie kilkanaście kabli sieciowych.

Nie ma możliwości aby takie pytongi tam upchać. A przecież system jest tyle wart co najsłabsze ogniwo...

• Pokaż nowe odpowiedzi