Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, FioleK napisał:

Pierwsze wrażenia to jest minimalnie lepszy od Audiolaba, ale nie pod każdym względem. 

Co jest źródłem? zakładam, że nie korzystasz z wejść analogowych...

Aux jest do d... szumi sam z siebie jak radio FM... Coaxial mi nie działa - nie widzi, że jest coś podpięte..

Edytowane przez FioleK
2 godziny temu, hary1357 napisał:

Widzę że sporo osób kupuje sabaja na testy. Ja należę do tych niecierpliwych i nie potrafię czekać na przesyłkę kilka tygodni więc poczekam na odsprzedaż z Polski 🙃

Ja poczekam na więcej recenzji. Bez pośpiechu, pewnie jeszcze będą jakieś promocje a jak nie to też poczekam na odsprzedaż 😁

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

Po upgrade'ie softu (do IAP_A30a_1v12_b1.hex) AUX przestał prawie szumieć i coaxial zaczął działać (doszło w menu SPDIF sense i jak zwiększyłem poziom to zaczął grać...)

Zmiany w nowym sofcie:

1、Added "SPDIF SENSE" option in the menu. Users can choose the appropriate value according to their own needs. When there is no sound from the optical input, increase this value to match the optical output device with larger clock jitter (eg TV/game console).

2、The SW output is properly mixed with R-ch and L-ch issue.

3、Optimized the volume curve.

4、Added "SUB OFF" option. This can be selected when a powered subwoofer is not connected.

Chyba wiadomo dlaczego to tylko tyle kosztuje...

Edytowane przez FioleK

Wzmacniacz jest już ciepły, chyba cieplejszy niż Audiolab, ale nadal jest to dalekie od parzenia w ręce. Pytanie co dzieje się w środku obudowy... Obudowa ma pi*oko 38C - jak się położy dłonie to czuć takie przyjemne ciepło. Brzmi zdecydowanie analitycznie, ale nie męczy... 

Jak dla mnie to nie gra jak sprzęt za 15.000zł. Kolega kupił używanego Accuphase'a za 15.000zł i nie czuje tego efektu wow co u niego... Powiedziałbym, że Sabaj gra jak wzmacniacz góra za 5000zł. Muszę jeszcze przetestować AUXa na czymś innym niż magnetofon, ale wejście analogowe będzie chyba najgorszą stroną tego urządzenia...

7 minut temu, FioleK napisał:

Kolega kupił używanego Accuphase'a za 15.000zł i nie czuje tego efektu wow co u niego...

Podłączałeś swoje źródła do tego Accuphase i słuchałeś w tych samych warunkach co teraz Sabaja?

No to porównanie się nie liczy😉

A mnie w identycznych warunkach akustycznych, okablowaniu, itd wyparł jak pisałem wcześniej Atoll IN200 Signature, który do ułomków raczej nie należy.

Nie słyszałem jeszcze negatywnych opinii o brzmieniu Sabaja, ale fakt im więcej ludzi go kupi, to rośnie prawdopodobieństwo, ze trafi na różny poligon doświadczalny (akustyka, źródła), na których nawet najdroższy sprzęt może polegnąć.

4 minuty temu, AiM-TV napisał:

im więcej ludzi go kupi, to rośnie prawdopodobieństwo, ze trafi na różny poligon doświadczalny

I tym większej liczbie osób ma prawo sie zwyczajnie nie podobać...

6 minut temu, AiM-TV napisał:

to porównanie się nie liczy😉

Ale z Audio lab już tak. 

Ile tu się namlaskało że hajend co kosi wszystko 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Pieją wszyscy z zachwytu bo chińskie wydumki za 2tys grają jak sprzęt za 15tys 😂 

Komuś sufit runął na głowę wmawiając sobie i innym że te brzydactwa grają na poziomie sprzętu za 15tys.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

15 minut temu, AiM-TV napisał:

No to porównanie się nie liczy😉

A mnie w identycznych warunkach akustycznych, okablowaniu, itd wyparł jak pisałem wcześniej Atoll IN200 Signature, który do ułomków raczej nie należy.

A Atoll to jakiś wymiatacz?

Są zadowoleni i niezadowoleni.

I jeszcze jedno,  jaki repertuar . Na AVS sami z kolegą testowaliśmy Atolla 2xam300+ST300 i poległ na Iron Maiden więc to też robi różnicę.

Godzinę temu, Tal napisał:

Gra ale nie na poziomie sprzętu za 15tys naiwniaku.

Dla mnie jak Sabaj A30a za 2200 zł zagra na poziomie klocków za 10 tyś i pokona Onkyo A 9070 to będę bardzo zadowolony 🤗😉

Sabaj a30a przyszedł wczoraj. Moim zdaniem gra jak sprzęt za 2500zł. Porównywałem z NAD C356 plus Chromecast audio i Heco Aurora 1000. Porównywałem z Chromecast audio optykiem -> DAC Topping E30 -> Nad C356 jako końcówka mocy -> Definitive Technology SM45. NAD C356 jako końcówka mocy gra stopień lepiej niż NAD C356 jako wzmacniacz zintegrowany. W trzecim pokoju komputer (optykiem lub po USB)-> SMSL Q5 Pro -> Wharfedale Diamond 11.3.

Zapinałem w dwóch pierwszych z tych systemów Sabaja A30a optykiem z Chromecast Audio. W ostatnim komputer po USB i optykiem (u mnie Sabaj po USB gra ciszej). Długo nie testowałem, ale w żadnym przypadku nie było efektu WOW. Słucham ze Spotify i Youtube Music. Jest ładnie, ale myślałem, że będzie lepiej. Z SM45 podoba mi się ustawienie SOFT i jednocześnie Bas +2. Fajnie, że można to ustawiać niezależnie.

Wejście optyczne w Sabaju dość wybredne i w zależności od kabla trzeba podciągać ustawienia SPDIF sense. Pomaga też włożenie optycznej końcówki do Chromecasta do połowy (wtedy można obniżyć ten sense o około 2 jednostki). Nie widzę nigdzie SUB-OFF więc nie wiem czy to najnowszy firmware, skoro jest spdif sense a nie widać sub off. Po BT gra ładnie. Obudowa solidna. Sterowanie, wyświetlacz OK. Grzeje się mniej niż NAD.

sabaja30a.jpg

26 minut temu, rd79 napisał:

Dla mnie jak Sabaj A30a za 2200 zł zagra na poziomie klocków za 10 tyś i pokona Onkyo A 9070 to będę bardzo zadowolony 🤗😉

Z tym że to Onkyo na rynku wtórnym kosztuje +\- 4tys. a nie 10tys

Ludzie zachłysnęli się chińską wydumką bo kilku speców oznajmiło że to sensacja miażdżąca wzmacniacze do 15tys

Co niektórych nieźle fantazja poniosła 😂

Edytowane przez Tal

Jeśli ktoś nie porównał w tych samych warunkach🤔 Smsl a2 vs. Sabaj nigdy nie uwierzę że to może zagrać tak samo...jednak różnica cenowa nie wzięła się znikąd...🤨

30 minut temu, Tal napisał:

Ludzie zachłysnęli się chińską wydumką bo kilku speców oznajmiło że to sensacja miażdżąca wzmacniacze do 15tys

Co niektórych nieźle fantazja poniosła 😂

Zaczekajmy trochę. Sporo ludzi zamówiło Sabaja i będą porównywać go z wzmacniaczami w swoich systemach. Czym więcej opinii tym lepiej.

Co niektórych nieźle fantazja poniosła 
Tylko właśnie, które modele konkretnie. Ja miałem smsl a300 i gra w swojej cenie dobrze, ale nie powiem, że grał tak jak leema tucana,bo tak nie grał. Czy grał jak musical m6si też nie. Ale z nad 356bee mógłbym już porównywać.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, dedal75 napisał:

A Atoll to jakiś wymiatacz?

Może nie, ale dla mnie nie był lepszy od niego,  Rotel 1572 mkII, Caspian K3 ani Musical M6si, natomiast Sabaj już tak.

4 minuty temu, AiM-TV napisał:

No i właściciele drogich wzmacniaczy odetchną z ulgą, gdy pojawią sie komentarze nie sympatyzujące z Sabajem, sprzedawanym za "pół darmo"😉

pfff też mi łacha 

Trzeba się na Sabaja przerzucić, trudno .

Tym bardziej że do wszystkiego pasuje 

Edytowane przez dedal75

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.