Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, renoxd napisał:

https://www.smsl-audio.com/portal/product/detail/id/848.html

Chętnie sobie sprawdzę nowego AO300. Poszukiwania class D all in one dalej trwają.

Wygląda obiecująco, wszystko mający, ale to inna konstrukcja nie "powerDac".

Ja proponuję AL200. Tańsza wersja a wejście liniowe, działa i np w połączeniu z Gustard R26 brzmiał całki dobrze wewnętrzny dac taki przeciętny jak przetworniki za 500-600zł

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

12 minut temu, RobG1974 napisał:

a wejście liniowe, działa

A co ma nie działać jak to jest normalny analogowy wzmacniacz 😉 To nie jest wzmacniacz cyfrowy. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

39 minut temu, RobG1974 napisał:

Ja proponuję AL200. Tańsza wersja a wejście liniowe, działa i np w połączeniu z Gustard R26 brzmiał całki dobrze wewnętrzny dac taki przeciętny jak przetworniki za 500-600zł

Praktycznie różnią się tylko wyglądem i hdmi arc, wewnątrz chyba wszystko to samo., no i ma wyjście na sub.

Nie ma sub out, którego potrzebuje w ramach nowego planowanego zestawu 
Jak potrzebny subout. To faktycznie nie koniecznie.

• 4 tygodnie później...

Panowie i Panie mam dla Was kapitalną wiadomość. 

Wyszła najnowsza aktualizacja firmware do VMV A2

Została naprawiona nierówność subwoofer-kolumny

Moim zdaniem, teraz jest tak, jak być powinno! ☺️

6 minut temu, Bukaj napisał:

To teraz czekamy na Sabaja 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

To teraz czekamy na Sabaja 😉 

Zawsze było tak, że przy niskich głośnościach, było za dużo basu.  Teraz na szczęście tego nie ma 🙂

5 minut temu, Bukaj napisał:

Zawsze było tak, że przy niskich głośnościach, było za dużo basu.  Teraz na szczęście tego nie ma 🙂

Niektórzy koledzy będą mocno zawiedzeni 😉 

4 godziny temu, Piopio napisał:

Niektórzy koledzy będą mocno zawiedzeni 😉 

Znów miałem rację - jakoś zawiedziony nie jestem, tylko znudzony.

-----

4 godziny temu, Bukaj napisał:

Wbrew kilkudziesiąciu stronom bagatelizowania czy nawet negowania, problem okazał się na tylko dotkliwy, że postanowiono go rozwiązania. Ciekawe jak udała się synchronizacja dwóch niezależnych regulacji głośności?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

20 hours ago, Bukaj said:

Moim zdaniem, teraz jest tak, jak być powinno! ☺️

Na stronie SMSL nie ma nigdzie takiej infomracji? Po prostu zrobił Ci się update na urządzeniu? Dziwne, że nie piszą o tym na stronie i nie podają co się zmieniło.

Godzinę temu, renoxd napisał:

Na stronie SMSL nie ma nigdzie takiej infomracji? Po prostu zrobił Ci się update na urządzeniu? Dziwne, że nie piszą o tym na stronie i nie podają co się zmieniło.

Ja się dowiedziałem od gościa u którego kupiłem A2. Napisał, że jest nowa aktualizacja. 

XMOS_USBAudio_v5.12.0_2021-05-30_setup.exe

22 hours ago, Bukaj said:

Ja się dowiedziałem od gościa u którego kupiłem A2. Napisał, że jest nowa aktualizacja. 

XMOS_USBAudio_v5.12.0_2021-05-30_setup.exe 2.23 MB · 4 downloads

Ktos Cie delikatnie rzecz ujmujac wprowadza w blad.

Szybki Google i nawet na stronie Sabaja jest mozliwosc sciagniecia nowszej wersji tego sterownika (XMOS_USBAudio_v5.50.0_2022-09-08_setup.exe). Firmware dla samego urzadzenia to inna pozycja i nie jest nim XMOS. 

https://www.sabaj.com.cn/en/services.asp?id=95

Edytowane przez markov
19 minut temu, markov napisał:

Ktos Cie delikatnie rzecz ujmujac wprowadza w blad.

Szybki Google i nawet na stronie Sabaja jest mozliwosc sciagniecia nowszej wersji tego sterownika (XMOS_USBAudio_v5.50.0_2022-09-08_setup.exe). Firmware dla samego urzadzenia to inna pozycja i nie jest nim XMOS. 

https://www.sabaj.com.cn/en/services.asp?id=95

Dziękuję kolego. Faktycznie są nowsze. 

Ja mam z tego roku

https://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=23&v_code=75293&v_langue=en

Jeśli teraz to wejdzie w sabaju no to trzeba będzie jawnie przyznać skopalismy go na początku 😛

inna sprawa czy sabaj korzysta z układu ale nie tylko stopnia końcowego 1:1 z smsl. 

?

pytanie czy tam aktualizacja jest możliwa? Producent będzie chciał ją wdrożyć zamiast wypuszczaj sabaj a30 mkII 🙂

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli teraz to wejdzie w sabaju no to trzeba będzie jawnie przyznać skopalismy go na początku 😛

inna sprawa czy sabaj korzysta z układu ale nie tylko stopnia końcowego 1:1 z smsl. 

?

pytanie czy tam aktualizacja jest możliwa? Producent będzie chciał ją wdrożyć zamiast wypuszczaj sabaj a30 mkII 🙂

Nie ma się co dziwić, że VMV wypuścił aktualizacje, jak on kosztuje tyle co ponad 2x Sabaj-e

3 minuty temu, Bukaj napisał:

Nie ma się co dziwić, że VMV wypuścił aktualizacje, jak on kosztuje tyle co ponad 2x Sabaj-e

Są większe oczekiwania to prawda 

Smsl jest też większą firma. O znacznie szerszym zasięgu. Dlatego jestem ciekaw czy w ogóle Sabaj zainteresuje się tematem. 

Było by fajnie 

Ale Sabaj to też SMSL... W "papierkach" do Sabaja SMSL się przewija kilka razy. Są co najmniej kapitałowo połączone.

Edytowane przez FioleK
3 hours ago, Piotr Sonido said:

Są większe oczekiwania to prawda 

Smsl jest też większą firma. O znacznie szerszym zasięgu. Dlatego jestem ciekaw czy w ogóle Sabaj zainteresuje się tematem. 

Było by fajnie 

Ale czym się zainteresuje? Skoro żadnego wspominanego fixa nie ma 🙂 

3 godziny temu, FioleK napisał:

Ale Sabaj to też SMSL... W "papierkach" do Sabaja SMSL się przewija kilka razy. Są co najmniej kapitałowo połączone.

W sensie że to jedna firma?

47 minut temu, renoxd napisał:

Ale czym się zainteresuje? Skoro żadnego wspominanego fixa nie ma 🙂 

No wyszedł w smsl. 

Jeśli to są jakieś formy powiązane to widzą o bugu. Więc implementując fixa w jednym wypadało by to zrobić w drugim. Chyba że nie? Bo budżet?

43 minutes ago, Piotr Sonido said:

W sensie że to jedna firma?

No wyszedł w smsl. 

Jeśli to są jakieś formy powiązane to widzą o bugu. Więc implementując fixa w jednym wypadało by to zrobić w drugim. Chyba że nie? Bo budżet?

No właśnie nie wyszedł. To była, że tak to nazwę fejkowa wiadomość. 

Jakby był, to by był na stronie SMSLa. 

16 godzin temu, renoxd napisał:

No właśnie nie wyszedł. To była, że tak to nazwę fejkowa wiadomość. 

Jakby był, to by był na stronie SMSLa. 

To dlaczego teraz u mnie działa prawidłowo? 

17 godzin temu, FioleK napisał:

A jaki jest bug?

Nierówna głośność, między subwooferem a kolumnami. 

On 10/20/2023 at 3:00 PM, Bukaj said:

To dlaczego teraz u mnie działa prawidłowo? 

Nierówna głośność, między subwooferem a kolumnami. 

Czyli naprawili coś co działało źle i nigdzie nie dają o tym znać. Nie mówię, że niemożliwe... ale co najmniej podejrzane. Sorry, ale taka prawda. Naprawili może też problem, że nie dało się kompletnie przełączyć na OFF funkcję SUB CUTOFF? 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.