Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki zintegrowany piecyk do BMN

Rekomendowane odpowiedzi

Budżet okrojony do końca roku. Na ten moment zastanawiam się nad SMSL SA 400.

Podłączone będą BMN S2 II.

Pokój 20m2. Kable i standy mam.

Lubię granie dynamiczne ale z rozciągniętym basem na ciemnym tle.

Jakieś sugestie?

PS.

Za rok podłącze je do adekwatnej elektroniki.

Źródła: notebook i Pioneer N-30AE ...

https://www.audiostereo.pl/topic/159572-jaki-zintegrowany-piecyk-do-bmn/
7 godzin temu, tomek7776 napisał:

Czego nie zrobisz dzis,za rok nie befzie Cie stac.

Bez podtekstow pisze.

U mnie jest na odwrót w tym okresie czasu

Zastanawiam się nad MF M2Si (...) do nich

Może Rafał (nie pamiętam całego nicka) podzieli się spostrzeżeniami?

Na forum obok ktoś mówi żeby celować w klasę A (nie przemawia to do mnie zupełnie). AB,  ewentualnie D

Kolumny będą gotowe pod koniec miesiąca,  czy wy też mieliście wpadki z uszkodzonymi w środku paczek kolumnami bmn?

Już mam: @rafal735r

Edytowane przez quatross

Jak chcesz coś na chwile to najlepiej używka i od znanej marki, sprzedasz potem bez problemu

m2si słuchałem, dynamiki i mocy na pewno pod dostatkiem, finezji w graniu mało 

MF jest mi bardzo dobrze znana marka. Od M5si w górę miałem wszystkie integry . M5si jakoś gra , z M6si zostaniesz długo chyba że kasa pozwoli to krócej . To świetny Wzmak. Jeśli chcesz nowy to zajrzyj do klubu MF a i dowiesz się gdzie kupić najtaniej ale tylko nowy. Używki to sam wiesz gdzie szukać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tylko pls nie oceniaj BNM jeśli kupisz M2si

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak ma być względnie tanio to mogę polecić Dayensa Menuetto. Pojawiają się też używki od czasu do czasu. Myślę, że może być synergia z BMN

26 minut temu, ciszyn11 napisał:

Myślę, że może być synergia z BMN

No nie wiem, miałem nawet wersję custom i powiem szczerze ze lector zxt70 zjadł menuetto na śniadanie. A tak szczerze to jeśli coś na krótszy czas to bralbym tego wzmaka którego ma Bogdan (yamaha). Bylem, widziałem, slyszalem. Moj system dzielony z pre lampowym i koncowka tranzystorowa gra oczywiście lepiej, ale wydane pieniądze niewspółmierne do roznicy. Ta jamaszka (za około tysiaka z drobnymi chyba) gra bardzo fajnie z BMNami. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Mam BMN S3 upgrade Beszele robione przez p. Bogdana. Lector w mim przypadku ZAX 70 grał z tymi kolumnami bardzo fajnie. Miałem też do posłuchania ZXT to ale nie było aż takiej różnicy więc wybrałem model tańszy. Lector i BMN to bardzo dobre połączenie.W klubie BMN kolega @karfield opisał swoją wizyte u mnie. Piszę grał bo mam teraz klasę A a Lector jest na sprzedaż. Jak byś był zainteresowany pisz na priv.

W dniu 5.09.2022 o 22:43, Pekin napisał:

AX892

Nie potrafię sobie nawet wyobrazić dobre granie Yamahy. Jest do kupienia ten szrot.

Nie każdy może być Stephenem Kingiem czy Lemem 😉 

Czytając różne opinie o produktach Yamahy też tak sądziłem, ale do czasu ...

Mam nieco nowszą od AX 892 - RX 797 i zdanie zmieniłem zupełnie.

Ale wszystko zależy od tego, czego się szuka w dźwięku.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 7.09.2022 o 20:29, quatross napisał:

Nie potrafię sobie nawet wyobrazić dobre granie Yamahy. Jest do kupienia ten szrot

A byles u Bogdana w Bydgoszczy? Słuchałeś? To bys się zdziwił. 

Ja sie bardzo zdziwiłem.

Oczywiście że można lepiej, ale to już się robi koszt powyżej powiedzmy 5000zl. A jak nie ma kasy lub chcemy coś na chwilę to jest dobry wybór. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

W dniu 5.09.2022 o 22:16, quatross napisał:

"Ta jamaszka (za około tysiaka z drobnymi chyba) gra bardzo fajnie z BMNami" jaki model?

Jak byłem u p. Bogdana około 7 lat temu, to już wtedy stała ta podstarzała Yamaszka. Nie sądzę, że ten piecyk pokaże cały potencjał kolumn BMN.

De gustibus non est disputandum

W dniu 7.09.2022 o 22:04, audioburak napisał:

wszystko zależy od tego, czego się szuka w dźwięku

Dlatego nie trawię jamach.

Wzmacniacz już kupiłem. Zmiana na adekwatny w lutym.

Jak dla mnie temat do zamknięcia chociaż jak chcecie między sobą popisać to O.K.

Pozdro63

• 2 tygodnie później...
W dniu 10.09.2022 o 13:28, quatross napisał:

Tu by się przydał DENON, ewentualnie TEAC (w przyszłym roku).

Póki co mam czekać 2 tygodnie na BMN

Napisz coś po odsłuchu. Uważam, że to jest dobry wybór.

De gustibus non est disputandum