Skocz do zawartości
IGNORED

Denafrips Ares II czy Nuprime DAC-9SE

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, Mikelas76 napisał:

Ty masz teraz lumina? Kupił bym prawie t2 ale nie ma wejśc za bardzo więc.... 

Nie, mam usbridge signature wpięte po usb do rme adi

Tak jeszcze sobie przypomniałem jak testowaliśmy z kolegą daca z mqa (wtedy podpaleni mkułą) i padło na smsla m500 (chyba pierwsza wersja z mqa). Rozczarowanie było spore, bo grało to w naszej zgodnej opinii gorzej niż SMSL 10mk2 na AKM którego kumpel kupił za pińset...

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

54 minuty temu, marteo1981 napisał:

pytałem u nich. Narazie czekają na dostawę, ale jeśli taką cenę Ci powiedzieli... to nie wiem czy się wogóle szarpnę na ten DAC

No to jest ich flagowy dac w tym momencie i to na r2r. Wykorzystuje sporo z x26pro, który jest po 8 kola z haczykiem? Co Cie dziwi? To musi tyle kosztować. Obstawiam że R26 będzie koło 11tysi moze nie więcej niż 11. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

15 minut temu, Mikelas76 napisał:

No to jest ich flagowy dac w tym momencie i to na r2r. Wykorzystuje sporo z x26pro, który jest po 8 kola z haczykiem? Co Cie dziwi? To musi tyle kosztować. Obstawiam że R26 będzie koło 11tysi moze nie więcej niż 11. 

1690 Euro

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Ok, ale jak sprawdzisz ceny na zachodzie (Francja/Niemcy) to cena w PL będzie chyba najdroższa na świecie🤔no ale  zapomniałem że u nas jest taki dobrobyt, że zachód nam "zazdraszcza"😁

Edytowane przez marteo1981
42 minuty temu, Piopio napisał:

1690 Euro

gustard x26pro mqa

1449€ audiophonics=> 8160zl w PL

gustard R26

1690€ audiophonics=> Ile? 

Ja sobie nie wymyśliłem tych cen. Tak powiedziano mi w 4hifi.

Cena pomiedzy 10 a 12 tysi. 

Zanim to do nas trafi to nie będzie mniej niż 10tysi. Zreszta żyjemy w najbogatszym kraju Europy, mam najdrozsze iphony, samochody, to czemu nie daci z Chin? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Nie wiem po ile liczysz euro, ale mnie wychodzi ok 8 tysięcy zł z przesyłką z Niemiec. Trochę daleko do 10 koła. 4hifi wg mnie będzie się musiało jakoś dostosować do cen konkurencji. 

Edytowane przez marteo1981
Gość

(Konto usunięte)
W dniu 10.09.2022 o 10:28, lete napisał:

Coś mi się wydaje, że właściciele używanych hajendów na OLX z półki 15k+ zostaną niebawem w czarnej, jeżeli szybko się swoich gratów nie pozbędą 🙂

No raczej nie. Te najlepsze dacki też są coraz lepsze, więc droga daleka do wyrównania. Poza tym, niezwykle ważna jest całościowa aplikacja i konstrukcja urządzenia, oprogramowania własnego czasem, a nie użycie np. tej samej kości. MZ to właśnie w tych tanich dacach jest wciąż mielenie tego samego, dziesiątki niczym nie różniących się produktów - stąd potem opinie, że poszczególne dacki niczym się nie różnią. I tu zgoda na tym poziomie. 

Sorry, w jakiś sposób kliknąłem poprzedni wpis i się powielił, nie potrafiłem tego cofną, a chciałem tylko podać, że dac jest dostępny przez amazon.pl

https://www.amazon.pl/R26-Dyskretny-streamerem-rendererem-wysokowydajny/dp/B0B4RWSCSY/ref=sr_1_1?adgrpid=118899684658&gclid=CjwKCAjwsfuYBhAZEiwA5a6CDKW4HIsCdL6t3psnWQLpfKVv47HUZ6hptPUxXjlDqcTgEfhNaFFnixoCjN4QAvD_BwE&hvadid=589853261920&hvdev=c&hvlocphy=1011219&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=1029778456401867289&hvtargid=kwd-790334626&hydadcr=22497_2251758&keywords=gustard&qid=1663050928&sr=8-1

Trudno powiedzieć co i w jakiej wysokości doliczą: cło i inne opłaty cholera wie skąd?

10 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Zanim to do nas trafi to nie będzie mniej niż 10tysi. Zreszta żyjemy w najbogatszym kraju Europy, mam najdrozsze iphony, samochody, to czemu nie daci z Chin? 

A kto cie zmuszac kupowac od najdrozszych? Kup w audiophonics. Sa od reki

2 godziny temu, pantagruel napisał:

...Sorry, w jakiś sposób kliknąłem poprzedni wpis i się powielił, nie potrafiłem tego cofną, a chciałem tylko podać, że dac jest dostępny przez amazon.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Trudno powiedzieć co i w jakiej wysokości doliczą: cło i inne opłaty cholera wie skąd?

Sprzedawca jest znany azjatycki sklep shenzenaudio. Nie amazon.

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Nie wiem po ile liczysz euro, ale mnie wychodzi ok 8 tysięcy zł z przesyłką z Niemiec. Trochę daleko do 10 koła. 4hifi wg mnie będzie się musiało jakoś dostosować do cen konkurencji. 
Wszyscy zapominają, że ceny dyktują też podatki. W takich stanach, przynajmniej kiedyś nie był tańszy sprzęt bo sprzedawcy byli pobożni. Tak samo u nas. Podatki mają swoje konsekwencje,często w innych miejscach niż ustawodawca śnił.
Takie 4hifi pewnie jakiś rabat daje.
9 minut temu, maciek36 napisał:

Wszyscy zapominają, że ceny dyktują też podatki. W takich stanach, przynajmniej kiedyś nie był tańszy sprzęt bo sprzedawcy byli pobożni. Tak samo u nas. Podatki mają swoje konsekwencje,często w innych miejscach niż ustawodawca śnił.
Takie 4hifi pewnie jakiś rabat daje.

Cena od audiophonics.fr jest już z VAT. Trzeba doliczyć tylko koszty przesyłki. Cena 8157.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Cena 7694. Bez VAT. 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wiem już, jak pogodzić wiele kwestii w temacie wyboru DAC'a... Na razie bez odsłuchu, ale mam wrażenie, że pewnym optimum za bardzo rozsądną kasę będzie EarMen Tradutto...

To urządzenie, które wydaje się (z obejrzanych opinii) nie posiadać wad tanich toppingów, smsl'i, czy gustardów, a jednocześnie oferować dobrze zrównoważony, szybki i gładki dźwięk ze świetnym basem i stosunkowo najlepszą przestrzenią 3D wśród urządzeń w budżecie $1000. To z lampą i z rozdzielczymi kolumnami może się sprawdzić... Chyba spróbuję.

Może ktoś słuchał EarMen Tradutto?

Budowa tej popierdółki do mnie nie przemawia dlatego wybrałbym coś sprawdzonego i lepiej zbudowanego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

29 minut temu, Tal napisał:

Budowa tej popierdółki do mnie nie przemawia dlatego wybrałbym coś sprawdzonego i lepiej zbudowanego.

Ukryta Zawartość

AudioGD - poczytaj o problemach z tymi urządzeniami.

EarMen to znana marka z USA, która przykłada się do jakości swoich urządzeń. To trochę taki Apple, jeżeli chodzi o design i jakość materiałów, a do tego przemyślana elektronika. Ja chętnie spróbuję...

14 minut temu, Mikha'el napisał:

@lete A co myślisz o SMSL VMV D1se ? Poczytaj sobie o nim.

Nie jestem pewien. Nie słyszałem jeszcze, aby któryś z daców z SMSL grał prawdziwie przestrzennie (3D), ale... mogę się mylić. 

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, lete napisał:

nie posiadać wad tanich toppingów, smsl'i, czy gustardów,

A jakie to wady wg Ciebie ?

Ja bym brał w ciemno SMSL SU-10. To nie może po prostu źle grać skoro SU-9 gra już znakomicie. A scena z racji budowy dual DAC będzie świetna.

Edytowane przez Piopio

27 minut temu, lete napisał:

Dobra, widzialem pomiary Tradutto - albo byl uszkodzony, albo wyniki to kompletna porazka... Odpuszczam.

Min za takie akcje brak mi jakiegokolwiek uznania dla testów Amira - testowanie uszkodzonego urządzenia z 1 działającym kanałem zakrawa na kpinę

1 godzinę temu, lete napisał:

Dobra, widzialem pomiary Tradutto - albo byl uszkodzony, albo wyniki to kompletna porazka... Odpuszczam.

Zobacz pomiary kolejnego "uszkodzonego" DACa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 13.09.2022 o 20:03, lete napisał:

Nie patrz na pomiary Amira. Miałem Gustard x16, który w pomiarach przez jakiś czas był top, mam LKS 004, którego wprawdzie Amir nie mierzył ale miał nowszą wersję 005, którą na forum zmieszali z błotem po pomiarach. Nie pytaj czemu mam LKS a nie Gustarda 😉

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

Zachciało mi się kombinować i za grosze sprzedałem Myteka Stereo192, który może nie "epatował", ale robił swoje - jak się okazuje - bardzo dobrze. Wczoraj testowałem np. SMSL D300 i... boleśnie się przekonałem, jaką głupotę zrobiłem sprzedając Myteka...

Mytek to takie urządzenia, które w krótkich porównaniach 1:1 może nie są zwycięzcami sparingów, ale jak już wejdziesz w Myteka na dłużej, powrót do rzeczywistości bez Myteka może być trudnym, pouczającym doświadczeniem. 

Zachciało mi się kombinować i za grosze sprzedałem Myteka Stereo192, który może nie "epatował", ale robił swoje - jak się okazuje - bardzo dobrze. Wczoraj testowałem np. SMSL D300 i... boleśnie się przekonałem, jaką głupotę zrobiłem sprzedając Myteka...

Niestety, widac ze naczytales sie ASR i takie sa tego skutki;)

1 minutę temu, EMiL napisał:

Niestety, widac ze naczytales sie ASR i takie sa tego skutki;)

Trzeba to przejść, u mnie kluczowy moment to był Topping D90, tutaj u kolegi widzę D300, ale zaraz kolega izolator napisze że winna reszta toru 🤪

5 godzin temu, lete napisał:

Napisz dwa slowa o tym dacu prosze bo tez go chcialem w ciemno kupic

2 godziny temu, biniek napisał:

Napisz dwa slowa o tym dacu prosze bo tez go chcialem w ciemno kupic

Nie ma wiele pisania. Podłączasz i gra. Myślisz sobie "I co? Tyle? A miały być cuda...". Mija kilka miesięcy, pozbywasz się Myteka i testujesz jakies SMSL, Toppingi, tansze Gustardy... I za każdym razem: A co tu się z basem stało? Gdzie jest szybkość gitary? Czemu klawisze brzmią tak głucho? Hm... Gdzie podziała się faktura na wyższej średnicy? Czemu tyle góry? Itd.

Po prostu, Mytek d... nie urywał, ale grał wszystko solidnie, nie pobudzał do zadawania pytań i marudzenia. Rzetelny dźwięk. 

Trochę, jak dziewczyna, którą puściłeś kantem, a potem uświadomiłeś sobie, że to była naprawdę fajna babka, której niczego nie brakowało... Zwłaszcza, gdy trafiłeś później na jakąś wariatkę, która skusiła Cię wyglądem, ale przy bliższym poznaniu zacząłeś się zastanawiać, gdzie jest okno i czy wysoko jest do gleby. No i wraca myśl, co u twojej już "byłej" dziewczyny?... 🙂

Edytowane przez lete

SMSL, Toppingi, tansze Gustardy... I za każdym razem: A co tu się z basem stało?

Jeśli DAC jest na kości ES9038PRO lub AK4499EQ to zagra lepiej od starego Myteka.

9 minut temu, Piopio napisał:

Jeśli DAC jest na kości ES9038PRO lub AK4499EQ to zagra lepiej od starego Myteka.

😂 Wszyscy mówią że jest czarne, a Ty że białe... 

Edytowane przez marcinmarcin

27 minut temu, Piopio napisał:

Inaczej ale czy lepiej? Nie wydaje mi się. 

Gdyby było tak jak Amir pisze wszyscy byśmy mieli Topping d90 🙂

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

• Pokaż nowe odpowiedzi