Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, muzofan napisał:

Nie odpowie Ci @sir.jaxbo to jest typowy użytkownik co łazi po wszystkich tematach dla zabawy a niczego nigdy nie testował i pewnie się to nie zmieni 😉

Nigdy też nie popełnił wpisu o jakiejkolwiek wartości. Tylko takie fiu bździu.  

Ojoj 😪

Ty za to popełniłeś. Ten wątek 🤣

Fajnie, że reklamujesz kolegę 👍

Edytowane przez Adi777
10 godzin temu, 747 napisał:

Stasiu ma badania, ma ich wynik - technologię i posiada produkt. 

strona prod.

"Wierność barwowa z wykorzystaniem tej technologii, jest na niespotykanym dotąd poziomie, nawet w porównaniu z ultra topowymi konstrukcjach audio High-end. Wykazały to liczne testy odsłuchowe  z wykorzystaniem ekspertów, muzyków i audiofilów."

Tak, badania, po których to TESTY ODSŁUCHOWE wykazały niespotykany poziom kabla. 

Godzinę temu, Stasiop napisał:

Ty nie masz wiedzy i kazdym wpisem to tylko udowadniasz. Juz slysze te Sylwka glosniki  z ta wiedza 😄Jesli chodzi o stopnie analogowe jak i DAC-e to mam duze z tym doswiadczenie, przerobilem wszystko co na tej planecie. Zabawa z szumami konwerterow rozgrywa sie na duzo wyzszych czestotliwosciach niz wszystkim zazwyczaj sie wydaje. Z tego wzielo sie moje zainteresowanie kablami, glownie interkonektem. 😉 Powiem tyle, temat jest GRUBY! Tzn masz wiedze na poziomie mainstreamu, covid to smiertelna choroba dziesiatkujaca, a szczepionka to zbawienie swiata 😄 no i masz swoja pseudo nauke i covidowych 'ekspertow' co pewnie sie dziabnales smiercionka genetyczna z ta 'wiedza' ? 😉 Ale spoko planeta przeludniona i odstrzeliwuja niezbyt rozgarnietych.

Wiemy co przerobiłeś, 🤣 I dalej się chcesz kompromitowac ? Temat się rozrasta ,można się pośmiać. 

37 minut temu, Stasiop napisał:

Przegladnalem te prace na szybko, czesc znam. Szukaja w zlym miejscum impedancja kabli ma minimalny wplyw na dzwiek, licza sie zakresy mikrofalowe ktore intermoduluja z sygnalem. Tu jest prawdziwy problem!

Ale fajnie ze dyskusja staje sie merytoryczna!

Dyskusja tak ,szkoda że ponyslodawca kabla nie jest na nią przygotowany 🤣 

40 minut temu, muzofan napisał:

Nie odpowie Ci @sir.jaxbo to jest typowy użytkownik co łazi po wszystkich tematach dla zabawy a niczego nigdy nie testował i pewnie się to nie zmieni 😉

Tak wiem, jest z tego znany.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

19 minut temu, GhostR1 napisał:

strona prod.

"Wierność barwowa z wykorzystaniem tej technologii, jest na niespotykanym dotąd poziomie, nawet w porównaniu z ultra topowymi konstrukcjach audio High-end. Wykazały to liczne testy odsłuchowe  z wykorzystaniem ekspertów, muzyków i audiofilów."

Tak, badania, po których to TESTY ODSŁUCHOWE wykazały niespotykany poziom kabla. 

Ciekawe co wąchał stasiop pisząc ten tekst 🤣 a niech napisze z którymi porównywał, a szczerze czy w ogóle 🤣

Ekspert przychylnym zdaniem mu napisał że to kabel jasny ,a producent usiłuje mi wciskać kit o wierności barwowej ,kolego robisz przedszkole tu ,traktujesz przyszłego odbiorcę czy czytającego jak downa ?

26 minut temu, GhostR1 napisał:

Tak wszyscy sluchaja, nim drozszy produkt tym wiecej ludzi go slucha i doradza.

7 minut temu, sir.jax napisał:

To jest Twoja odpowiedź? 

Aha.

Jeszcze nie. Spokojnie, tylko żartuję sobie. Napięty jesteś jak baranie jaja 🤣

Co do ślepych testów, dlaczego każdy ich unika? Przypadkowo, tak? Wystarczyłby jeden taki test, udokumentowany, żeby zamknąć buzie "niewierzącym". Skoro są wyraźne różnice, często bardzo wyraźne, gdzie leży problem?

Każdy tylko pisze - nie muszę, po co, nie mam zamiaru. Dobrze wiesz, o co chodzi. Każdy wie.

Edytowane przez Adi777
11 minut temu, Adi777 napisał:

Napięty jesteś jak baranie jaja

Widzę, że wiesz wszystko o baranich jajach, co lubisz to....?

Gratuluję...

11 minut temu, Adi777 napisał:

Co do ślepych testów, dlaczego każdy ich unika? Przypadkowo, tak? Wystarczyłby jeden taki test, udokumentowany, żeby zamknąć buzie "niewierzącym". Skoro są wyraźne różnice, często bardzo wyraźne, gdzie leży problem?

Ślepych testów  nikt jeszcze w 100% nie przeszedł i nie wynika to z tego, że ktoś w nich poległ, niczego nie dowodzą.

Bardzo często są źle przeprowadzane, a już zabawa w przełączanie w locie je dyskwalifikuje, tłumaczyłem to na sąsiednim dlaczego tak jest.

Edytowane przez sir.jax

Teraz, Adi777 napisał:

Tak, luuuubię to 😂

Od zawsze mi na takiego wyglądałeś ...

8 minut temu, sir.jax napisał:

Bardzo często są źle przeprowadzane, a już zabawa w przełączanie w locie je dyskwalifikuje, tłumaczyłem to na sąsiednim dlaczego tak jest.

Więc niech ktoś je dobrze przeprowadzi, tak, jak piszesz, i opublikuje wyniki.

My się znamy? 🤣

28 minut temu, Stasiop napisał:

Nie odpowiedziałeś na żaden z moich postów.

2 minuty temu, sir.jax napisał:

Nie, ale Ciebie już każdy zna...😆

Koledzy ,dyskusja o tym kto ma dluzszego😁dajcie spokój.

Jest dużo w Polsce producentów audio, istniejących na rynku kupę lat ,sprzedających produkty za granicą, ale ZADEN ,POWTARZAM ZADEN  nie zrobił takiego syfu wokół swojego produktu ,jak stasiop ,zaden nie robił wodę w muzgu ,każdy traktuje równorzędnie drugiego człowieka. Jest wojna ,covid  ,kryzys i w dodatku Stasiop. 

29 minut temu, Adi777 napisał:

Wystarczyłby jeden taki test, udokumentowany, żeby zamknąć buzie "niewierzącym".

Ja uczestniczylem w ślepych testach kilkanaście lat temu. Jeden test NIE wystarczy. Bo w jednym teście nikt nie był w stanie odróżnić głośnikowego kabla Transparent z wysokiej półki od kabla z beztlenowej miedzi. Czy na podstawie takiego testu można unać, że kable głośnikowe nie grają ?  A w innym teście bez najmniejszego problemy dało się odróżnić Nordosta od kabla z miedzi beztlenowej i różnice były oczywiste. Na temat ślepych testów wiem jedno - jeżeli ktoś nie uczestniczył w dobrze zorganizowanym ślepym teście to opinie takiej osoby są NIC NIE WARTE, mają wartość amatorskiego gaworzenia na amatorskim forum dyskusyjnym.

TUX

1 godzinę temu, tedi02 napisał:

a niech napisze z którymi porównywał, a szczerze czy w ogóle

Z wszystkim z najwyzszej polki. Ale najwiecej i wielokrotnie z Siltech Triple Crown RCA oraz XLR, testerzy tez glownie Siltech Triple Crown oraz najwyzszy Acrolink. I nie raz wracalem z podkulonym ogonem. ;)

Edytowane przez Stasiop
12 godzin temu, 747 napisał:

Jeśli przyjdzie odpowiedni czas, będę również posiadał fizyczny ekwiwalent wszystkich tu poruszanych zagadnień.

Zanim przyjdzie ten czas, od dawna wszelkie urządzenia audio będą połączone za pomocą inteligentnego wireless.

Zanim przyjdzie ten czas, będą od dawna w powszechnym użyciu nadprzewodniki w temp. pokojowej.

Tak wiec masz czasu jeszcze trochę.

Snuj nadal swe opowieści o mikro, atomowej, subatomowej czy może nawet kwantowej,NIEMIERZALNEJ i NIEISTOTNEJ właściwości 1 m przewodnika-łączówki dla domowego audio.

46 minut temu, TUX napisał:

Jeden test NIE wystarczy. Bo w jednym teście nikt nie był w stanie odróżnić głośnikowego kabla Transparent z wysokiej półki od kabla z beztlenowej miedzi.

Chyba Cię nie zrozumiałem. Czyli robić testy tyle razy, aż odróżni się kable?

46 minut temu, TUX napisał:

A w innym teście bez najmniejszego problemy dało się odróżnić Nordosta od kabla z miedzi beztlenowej i różnice były oczywiste.

Chciałbym Ci wierzyć na słowo, tylko, że zawsze tak jest. Zawsze trzeba komuś wierzyć, nie ma nic więcej. Nie twierdzę, że nie robiłeś takich testów, żeby nie było.

Edytowane przez Adi777
3 godziny temu, Adi777 napisał:

Testować mogę kolumny, a nie kable 🤣

Jeszcze niedawno nie wiedziałeś co to jest DAC i czym różnią się kolumny aktywne, od pasywnych. Odgrażałeś się tu na forum, że zbudujesz super system za nieduże pieniądze, że przetestujesz wiele modeli kolumn aktywnych i pasywnych. Miałeś organizować spotkania, ślepe testy i porównania. I co? Zesrało się ? Została pusta pisanina bez jakichkolwiek osobistych doświadczeń? Systemu brak, odsłuchów brak, ale pojawił się forumowy ekspert i krytyk? Sprzęt jest….w planach? Czy w chmurze? Nie masz lepszych zajęć niż bezsensowne skakanie po forach audio? W twoim przypadku nic z tego nie wynika. Nie lepiej z kumplami iść na piwo? Albo obejrzeć dobre filmy? 

Edytowane przez sly30
3 godziny temu, GhostR1 napisał:

Wierność barwowa z wykorzystaniem tej technologii, jest na niespotykanym dotąd poziomie,

1. Co było poziomem odniesienia, dla określenia tej "wierności"?

1a. Skąd wzięto "wzorzec"?

2. Zmierzono to jakoś?

3. (bajki o "odsłuchach" na ucho, uprasza się odstawić na półkę, tuż obok przygód Harry'ego P.)

47 minut temu, sly30 napisał:

Nie masz lepszych zajęć niż bezsensowne skakanie po forach audio? W twoim przypadku nic z tego nie wynika. Nie lepiej z kumplami iść na piwo? Albo obejrzeć dobre filmy? 

Jeszcze może pobawić się byczymi jajami.

Powiada, że lubi. 

😆

2 godziny temu, tedi02 napisał:

Koledzy ,dyskusja o tym kto ma dluzszego😁dajcie spokój.

Jeżu, przecież ja żartuję sobie tylko 😉 Weekend za chwilę, więc humor musi być.

58 minut temu, sly30 napisał:

Albo obejrzeć dobre filmy? 

O, i to jest dobry pomysł.

Edytowane przez Adi777
17 minut temu, iro III napisał:

1. Co było poziomem odniesienia, dla określenia tej "wierności"?

1a. Skąd wzięto "wzorzec"?

2. Zmierzono to jakoś?

3. (bajki o "odsłuchach" na ucho, uprasza się odstawić na półkę, tuż obok przygód Harry'ego P.)

to raczej pytania do @Stasiopbo to cytat ze strony jego produktu.

3 godziny temu, Stasiop napisał:

i rozumiem, że są to ludzie którzy mają spore doświadczenie w dziedzinie audio (nie piszę tu o latach posiadania sprzętu). Ich ocena i tak dalej pozostaje SUBIEKTYWNA. 

1 godzinę temu, Adi777 napisał:

Chciałbym Ci wierzyć na słowo, tylko, że zawsze tak jest. Zawsze trzeba komuś wierzyć, nie ma nic więcej.

A co więcej ma być ? Nie mam żadnego interesu aby tracić czas aby przygotowywać dokumentację po teście i udostępniać na amatorskim forum. Zaraz pojawiłyby się wpisy osób które nie mają pojęcia o ślepych testach, które nigdy w testach nie uczestniczyły , nie chce im się ruszyć doopy aby umówić sie na odsłuchy różnych kabli, a wydaje im się, że coś mają do powiedzenia w tym temacie.

Ja temat kabli głośnikowych i interkonektów zbadałem na swoje potrzeby i jedno wiem na 100% - jakieś różnice pomiędzy wybranymi modelami mogą występować, ale pomiędzy wieloma modelami kabli różnic nie ma. A wszystkie opinie, że kable mają jakiś ogromny, magiczny wpływ na brzmienie są boleśnie weryfikowane w ślepym teście. Czyli TAK - warto testować różne kable, bo niektóre mają jakiś wpływ na brzmienie , ale nie należy przeceniać tego wpływu. 

TUX

Godzinę temu, sly30 napisał:

przetestujesz wiele modeli kolumn aktywnych i pasywnych.

No, tak, tu się zgodzę.

Godzinę temu, sly30 napisał:

Miałeś organizować spotkania, ślepe testy i porównania. I co?

I co? Gdzie mam to zrobić? Nie miałeś, tylko napisałem, że tak będzie, ale w niedalekiej przyszłości, a nie, że teraz.

Jeśli chodzi o temat aktywne kolumny, to przecież nie napisałem, że kupuję takowe.

Na razie kompletuję kolumny do kina.

Edytowane przez Adi777
48 minut temu, GhostR1 napisał:

to raczej pytania do @Stasiopbo to cytat ze strony jego produktu.

Przepraszam, cytowałem nie z tego wpisu co należało.

• Pokaż nowe odpowiedzi