Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Stasiop napisał:

Ale moim zdaniem masz Hi-Fi po opisie konstrukcji, a tak kozaczysz.

Prawie nic nie pisze o swoich kolumnach, więc nie wiem o co te żale. Masz racje, są nędzne i chyba muszę kupić nowe. Ale to wątek o twoim kablu. Czyż W.Pacuła nie napisał, że….

-”A mimo to góry, że tak powiem, było dużo, więcej niż z Siltechem i z drugim kablem, do którego Coincidence był porównywany, czyli Crystal Cables Absolute Dream.”

-„Drugi skraj pasma powinien się spodobać nawet tym, którzy nie są zwolennikami mięsistego basu. „Mięsa” tu nie ma”

-„tyle że bez energii na samym dolepasma”

-Scena nie jest tak głęboka, jak z Siltechem i nie jest tak nasycona drobnymi informacjami „pomiędzy” dźwiękami, jak z Crystal Cables.”

Edytowane przez sly30

Pisales - ze jest to jasno grajacy kabel i tak Wojtek Pacula napisal, wiec wykazalem ze sie mijasz z prawda, przypadkowo lub celowo, obstawiam to drugie!

Edytowane przez Stasiop
11 minut temu, sly30 napisał:

Prawie nic nie pisze o swoich kolumnach, więc nie wiem o co te żale. Masz racje, są nędzne i chyba muszę kupić nowe. Ale to wątek o twoim kablu. Czyż W.Pacuła nie napisał, że….

-”A mimo to góry, że tak powiem, było dużo, więcej niż z Siltechem i z drugim kablem, do którego Coincidence był porównywany, czyli Crystal Cables Absolute Dream.”

-„Drugi skraj pasma powinien się spodobać nawet tym, którzy nie są zwolennikami mięsistego basu. „Mięsa” tu nie ma”

-„tyle że bez energii na samym dolepasma”

-„Scena nie jest tak głęboka, jak z Siltechem i nie jest tak nasycona drobnymi informacjami „pomiędzy” dźwiękami, jak z Crystal Cables.”

Jak widać z powyższych cytatów z recenzji W.Paculy, ten kabel to taki cykacz, bez dociążenia, bez miecha na dole pasma, które wszyscy lubią, bez energii na basie, niezbyt nasycony i bez dużej głębi sceny. Takich kabli jest pełno w ofercie znanych firm i zwykle nie są wyceniane na więcej niż 2-3 tys.pln. Straciłeś wiele lat i znów kulą w płot. 

Edytowane przez sly30

Od zwrotnicy do wysokotonowych kopułek było by perfect jak komuś nie pasuje w dedykowanym miejscu toru

Wysycenie na wysokich tonach wbrew  temu co należało by sądzić mało kolumn ma dopieszczone

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

22 minuty temu, Stasiop napisał:

Pisales - ze jest to jasno grajacy kabel i tak Wojtek Pacula napisal, wiec wykazalem ze sie mijasz z prawda, przypadkowo lub celowo, obstawiam to drugie!

A nie jest ?  Wystarczy przeczytać to co sly przytoczył.

Przytoczył te kable których nie słuchał?

20 minut temu, sly30 napisał:

Jak widać z powyższych cytatów z recenzji W.Paculy, ten kabel to taki cykacz, bez dociążenia, bez miecha na dole pasma, które wszyscy lubią, bez energii na basie, niezbyt nasycony i bez dużej głębi sceny. Takich kabli jest pełno w ofercie znanych firm i zwykle nie są wyceniane na więcej niż 2-3 tys.pln. Straciłeś wiele lat i znów kulą w płot. 

No i z uwagi ze to kabel od zelazka i totalne badziewie, wnioski koncowe sa takowe red. Paculy cyt:

' Jego cena w żaden sposób nie odzwierciedla jego klasy. A ta przynależy do high-endu. Stąd nasze wyróżnienie ˻ RED FINGERPRINT'

Oj Sly, Sly, postarzales sie chlopie, gdzie ten ciety dawny jezyk, zostalo tylko kozaczenie

Edytowane przez Stasiop
1 minutę temu, Stasiop napisał:

Oj Sly, Sly, postarzales sie chlopie,

To prawda. Ty też. Ale ja się wiele nauczyłem przez te 12 lat, a ty nadal jesteś w tym samym miejscu i nieudolnie próbujesz wyciągnąć trochę kasy z czegoś do czego nie masz fartownej ręki. Ja i kozaczenie? Czym? Gdyby nie Sławek, to nic bym nie pisał o swoich kolumnach. Zrobiłem to tylko na jego prośbę i w jego wątku. Za to mega kozaczeniem jest oferowanie kabelka DIY za ponad 20 tys.w wersji RCA i ok 40 tys.w wersji XLR. To w zasadzie obraża ewentualnych zainteresowanych. 

2 minuty temu, sly30 napisał:

40 tys.w wersji XLR.

Nie wiem skad ty to bierzesz, nie ma xlr i nie ma ceny!

Zmyslasz jak zawsze.

Edytowane przez Stasiop
1 minutę temu, Stasiop napisał:

Zmyslasz jak zawsze.

Pytałem cię o to wcześniej i sygnalizowałeś że nie ma XRL ale gdyby trzeba było zrobić to byłby drogi. Jak drogi nie rozwijałeś tematu bo i po co jak nikt nie zamawiał

Teraz, ASURA napisał:

Pytałem cię o to wcześniej i sygnalizowałeś że nie ma XRL ale gdyby trzeba było zrobić to byłby drogi. Jak drogi nie rozwijałeś tematu bo i po co jak nikt nie zamawiał

W mojej technologii XLR bedzie najtrudniejszym kablem do zrobienia, tak mi sie przynajmniej zdaje.

Chcialbym aby byl w cenie RCA, no ale to wyjdzie w praniu.

7 minut temu, sly30 napisał:

Za to mega kozaczeniem jest oferowanie kabelka DIY za ponad 20 tys.w wersji RCA i ok 40 tys.w wersji XLR. To w zasadzie obraża ewentualnych zainteresowanych. 

Te wszystkie nowe wywindowane ceny na AVS 2022 to nie jest kozaczenie?

Zupełnie o tym nie piszesz?

Dany produkt zweryfikuje rynek, takie topowe monobloki Naima jak grały do d. tak dalej grają a cena wisi i nikt nie kupuje

3 minuty temu, Stasiop napisał:

W mojej technologii XLR bedzie najtrudniejszym kablem do zrobienia, tak mi sie przynajmniej zdaje.

Chcialbym aby byl w cenie RCA, no ale to wyjdzie w praniu.

Kabel XRL to zupełnie inne "medium" z racji zachodzących tam zjawisk przy nich RCA to banał

4 minuty temu, ASURA napisał:

Dany produkt zweryfikuje rynek, takie topowe monobloki Naima jak grały do d. tak dalej grają a cena wisi i nikt nie kupuje

Ta firma od lat zarabia na zasilaczach.

Reszta to dodatek.

3 minuty temu, owegar napisał:

Ta firma od lat zarabia na zasilaczach.

Reszta to dodatek.

Garnki też robią? W latach 80" dało się Naima z przyjemnością słuchać…no ale to historia

28 minut temu, Stasiop napisał:

Zmyslasz jak zawsze.

Sam pisałeś że XLR musiałby być dużo droższy. Znając twoje kozaczenie, zakładam że pewnie ok 40 tys. A fakt, że nie ma w ofercie XLR, to kompromitacja. 

20 minut temu, ASURA napisał:

Te wszystkie nowe wywindowane ceny na AVS 2022 to nie jest kozaczenie?

No jest, ale to chyba nie temat na ten wątek. 

2 minuty temu, sly30 napisał:

Sam pisałeś że XLR musiałby być dużo droższy. Znając twoje kozaczenie, zakładam że pewnie ok 40 tys. A fakt, że nie ma w ofercie XLR, to kompromitacja. 

W ofercie jest tylko jeden kabel i jest dopracowany. Kazdy kabel projektuje sie inaczej i to trwa. Nastepny bedzie zasilajacy - tez trudny kabel i najbardziej slyszalny w systemie zazwyczaj

10 minut temu, tedi02 napisał:

Przytoczył opis recenzji, 

I na podstawie recenzji stwierdził że są za drogie. Ja też twierdzę że Lamborghini Urus jest za drogi ale tylko przy tym co inni robią jednak pamiętam co robi czego inni nie mają i da rady z tym żyć

Sylwek nie potrafi, tyle i aż tyle

8 minut temu, ASURA napisał:

I na podstawie recenzji stwierdził że są za drogie. Ja też twierdzę że Lamborghini Urus jest za drogi ale tylko przy tym co inni robią jednak pamiętam co robi czego inni nie mają i da rady z tym żyć

Sylwek nie potrafi, tyle i aż tyle

Potrafisz czytać o co chodziło? O brzmienie tego kabla ,że jest jasny.Dla mnie są niezrozumiałe kryteria oceny np.kabli przez recenzentów. Kabel jasny ,kabel ciemny ,czyli w pewnym zakresie jest słaby i ostateczna ocena high end 🤔 W przypadku  Paculy  ,to fakt iż złych opinii nie wystawia 😁

Najbardziej podoba mi sie, ze wszyscy dyskutują o dźwieku kabla, ktorego w swoim systemie nie sluchali 🙂 🙂 🙂 , a jedynie czytali audiomowę Pacuły.

Audiofile pełną gębą.

Muszę przewietrzyć mój system…

27 minut temu, tedi02 napisał:

Potrafisz czytać o co chodziło? O brzmienie tego kabla ,że jest jasny.Dla mnie są niezrozumiałe kryteria oceny np.kabli przez recenzentów. Kabel jasny ,kabel ciemny ,czyli w pewnym zakresie jest słaby i ostateczna ocena high end 🤔 W przypadku  Paculy  ,to fakt iż złych opinii nie wystawia 😁

Może Pacuła powinien napisać że kabel na górze jest bardziej otwarty niż Siltech i Cristal Cable które z tego co pamiętam? Miały znikomą domieszkę złota w drutach. Nie zawsze jesteśmy w formie a i tak przeciętny czytający nie zrozumie co to jest otwarty na górze kabel za tym uproszczono przekaz stąd kabel jasny kabel ciemny

Ogólnie być recenzentem to bardzo upierdliwe zadanie bo trzeba wszędzie szukać brylantów nawet jak ich tam nie ma. 

Jednak także u Pacuły następuje coroczne odrzucenie plew od ziaren i nazywa się to Nagrodą Roku tam następuje ostateczna weryfikacja oczywiście subiektywna danego recenzenta

Kto ogląda np. "Mam talent” też z wieloma opiniami jury się nie zgadza i to normalne ale przynajmniej wszyscy posłuchali i obejrzeli program!!!

Tu dla odmiany ludzie się nie zgadzają no właśnie z czym? swoimi marzeniami, oczekiwaniami czy brakiem braku w czymś co dla nich jest w sumie niepojęte

1 godzinę temu, ASURA napisał:

Tu dla odmiany ludzie się nie zgadzają no właśnie z czym? swoimi marzeniami, oczekiwaniami czy brakiem braku w czymś co dla nich jest w sumie niepojęte

Mam do zaoferowania prywatne własne, używane, wygrzane!  kable High END:

https://archiwum.allegro.pl/oferta/rafaell-s-cable-rca-model-2013-1metr-i6575435585.html

2 godziny temu, pmcomp napisał:

Najbardziej podoba mi sie, ze wszyscy dyskutują o dźwieku kabla, ktorego w swoim systemie nie sluchali 🙂 🙂 🙂 , a jedynie czytali audiomowę Pacuły.

Audiofile pełną gębą.

Jeszcze ciekawsze jest to, że inni co prawda nie słuchali tego kabla, ale słuchali wielu innych z górnej półki i wiedzą na ile mogą one wpływać na sprzętu audio, więc co nieco mogą powiedzieć , podczas gdy ty też tu próbujesz coś pisać, mając w ogóle zerowe doświadczenie z topowym okablowaniem i nawet nie jesteś tym zainteresowany.  To dopiero są jaja. Czyli reasumując, tak żebyś ogarnął i zrozumiał. Ten kabel, to umowny Boston. Nikt tu w Bostonie nie był i to jest fakt, ale wielu z nas bywało w Chicago, Nowym Jorku, Filadelfii i Waszyngtonie, a niektórzy nawet mieszkali po kilka lat w największych aglomeracjach w USA i co nieco wiedzą. A ty? Siedząc w Polsce, nigdy nie byłeś w USA, a Bostonu to nawet na mapie nie znajdziesz… :-))

17 minut temu, sly30 napisał:

Jeszcze ciekawsze jest to, że inni co prawda nie słuchali tego kabla, ale słuchali wielu innych z górnej półki i wiedzą na ile mogą one wpływać na sprzętu audio, więc co nieco mogą powiedzieć , podczas gdy ty też tu próbujesz coś pisać, mając w ogóle zerowe doświadczenie z topowym okablowaniem i nawet nie jesteś tym zainteresowany.  To dopiero są jaja. Czyli reasumując, tak żebyś ogarnął i zrozumiał. Ten kabel, to umowny Boston. Nikt tu w Bostonie nie był i to jest fakt, ale wielu z nas bywało w Chicago, Nowym Jorku, Filadelfii i Waszyngtonie, a niektórzy nawet mieszkali po kilka lat w największych aglomeracjach w USA i co nieco wiedzą. A ty? Siedząc w Polsce, nigdy nie byłeś w USA, a Bostonu to nawet na mapie nie znajdziesz… :-))

Audiofil pełną gębą sie odzywa 😉 .

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i walnij się w ten swój czerep. Niestety chyba i tak nie zrozumiesz.

Juz lepiej wróć do przenośni motoryzacyjnych 🙂 . 

Edytowane przez pmcomp

5 minut temu, pmcomp napisał:

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i walnij się w ten swój czerep. Niestety chyba i tak nie zrozumiesz.

.....szef wszystkich szefów......

Niestety ale w tym miesiącu zostanie zrobiony porządek z tym miejscem (będzie zapowiadany update forum) ponieważ jest to wspólne forum gdzie zagląda "cały świat" i widzi to co widzi i jest to poniżej jakichkolwiek norm zachowania człowieka do człowieka w miejscu publicznym jakim jest forum. Fajne treści są całkowicie spychane na dalszy plan przez takie ruchy jak powyżej i niestety nie będzie na to zgody. W tym momencie wyłączam możliwość komentowania na tym forum. Kolejne kroki to przeniesienie tego na typowego bloga a jeżeli nie będzie to odpowiadać to innej drogi nie widzę.

https://hdtvpolska.com/forum/topic/32905-muza-filmy-i-sprzęt-pmcompa-jest-nirvana/?do=findComment&comment=425547

8 minut temu, owegar napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałeś kiedyś jakieś swoje miejsce w sieci z własną zawartością, które w trzy lata odwiedziło 340 tysięcy userów?

Nie sądzę.

A założyłeś może albo chociaż prowadziłeś kiedyś taki portal jak hdtvpolska.com?

Nie sądzę.

Niestety takie miejsca jak hdtvpolska.com czy audiostereo.pl to dzisiaj wyłącznie komercyjne przedsięwzięcia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

6 godzin temu, tedi02 napisał:

Wystarczy przeczytać

Z całym szacunkiem, jeśli Pan Pacuła napisał, że kabel jest hi endowy - to czego więcej oczekiwać, - ryzykuje swoim autorytetem, od Sylwestra wiemy, że kabel musi sie wpasować w system, jednemu pewnie uczyni to lepiej innemu mniej, ale jest to ta półka, która może być brana pod uwagę, skoro cena jest jeszcze nie odzwierciedlająca w pełni klasy kabla, to tym bardziej warto spróbować.

Nie rozumiem swoją drogą użalania sie nad zaproponowaną wartościa rynkową, - przecież zachodnie kable IC kosztują krocie, jeśli posiadam świadomość, że ktoś korzysta z kabli za 20kpln - zachodnich to..

Edytowane przez 747

Pisałem wcześniej  ,nie rozumie jak kabel jasny czy ciemny może być zaliczany do high end, przecież ma ewidentne słabe pasmo?  Moim zdaniem nieuczciwe jest porównywanie kabla za 20 tys ,polskiego producenta z zachodnim ,z prostego powodu ,koszty.Ten polski w tym przedziale cenowym powinien zdecydowanie lepiej brzmieć. 

12 minut temu, tedi02 napisał:

Pisałem wcześniej  ,nie rozumie jak kabel jasny czy ciemny może być zaliczany do high end, przecież ma ewidentne słabe pasmo?  Moim zdaniem nieuczciwe jest porównywanie kabla za 20 tys ,polskiego producenta z zachodnim ,z prostego powodu ,koszty.Ten polski w tym przedziale cenowym powinien zdecydowanie lepiej brzmieć. 

Skąd takie przypuszczenia, jest na szczęście wolny rynek i każdy może oferować kable w każdej cenie. Kupujący nie ma obowiązku niczego kupować, jak mu coś nie pasuje może kupić coś metkowego lub robionego w Chinach nie musi nawet słuchać…

• Pokaż nowe odpowiedzi