Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, 747 napisał:

czego się czepiasz..

krytykujesz zasilacz Apexa a Relentless na identyczny pod kątem konstrukcji a przecież to twój ideał

🙂

jesteś dziesięć lat za murzynami a nie w tematach innowacji

8 minut temu, slawek.xm napisał:

Relentless

To nie jest do końca tak - Relentless rozumiem jako to, co Dan zechciał przedstawić światu jako podsumowanie swojej kariery, - z tym muszą się wiązać oczywiście jeszcze inne ambicje, - z tego powodu  musiało być to coś ..wielkiego.. nawet dosłownie - jest to najnormalniej zrozumiały ruch, na tej samej bazie podobnych emocji Sylwester skonstruuował kolumny.

Po prostu, przy okazji ..Relentless gra..

I to tak, że... 

Tak wcale nie musiało być..

Mogło być ..bardzo przeciętnie.. mógł grac dobrze, przyzwoicie.. jednak gra fantastycznie, ale tak jak piszę wyżej - specjalista od aplikacji gra APLIKACJĄ , bo czym ma grać specjalista od aplikacji jak nie aplikacją ?

Tylko potwierdził że jest prawdziwym specjalistą od aplikacji.

Chylę czoło.

9 minut temu, slawek.xm napisał:

krytykujesz zasilacz Apexa

Krytykuję producenta, po całości za wszystko, a miałem wiele lat łącznośc z produktem, gdyż mój przyjaciel posiadał jako referencyjny w swoim salonie audio.

Edytowane przez 747

Tylko potwierdził że jest prawdziwym specjalistą od aplikacji.

faktem jest , że zrobił elektrownię nie wzmacniacz i prawie cały narodowy by tym nagłośnił 🙂

15 minut temu, slawek.xm napisał:

esteś dziesięć lat za murzynami

Dla mnie dobre zasilacze pochodzą z Sony.

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

zrobił elektrownię nie wzmacniacz

Zrobił spore wyjście, też muszę takie mieć .. boje się że to wszystko mnie zabije ... podzielę na sekcje, i tak muszę podzielić bo taką mam technikę w wzmacniaczach, powiazaną ściśle z systemem uzwojeń wtórnych.

Edytowane przez 747
16 godzin temu, Kw202 napisał:

Ale sprawdzałeś osobiście w swoim systemie różne rodzaje kabelków? I nie słyszałeś różnicy? 

kable sprawdzałem przez ostatnie 10 lat i niestety ale nie należę do osób, które "zachwycają" się ich "wpływem" na brzmienie. Zresztą do tej pory co jakiś czas coś wpadnie w ręce: głośnikowe, IC, zasilające jak i różnego rodzaju wtyki RCA, banany, XLR, 6,3 , etc. Jestem, a przynajmniej staram się być na bieżąco z tym tematem.

16 godzin temu, sly30 napisał:

Po co miał próbować, skoro nauka mu potwierdza itd… 🙂

dalsza część farmazonów... złym jest oceniać kogoś tylko po tym, że ma inne poglądy niż Ty. Nie wiesz, nie jesteś pewny to nie pisz. Zamiast odpowiedzieć normalnie z kulturą to wolisz wyśmiewać, to świadczy tylko o tym, że brak Ci jakichkolwiek argumentów. 

Edytowane przez GhostR1
Gość Kw202

(Konto usunięte)
8 minut temu, GhostR1 napisał:

Jestem, a przynajmniej staram się być na bieżąco z tym tematem

Czyli jakieś zmiany słyszysz inaczej byś się nimi nie bawił 😉

Ja uważam że kabelki to kosmetyka, niuanse. 

Takie dopieszczenie systemu kiedy nie masz już nic innego do ulepszenia. 

Akustyki, czy jakiegoś bubla w torze nimi nie naprawisz ale na dźwięk wpływ mają.... 

Bawię się nimi bo to moja praca 😉 

Nie słyszę żadnych "magicznych dodatków" do systemu. 

2 minuty temu, Kw202 napisał:

Takie dopieszczenie systemu kiedy nie masz już nic innego do ulepszenia. 

to raczej bym nazwał po prostu zmianą "czegokolwiek" w systemie żeby poprawić sobie nastrój. Kable to najtańszy, najszybszy a w dzisiejszych czasach najmniej problematyczny zakup i ewentualny zwrot towaru. Taki kabel dociera do domu, wpinany jest w system i gra, gra, gra po czym jest odsyłany bo "nie pasuje". Według niektórych nie pasuje z prostej przyczyny: bo nie WYGRZANY. Kolejna bzdura, która karmi każdego kto w to wierzy. Dla mnie, tak jak wspomniałem już kiedyś to sytuacja dosyć dobra bo i sprzedaż większa 🙂 Jest popyt jest sprzedaż ale nie powielam tego co jest nie prawdą.

10 godzin temu, 747 napisał:

Nie będę szukał.

W moich przestrzeniach kondensator który budzi szacunek to Black Gate  -  FK, NXHQ, Bipolar, w dalszej kolejności Elna Silmic II Super Gold i Cerafine.

Reszty, poza specjalistycznymi jak Panasonic Pureism, Duorex Elna, czy Sanyo Os-con .. z jakimiś wyjątkami.. mogłoby nie być.

Wzmacniacze jakie przedstawiasz uważam za nieistniejące, z tego powodu że są skonstruowane już tylko w oparciu o fatalnej jakości elementy pojemnościowe.

Inny model zestawiony na filmiku wraz z DAgostino, pokazał to dobitnie, co dopiero by było w konfrontacji z czysto japońską konstrukcją.

Ten producent, bardzo się stara, posługuje się wszystkim co ma i jeszcze więcej by istnieć na rynku, niestety, sprzęt audio składać się musi z najlepszych części, a najlepsze są produkowane w KKW.

Oni tych podzespołów nikomu nie sprzedają.

To był jeden z decydujących powodów, który zmusił mnie do zajęcia się tematyka pojemności, po prostu najnormalniej w świecie nie mogłem pogodzić sie z sytuacją uzależnienia, oraz niedostępności.

Bóg, rodzina, investor pomogli zrealizowac projekt, - mam bank pojemności który w wyniku działań które nie przystają za bardzo do standardowego w fizyce, rozumienia zjawisk dotyczących pojemności, daje nie znane ludziom rezultaty.

Tak samo wygląda sytuacja dotycząca transformatorów, - oni, konkurencja, posiadają wybitne rdzenie i stać ich na potwornie drogą metalurgię uzwojenia, - nie mogłem nie dysponować przewagą i w tym zakresie.

Kosztem tych ulepszeń jest konieczność przewymiarowania, standardowa produkcja raczej tak nie działa, jednak nie mam żadnego obowiązku by te nowe sposoby realizacji koniecznie musiały być skomercjalizowane, - obserwując jednak postęp, coś mi się wydaje, że jest coraz mniejszą przeszkodą konieczniość użycia aż 64 kondensatorów do końcówki mocy, czy czterech lub ośmiu rdzeni do budowy transformatora mocy.

Człowieku, sprawdzam wszystko pięć lat z krytycyzmem na jaki nie stać najzacieklejszego wroga !!!

Wbij to sobie raz na zawsze, - z tego powodu tu na forum nie mylę się w żadnych kwestiach - nie zauważyłeś jeszcze tego ?

W czym się pomyliłem ?

Jakie urządzenie opisałem jako fantastyczne - a posiada fatalną opinię, albo które opisałem jako katastrofę, a producent nie nadąża z dostarczaniem..?

...

Ty mnie wciąż mylisz z jakimś dzieciakiem, który przychodzi do forum by poprawić sobie nastrój.

Malo na temat kondensatorow wiesz ,a piszesz 😁

Gość Kw202

(Konto usunięte)
9 minut temu, GhostR1 napisał:

Według niektórych nie pasuje z prostej przyczyny: bo nie WYGRZANY.

Tu się zgodzę kabelki za kilka tysięcy, gdyby to miała by być prawda producenci grzali by je tyłkami 😉

Ale wpływ kabli słyszę nie wiem czy to dobrze czy nie 😆

Nasze subiektywne odczucia są różna nawet jak dotyczą tego samego. Każdy z nas inaczej postrzega świat i to jest dobre bo można o tym rozmawiać. 

Przykład: system za 100.000 zł. Wzmacniacz lampowy + para kolumn podłogowych. jedna kolumna waży 70 kg, wykonanie drewno + aluminium, wzmacniacz waży 40 kg - Hi End. Recenzja w gazecie, w zakładce na forum - wszystko super ale podłączenie takie jakie dołączył producent. Najprostszy kabel zasilający + zwykłe miedziaki. Tak, wyprzedzając pytania, ten system był podłączany na różnych kablach i co? I nic...

Producent przecież wie co dobre dla swojego sprzętu, specjalnie by degradowali system?

Kolejny przykład to urządzenia, które posiadają zintegrowane kable zasilające czy sygnałowe. Przecież tam bez "tuningu" kabla innego nie podepniemy. Czyli mamy przez to rozumieć, że np. bardzo dobrze oceniany gramofon ze zintegrowanymi kablami sygnałowymi jest od razu spisany na straty?

51 minut temu, tedi02 napisał:

Malo na temat kondensatorow wiesz ,a piszesz

Na jakiej podstawie wyciągasz tak radykalne wnioski ?

Poświęciłem kondensatorom elektrolitycznym szmat życia - najwięcej czerwonym cerafine, - uważam że jednak coś wiem, zupełnie natomiast niczego nie wiem co Kolega wie na temat kondenstorów elektrolitycznych, które są najbardziej nieliniwym elementem z wszystkich stosowanych w hi end audio.

Nie da się osiągnąć sukcesu, bez rozumienia nieliniowości tak krytycznego elementu, koszmarnie nielinowy jest też transformator, z tego i innych powodów, nie można nie zajmować się tymi zagadnieniami - chcąc cokolwiek mieć do powiedzenia w hi end - w pełnym wymiarze, nie tu na forum, tu nie, to miejsce z punktu widzenia światowego hi endu -  n i e   i s t n i e j e.

11 godzin temu, slawek.xm napisał:

pierwsza myśl z którą się zgadzam

Nastąpiło przeoczenie, które prostuję - dysponuję rozwiązaniami w transformatorach - zarówno dotyczącymi konstrukcji samego rdzenia, jak i uzwojenia, które jako innowacje bez absolutnie żadnego problemu dadzą się zastosować bez żadnego przewymiarowania, mało tego - wystarczający jest jak się wydaje istniejący park maszynowy aby natychmiast to wprowadzić.

Są to jednak działania nie wykazujące pełnej skali możliwości technicznych, z tego powodu o nich "zapomniałem", jednak w stosunku do tego co jest stosowane na rynku, stanowiłoby i tak "przełom" tak rozumiany, że firma, ktora by to wprowadziła, chwaliłaby sie w reklamach jakiego to "epokowego" postępu dokonała -  tak to czuję, gdyż widzę jakimi pie..łami się chwalą na okoliczność prezentacji kolejnego "nowego modelu" / większego zazwyczaj niż poprzedni - gdyż nie potrafią poza gabarytami niczego podnieść - np jakości /.

Po prostu nie zajmuję sie per..łami i takie małe "innowacyjki" uciekły mi na czas pisania posta, za co serdecznie przepraszam.

Dodam dla już całkowitego uzupełnienia, że najlepsze rzeczy jakie wydają się możliwe do wykonania, są tylko i wyłącznie działaniem artystycznym, nie mającym nic wspólnego z powtarzalnością, już choćby z powodu, że detale musiałbym wykonac samodzielnie w procesie trwającym długimi miesiącami.

Do wykonia danego elementu w takim trybie potrzeba odpowiednich przygotowań, skupienia uwagi etc, gdyż jeden mały błąd niweczy pracę trwającą bardzo wiele czasu, wystarczy w kablu gdzie przykładowo użytych jest kilkaset drucików, - jeden ułożyć nie w tą stronę - i koniec całego konstruktu...nastąpi nierównowaga, inaczej zagra lewy i inaczej prawy kanał...

Podobna sytuacja dotyczy uzwajania traf do monobloków.

Edytowane przez 747
13 godzin temu, slawek.xm napisał:

polecam szczególnie złotą serię.

To jest ten sam rodzaj kompromitacji jak wcześniej dotyczący stosowania przy lampie układu scalonego, mało tego, tej samej melodii jest również argumentacja.

Współczuje wszystkim osobom, na które masz wpływ, jako decydujący głos doradczy czy inny.

To przykład oprowadzania wycieczek po manowcach techniki.

P.S.

Miałem do czynienia z złotą serią tego producenta, dźwięk jest w następstwie synonimem tzw "buły" jak to niektórzy określają, jest ochrypły, skraje pasma wręcz nie istnieją, wszystko przeprowadzane jest przez "środek", krzykliwy nie do zniesienia, z poziomem wrażliwych sygnałów micro równym  zero..  - gorzej, ten kondensator te subtelne sygnały "pożera"..

Zaletą pozorną jest duża odczuwalna dynamika przekazu, ktoś by powiedział że i kontrola, która idzie za tym, jednak jest to tzw fałszywa informacja, - przekłamana - elementów sonicznych pochodzących z fatalnych efektów pracy w układzie z tym  kondensatorem, po prostu nie ma, - w treści oryginalnego sygnału sterującego z źródła.

Nie można już bardziej się skompromitować jak proponować taki produkt publicznie.

Czy to nie ktoś inny, czy moja skromna osoba, informowała Szanowne Grono forum, że zakładka DIY jet miejscem, w którym na wyścigi przeprowadzane są projekty zatytułowane "kto wykona gorszy wzmacniacz", oczywiście i inne urządzenie - to właśnie z takich powodów jak Kolega pozwolił sobie przytoczyć.

Na sam widok tych złotych kondensatorów - robi mi się niedobrze - nie żartuję, drugim kondensatorem, na który tak reaguję jest seria FC Panasonica.. - odradzam wszelkich zastosowań, choć .. jest minimalny postęp w najnowszych datach produkcji..

P.S.

Tu kiedyś na forum ktoś napisał, że japońskie urządzenia, przeprowadzają sygnał tzw "górą", - był to zarzut dla ich technologii, rzezcywiście tak się dzieje, w sprzetach europejskich sygnał przepychany jest środkiem, - jest tylko taki pech, że muzyka bez owej góry - nie przypomina dźwięków z rzeczywistości, jakby tego było mało, góra nie istnieje samoddzielnie, góra, to - efekt możliwości techniki w zakresie rozdzielczości - a tej nigdy dość, nie dysponujemy w reprodukcji nawet namiastką rozdzielczości jaka występuje w naturze.

Rozdzielczość najlepszych kondensatorów z Japonii - to ledwo ledwo wystarczająca wartość i to dopiero od jakiegoś czasu, - od około 2012 roku, poza rozwiązaniami specjalnymi, do bardzo drogich urządzeń.

Edytowane przez 747
W dniu 26.10.2022 o 14:19, owegar napisał:

.....szef wszystkich szefów......

Niestety ale w tym miesiącu zostanie zrobiony porządek z tym miejscem (będzie zapowiadany update forum) ponieważ jest to wspólne forum gdzie zagląda "cały świat" i widzi to co widzi i jest to poniżej jakichkolwiek norm zachowania człowieka do człowieka w miejscu publicznym jakim jest forum. Fajne treści są całkowicie spychane na dalszy plan przez takie ruchy jak powyżej i niestety nie będzie na to zgody. W tym momencie wyłączam możliwość komentowania na tym forum. Kolejne kroki to przeniesienie tego na typowego bloga a jeżeli nie będzie to odpowiadać to innej drogi nie widzę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobrze by było, żeby Audiostereo też zaczęło robić porządek z trollami. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 godziny temu, 747 napisał:

To jest ten sam rodzaj kompromitacji jak wcześniej dotyczący stosowania przy lampie układu scalonego, mało tego, tej samej melodii jest również argumentacja.

Współczuje wszystkim osobom, na które masz wpływ, jako decydujący głos doradczy czy inny.

To przykład oprowadzania wycieczek po manowcach techniki.

P.S.

Miałem do czynienia z złotą serią tego producenta, dźwięk jest w następstwie synonimem tzw "buły" jak to niektórzy określają, jest ochrypły, skraje pasma wręcz nie istnieją, wszystko przeprowadzane jest przez "środek", krzykliwy nie do zniesienia, z poziomem wrażliwych sygnałów micro równym  zero..  - gorzej, ten kondensator te subtelne sygnały "pożera"..

Zaletą pozorną jest duża odczuwalna dynamika przekazu, ktoś by powiedział że i kontrola, która idzie za tym, jednak jest to tzw fałszywa informacja, - przekłamana - elementów sonicznych pochodzących z fatalnych efektów pracy w układzie z tym  kondensatorem, po prostu nie ma, - w treści oryginalnego sygnału sterującego z źródła.

Nie można już bardziej się skompromitować jak proponować taki produkt publicznie.

Czy to nie ktoś inny, czy moja skromna osoba, informowała Szanowne Grono forum, że zakładka DIY jet miejscem, w którym na wyścigi przeprowadzane są projekty zatytułowane "kto wykona gorszy wzmacniacz", oczywiście i inne urządzenie - to właśnie z takich powodów jak Kolega pozwolił sobie przytoczyć.

Na sam widok tych złotych kondensatorów - robi mi się niedobrze - nie żartuję, drugim kondensatorem, na który tak reaguję jest seria FC Panasonica.. - odradzam wszelkich zastosowań, choć .. jest minimalny postęp w najnowszych datach produkcji..

P.S.

Tu kiedyś na forum ktoś napisał, że japońskie urządzenia, przeprowadzają sygnał tzw "górą", - był to zarzut dla ich technologii, rzezcywiście tak się dzieje, w sprzetach europejskich sygnał przepychany jest środkiem, - jest tylko taki pech, że muzyka bez owej góry - nie przypomina dźwięków z rzeczywistości, jakby tego było mało, góra nie istnieje samoddzielnie, góra, to - efekt możliwości techniki w zakresie rozdzielczości - a tej nigdy dość, nie dysponujemy w reprodukcji nawet namiastką rozdzielczości jaka występuje w naturze.

Rozdzielczość najlepszych kondensatorów z Japonii - to ledwo ledwo wystarczająca wartość i to dopiero od jakiegoś czasu, - od około 2012 roku, poza rozwiązaniami specjalnymi, do bardzo drogich urządzeń.

Powtarzam nie wiesz nic o kondensatorach a starasz się zabłysnąć 🤣 kolego sloty ROE ,SIEMENS, czy RPCOS  SIKOREL  to jedne z najlepszych elektrolitow jakie kiedykolwiek zrobiono. Niesamowicie szybkie ,bardzo niski esr ,świetna barwa .Zwłaszcza te ostatnie a jakie prądy w impulsie . NIE pisz o trafach ,skoro jeszcze nie zrobiłeś, 

Godzinę temu, tedi02 napisał:

Powtarzam nie wiesz nic o kondensatorach a starasz się zabłysnąć 🤣 kolego sloty ROE ,SIEMENS, czy RPCOS  SIKOREL  to jedne z najlepszych elektrolitow jakie kiedykolwiek zrobiono. Niesamowicie szybkie ,bardzo niski esr ,świetna barwa .Zwłaszcza te ostatnie a jakie prądy w impulsie . NIE pisz o trafach ,skoro jeszcze nie zrobiłeś, 

musial się przespać by obmyślić strategię wojenną albo nowa osobowość dziś rano się obudzila 🙂

te kondy starej produkcji new old stock wymagają specjalnego traktowania formowania itd

i dotyczy to rownież BGN Cerafine Sicoreli Sprague itp

nikt z producentów nie będzie się w to bawił , a wiele firm zniknęło z rynku za to dobrej jakości kondy tak elektrolity jak i foliowe są już bardzo drogie

zresztą rzadko kto już amatorsko  bawi się w bezkompromisowe konstrukcje na poziomie np Gryphona

tym bardziej nie ma już z kim wymieniać doświadczeń na ten temat

747 w tym wątku napisal o gotowym zasilaczu wlasnej konstrukcji stąd wynikła moja chęć sprawdzenia tej konstrukcji u siebie

przepraszam autora wątku i wszystkich czytających , że tak mocno rozwinął się ten off top

i wg mnie dobrze by było przenieść wpisy np na bocznicę , ale to już decyzja autora wątku i moderacji

Edytowane przez slawek.xm
42 minuty temu, slawek.xm napisał:

musial się przespać by obmyślić strategię wojenną albo nowa osobowość dziś rano się obudzila 🙂

te kondy starej produkcji new old stock wymagają specjalnego traktowania formowania itd

nikt z producentów nie będzie się w to bawił , a wiele firm zniknęło z rynku za to dobrej jakości kondy tak elektrolity jak i foliowe są już bardzo drogie

zresztą rzadko kto już amatorsko  bawi się w bezkompromisowe konstrukcje na poziomie np Gryphona

747 w tym wątku napisal o gotowym zasilaczu wlasnej konstrukcji stąd wynikła moja chęć sprawdzenia tej konstrukcji u siebie

przepraszam autora wątku i wszystkich czytających , że tak mocno rozwinął się ten off top

i wg mnie dobrze by było przenieść wpisy np na bocznicę , ale to już decyzja autora wątku i moderacji

42 minuty temu, slawek.xm napisał:

Raczej z nowej produkcji elektrolitow nie ma które mogłyby zastąpić te w.w ,wraz z normami Rohs ,skończyło się dobre granie.

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

że tak mocno rozwinął się ten off

Całe to forum to jest off top, tak więc luzik.

11 minut temu, kaviter napisał:

Całe to forum to jest off top, tak więc luzik.

dzięki za wyrozumiałość

jedyna wartość takich offów to poniesienie świadomości ile potencjalnych punktów zmian dźwięku istnieje poza kablami , większość przechodzi nad tym  do porządku dziennego bo są zamknięte w obudowie i nie ma do nich dostępu

np ile radochy móglby sprawić jeden potencjometr drastycznie zmieniający brzmienie , a zmiana dotyczy tylko rozkładu harmonicznych i można to robić również na ucho

https://www.youtube.com/watch?v=CQG2j9fkr9E

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

747 w tym wątku napisal o gotowym zasilaczu wlasnej konstrukcji

Mozesz przywołać ten fragment - szukałem bez rezultatu.

Mozesz przywołać ten fragment - szukałem bez rezultatu.

mogę , napisaleś o odsłuchu tego zasilacza

ale w związku z tym , że sposób w jaki atakujesz mnie czyli deprecjonowanie moich pomysłów bez merytorycznego uzasadnienia oraz drastyczne zmiany własnych opinii świadczące o jakiejś nierównowadze emocjonalnej nie powodują u mnie chęci zadośćuczynienia twojej prośbie

trzymaj się i powodzenia

eot

8 minut temu, slawek.xm napisał:

napisaleś o odsłuchu tego zasilacza

No widzisz jak kończysz, żal patrzeć.

10 minut temu, slawek.xm napisał:

atakujesz mnie czyli deprecjonowanie moich pomysłów

Jaki Twój pomysł został zdeprecjonowany ?

Z mojej pamięci - ani jeden, gdyż czymś takim jak pomysł po prostu nie dysponujesz, w rozumieniu pomysłu, jako czegoś nowego.

11 minut temu, slawek.xm napisał:

eot

Od tego trzeba było zacząć, zamiast zapytania czy wchdzę w to, od czego rozpoczałeś sam of top kondensatorowy w temacie Stanisława.

Musisz się trochę podleczyć.. psychologicznie.

Musze lokalnych haterow bardzo zmartwic, ale kabel byl wlasnie porownywany z ultra drogimi kablami RCA oraz XLR i wypadal zawsze bardzo dobrze. I nie w mojej opinii, ale innych.  Na bardzo drogich i dobrych systemach, to moje wrazenia, porzadkuje MOCNO dzwiek go kontrolujac, nadaje ultra gladkosc i dzwiecznosc, zwieksza rozdzielczosc, bardzo mocno dynamizuje i tworzy stereofonie precyzyjna jak brzytwa. Wciaga muzycznie i uzaleznia. I jest nim coraz wieksze zainteresowanie w pewnych gronach, co mnie bardzo cieszy, bo jest dobrze! :)

Pozdrawiam wszystkich dobrze mi zyczacych jak i frustratow haterow co ze zlosci zjadaja swe paznokcie.

To nic tylko sprzedawać. Co prawda w licznych wpisach z wrażeń po wystawie, na żadnym forum nikt nie wspomina o twoim kablu, ale nie wyklucza to, że znajdziesz jakiegoś klienta. Rynek wszystko weryfikuje, a szczególnie rynek wtórny. To że sam go zachwalasz jest bezwartościowe. Audiofile muszą chcieć to kupić. Dlaczego twój majętny koleżka z Pomorza, grający po RCA, nie chce twojego kabla do swojego systemu, skoro taki dobry? Dziwne.

Edytowane przez sly30
2 godziny temu, Stasiop napisał:

Pozdrawiam wszystkich dobrze mi zyczacych jak i frustratow haterow co ze zlosci zjadaja swe paznokcie.

jak pokażesz kilka zapłaconych faktur i zmusisz klientów by chociaż napisali "kupiłem dziękuję jestem zadowolony" to uwierzę

opinia Tomka jest ważna ale zabarwienia starej długiej znajomości  i  kontaktów diy powodują u mnie chęć uwiarygodnienia

a w temacie pokoju audiostereo nikt nawet nie chce opisać brzmienia systemu z twoimi kablami

dlatego na razie u mnie jesteś spalony

Godzinę temu, sly30 napisał:

na żadnym forum nikt nie wspomina o twoim kablu,

Bo wlasciciele drogich i dobrych systemow nie czytaja tego 'elitarnego' forum.

Godzinę temu, sly30 napisał:

Dlaczego twój majętny koleżka z Pomorza, grający po RCA, nie chce twojego kabla do swojego systemu, skoro taki dobry? Dziwne.

Pytanie nie do mnid. Stosujesz retoryke w celu manipulatywnego hatowania produktu.

Edytowane przez Stasiop
7 minut temu, Stasiop napisał:

Bo wlasciciele drogich i dobrych systemow nie czytaja tego 'elitarnego' forum.

To nie jest prawda. Na 4 znanych mi forach audio jest łącznie ok.80-100 użytkowników systemów wartości ponad milion pln i ok 200 z systemami wartości ponad pół miliona. 

9 minut temu, Stasiop napisał:

Pytanie nie do mnid. Stosujesz retoryke w celu manipulatywnego hatowania produktu.

To jak najbardziej jest pytane do Ciebie i nie chodzi o żadną retorykę, tylko o fakty. Twój kolega poleca twój kabel, lubi Ciebie, stać go na 20 takich kabli, ale sam go jednak nie chce mimo, że ma system dokładnie pod ten kabel, bo single ended pod kabel RCA. Nie dziwne?

Teraz, sly30 napisał:

To jak najbardziej jest pytane do Ciebie

Pytanie do mnie, co ktos chce w swoim systemie lub nie? Manipulujesz jak zwykle.

3 minuty temu, sly30 napisał:

Twój kolega poleca twój kabel, lubi Ciebie, stać go na 20 takich kabli, ale sam go jednak nie chce mimo, że ma system dokładnie pod ten kabel, bo single ended pod kabel RCA. Nie dziwne?

Jest cos takiego w high-end jak koherencja w systemie okablowania, czyli stosowanie spojnego okablowania. A jak wiadomo Triple Crown Siltecha to kable bardzo spojne. 

Ja mam obecnie jeden rodzaj kabla w ofercie, wiec takiej spojnosci obecnie nie oferuje. Jesli bede mial wszystkie rodzaje kabli w ofercie to z pewnosca zaoferuje sprawdzenie calego zestawienia kabli.

9 minut temu, sly30 napisał:

To nie jest prawda. Na 4 znanych mi forach audio jest łącznie ok.80-100 użytkowników systemów wartości ponad milion pln i ok 200 z systemami wartości ponad pół miliona. 

To akuratnie cenna informacja, chociaz watpliwej wiarygodnosci znaja autora. Ale dzieki!

Godzinę temu, Stasiop napisał:

Jest cos takiego w high-end jak koherencja w systemie okablowania,

To prawda, dobrze radzę wszystkim aby zapamiętali te słowa, są   f u n d a m e n t a l n i e   krytyczne, - świadczą o głębokiej znajomości tematu.

Jeśli wprowadzamy do ustroju "obcy element", kabel wykonay w bardzo wyszukanej technologii, - nastepuje zderzenie jej z pozostałymi dotyczącymi okablowania, - gdyż przeniesienie energii z miejsca "a" do miejsca "b" niesie za sobą wysoce specyficze właściwości- które wszystkie są zniekształceniami oryginalnej obwiedni sygnału, - jeśli Interconect redukuje owe zniekształcenia, ale jest tylko sam jeden w systemie jako reprezentant wyszukanej techniki, jego być może doskonałe właściwości zostaną   m a s k o w a n e    przez pozostałe złącza, które owej techniki ze sobą nie niosą, niwecząc w znacznym stopniu wszelkie wypracowane z trudem, nakładem dużych środków efekty.

Sygnał audio, musi posiadać niestety pełną ścieżkę transmisji do samych głośników, wykonaną w technikach, redukujących wszelkie zniekształcenia, - oczywiście, można potraktować przewód połączeniowy źródła, jako część źródła, czyli de fakto źródło i uznać poprzez to że dzięki innowacyjnej technologi po prostu lepiej gra.

W takim przypadku zachodzi tylko sytuacja niepełnego wykorzystania danych już możliwości.

Pisałem wielokrotnie na ten temat, że użytkownicy precyzyjnych komponentów, jak Dynaudio, czy produkty z KKW, "nigdy nie słyszeli" własnych urządzeń, - właśnie z tego powodu, że standardowe okablowanie, "pożera" ich fantastyczne - w tym przypadku nigdy nie odkryte cechy, zawarte głęboko w ich konstrukcji, w komponentach/materiałach, z jakich są wykonane etc.

Dodam, co jest oczywiste, że Kolega Stanisław jest pierwszą osobą tu na forum od dłuższego czasu, która dotyka,  r z e c z y w i ś c i e   istotnych kwesti, kiedy porusza daną tematykę, - tak samo było kiedyś, kiedy były rozmowy na inne tematy, niestety przytłaczająca ilość osób, tego nie rozumie, przez to lekceważy, - uznając podstawowo ważne zagadnienia za pomijalne.

Koledzy są przyzwyczajeni w tym miejscu do publicystyki indywidualnych przekonań, wytworzonych wybiórczo, przypadkowo, na drodze takiej a nie innej ścieżki rozwojowej w tej dyscyplinie, - wszystkie one mogą nie mieć nic, absolutnie nic wspólnego z obiektywną rzeczywistoscią, - na co już tylko temat z wystawy zwraca uwagę, z jakimi przeciwnymi reakcjami mamy do czynienia, odsłuchując tych samych systemów, na tej samej wystawie, -  a l e  p r z e z   INNE osoby.

Oczywiscie, Ci, dla których najgorsze kondensatory elektrolityczne są najlepszymi - jak zwykle wszystko słyszą oraz wiedzą najlepiej - pytanie pozostające bez odpowiedzi na zawsze - gdzie są ich FIRMY AUDIO , - przecież znając Sylwestra - z Jego decydującym/przekonującym głosem, mającym wpływ na rzesze audiofilów - sprzedali by całą produkcję , na  w i e l e   l a t   d o    p r z o d u   ... .... .... - tylko nie napewno.

Napisanie że reprezentatywność obecnego grona forum zmierza do zera - jest banałem, ale może i to warto zaznaczyć.

• Pokaż nowe odpowiedzi