Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
10 minut temu, GhostR1 napisał:

Ale kabel Stasiop nie zmieni nic w systemie, przynajmniej nie powinien.

Co to znaczy nic nie zmienia? Jeśli są dwa kable (wzmacniacze, kolumny cokolwiek) i je ze sobą porównujemy to rzecz A zmienia coś względem rzeczy B czy rzecz B zmienia coś względem rzeczy A?

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

No ale po co do ekspertów? Przecież konstruktor sam może ocenić czy jego kabel coś wnosi do systemu czy też nie. Przecież kabel powstaje z zamysłem jaki miał konstruktor a nie pod kogoś. No chyba, że jest to zlecenie.

A kim są Ci eksperci?

2 minuty temu, Seyv napisał:

Co to znaczy nic nie zmienia? Jeśli są dwa kable (wzmacniacze, kolumny cokolwiek) i je ze sobą porównujemy to rzecz A zmienia coś względem rzeczy B czy rzecz B zmienia coś względem rzeczy A?

ja piszę o ingerencji kabla w sygnał. Czy on coś zmienia? Ten konkretny kabel?

• Moderatorzy
5 minut temu, GhostR1 napisał:

No ale po co do ekspertów?

To ukłon w stronę doświadczonych audiofili. Robiąc cokolwiek w audio dobrze jest konsultować swój produkt z opiniami doświadczonych osób - przyszłych klientów.

6 minut temu, GhostR1 napisał:

Czy on coś zmienia? Ten konkretny kabel?

Przecież Stanisław już wielokrotnie o tym pisał.

7 minut temu, Seyv napisał:

Przecież Stanisław już wielokrotnie o tym pisał.

to ja wiem ale pytam Ciebie. Natomiast co do ekspertów to pytanie do konstruktora.

Edytowane przez GhostR1
  • Moderatorzy
10 minut temu, GhostR1 napisał:

to ja wiem ale pytam Ciebie

Ale ja mogę napisać o tym kablu tylko to co wiem od Stanisława a wiem tyle co publicznie napisał.

Eksperci to ci ktorzy maja doswiadczenie z najdrozszymi kablami, maja je w domach, sa osluchani, czesto to melomani, muzycy. Najwazniejsze jest zeby ekspert byl obiektywny i mial w nosie co mowi branza redaktorzy itd..chodzi o to zeby obiektywnie ocenil produkt z czyms uznanym i mocno sprzedawalnym. Najlepiej jak skrytykuje bo wtedy jest postep! 😉

Co do samego pomysłu żeby konsultować to z "ekspertami" jestem jak najbardziej za. Co do ich obiektywizmu to pozostawia to wiele do życzenia. Rozumiem, że w tym przypadku wymogiem, który daje możliwość oceny ekspertowi jest jego doświadczenie i obcowanie z kablami czyli jego subiektywne odczucia?

Tak to jest subiektywne, ale jesli kilku mowi to samo to dla mnie staje sie obiektywne. Muzyka i jej odbior jej piekno tez sa subiektywne. 😉

Tak, dlatego tak trudno jest obiektywnie to ocenić 😉 Żeby obiektywnie coś ocenić trzeba odrzucić wszelakie emocje i podejść do tematu rzetelnie. 

• Moderatorzy
21 godzin temu, owegar napisał:

Prawie 30 stron przed AVS - a po cisza jak makiem zasiał.

Było aż tak słabo ?

Ale po co ta kłamliwa złośliwości? Przecież łatwo sprawdzić, że ponad jedna trzecia wpisów została napisana po wystawie.

Dzisiejsze, kolejne wystepy goscinne. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oleszyce k. Lubaczowa.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

26 minut temu, Stasiop napisał:

Dzisiejsze, kolejne wystepy goscinne. 😉

Ukryta Zawartość

Oleszyce k. Lubaczowa.jpg

To nie tu ,załóż temat w sponsorowanych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i sie podobalo, jak wszystkim bez wyjatku, ktorzy go sluchali na systemach o odpowiednim poziomie. Ale kabel gra tragicznie dla tych co go nie slyszeli, ot taka polska przypadlosc :D

Edytowane przez Stasiop
18 minut temu, Stasiop napisał:

No i sie podobalo, jak wszystkim bez wyjatku, ktorzy go sluchali na systemach o odpowiednim poziomie. Ale kabel gra tragicznie dla tych co go nie slyszeli, ot taka polska przypadlosc 😄

Nie mówisz prawdy. Wiem z pewnych źródeł, że nie wszystkim się podobał i to są ludzie, którzy go słuchali. Nie twierdzę, że jest zły, bo sam nie miałem z nim kontaktu, ale reaguje na twoje kłamstwa.

Nie zagral u takiego Sylwka z Wa-wy, ktory go nie sluchal ale nie zagral, tam z zasady, bo nie mogl!. ;) A i jeszcze u Slawka takiego tez nie zagral :) Ale tez go nie mial. ;)

5 minut temu, Stasiop napisał:

Nie zagral u takiego Sylwka z Wa-wy, ktory go nie sluchal ale nie zagral, tam z zasady, bo nie mogl!. 😉 A i jeszcze u Slawka takiego tez nie zagral 🙂 Ale tez go nie mial. 😉

Znów kłamiesz. Słabo zagrał w kilku systemach. Przecież chodziłeś po Audio Show i na siłę wciskałeś wszędzie ten kabel. Nie jest to żadna tajemnica. I wiem, że podobał się w pokoju, gdzie był porównywany z kablami z marketu za 5 pln. Tam gdzie był porównywany z markowymi kablami, to bywało różnie. Nie wszystkim i nie wszędzie się podobało. A co do mnie, to gram na XLR i nie testuję nic na RCA. Dziwne, że ty nie masz świadomości, że topowe systemy do których tak chętnie aspirujesz i się odwołujesz, najczęściej są zbalansowane i grają po XLR. Właścicieli tychże systemów, nie interesują kable RCA.

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, Stasiop napisał:

No i sie podobalo, jak wszystkim bez wyjatku, ktorzy go sluchali na systemach o odpowiednim poziomie. Ale kabel gra tragicznie dla tych co go nie slyszeli, ot taka polska przypadlosc 😄

Jak na tak nieistotny polski rynek -według producenta , zaczyna się bardzo agresywne lobbowanie / lokowanie produktu.

Tu u nas.

Tak wciskalem na sile w markecie RTV i tam testowali moj kabel porownujac do kabla za piec zeta. :) Oj Sly, Sly gdzie twoja stara zaawansowana podlosc, starzejesz sie! I nie wyglada to na pogodna starosc. ;) A za 5 zeta to juz nawet chleba nie kupisz co dopiero tani chinski RCA.

Edytowane przez Stasiop
13 minut temu, owegar napisał:

Jak na tak nieistotny polski rynek -według producenta , zaczyna się bardzo agresywne lobbowanie / lokowanie produktu.

Tu u nas.

Nie ma się co dziwić. Pisanie, że kabel adresowany jest do zachodniej klienteli, a nasz rynek nie leży w zakresie zainteresowań Pana Staszka, to tylko takie projekcje i marzenia ściętej głowy. Raz, to o czym pisałem, że w drogich systemach, zwykle gra się po XLR, a Staszek ma w ofercie tylko RCA, więc nie ma z czym startować, dwa, że produkt jest zupełnie nie znany na Zachodzie, a trzy, że cena ok 25 tys.jest absurdalna. Staszek często powołuje się na Siltecha, którego bardzo ceni. Pewnie nie wie, że Siltech ma fajną serię Classic i rok temu pokazał nową odsłonę tejże serii. Są w niej 3 modele IC zarówno RCA jak i XLR. Najwyższy model ma symbol 880. Miałem go u siebie. Dobry kabel. To świetnie wykonane kable i najnowsza wersja przewodnika z monokryształu srebra. Cena o połowę niższa niż kabel Staszka. Nawet komentarza to nie wymaga. Po co komu kabel nieznanej firmy, niesprzedawalny na wtórnym rynku, jak za połowę jego ceny, można kupić najwyższy model z najnowszej edycji serii Classic, firmy Siltech?

Edytowane przez sly30
16 minut temu, Stasiop napisał:

I jeszcze Sly sie powtarzasz...ojojoj co to moze byc na starosc? 😉

Widzę brak argumentów, bo co ma do tego moja starość? Wiem, że to przykre ale realia rynku są jakie są. Każdy myślący potrafi to ocenić realnie. W Polsce powstają bardzo dobre kable i są może nie tanie ale rozsądnie wycenione jak na High End. Ceny za najlepsze modele to 4-8 tys.pln, a ty wyceniasz swój na 25 tys? Kpisz sobie z ludzi?

Edytowane przez sly30
Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Stasiop napisał:

u Slawka takiego tez nie zagral 🙂 Ale tez go nie mial. 😉

po co prowokujesz?

zostawiłem cię z twoim drutem i nie pisałem na prośbę jednego z kolegów

ale twoje chamskie zagrania nie mogą zostać bez odpowiedzi

przestań mnie zaczepiać żyj sobie ze swoim kablem długo i szczęśliwie

4 hours ago, sly30 said:

Widzę brak argumentów, bo co ma do tego moja starość? Wiem, że to przykre ale realia rynku są jakie są. Każdy myślący potrafi to ocenić realnie. W Polsce powstają bardzo dobre kable i są może nie tanie ale rozsądnie wycenione jak na High End. Ceny za najlepsze modele to 4-8 tys.pln,

Ciekawe, co treba mieć w głowie, żeby taki kabel kupić .....

Chyba, że traktuje się to jako ozdobę 😄

O wiadomym kablu autora wątku nawet szkoda wspominać 😄

5 godzin temu, Stasiop napisał:

I jeszcze Sly sie powtarzasz...ojojoj co to moze byc na starosc? 😉

Zamilcz ,więcej zyskasz.

6 godzin temu, slawek.xm napisał:

chamskie zagrania nie mogą zostać bez odpowiedzi

Jaka szkoda że nie widziałes chamskich zagrań Twojego przyjaciela wielokrotnie adresowanych nie tylko do mnie, do mnie były tylko bezczelne, ale i do innych, - jacy Wy jesteście żałośni, z tymi swoimi przypadłościami ambicjonerskimi - jak tam wzmacniacz na złotych kondensatorach - już gra ..bije wszystko - do jakiej kwoty ..?

Na audiostereo

Na audiostereo w zakładce hi end, panuje nuda Kolego - nuda i tylko nuda.

Nuda audio - powinien Sławek poprowadzić taką firmę - jeden głos poparcia Sylwestra zapewniłby sprzedaż co najmniej w kraju a może i za granicą...

Ci ludzie to jakieś nieporozumienie jest, rozumiem trudności egzystencjalne, rozumiem trudności rozwoju, - ale to co się tutaj dzieje, - ta wszechogarniająca nuda - tego nie pojmuję, nie wiem jaka dziedzina z dostępnych, może być bardziej twórcza jeśli nie hi end audio - gdzie w zasadzie można wszystko, ciągle, lepiej i lepiej - tu na naszym forum dostepna jest tylko jedna wielka nuda.

Nic się nie dzieje.

To jakiś koszmar.

sami top High-end audiofile.

Tak, ciągle ci sami - tak samo przejmująco nudni, powtarzający zachowania jak w doświadczeniu Pawłowa, - 100 procent przewidywalni, 100 procent nudni.

Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, 747 napisał:

Nic się nie dzieje.

"A w filmie polskim, proszę pana, to jest tak: nuda… Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic."

Mam takie skojarzenie z pewnym filmem..😉

• Pokaż nowe odpowiedzi