Skocz do zawartości
IGNORED

BLACKOUT - NIEMCY, POLSKA? - Kolejne zastraszanie ludzi?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale żeby się chwalić tym ,że się nie czyta książek ?

A ktoś się nieczytaniem książek tu chwalił? BTW jeśli książki czytasz z podobną uwagą jak posty, które komentujesz stracony to czas.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

A ktoś się nieczytaniem książek tu chwalił? BTW jeśli książki czytasz z podobną uwagą jak posty, które komentujesz stracony to czas.

Twoje posty???

Te można czytać po pięć razy a nawet od tyłu i dalej nic - sensu nie da się w nich wytropić.

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Twoje posty???

Te można czytać po pięć razy a nawet od tyłu i dalej nic - sensu nie da się w nich wytropić.

Trudno aby sensu dopatrzył się ktoś, kto nie jest w stanie nawet treści odczytać.

Edytowane przez szymon1977

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Na szczęście na czytanie książek poświęcam znacznie więcej czasu .

4 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Na szczęście na czytanie książek poświęcam znacznie więcej czasu .

Po co, skoro z jednego zdania prostego "odczytałeś" coś innego niż tam napisano? Tracisz czas.

Pieniacz szymon wsiadł na swojego ulubionego konika którym jest pisanie bez sensu o niczym. Następna strona stracona.

Jestem Europejczykiem.

36 minut temu, Jaro_747 napisał:

Pieniacz szymon wsiadł na swojego ulubionego konika którym jest pisanie bez sensu o niczym. Następna strona stracona.

Policz merytoryczne wpisy, które tu zamieściłeś, a okaże się kim tu jesteś.

Przyszło kilku etatowych troli bocznicowych, nic nie robią poza czepianiem, ale to ja jestem... szkoda czasu na czytanie Waszych wpisów, ale olać czy pozostawić bez komentarza kultura osobista nie pozwala. I tak się kolejny wątek kręci.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Po co, skoro z jednego zdania prostego "odczytałeś" coś innego niż tam napisano? Tracisz czas.

Widocznie sam nie wiesz o czym piszesz .

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Widocznie sam nie wiesz o czym piszesz .

Wprost przeciwnie - powtórzę pytanie, a Ty udziel odpowiedzi zamiast udawać, że masz rację:

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

A ktoś się nieczytaniem książek tu chwalił?

W dniu 9.11.2022 o 22:03, Jaro_747 napisał:

Następny wątek antyszczepów i tropicieli reptilian?

A Ty dalej zachowujesz się jak troglodyta jak mleko już dawno się rozlało?
Antyszczepy, reptilianie, szury, foliarze...te określenia już wyszły z mody. Zmień płytę.
Niedługo ruskie onuce/trolle, agentura Kremla też przestaną być na czasie. Wtedy załapiesz się na inną nowomodę i będziesz jej klakierem.

Zresztą podobnie jak Twoi klakierzy. 😉

20 godzin temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie - powtórzę pytanie, a Ty udziel odpowiedzi zamiast udawać, że masz rację:

# 36

W dniu 10.11.2022 o 10:41, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Naprawdę nie widzisz ,że świat jest przeludniony np. w Afryce, Azji czy Ameryce Płd. ?

A w Europie nie? Dlatego celem jest depopulacja, tam gdzie jest najbardziej potrzebna. Afrykę na razie można wyłączyć...tam i tak ludzie umierają z głodu.

36 minut temu, soundchaser napisał:

Antyszczepy, reptilianie, szury, foliarze...te określenia już wyszły z mody. Zmień płytę.
Niedługo ruskie onuce/trolle, agentura Kremla też przestaną być na czasie. Wtedy załapiesz się na inną nowomodę i będziesz jej klakierem.

Masz pretensję a przecież w każdym twoim wpisie jest COVID niezależnie od tematu wątku. Oczywiście w sensie antyszczepionkowym .

2 minuty temu, soundchaser napisał:

A w Europie nie? Dlatego celem jest depopulacja, tam gdzie jest najbardziej potrzebna. Afrykę na razie można wyłączyć...tam i tak ludzie umierają z głodu.

Tak , w Polsce jest depopulacja poprzez 500 plus.

W dniu 11.11.2022 o 14:03, Jaro_747 napisał:
W dniu 10.11.2022 o 07:23, tomek7776 napisał:

Panele nie produkuja pradu jesienia.zima.i wczesna wiosna.

Pierwsze słyszę. Tej teorii jeszcze nie znałem.

To doczytaj w wolnym czasie od AS. Mniej słońca - mniej energii.

53 minuty temu, soundchaser napisał:

Sam zmień płytę bo w kółko bredzisz to samo. W dodatku kłamiesz, widać inaczej nie potrafisz.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

W dodatku kłamiesz

W kółko ten sam pseudoargument, gdy ktoś Cię sprowadza na ziemię.
Kłamiesz to Ty w każdym poście, w którym piszesz bzdury...w wątkach politycznych przeważnie.

Na ziemię???

8 minut temu, soundchaser napisał:

To doczytaj w wolnym czasie od AS. Mniej słońca - mniej energii.

To sobie doczytaj fahofcu bo się ośmieszasz tak, tak ten twój kumpel z Bożej łaski.

przykladowa-wydajnosc-fotowoltaiki-w-cia

Według niego panele nie dają prądu jesienią, zimą i na wiosnę, czyli przez 3/4 roku. A jakie są fakty?

Przez 8 miesięcy w roku panele pracują z wydajnością powyżej 50%. Żeby nie było niepotrzebnych pytań - ten wykres dotyczy naszej szerokości geograficznej.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Masz pretensję a przecież w każdym twoim wpisie jest COVID niezależnie od tematu wątku. Oczywiście w sensie antyszczepionkowym .

Walczę wciąż z tymi samymi ludźmi, którzy zachowują się jak boty.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Na ziemię???

To sobie doczytaj fahofcu bo się ośmieszasz tak, tak ten twój kumpel z Bożej łaski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Według niego panele nie dają prądu jesienią, zimą i na wiosnę, czyli przez 3/4 roku. A jakie są fakty?

Przez 8 miesięcy w roku panele pracują z wydajnością powyżej 50%. Żeby nie było niepotrzebnych pytań - ten wykres dotyczy naszej szerokości geograficznej.

No właśnie takie jak napisał. Ten wykres też to pokazuje, tylko nie do końca prawdę. Inaczej ludzie nie wchodziliby w fotowoltaikę. Prawda jest taka, że prąd jest kumulowany wtedy gdy jest duże nasłonecznienie, a późną jesienią, czy zimą i wczesną wiosną nawet jak słońce świeci, to jego intensywność jest za mała.

Kumasz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser

Nie chodzi o to czy za czy przeciw ale o to ,że prawie w każdym wątku wsadzasz COVID. A potem to samo zarzucasz innym .

2 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie chodzi o to czy za czy przeciw ale o to ,że prawie w każdym wątku wsadzasz COVID. A potem to samo zarzucasz innym .

Nie widzisz, że od covida nasiliła się dezinformacja i kłamstwa? Dlatego do tego wracam.

33 minuty temu, soundchaser napisał:

Kumasz?

Dodam jeszcze uprzedzając Twój następny "mądry" wpis, że dajesz się ciągle robić w balona jak dziecko. Wierzysz w to, co Ci piszą "eksperci, naukowcy", ale nie widzisz, że na każdym kroku to jest dezinformacja i kłamstwo. Tak było z covidem i "szczepionkami", w które tak bardzo uwierzyłeś. Obudź się w końcu!
A może Ty nie chcesz się obudzić, bo zwyczajnie jesteś "wzmacniaczem" tej całej ciemnoty, którą nam na każdym kroku wciskają media? 
Lepiej się przyznaj, to damy sobie spokój.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

# 36

Wiem co pisałem. A teraz powtórzę pytanie:

W dniu 11.11.2022 o 17:46, szymon1977 napisał:

A ktoś się nieczytaniem książek tu chwalił?

2 godziny temu, soundchaser napisał:

No właśnie takie jak napisał. Ten wykres też to pokazuje, tylko nie do końca prawdę. Inaczej ludzie nie wchodziliby w fotowoltaikę. Prawda jest taka, że prąd jest kumulowany wtedy gdy jest duże nasłonecznienie, a późną jesienią, czy zimą i wczesną wiosną nawet jak słońce świeci, to jego intensywność jest za mała.

Kumasz?

Co ty mi tu facet pier....sz???

Masz wykres, masz liczby. Z liczbami chcesz dyskutować to sobie dyskutuj, mnie do tego nie mieszaj, ja rozumiem problem bo dla fachowca jest jasny i prosty.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Masz wykres, masz liczby. Z liczbami chcesz dyskutować to sobie dyskutuj, mnie do tego nie mieszaj

W plandemii też miałeś liczby i wykresy, w które uwierzyłeś.
Tak długo żyjesz na tym świecie i jeszcze się nie nauczyłeś, że ciemnogród na każdym kroku jest oszukiwany i manipulowany...

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Masz wykres, masz liczby. Z liczbami chcesz dyskutować to sobie dyskutuj...

Liczyłem razem ze sprzedawcą (w UK): przy obecnych taryfach inwestycja w panela zwróci się po około 20-25latach. Czyli w momencie, gdy zacząłbym oszczędzać, zostałbym z przestarzałym i zużytym dziadostwem na dachu, któtego nikt z powodu braku części nie podjąłby się naprawiać. Sprzedawca ze sprzedaży zrezygnował.

-----

25 minut temu, soundchaser napisał:

Tak długo żyjesz na tym świecie i jeszcze się nie nauczyłeś, że ciemnogród na każdym kroku jest oszukiwany i manipulowany...

On nadal w świecia baśni o dobrych i złych (PO i PiS). Więc jesli chodzi o panele, to (w uproszczeniu) wspaniały pomysł Tuska nie wypalił przez Kaczyńskiego.

10 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

...prawie w każdym wątku wsadzasz COVID

A kto zaczął?

11 godzin temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

...w każdym twoim wpisie jest COVID niezależnie od tematu wątku. Oczywiście w sensie antyszczepionkowym .

Inne podejście jest efektem nonsensu.

Nonsensem jest wpisywanie covidowych wtrętów w każdym wpisie , niezależnie od tematu wątku.

30 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nonsensem jest wpisywanie covidowych wtrętów w każdym wpisie , niezależnie od tematu wątku.

Wszystko się ze sobą łączy, a zaczęło się od covida.

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nonsensem jest wpisywanie covidowych wtrętów w każdym wpisie...

Godzinę temu, papageno napisał:

Muszą mieć coś swojego. Choćby obsesję.

Tak. A teraz drogie dzieci zobaczie, kto w tym wątku zaczął.

Godzinę temu, papageno napisał:

Poor People.

-----

45 minut temu, soundchaser napisał:

Niestety ale nie da się efektów kryzysu gospodarczego oddzielić od cyrku wywołanego przez covid. Przedmiot dyskusji powstał w efekcie podjętych przez rządy i totalnie błędnych metod walki z pandemią. Szczepienia, lockdowny, paszporty covidowe, ograniczony dostęp do opieki zdrowotnej... to wszystko nie przyniosło oczekiwanych efektów, za to mnóstwo skutków ubocznych, które w dwóch słowach można okreslić jako "kryzys gospodarczy".

Pora przyjać fakty na klatę zamiast udawać, że ich nie ma.

Godzinę temu, soundchaser napisał:

To tylko w twojej głowie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.