Skocz do zawartości
IGNORED

PF Animals - remiks Jamesa Guthriego. Co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
5 minut temu, iro III napisał:

winylownia.pl

(z Białegostoku)

Sporo płyt już tam kupiłem i polecam ten sklep.

Dzięki, zaraz zamówię.

• Moderatorzy
30 minut temu, iro III napisał:

winylownia.pl

(z Białegostoku)

Sporo płyt już tam kupiłem i polecam ten sklep.

Już wrzuciłem do koszyka, chciałem jeszcze jakieś płyty powybierać i na razie zabrakło mi cierpliwość. Ich strona chodzi wolniej nawet od naszego forum.

• Moderatorzy

Dziś przyszła do mnie płyta ze źródła, które polecił @iro III 🙂 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Później dam znaka, jakie tłoczenia ma tym razem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcinus
  • Moderatorzy

Dźwięk super, tak jak i na innych nośnikach. Tłoczenie - tym razem o wiele lepiej trafiłem niż poprzednim razem ( dziękuję @iro III za polecenie sklepu), choć kilka pyknięć mechanicznych jest na płycie.

• Redaktorzy
Godzinę temu, Marcinus napisał:

dziękuję @iro III za polecenie sklepu), choć kilka pyknięć mechanicznych jest na płycie.

Bo ja Wam teraz powiem jaka jest prawda. Ten nasz @iro III jest jak ten "Pan Porucznik" z filmu i niech ktoś powie mi teraz że nie mam racji! 😄

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Moderatorzy
3 minuty temu, kangie napisał:

Bo ja Wam teraz powiem jaka jest prawda. Ten nasz @iro III jest jak ten "Pan Porucznik" z filmu i niech ktoś powie mi teraz że nie mam racji! 😄

Ale ja się nie boję ciemności 🤣

• Redaktorzy
8 minut temu, Marcinus napisał:

Ale ja się nie boję ciemności 🤣

Właśnie zapomniałem dopisać, żebyś nie brał tego do siebe, Marcinus. 🙂 Chodziło mi tylko o autorytet iro III, bez żadnego drugiego bieguna.

Swoją drogą, z jednej strony śmieszna scenka, ale to rozpacz i zgrzytanie zębami co by dzisiaj było gdyby trzeba było bronić kraju, jak co poniektórzy boją się wejść do ciemnej rury. Zawsze przyda się taki "Pan Porucznik" na froncie.

A tyle o sobie wiemy, na ile nas sprawdzono, zatem ja sam nie wiem czy bym tam wszedł. Pewnie bym wlazł, ale czy bym wyszedł?

W dniu 26.10.2022 o 23:26, burz napisał:

Jak widzę, mamy podobną opinię.
To jakby nowa płyta jest 😉 Chętnie bym posłuchał "WYWH" w takim remiksie.

Nooo przydał by się nowy mix WYWH , bo ten obecny nawet na SACD  brzmi licho - dzwięk zamulony i zza koca...

Godzinę temu, jacekm22 napisał:

Nooo przydał by się nowy mix WYWH

A nade wszystko "Krówki" poproszę, dla mnie wystarczy nawet tylko "side one".

Edytowane przez iro III
31 minut temu, iro III napisał:

A nade wszystko "Krówki" poproszę, dla mnie wystarczy nawet tylko "side one".

Kiedyś porównywałem różne wydania tej płyty i wg mnie najlepiej brzmiała wersja z boxu "Oh By The Way".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
1 godzinę temu, iro III napisał:

"Krówki"

Aleście mi smaka narobili. U mnie kręci się teraz "grek".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam Meddle ( remaster 2011)  w formie pliku 24/192 , i brzmi ona całkiem dobrze. Będąc przy nowych mixach , to marzy mi sie nowy nowy mix  tych dwóch bardzo dobrych płyt , bo ten oryginalny woła o pomstę do nieba ...: 
Rainbow - Rising

Rush - Clockwork Angels

Meddle zawsze brzmiała dobrze, a przynajmniej lepiej niż kilka innych płyt Pink Floydów.
Rainbow Rising to faktycznie jest tak nagrana, że żaden remaster jej nie pomoże.
Natomiast wspomniana płyta Rush jest tak słaba, że nie przeszkadza mi jej jakość, bo i tak jej nie słucham. 😉

Edytowane przez soundchaser
Godzinę temu, jacekm22 napisał:

Rainbow - Rising

Z tego to niewiele wyciągniesz.

58 minut temu, soundchaser napisał:

wspomniana płyta Rush jest tak słaba,

Niestety.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 godziny temu, soundchaser napisał:

Meddle zawsze brzmiała dobrze, a przynajmniej lepiej niż kilka innych płyt Pink Floydów.
Rainbow Rising to faktycznie jest tak nagrana, że żaden remaster jej nie pomoże.
Natomiast wspomniana płyta Rush jest tak słaba, że nie przeszkadza mi jej jakość, bo i tak jej nie słucham. 😉

Czy ostatnia płyta Rush jest aż tak zła...? Oczywiście rzecz gustu , moim zdaniem nie  jest tak gdzieś pośrodku. Nie wiem czy zachowały się taśmy , które pozwoliły by na nowy mix Rising. Rysiek , się obudził parę lat temu stwierdził że rzeczywiście bas jest nie słyszalny na oryginalnym mixie. 🤣

Ja dla odmiany słucham sobie tego. Coraz bardziej podobają mi się takie wynalazki. Trochę surowe, bez zbędnych upiększeń. I dzięki temu bliskie prawdziwemu brzmieniu zespołu. Zajebisty klimat, który z nawiązką rekompensuje brak technicznej studyjnej perfekcji 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

16 godzin temu, jacekm22 napisał:

Czy ostatnia płyta Rush jest aż tak zła...?

Aż taka zła nie. Jeszcze gorsza jest Vapor Trails.

W dniu 29.11.2022 o 20:18, kangie napisał:

Kultowy serial.Teraz się już takich nie robi.Niestety.

Osobiście bardzo bym sobie życzył aby coś takiego zostało oficjalnie wydane w jakieś mega jakości na CD oraz winylu, tak jak np. to ostatnie wydanie Animals. 

Ukryta Zawartość

911C6127-DDA6-457B-B39C-248F8C4D711B.thumb.jpeg.85a1dee51e21e1339ac40f26fa73477e.jpeg

E8F8F173-5769-446E-80DC-4B57550F86F2.thumb.jpeg.7198f0e6b407618e598c81f607d2b3d0.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
8 minut temu, doktor_mun napisał:

Osobiście bardzo bym sobie życzył aby coś takiego zostało oficjalnie wydane w jakieś mega jakości na CD oraz winylu, tak jak np. to ostatnie wydanie Animals. 

Ukryta Zawartość

911C6127-DDA6-457B-B39C-248F8C4D711B.thumb.jpeg.85a1dee51e21e1339ac40f26fa73477e.jpeg

E8F8F173-5769-446E-80DC-4B57550F86F2.thumb.jpeg.7198f0e6b407618e598c81f607d2b3d0.jpeg

Jest, ale niestety nowy koncert i tylko sam Gilmour, ale za to z publicznością 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam to wydanie wydanie koncertu Gilmour’a 2CD+2Blu Ray.
Jednak te stare koncerty mają ten niepowtarzalny klimat. Ten nowy koncert to zupełnie inny repertuar niestety.

Edytowane przez doktor_mun
  • Moderatorzy
4 minuty temu, doktor_mun napisał:

Mam to wydanie wydanie koncertu Gilmour’a 2CD+Blu Ray.
Jednak te stare koncerty mają ten niepowtarzalny klimat. Ten nowy koncert to zupełnie inny repertuar niestety.

Ja na AVS zakupiłem ten czteropłytowy album i nie żałuję.

11 minut temu, Marcinus napisał:

Ja na AVS zakupiłem ten czteropłytowy album i nie żałuję.

Już edytowałem swój wpis. Oczywiście moje wydanie koncertu w Pompejach również 4 płytowe.
Dla entuzjastów takiej muzyki bardzo polecam David Gilmour - Live In Gdańsk. Naprawdę świetny koncert i dobrze zrealizowany. Dostępny również w różnych wariantach jeżeli chodzi o zasób płyt. 

• Moderatorzy
1 minutę temu, doktor_mun napisał:

Już edytowałem swój wpis. Oczywiście moje wydanie koncertu w Pompejach również 4 płytowe.
Dla entuzjastów takiej muzyki bardzo polecam David Gilmour - Live In Gdańsk. Naprawdę świetny koncert i dobrze zrealizowany. Dostępny również w różnych wariantach jeżeli chodzi o zasób płyt. 

W sumie to ja też powinienem edytować, bo miałem na myśli winyl 🙂 .

W dniu 5.12.2022 o 21:04, doktor_mun napisał:

Ukryta Zawartość

Przecież Live In Pompeii zostało już dawno oficjalnie wydane w dobrej jakości na CD. Live In Pompeii (Stereo 2016 Mix) jest dostępne zarówno w boksie The Early Years 1965-1972, jak też w dwupłytowym pudełku Volume 6: 1972: Obfusc/ation wyciągniętym z ww. boksu. Oczywiście jest też dostępne na wszystkich serwisach streamingowych w ramach obu powyższych wydawnictw. Nie ma więc na co czekać tylko słuchać 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

22 minuty temu, Drizzt napisał:

Przecież Live In Pompeii zostało już dawno oficjalnie wydane w dobrej jakości na CD. Live In Pompeii (Stereo 2016 Mix)

To nie to samo wydanie, tylko unikalny koncert rozszerzony o inne utwory. Spójrz na playlistę.

Pozostając przy klimatach Pink Floyd i jakości nagrań/realizacji, wczoraj ukazała się ta płyta

Ukryta Zawartość

Pomijam fakt, że Rogerowi coś się ostatnio odkleiło i zaczął pier...ć jakieś farmazony, zrażając do siebie wielu ludzi. Co by nie mówić, ta płyta jest po prostu dobra. 

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, piotrek7 napisał:

Pozostając przy klimatach Pink Floyd i jakości nagrań/realizacji, wczoraj ukazała się ta płyta

Cóż to za nowa płyta? Nie mogę znaleźć nic z takim zdjęciem.

Płyty Watersa są przynajmniej dobrze zrealizowane.

• Redaktorzy

"The lockdown sessions". Na razie materiał "sieciowy".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Premiera jeszcze ponoć w grudniu, a ja szukam prezentu dla żony po choinkę. Dzięki Panowie za podsunięcie świetnego rozwiązania tego skomplikowanego problemu.
Będę codziennie sprawdzał czy już jest. Uff może się uda.

• Pokaż nowe odpowiedzi