Skocz do zawartości
IGNORED

Którą konsolę kupić dziecku?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić synowi konsolę. Waham się między xbox s, a tą droższą i z napędem xbox z. Różnica w cenie znaczna, jakieś tysiąc złotych. Syn zaczyna przygodę z grami dopiero. Starszy gra na komputerze i konsola go nie kręci, a ten młodszy uparł się na xboxa. Ja sam nigdy nie grałem i się nie bardzo na tym znam. Może ktoś podpowie, który z tych sprzętów bardziej się nada?

Spokojnie na pierwszą konsolę bierz xbox series s, bo właściwie nic bardziej sensownego nie znajdziesz za te pieniądze. Brak napędu nie stanowi problemu, bo cyfrowe wersje gier są nawet wygodniejsze. Sam mam poprzednią generację z napędem i czasem nie chce mi się szukać płyty żeby uruchomić już zainstalowaną grę (trochę to absurd).

• Administratorzy
W dniu 6.11.2022 o 08:37, cinekk1 napisał:

Syn zaczyna przygodę z grami dopiero

To nie ma co przesadzać.

Starszy gra na komputerze i konsola go nie kręci, a ten młodszy uparł się na xboxa.

Zapytać starszego którą ale ja bym brał tą tańszą, bo i tak będzie zadowolony.

W dniu 7.11.2022 o 09:37, lowfi81 napisał:

Spokojnie na pierwszą konsolę bierz xbox series s, bo właściwie nic bardziej sensownego nie znajdziesz za te pieniądze

Dokładnie tak. 

Teraz i tak gry z neta się pobiera.

W dniu 7.11.2022 o 09:37, lowfi81 napisał:

Sam mam poprzednią generację z napędem i czasem nie chce mi się szukać płyty żeby uruchomić już zainstalowaną grę (trochę to absurd).

Ja swojej nie odpaliłem z 2 lata lekko. Zaś poprzednie modele od 5 lat leżą i nie używa nikt. Jak juz w cos gram to komputer ale konsola spoko sprawa. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Series S nawet dla starego gracza który miał długą przerwę i chce sobie pograć od czasu do czasu jest spoko. Series X ma sens jeśli planujesz kupić synowi TV z HDMI 2.1 i odświeżaniem powyżej 100Hz. 

Dziękuję za rady. Myślę, że ta mniejsza konsola będzie w sam raz. A przy okazji chciałem zapytać, jak długo żyją konsole? Czy za dwa lata będą bezużyteczne? Ja szybko wymieniają się generacje w świecie graczy i gier? Nigdy się tym nie interesowałem. Czy życie konsoli, to coś jak życie laptopa? U mnie takie komputery żyją 5-6 lat. Z konsolami jest podobnie?

Jak znajdzie kolegów w multipleyera to może sie wciągnąć  singiel to jedno dwa przejścia gry i nowa , w multi jedną grę można pykać pól roku , nowe mapy itd 

Mam zamiar kupić synowi konsolę. Waham się między xbox s, a tą droższą i z napędem xbox z. Różnica w cenie znaczna, jakieś tysiąc złotych. Syn zaczyna przygodę z grami dopiero. Starszy gra na komputerze i konsola go nie kręci, a ten młodszy uparł się na xboxa. Ja sam nigdy nie grałem i się nie bardzo na tym znam. Może ktoś podpowie, który z tych sprzętów bardziej się nada?

Żadnej nie kupuj, nie chowaj kolejnego debila netowego!

Wyganiaj dzieciaka na podwórko

Kupuj mu książki

Zapisz na uprawianie sportu

Nada się wychowanie normalnego dzieciaka, konsola w tym nie pomoże

Wysraczy zagłębić się w dyskusje na/w audiostereo

Odpowiedzi nie trzeba długo szukać 

Konsole to zło! Gry to debilizm! Chroń Twe dziecko.

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.