Skocz do zawartości
IGNORED

Historii.., ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, 747 napisał:

Nie jestem tu po to, by mnie ktokolwiek lubił, piszę jak się rzeczy mają, żeby pomóc osobom, szukającym niemożliwego - szukającymi są niestety audiofile.. więc z definicji muszę odnosić same porażki.. są oczywiście wyjątki - wynikają z statystyki.

Tia … dlatego ciebie nie lubię. Nawet bardziej niż @sly30 😉 .

Wesołych Świąt.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

A wracając do samego tematu wątku...
Piano. Zawsze uwielbiałem Twoje pióro. Ale to raczej wszystko.
Opowiem krótko o swoich doświadczeniach. Sam dużo niegdyś pożyczałem sprzętu. Poważne odsłuchy też zaliczałem i zaliczam do dziś.
Jednak przez te wszystkie lata choć mógłbym coś napisać nie piszę nic. Powód jest bardzo prosty. Zawsze kogoś trzeba skrzywdzić lub okłamać.
Ty Piano (nie gniewaj się na mnie) robisz doskonale jedno i drugie. Nikogo nie chcesz skrzywdzić... Ja to rozumiem ale musisz też mieć na uwadze, że nie każdy myśli w ten sposób. Mam też świadomość, że każdy z nas postępuje zgodnie z własnymi wartościami popartymi przez przyjaciół, znajomych czy wreszcie klakierami na tym forum. I na koniec powiem jedno. Nie myśl nigdy żem Ci wrogiem. Myślę po prostu nieco inaczej.

7 minut temu, pmcomp napisał:

He, he, he … Kaczyński myśli inaczej … przeczytaj Dyzmę.nTy już powrotu chyba nie masz w dzisejszych czasach..

Oczywiście ze myśli inaczej i sprytnie, za moich czasów znalem więcej Policjantów niż prezydent miasta, wszystko można było załatwić i nikt nie był pewny, a dzisiaj się dziwie ze Policja rozgoniła obywateli, kiedyś jak się osiedla połączyły to wszystko wypier....

Nie mam wrogów na forum, Wszyscy Koledzy tworzycie niezwykle sympatyczne środowisko, wyjątkiem jest Sylwester, ale i On, za dwa -  trzy lata spojrzy na mnie przez zupełnie nową optykę.
Sylwkowi brakuje do szczęścia tylko niszczarki do kart 83c63b1418cb8e33f0a97dfe5776d127.jpg
No cóż … napisze wprost … ja Ciebie nie lubię. Za całokształt Panie doktorze.
Święta  . Zwierzeta gadają ludzkim glosem.
Ja wręcz przeciwnie. Lubię go za luz. Przeczytałeś choć jedna książkę basni Andresena?
Nie jestem tu po to, by mnie ktokolwiek lubił, piszę jak się rzeczy mają, żeby pomóc osobom, szukającym niemożliwego - szukającymi są niestety audiofile.. więc z definicji muszę odnosić same porażki.. są oczywiście wyjątki - wynikają z statystyki.

Się uśmiałem jak zwykłe.. właśnie za to cię lubię
Tia … dlatego ciebie nie lubię. Nawet bardziej niż [mention=64829]sly30[/mention]  .
Wesołych Świąt.
Sly to przypadek...Jakby nie napisać o nim kończy się banem
Tyle co on nawywijał już.. wiesz ty, ja i nieliczni. Salonik - bulwa , Nowe forum... Dalej wymieniać?
7 minut temu, Sovereign napisał:

Mam na vinylu "jedynkę" Madonny i ... żadnej innej .. niestety.. jeszcze.. 

Ale dysponuję Sandrą na CD.. pierwsze dwie, Made in Japan.. dopiero co kupiłem.. okazyjnie.

19 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Oczywiście ze myśli inaczej i sprytnie, za moich czasów znalem więcej Policjantów niż prezydent miasta, wszystko można było załatwić i nikt nie był pewny, a dzisiaj się dziwie ze Policja rozgoniła obywateli, kiedyś jak się osiedla połączyły to wszystko wypier....

A o so chodzi? Ty o Polska czy o Deutschland?

Iiiii ???

A co ma to wspólnego z … muzyką?

Powtórzę … posluchaj kiedyś u siebie w systemie Telefunken TL-800 … Deutschland ueber alles … 70-ste Jahre … wtedy pogadamy o audio. W końcu to made in Germany.

🙂 

Edytowane przez pmcomp

Mam na vinylu "jedynkę" Madonny i ... żadnej innej .. niestety.. jeszcze.. 
Ale dysponuję Sandrą na CD.. pierwsze dwie, Made in Japan.. dopiero co kupiłem.. okazyjnie.
Ok. Cofam co powiedziałem dotąd o tobie. ..
5 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Dokładnie 
A dzisiaj wpadają tłuką i nie wiesz na kim się zemścić

Was ist loss mein Herr?

Kieruj na kancelarię Premiera, a tu juz wiecej nie pisz.

Edytowane przez pmcomp

2 minuty temu, piorasz napisał:

Ok. Cofam co powiedziałem dotąd o tobie. ..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Odbywałem zasadniczą służbę wojskową, w czasie świetności Sandry, - to zbyt silne skojarzenie z tamtym pieknym czasem by oprzeć się chęci posłuchania tego co grane było wówczas w "mediach" 86 - 88.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
33 minuty temu, pmcomp napisał:

więc z definicji muszę odnosić same porażki

Tak 747, z definicji musi ponosić same porażki. Zresztą pmcomp podobnie. 

Dokładnie 
A dzisiaj wpadają tłuką i nie wiesz na kim się zemścić
Nikt nie wpadnie drogi Gerardzie. Dziś nie ma polityki Polsko- niemieckiej. Albo jesteś Niemcem albo Polakiem. Obstawiam to pierwsze z zastrzeżeniem, że Niemcy cię nie tolerują jako Polaka. Wiem coś o tym bo mam tam rodzinę.
4 minuty temu, sly30 napisał:

Tak 747, z definicji musi ponosić same porażki. Zresztą pmcomp podobnie. 

Światecznie mi przypierdalsz? Kompletnie nie kumam osochodzi.

Ale … masz jeszcze pierwszy i drugi dzień Świąt … dajesz 🙂 …

Edytowane przez pmcomp

4 minuty temu, piorasz napisał:

Nikt nie wpadnie drogi Gerardzie. Dziś nie ma polityki Polsko- niemieckiej. Albo jesteś Niemcem albo Polakiem. Obstawiam to pierwsze z zastrzeżeniem, że Niemcy cię nie tolerują jako Polaka. Wiem coś o tym bo mam tam rodzinę.

Mylisz się, dostaje życzenia od Niemców, nie wymyślaj PISowskiej propagandy

Alle sind gekommen.

🙂

Tusk ist gekommen.

😉

2 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

He, he, he …

2 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Lubiom cie?

Das ist Audiopropaganda in Polen.

Super.

Edytowane przez pmcomp

@sly30 …dawaj … bijom nas 🙂 .

A Pan od czyerdziestomilionowych analogowych studio gdzie jest ???

@piorasz ???

3 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

das was. das war Antwort  

Ja , ja , VW 🙂 .

He, he, he …

Edytowane przez pmcomp

1 minutę temu, pmcomp napisał:

@sly30 …dawaj … bijom nas 🙂 .

nie nie, bic to będą jak "przyjedzieta" i będziecie agresywni

Gratuluję. Musisz być zatem antypolski wobec nich.
Gerard mnie nie zagniesz w tym temacie. Polak w Niemczech jest jak murzyn - do roboty. Jeśli czujesz się z tym dobrze to nie ma tematu i życzę wszystkiego dobrego.

Prawdziwi twardziele zostają w Polsce.
Mnie jest dobrze bo jestem pracowity.
  • Pokaż nowe odpowiedzi