Skocz do zawartości
IGNORED

Wilk Audio Project - uwaga

Rekomendowane odpowiedzi

Obracasz się w sferze plotek, za chwilę wilk będzie mordercą. 
Nie piszę teraz o Wilku, ale o Tobie i Twojej uwadze odnośnie donoszenia od US.

10 godzin temu, piotr6 napisał:

Napisz do urzędu skarbowego. Dołącz do prawych obywateli  co z plotek robią fakty

Czyli ręczy Pan za firmę Wilk Audio? Zdaje Pan sobie sprawę, że:
"Zgodnie z treścią przepisu art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub policję. Przepis ten ma odpowiednie zastosowanie także do przestępstw skarbowych (art. 113 § l K.k.s.)."

Edytowane przez Heisenberg Audio
Godzinę temu, hudykot napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Strojenie Wilka, są wykresy. Może się ktoś odnieść?

Bylo parę stron wczesniej. Pomiary Grabowane, kpina totalna, szczególnie przy głośnikach tego typu wymagane są bardzo dokładne pomiary i korekcja baffle step, ponieważ głośnik niskotonowy pracuje w bardzo małej ściance frontowej, przez co spadek efektywności na basie będzie jeszcze większy niż w typowych kolanach. 

To jest takie dziadostwo, że naprawdę przykro na to patrzeć, tym bardziej mając świadomość ile trudu zadal sobie autor w budowie  tej unikatowej konstrukcji

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, hudykot napisał:

Ukryta Zawartość

Hmmm

c791d3f8224f0b050428a9c7ef364ee44a1c5f01.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4:03 

No tak, rozumiem że nie ma sensu bawić się pułapką LCR i gasić dzwon przy 2Khz pochodzący od woofera, bo on już nie gra? A to ciekawe. 

4 minuty temu, robert19091990 napisał:

4:03 

No tak, rozumiem że nie ma sensu bawić się pułapką LCR i gasić dzwon przy 2Khz pochodzący od woofera, bo on już nie gra? A to ciekawe. 

RLC? 
Co ty byś jeszcze chciał? Pomiary? 
Opanuj się

1 minutę temu, #Szakovsky napisał:

RLC? 
Co ty byś jeszcze chciał? Pomiary? 
Opanuj się

Przepraszam, zagalopowałem się. 

2 godziny temu, Heisenberg Audio napisał:

Czyli ręczy Pan za firmę Wilk Audio? Zdaje Pan sobie sprawę, że:
"Zgodnie z treścią przepisu art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub policję. Przepis ten ma odpowiednie zastosowanie także do przestępstw skarbowych (art. 113 § l K.k.s.)."

Nie ręczę bo jej nie znam. Brzydzę się donoszeniem, plotkowanie i hejtem

47 minut temu, piotr6 napisał:

Nie ręczę bo jej nie znam. Brzydzę się donoszeniem, plotkowanie i hejtem

Powyższe posty zdają sią temu przeczyć. Nieuczciwą konkurencją się Pan za to nie brzydzi, czy zapomniał Pan ją dodać do listy swoich wartości?
Może wypadałoby się temu lepiej przyjrzeć... 

Brzydzę się pomowieniami. Skończę działalność w tym wątku bo trochę się wstydzę w nim uczestniczyć

Autor tego wątku nie tylko hotel obrzygał

49 minut temu, piotr6 napisał:

Brzydzę się pomowieniami. Skończę działalność w tym wątku bo trochę się wstydzę w nim uczestniczyć

Autor tego wątku nie tylko hotel obrzygał

W takim razie mamy jasność. Nie brzydzi się Pan nieuczciwej konkurencji...
Co do  pomówień... Może jakieś konkrety?
Warto na przyszłość popracować nad merytoryką proszę szanownego Pana.
Ale przecież Pan nas żegna...
Mleko się już rozlało.

Ktoś jest w stanie przetłumaczyć to:

Ukryta Zawartość

Czy on mówi, że ma te Clio czy, że fajnie byłoby mieć. Bo w sumie sam nie wiem. 
Treść jest tak zawoalowana, że w sumie trudno dojść do tego. 
Bo jednocześnie pisze, że clio jest super, że do pomiaru kolumn tylko clio... ale w sumie używa umika do pomieszczeń i w sumie nigdzie nie pisze wprost, że ma Clio, ale brzmi to jakby miał to Clio. 
Jednocześnie, w większości bezużytecznym DATS'em za 8 stów (bezużytecznym jak ma się clio) chwali się na filmach jak głupi, jakby to był przynajmniej klippel, ale Clio za +- 18kzł (clio12 i qcbox to jakieś 14k, do tego mikrofon, ramię etc) już niekoniecznie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez #Szakovsky

A mi w oko wpadł taki szczegół, który chyba nie został jeszcze poruszony w wątku. Na notce/gwarancji/umowie sporządzonej dla Reduktora, Wilk napisał dokładnie:

Każdy z głośników został poddany ocenie parametrowej ( system Dayton, REW). Całość została sprawdzona i pomierzona oraz osłuchana w ilości 2 godzin.

O CLIO nie ma mowy. Ciekawe co kryje się pod pojęciem oceny parametrycznej? I ostatecznie pomiar (tak, kolumny zostały pomierzone) i odsłuch w czasie dwóch godzin. Dwie godziny to iście wyczynowy czas.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
20 godzin temu, hudykot napisał:

Screenshot_2023-01-13-16-43-59-950_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-13-16-45-29-008_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-13-16-46-09-184_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-13-16-45-46-726_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2023-01-13-16-45-06-965_com.facebook.katana.jpg

Te białe Opticony były jeszcze całkiem niedawno moje😉

Jego kolumny widziałem na fotkach i naprawdę odwalił przy nich kawał dobrej roboty. 

3 godziny temu, MarcinStereo napisał:

Kłamstwo potyka się o kłamstwo, mitomania to choroba.

Zespół Delbrücka gra dzisiaj wyjątkowo głośno dla jego.

Edytowane przez Tajitsu
Typo

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

W dniu 14.01.2023 o 10:18, Zdzislav napisał:

Ciekawe co kryje się pod pojęciem oceny parametrycznej? I ostatecznie pomiar (tak, kolumny zostały pomierzone) i odsłuch w czasie dwóch godzin.

Sprawdzenie impedancji głośników czy są sprawne (pamiętacie centrowanie cewki głośnika wysokotonowego?), oraz "przeszumienie" kolumn w celu wyłapania anomalii? 

22 godziny temu, Marian133 napisał:

Sprawdzenie impedancji głośników czy są sprawne (pamiętacie centrowanie cewki głośnika wysokotonowego?), oraz "przeszumienie" kolumn w celu wyłapania anomalii? 

czyli cyk myk pyk DATSem i fajrant. 

W dniu 13.01.2023 o 10:20, meloV8 napisał:

Stolarz produkujący meble, nie musi być vatowcem.

Kolumny głośnikowe podchodzą pod kategorię sprzętu audio a ten wchodzi w kategorię elektroniki a ta nie może być zwolniona z VATu nawet podmiotowo (do kwoty przychodu nie przekraczającej 200 tys zł/rok). Wiem bo sam korzystałem kiedyś z tej ulgi ale przepisy się zmieniły i produkcja jakiejkolwiek elektroniki jest obowiązkowo oVATowana i nie podlega zwolnieniu podmiotowemu. 

Formę opodatkowania wybiera się jedną. Nie można być VATowcem dla kolumn a dla mebli być zwolnionym jeżeli nie ma się ku temu podstaw. Bo można robić pewne rzeczy z zerową stawką VAT ale musi mieć to pewną podstawę w przepisach i najlepiej mieć do tego na papierze interpretację tego przepisu z właściwego sobie urzędu skarbowego jeżeli sprawa nie jest taka oczywista. Kiedyś z takiej formy korzystał mój ojciec. Jednak księgowość przy tym jest trochę bardziej zakręcona bo koszty trzeba rozliczać również w sposób dzielony, który koszt wchodzi na działalność objęta VATem a który na działalność zwolnioną. 

Jeżeli robi się kolumny to trzeba być VATowcem więc robiąc przy okazji meble też trzeba naliczyć VAT. Jedyny sposób aby to ominąć to założyć spółkę która ma własną osobowość prawną i tam robić kolumny i mieć VAT. Jednak spółka nie może być wtedy 1 osobowa bo od strony podatkowej traktowane jest to jako zwykła działalność jednoosobowa. Więc potrzebujemy drugiej osoby do spółki i jednocześnie prowadzić drugą działalność i robić coś innego będąc podmiotowo zwolnionym np usługę stolarską.
Albo być podmiotowo zwolnionym sprzedawać kolumny np jako usługę stolarską czyli niezgodnie z prawdą. Pilnować aby nie przekroczyć przychodu, czyli nie wykazywać dochodów (jeżeli biznes Ci dobrze idzie). Czyli generalnie lecieć w wuja po całości. Jak US coś takiego wypatrzy to jest pozamiatane po całości. Delikwentowi naliczą należy podatek VAT od sprzedaży za wszystkie lata poprzednie, dowalą karę i generalnie można zwijać zabawki i zaczynać życie od nowa na emigracji bo w Polsce już na to nie zarobisz.

Edytowane przez Yoshi_80

Jak dla mnie oglądając te filmiki z "uratowanych" kolumn to one wszystkie po tych modach brzmią jednakowo czyli mocny energetyczny szybki bas, i wyraźna średnica, nie sycząca góra, tak jakby tylko skuteczność była podnoszona do granic.  Czyli to co producent kolumn wypuścił to "gówno" ale po modzie to "miodzik". Ale jak widać po komentarzach pod filmami to wielu szczęka opada jak widzą różnicę przed i po.  Oczywiście nie  można się opierać na tym co słychać na filmiku ale to wszystko jest na jedno kopyto robione.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
30 minut temu, Mathia74 napisał:

Ale jak widać po komentarzach pod filmami to wielu szczęka opada jak widzą różnicę przed i po.

Najczęściej ją słyszą w głośnikach swoich telefonów😉

2 godziny temu, Yoshi_80 napisał:

Kolumny głośnikowe podchodzą pod kategorię sprzętu audio a ten wchodzi w kategorię elektroniki a ta nie może być zwolniona z VATu nawet podmiotowo (do kwoty przychodu nie przekraczającej 200 tys zł/rok). Wiem bo sam korzystałem kiedyś z tej ulgi ale przepisy się zmieniły i produkcja jakiejkolwiek elektroniki jest obowiązkowo oVATowana i nie podlega zwolnieniu podmiotowemu. 

To prawda, ale nie do końca. Ustawę o VAT zmieniono w celu wyeliminowania nieuczciwej konkurencji w sprzedaży elektroniki przez internet (tak go ogólnie tłumaczono, ale wiadomo, że chodzi o hajs). Dlatego jakikolwiek obrót elektroniki, zawieranie umów sprzedaży na odległość, bez fizycznej obecności obu stron zostało wyłączone ze zwolnienia podmiotowego.

Wiec, jeśli jesteś producentem kolumn, zawierasz umowy na odległość, to nie możesz skorzystać ze zwolnienia podmiotowego.

2 godziny temu, Yoshi_80 napisał:

Jeżeli robi się kolumny to trzeba być VATowcem

Nie, nie trzeba.

Ale to nie z bólu 4 liter, tylko z bólu serca, że ktoś robi pracę na poziome lajka a kasuje za to jak za pracę profesjonalisty. To jest kaleczenie rzemiosła. Psucie też rynku bo ja już przez to nie chce oddawać nikomu swoich kolumn, tylko bym wolał kupić coś nowego. 

Ja jestem niedoszłym klientem bo to co na filmach zobaczyłem to istna antyreklama. Strzelił sobie w kolano. Wchodząc na stronę www i po rozmowie z kimś na podany numer uważałem, że to wygląda super obiecująco, ale po obejrzeniu fimlu i zobaczeniu co tam się robi postanowiłem odpuścić od razu. 

Edytowane przez raiwan
  • Pokaż nowe odpowiedzi