Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca po taniości ale dobrej jakości.

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, rafal735r napisał:

Poza tym miło wspominam ich wzmacniacz. Chyba HTA-1000, czy jakoś tak. W tej cenie gra lepiej jak te tanie Marantze czy inne. Designem odstaje, ale cos za coś. 

Niestety nie miałem okazji poznać tego urządzenia, ale poszukam jakiś informacji.

Edit

Taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
?

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Mam m.in. Tagę pf 600. Jakiś miesiąc temu zaczęła mrugać dioda i wskaźnik się lekko kołysał na lewo i prawo. Okazało się, że w gnieździe ściennym jeden z przewodów jest luźny.

Dokręciłem kabel i jest już dobrze.

Obstawiam ,że zapobiegło to uszkodzeniu podłączonego sprzętu. 

To bardzo dobra wiadomość potwierdzająca porządne wykonanie i projekt Tagi.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Jedyne czemu zapobiegło to okopceniu gniazda w ścianie. Swoją drogą luźny przewód w gniazdku? Ktoś nie dokręcił czy jeszcze aluminiowe przewody?

40 minut temu, rpm napisał:

Mam m.in. Tagę pf 600. Jakiś miesiąc temu zaczęła mrugać dioda i wskaźnik się lekko kołysał na lewo i prawo. Okazało się, że w gnieździe ściennym jeden z przewodów jest luźny.

Dokręciłem kabel i jest już dobrze.

Obstawiam ,że zapobiegło to uszkodzeniu podłączonego sprzętu. 

Audiofil pewnie już dawno by to usłyszał.

Taki żart, sorki.🤣

Złotouchy?

46 minut temu, przmor napisał:

Jedyne czemu zapobiegło to okopceniu gniazda w ścianie. Swoją drogą luźny przewód w gniazdku? Ktoś nie dokręcił czy jeszcze aluminiowe przewody?

Mam też listwę sieciową znanej firmy na literkę "S". Reszty literek nie podam. Listwa nie posiada żadnych wskaźników , diód itp., itd., ani też przełącznika włącz/wyłącz. Wewnątrz warystor i może coś jeszcze (tego nie pamiętam), na zewnątrz dwa gniazda wyjściowe. Podłączony był do niej tylko subwoofer aktywny.

Jakiś czas temu chcę włączyć subwoofer ,a ten nie włącza się. Na wyjściu z listwy brak napięcia.

Po chwili napięcie na wyjsciu z listwy wraca ,a subwoofer nadal nie włącza się. Sprawdzam bezpiecznik subwoofera ,ten jest ok. Sprawdzam dalej. Prąd dochodzi do pierwszej płytki drukowanej i na niej ginie i już z niej nie wychodzi. Ale mniejsza o to.

Sprawdzam gniazdo w ścianie i okazuje się  że jeden z przewodów jest luźny.

W obu przypadkach (Taga i listwa na literkę "S" ) to instalacja na miedzi 3 x 2,5mm2.

W obu nie było i nie ma też żadnego widocznego śladu przypalenia w gniazdach ściennych.

Oba przypadki to dwa różne mieszkania. 

Edytowane przez rpm

Rozwiązania widzę dwa.

Pierwsze, wywal te gówno i kup listwy zgodne ze standardem.

Dwa, zostaw te listwy ale ubezpiecz mieszkania od pożaru.

1 minutę temu, NRK napisał:

Rozwiązania widzę dwa.

Pierwsze, wywal te gówno i kup listwy zgodne ze standardem.

Dwa, zostaw te listwy ale ubezpiecz mieszkania od pożaru.

Listwę na literkę "S" chyba faktycznie wywalę ale Tagę zostawię bo mi jednak sprzęt uratowała w taki czy inny sposób.

Ostatnio u mnie wylądował w zestawie listwa

Ukryta Zawartość

4007123677122_1391014400_A001_normal.thumb.jpg.32ef9a3c44bc0decf3c82ccdff2fdddd.jpg

Wykonanie solidne, posiada zabezpieczenia i jakieś tam filtrowanie mogę polecić jako w miarę niedrogie rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Niestety nie miałem okazji poznać tego urządzenia, ale poszukam jakiś informacji.

Edit

Taki:

Ukryta Zawartość

?

Nie pamiętam czy to B czy byl jakiś inny. Wiem że miał DAC ale bardzo słaby. Podobnie było z Pre. Ale jako zwykła Integra z dobrym źródłem zagrał bardzo fajnie. 

Ukryta Zawartość

?👈

Rozumiem.

19 godzin temu, rafal735r napisał:

Myślę że Taga zleciła jakiś swój projekt. Niby na aliexpres są podobne, ale która nie będzie jak są zbudowane podobnie. Czyli Alu front i tył i metalowa pokrywa łącząca. 

Tak oni to zlecają. I niektórych produktów nie ma 1:1. Właśnie byłem ciekaw jak tu. Dzięki.

19 godzin temu, Tajitsu napisał:

kto dzisiaj nie zleca produkcji w ChRL?

Nie o to chodzi. 

Tu sytuacja jest inna.

Na przykład taki denon robi projekt u siebie. Badania lab i tak dalej. Potem jak chce to zrobić na masówkę to projekt leci do Chin i jest tam wykonywany pod nadzorem Denona.

U tagi to jest nieco inaczej. 

Bo oni zlecają że chcą taki i taki produkt. A to Chińczycy in wysyłają że mogą to zrobić dla nich tak i tak. Dlatego część tych produktów występuje pod innymi logami. Ale nie wszystko. Kiedyś te same produkty wychodziły pod logiem innego polskiego producenta Kruger i matz. Ale to się rozeszło. I dobrze bo taga była lepiej wykonana. W Kruger lądowały takie odpadki. 

Nie sądzę natomiast żeby taga miała projekty wszystkich tych swoich urządzeń. 

Chodź pewnie w biegiem czasu i ilości zamawianych produktów mogą prosić i wyłączność dla niektórych rzeczy. I słusznie. 

Ja tam tage miło wspominam. Zarówno jako odbiorca jak i wtedy kiedy nią handlowałem. 

21 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

U tagi to jest nieco inaczej. 

Bo oni zlecają że chcą taki i taki produkt. A to Chińczycy in wysyłają że mogą to zrobić dla nich tak i tak.

Może jednak inaczej. Taga przegląda ofertę chińskiego producenta i z katalogu zamawia określone produkty, zlecając producentowi wyprodukowanie określonej partii ze swoim logo.

Podobnie robią inni "producenci" lub dystrybutorzy 

21 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Dlatego część tych produktów występuje pod innymi logami.

Piszę ogólnie o "strategii" firmy Taga. A co do samych listew, kiedyś chyba naklejali swoje logo na listwy Bada. Dostępne na rynku chińskim także pod kilkoma innymi nazwami 

W dniu 14.09.2023 o 07:58, piotrek7 napisał:

Podobnie robią inni "producenci" lub dystrybutorzy 

Tak tak to nie jest proceder jednorazowy 

W dniu 14.09.2023 o 10:50, rafal735r napisał:

Tylko ja nie widziałem takiej listwy z innym logo. Chyba że masz jakieś info. 

Nie wykluczone że ten produktu jest inny. Zamówiony z innego źródła na przykład. 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wykluczone że ten produktu jest inny. Zamówiony z innego źródła na przykład. 

W dzisiejszych czasach można łatwo wyszukiwać produkty po zdjęciach. Google czy AliExpress. Nie znalazłem listwy Tagi 1:1 z innym logo. Dlatego pytam. 

?👈

Taga PF-1000 vs Dynavox x4100 vs coś bezpośrednio na stronie "majfriendów".
Raczej nie miałbym złudzeń odn wyjątkowości naszego "producenta". Obudowa to dosłownie kosmetyczne różnice.0b36a3e0931de12185f0ae95dd5686d1.jpgebf0fa154352bea1236161b533fa1194.jpg27cd709c57573c989e0c28c76c72616a.jpg

Sent from hell using Tapatalk

Coś ten obraz nie wyraźny na końcu. Ale chyba i cena za chińczyka dwa razy większa? 

Masz może zdjęcia lub link to aukcji chińczyka? 

Oczywiście pytanie do nurni. 

Dynavox nawet z zewnątrz bardzo podobny. A raczej kopia. Ten sam produkt. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Coś ten obraz nie wyraźny na końcu. Ale chyba i cena za chińczyka dwa razy większa? 
Masz może zdjęcia lub link to aukcji chińczyka? 
Oczywiście pytanie do nurni. 
Dynavox nawet z zewnątrz bardzo podobny. A raczej kopia. Ten sam produkt. 
Na szybko szukałem.
Tutaj inny model od tego samego chińczyka, jakieś Wudio:

Ukryta Zawartość

Wszystko klepane z jednego szablonu.

Sent from hell using Tapatalk

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Cześć

Interesuje mnie czy ktoś robił jakiś upgrade listwy Taga Harmony? Np. wymiana gniazda IEC, okablowania wewnętrznego, oraz jaki przewód najlepiej sprawdził się u Was do podłączenia listwy?

Pozdrawiam

Myślę że nie ma sensu tej listwy ruszać. Przecież tam są solidne markowe gniazda. Kable też porządne. Może jak ktoś chce i wierzy może ewentualnie pobawić się kablami. Chyba po to te gniazdo tam. 

?👈

13 godzin temu, urkoni napisał:

Interesuje mnie czy ktoś robił jakiś upgrade listwy Taga Harmony? Np. wymiana gniazda IEC, okablowania wewnętrznego, oraz jaki przewód najlepiej sprawdził się u Was do podłączenia listwy?

Ja mam Pf 1000 V2 i wymieniłem filtr. Ten oryginalny jest "słaby", jednostopniowy, dławik nawinięty przeciwsobnie czyli tłumi zakłócenia różnicowe. Poza tym ten filtr sam z siebie zakłóca. Poziom szumu w moim systemie w zakresie od ok. 4kHz do ok. 15kHz wzrasta w porównaniu do pomiaru bez filtra lub z nowym filtrem. Gif obrazuje o co chodzi. Pomiar zrobiony interfejsem audio na wyjściu wzmacniacza lampowego SET. Jako obciążenie rezystor z dzielnikiem napięcia. 

Jako nowy filtr wrzuciłem dwustopniowego Schaffnera na 6A. Teoretycznie ma lepszy współczynnik tłumienia zakłóceń wcz i na 100% dławiki są na zakłócenia wspólne czyli wg mnie lepiej. 

Jeżeli chodzi o gniazda i przewody to wg mnie nic nie poprawisz bo są OK. 

Ukryta Zawartość

nowa taga (Medium).jpg

filtr tagi (Medium).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Znajomy od wiosny używa Tagi . Modelu nie pamiętam .

W czerwcu poszło mu serwo w jednym Cd. W wrześniu padł przedwzmacniacz ( nadal w naprawie ) a wczoraj pisze że drugi odtwarzacz samoczynnie się włącza i wyłącza w czasie odtwarzania ! W tym ostatnim jest wyłącznik mechaniczny bez czuwania.

Przypadek czy listwa ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

"Co za Przypadek"  to w Poranku Kojota był.

7 godzin temu, marek-1969 napisał:

Przypadek czy listwa ?

Ani nie przypadek, ani nie listwa, jakaś inna przyczyna.

A może fotowoltaiczne sąsiedztwo...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Pokaż nowe odpowiedzi