Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

47 minut temu, Seyv napisał:

To te wpisy zgłaszaj. Ale tylko pod warunkiem, że występuje w nich Twój nick lub imię albo są bezpośrednio pod cytatem Twojego postu.

Ok. Nadal będę zgłaszać jako trolling/spam, gdy ktoś notorycznie userów przedstawiających w dyskusji odmienne zdanie wyzywa od trolli, hejterów, manipulantów... bo moim zdaniem jest to postępowanie przeciwko kulturze dyskusji.

Dziękuję.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 minutes ago, dedal75 said:

Cytuj całość Kolego .

Prosze bardzo - i niezaleznie od tego czy jestes czy tylko sie czujesz pokrzywczony nadal uwazam to, co wczesniej napisalem.

1 hour ago, dedal75 said:

Właśnie to jest śmieszne ,bo odsluchalem ,wyraziłem swoją opinię nie jakąś tam krytyczną tylko że mi nie zagrał i to nie dla mnie klocek . A nazywany jestem jak widać. Normalnie piopio dostał byś w pysk za takie oszczerstwa ale tu tylko moderacja może coś zaradzić ,co się nie wydarza.

Edytowane przez Biedronek
Zjadlo kawalek tekstu
8 minut temu, RobG1974 napisał:

...występowanie osób, które nie słuchały a zdominowały wątek krytykując coś na podstawie opisów, to jak należy nazwać.

Żeby wyjście SUB uznać za niezdatne do użytku wystarczy zerknąć na wykres. A co do słuchania, to mi wystarczy, że nie wszystkim nawet za te okolo 2000zł się podoba, więc jakieś bezkonkurencyjne też nie jest.

Ja nie słuchałem ? 
Zamieszczam zdjęcia i swoją opinię a słyszę że kłamię i celowo hejtuje tego fachowca , bo tak naprawdę Sabaj jest super ale po złości postanowiłem niby po nim jechać , to co to ma być ?
Piaskownica ?
A ja do Ciebie piszę.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Nie napisałeś do kogo .

No to chyba są 3 strony słuchający ale którym się nie podoba . 

I dla ścisłości nie czuje się pokrzywdzony , tylko pokazuje że coś tu nie tak jest

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Żeby wyjście SUB uznać za niezdatne do użytku wystarczy zerknąć na wykres. A co do słuchania, to mi wystarczy, że nie wszystkim nawet za te okolo 2000zł się podoba, więc jakieś bezkonkurencyjne też nie jest.
Ludzie zazwyczaj umieją wyciągać wnioski. Twoje wpisy mają raczej charakter walki z kimś i próbę udowodnienia kto jest mądrzejszy.

1 minutę temu, dedal75 napisał:

Ale o co tu się przepychać? Każdy ma swój gust, więc brzmienie jednemu się spodoba a drugiemu nie - to nie ma nic wspólnego z jakością wzmacniacza.

Nie napisałeś do kogo .
I dla ścisłości nie czuje się pokrzywdzony , tylko pokazuje że coś tu nie tak jest
Masz rację nawet mogą być 4 niesłuchający, którym mimo to się podoba. Choć po przeczytaniu tego wątku raczej mało prawdopodobne.

To już abstrakcja .

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ale o co tu się przepychać? Każdy ma swój gust, więc brzmienie jednemu się spodoba a drugiemu nie - to nie ma nic wspólnego z jakością wzmacniacza.

Dlatego aspekty techniczne zostały pominięte przeze mnie.

Godzinę temu, RobG1974 napisał:

Ludzie zazwyczaj umieją wyciągać wnioski. Twoje wpisy mają raczej charakter walki z kimś i próbę udowodnienia kto jest mądrzejszy.

Wnioski ludzi są negowane przez szeryfa, bo leży to chyba w jego naturze. Ego, arogancja. Nawet adminowi udziela instruktarzu. Nie obstaje za Piopio, ale wystarczy spojżeć na staż i liczbę komentarzy. Szeryf cytuje równo jednego po drugim i wypierdza teoryjki ni przypiąć ni przyłatać. Stąd taki kibel zrobił się z tego wątku. Inne traktuje podobnie. Gdzie by nie wlazł robi śmietnik. Z taką wiedzą do 1 z 10. Tyle, że ze Panem Sznukiem by się sprzeczał. Elektronikiem z wykształcenia na dodatek.

Edytowane przez Kostucha
  • Administratorzy
4 godziny temu, Kostucha napisał:

Proszę uważać na swoje komentarze Panie Administratorze, bo zaraz „ktoś” doniesie na Pana Administratora do Pana Administratora i będzie Pan musiał sobie punkty wlepić 😁 

nie ma problemu. Mogę nawet sam sobie. 🙂 

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Mógłbym wszystkie zgłosić, jednak nieco się boję, bo...

błagam nie róbcie 40 zgłoszeń teraz jeden na drugiego bo moderator który będzie to sprawdzał będzie wyjątkowo niepocieszony i na 10000% rozda komuś punkty za bezpodstawne i trolling.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

1 godzinę temu, Espectro napisał:

błagam nie róbcie 40 zgłoszeń teraz jeden na drugiego bo moderator który będzie to sprawdzał będzie wyjątkowo niepocieszony i na 10000% rozda komuś punkty za bezpodstawne i trolling.

To brzmi lepiej od sugestii, że moje zgłoszenia to trolling. Gdy ktoś raz nazwie mnie kłamcą to go olewam, ale gdy robi to w każdym prawie poście i często ten jeden epitet to cała treść jego wpisu... zgłosić jeden czy wszystkie 40?

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

To brzmi lepiej od sugestii, że moje zgłoszenia to trolling. Gdy ktoś raz nazwie mnie kłamcą to go olewam, ale gdy robi to w każdym prawie poście i często ten jeden epitet to cała treść jego wpisu... zgłosić jeden czy wszystkie 40?

Szymonie, kim jest osoba pisząca, że nazywana jest kłamcą w prawie każdym poście co jest mało prawdopodobne. Ba, mało prawdopodobne, żeby ktokolwiek napisał tutaj „Szymon, Ty kłamco”. Napiszę coś po Twojemu. Zacytuj, albo przeproś. Oczywiście nie mnie dla jasności. Piszę to, bo często masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Obstawiam, że masz na myśli Piopio. Że to on nazywa Cię kłamcą. 

32 minuty temu, Kostucha napisał:

Szymonie... często masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Pozwolę sobie nie skomentować, a dyskusja niech wróci do tematu - sory kolego, ale to są sprawy, którymi dość skutecznie zajmuje się moderacja i nie będę ich tutaj z Tobą omawiać.

28 minut temu, szymon1977 napisał:

Pozwolę sobie nie skomentować, a dyskusja niech wróci do tematu - sory kolego, ale to są sprawy, którymi dość skutecznie zajmuje się moderacja i nie będę ich tutaj z Tobą omawiać.

Pozwól sobie. 

12 minut temu, Kostucha napisał:

Pozwól sobie. 

Nie zachęcaj. On i tak już sobie na zbyt wiele pozwala. Wręcz przegina pałę i to zdrowo. Mz powinien już dawno być wyrzucony z forum za notoryczną dywersję.

10 godzin temu, Sznup napisał:

powinien już dawno być wyrzucony z forum za notoryczną dywersję.

Jeśli to się dotychczas nie stało - to oznacza, że to forum stało się głodną klików maszynką do zarabiania pieniędzy.

Tacy harcownicy są potrzebni właścicielom.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 28.07.2023 o 12:01, szymon1977 napisał:

Nie no trochę ma. Na przykład ostatnio okazało się że Rega która robi swoje wzmacniacze w UK na przykład odstaje pod kątem jakości ich produkty są po prostu wykonane mocno przeciętnie albo kontrola jakości mocno zawodzi.

I nie mówię tu o jakości dźwięku które te wzmacniacze prezentują.

5 godzin temu, piramidon napisał:

Jeśli to się dotychczas nie stało - to oznacza, że to forum stało się głodną klików maszynką do zarabiania pieniędzy.

Tacy harcownicy są potrzebni właścicielom.

Niestety ale to prawda widać znaczny odpływ stałych użytkowników z tego forum. Przykładowo na forum obok na którym też piszę od czasu do czasu 😛 jest tego znacznie mniej. 

Ruch w postach to bardzo potrzebna rzecz. Treść ma mniejsze znaczenie

22 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ruch w postach to bardzo potrzebna rzecz. Treść ma mniejsze znaczenie

Ciekawe czy chociaż takim rozruchowym firmy reklamujące się tutaj odwdzięczają się jakoś? 

Teraz, Kostucha napisał:

Ciekawe czy chociaż takim rozruchowym firmy reklamujące się tutaj odwdzięczają się jakoś? 

Audiostereo chyba pobiera opłaty od firm które są ich partnerami. Ale nie wiem dokładnie. 

Natomiast jeśli mówimy o użytkownikach którzy tutaj e tym wątku na przykład nagminnie polecają ten wzmak do wszystkiego i wszędzie to nie wiem. Nie sądzę. Ale kto wie.

Wszystko teraz jest oparte o reklamę. Wszystko. 

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Audiostereo chyba pobiera opłaty od firm które są ich partnerami. Ale nie wiem dokładnie. 

Natomiast jeśli mówimy o użytkownikach którzy tutaj e tym wątku na przykład nagminnie polecają ten wzmak do wszystkiego i wszędzie to nie wiem. Nie sądzę. Ale kto wie.

Wszystko teraz jest oparte o reklamę. Wszystko. 

Przecież nie chodzi o żaden konkretny sprzęt. Rozruchowi są od zwiększania częstotliwości odwiedzania rożnych podobnych portali, a zaglądający, choćby tylko po to, żeby pośmiać się z ich wypocin, chcąc nie chcąc obserwują reklamy. Powinni takim chociaż breloczek jakiś podarować 😃

A to akurat prawda. Jakiś mały breloczek albo magnes na lodówkę z audiostereo:)

A już dla tych bardziej zasłużonych użytkowników to pisałem w innym wątku. Na przykład możliwość widzenia postów Szymona zanim on je jeszcze napisał 🙂

Choinkę zapachowo do Stara od AS 👍

Edytowane przez marcinmarcin

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Pewnie tak, a jeśli tak, nic dziwnego w tym nie ma. Chyba nawet jest taka informacja, kiedy używasz wtyczki blokującej reklamy. To oczywiste, że utrzymanie sprawnie działających stron kosztuje. Nie ma tu wyskakujących okienek, więc reklamy nie są uciążliwe, ani jakieś natrętne. 
Uciążliwe są wyrastające jak grzyby po deszczu komentarze w wątkach, w których te grzyby w niczym nie pomagają, a jak sam zauważyłeś mogą tylko zniechęcić do dyskusji.

19 minut temu, Kostucha napisał:

Pewnie tak, a jeśli tak, nic dziwnego w tym nie ma. Chyba nawet jest taka informacja, kiedy używasz wtyczki blokującej reklamy. To oczywiste, że utrzymanie sprawnie działających stron kosztuje. Nie ma tu wyskakujących okienek, więc reklamy nie są uciążliwe, ani jakieś natrętne. 
Uciążliwe są wyrastające jak grzyby po deszczu komentarze w wątkach, w których te grzyby w niczym nie pomagają, a jak sam zauważyłeś mogą tylko zniechęcić do dyskusji.

Dlatego uważam, że warto się czasem ugryźć w język...

Godzinę temu, Bukaj napisał:

Dlatego uważam, że warto się czasem ugryźć w język...

I zostaną same kłamstwa ... 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ma ktos usb serial driver żeby zrobic aktualizacje firmware?

Już nie ma problemu. Trzeba było wymusić aktualizacje sterownika w Windows update.
36 minut temu, MarcinGD napisał:

Już nie ma problemu. Trzeba było wymusić aktualizacje sterownika w Windows update.

👍🏻

Nie ma to jak poradzić sobie z problem samemu. Jest satysfakcja 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi