Skocz do zawartości
IGNORED

Pierwsze stereo nastolatki

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje kupić sprzęt do pokojów  nastolatek. 

Słuchają  głownie z serwisów streamingowych z telefonu na sluchawkach . Czas odciążyć  uszy 🙂 

Co polecilibyście nowoczesnego ale w niedużym budżecie ?  Myślę o głośnikach bezprzewodowych sparowanych w stereo - jakie? nie wiem

co do tego ? streamer zintegrowany  ?  streamer + prosty  wzmacniacz ?  nie wiem nic poradźcie jaka drogą iśc ?  powinno być przyzwoicie dźwiękowo , nowocześnie, mało lub wcale kabli, mobilność , fajny design

https://www.audiostereo.pl/topic/161083-pierwsze-stereo-nastolatki/

"PokojÓW nastolatek" ?

Jeżeli faktycznie liczba mnoga to może warto wejść w jakieś rozwiązanie w rodzaju inteligentnego domu - Apple Homepod itp. ? Nawet jeżeli to literówka i pokój jest jeden to sądzę, że taki Homepod albo dwa w zupełności im wystarczą, szczególnie jeżeli są już w ekosystemie A.

2 godziny temu, artur 1984 waw napisał:

"PokojÓW nastolatek" ?

Jeżeli faktycznie liczba mnoga to może warto wejść w jakieś rozwiązanie w rodzaju inteligentnego domu - Apple Homepod itp. ? Nawet jeżeli to literówka i pokój jest jeden to sądzę, że taki Homepod albo dwa w zupełności im wystarczą, szczególnie jeżeli są już w ekosystemie A.

mogłoby cos być w tym stylu  , ale nie Apple 

A czego słuchają? Jeśli przebojów z radia to wystarczy komórka i BT speaker, a nawet lepiej zostanie jakosć dźwięku oceniona niż hifi.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Szczerze to nie wiem czy jest na to gotowa.

Czy to czasem nie ambicje ojca do zakupu czegoś lepszego dla dziecka?

Pytam bo miałem styczność z takimi klientami i zawsze zapamiętam mini tych nastolatków. Tylko garstka z nich była że tak powiem wciągnięta w pasje ojca.

Przeanalizował bym to z nią na twoim miejscu.

Elac connex, aktywne magnaty, klipsch the fives.

Piotrek 

3 hours ago, Piotr Sonido said:

Szczerze to nie wiem czy jest na to gotowa.

Czy to czasem nie ambicje ojca do zakupu czegoś lepszego dla dziecka?

Pytam bo miałem styczność z takimi klientami i zawsze zapamiętam mini tych nastolatków. Tylko garstka z nich była że tak powiem wciągnięta w pasje ojca.

Przeanalizował bym to z nią na twoim miejscu.

Elac connex, aktywne magnaty, klipsch the fives.

Piotrek 

Coś jest na rzeczy. Kupiłem kiedyś dla Matki b.okazyjnie Yamahę Pianocraft, jakiś niski model, ale w stanie absolutnie gabinetowym, wyglądała jak ze sklepu. Pani, która sprzedawała powiedziała, że sprzęt "używała" córka, która ostatecznie przeszła na... głośnik BT do telefonu a Yamaha była dla niej: za duża, brzydka, niepotrzebna, zagracała miejsce na półce. Miało grać głośno i monofonicznie wypełniać całe pomieszczenie. Może więc nie trzeba kupować Manty za 200 zł, ale właśnie porządny BT speaker. Wszakże część z nich można potem sparować w stereo. A jeśli sky is the limit to od razu Devialet za 10k itp.

No mówię i tylko powtórzę ja też tego nie wymyśliłem tylko to były obserwacje na przestrzeni lat kiedy obsługiwałem klientów.

I widziałem tych ojców z pasją w oku próbujących zarazić swoje młode latorośle a oni z oczami w telefony.

Jeśli w tym konkretnym przypadku autor wątku jest pewien że to się sprawdzi Nie ma sprawy możemy doradzać.

Ale może warto porozmawiać czy taka nastolatka nie woli czegoś innego.

Piotrek 

13 minut temu, szymon1977 napisał:

Przede wszystkim to taki BT speaker fajniej zagra hity z radia niż hifi 🙂

O co biega z tym radiem ? Ze niby z radia to źle?  

Co do checi posiadania takiego sprzetu i czego sluchaja to temat rozeznany. Jedna by chciala ,druga woli tylko sluchawki. Muzycznie nawet jetsem mile zaskoczony ,  rock , grunge , folk,  jazz .    nirvana, nin, Radiohead, manu chao, miles davis ,  billyelish ...

1 godzinę temu, tanzanika napisał:

O co biega z tym radiem ?

O to, że do radia często idą efektowne miksy dodatkowo upiększone przed puszczeniem w eter, no i hity z list przebojów nie wymagają zbyt wiele od audio. Ale tę opcję możemy zakończyć.

1 godzinę temu, tanzanika napisał:

Muzycznie nawet jetsem mile zaskoczony ,  rock , grunge , folk,  jazz .    nirvana, nin, Radiohead, manu chao, miles davis ,  billyelish ...

No to na pewno nie boombox czy megabass. Może wszystkomajace coś w stylu  Denon Ceol i jakieś fajne kolumny?

Edytowane przez szymon1977

No to takich rozwiązań jest już wiele.

Arcam solo uno

Sonos Amp

Powernode

Itp.

Czy to będzie to nie wiem pytanie zasadnicze czy rozmowa się odbyła już?

• 2 tygodnie później...

@Piotr Sonidotaka rozmowa się odbyła i pierwszy zakup tez 

okazało się ze młodzież odnalazła stare winyle i chce gramofon (!) - stanęło na niskim modelu Audio Techniki 

do tego szukamy :

1. W opcji podstawowej:   nie za drogiego ale dobrego dźwiękowo głośnika . Nie nachalnego wyglądem (żadne świecące kolorowe swiatelka i lasery).  Musiałby mieć  BT do polaczenia z telefonem   i   możliwość włączenia gramofonu po kabelku (w gramofonie jest złącze jack)   .

2. Opcja dodatkowa   jakby glosnik miał dodatkowo cos w rodzaju  chromecasta do strumieniowania spotify , radia oraz  możliwości a sparowania 2 sztuk w stereo  - ale to chyba podbije cenę 

8 minut temu, Marcin_75 napisał:

Audio Pro a26 ?

fajny ale jak już to  Audio Pro a10 ( kwestia ceny ,znalazlem za 860) - myślę o budżecie ok 300-800 zł

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Proszę cię to audio pro to gniot.

Aha czyli szukamy mocno po taniości. 

Z takimi oczekiwaniami to nie pomogę. 😞

Czy po taniosci ? Kwestia relatywna. Młodzież nie chce rozbudowanych systemow  - wystarczy glosnik przyzwoity z funkcjami i bt 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

JBL Xtreme 2 schodzi z rynku i miewa dobra cenę, nawet o połowe niższą niż 3. Ale czy spełni wymagania to nie wiem. On ma raczej brzmienie do otwartej przestrzeni, więc w pomieszczeniu może dudnić.

W dniu 10.02.2023 o 19:51, tanzanika napisał:

Czy po taniosci ? Kwestia relatywna. Młodzież nie chce rozbudowanych systemow  - wystarczy glosnik przyzwoity z funkcjami i bt 

To może dla młodzieży faktycznie coś w rodzaju JBL oni mają szeroką gamę takich urządzeń albo jakis używany bose.

Denon home 150 ma wszystko co trzeba i kusi ceną. 

Idealny bylby jakis glosnik  bluesound np najmniejszy flex 2i ale to juz cena prawie 2x tyle co denon

W dniu 13.02.2023 o 18:59, tanzanika napisał:

Denon home 150 ma wszystko co trzeba i kusi ceną.

Do tego denona przydałby się odpowiedni przewód, ale ostatnimi czasy jest trudno dostępny, Denon czemuś już go nie produkuje.

main.jpg

• Moderatorzy
40 minut temu, vh napisał:

Do tego denona przydałby się odpowiedni przewód, ale ostatnimi czasy jest trudno dostępny, Denon czemuś już go nie produkuje.

Ukryta Zawartość

A to nie jest zwykły kabel ethernet?

Ukryta Zawartość

-----------------

• Pokaż nowe odpowiedzi