Skocz do zawartości
IGNORED

dac do ok 50k (nowy lub s/h)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, plastik1989 napisał:

No ale jaka reakcja? Pytam serio. W wątku kablarskim dostałby bana (i zwykle dostaje). Tutaj z tematu wątku zboczyłeś Ty poruszając wątek jakiegos pato-streamera. Stało się to płynnie, osobiście nie uważam, żeby miało to destrukcyjny wpis na wątek, chociaż technicznie rzecz biorąc to offtop. Temat od razu podłapał bum i wiadomo, że zrobi się z tego nawalanka. I co teraz? Mamy wywalić Jego offtop, a Twój zostawić? Czy na odwrót. Teoretycznie wystarczyłoby ustąpić głupszemu i nie karmić trolla, zwłaszcza że znasz przewidywany przebieg rozmowy i jej finał. Wszytkie posty buma z ostatnich trzech stron to odpowiedzi na Twoje posty, które wnoszą do dyskusji tyle samo co i jego - czyli nic. Więc wypadałoby po prostu usunąć te parę wpisów i posprzątać. Ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że nawet chwilę po Twojej sugestii pojawił się już wpis innego forumowicza, że zaraz moderacja „będzie ukrywać prawdę”. Usuniemy to Zźle, nie usuniemy też źle bo nic nie robimy. Zbanujemy to kłótnią przeniesie się do innego wątku, nie zbanujemy to nic nie robimy. Itd. Od lat to samo. Ja Ci powiem tylko tyle, że z moich obserwacji kilkuletnich moderatora i kilkunastoletnich usera, nie widzę systemowego rozwiązania. Albo jakoś nauczymy się z sobą rozmawiać albo będziemy obrzucać się błotem do ustanej śmierci. Systemowo moderacja może działać w pojedynczych sytuacjach, a nie ciągle z co drugim wpisem co trzeciego usera… Przypominam że był okres gdzie przez ponad rok bum i jego klony były zbanowane. Może już mi pamięć szwankuje, ale wydaje mi się że psioczyłeś na forum tak samo jak zawsze… 

Moim zdaniem sprawa jest prosta. 

Jeśli dany delikwent bez względu na temat rozmowy pisze to samo kolejny raz w kierunku mającego inne zdanie usera lub kolejny raz w tym samym wątku do jakiegokolwiek innego dyskutanta - formułka jest znana "to oszustwo, nie ma różnicy, to oszukańcze zarabianie pieniędzy, ble ble itd.", przenoś taki wpis do działu "Audiomity" - może być z wpisem, do którego się odnosi, gdyż nikt z nas w imię spokoju na forum się nie obrazi. Niech się tam produkuje. Jest nadal na forum, ma wolne pole do pisania, nie jest ograniczany wolnym słowem, może znajdzie się ktoś zainteresowany tematem, bo to idealne miejsce do rozkminiania takich sytuacji i jest spokój. Jak będzie robił to uporczywie w akcie zemsty, wtedy ban za uporczywe zaśmiecanie wątku. Oczywiście będzie larum, no bo jak, przecież jest sumieniem ludu, ale masz usprawiedliwienie, że w tym temacie zabrał już głos, wszyscy go znają,  on o tym dobrze wie, że nikt go nie bierze na poważnie i zwyczajnie czyścisz wątek przenosząc dany wpis tam gdzie jego miejsce. Nie kasujesz, tylko zostawiasz odnośnik, gdzie taki wpis wylądował, żeby potencjalny zainteresowany miał szansę na zapoznanie się z tą standardową formułką. 😉 

Zapewniam, tutaj będzie spokój, bo każdy uczestnik tej zakładki jeden raz spokojnie pominie milczeniem te teorie - oczywiście jeśli ktoś otworzy nowy wątek i napewno nie poleci naparzać się z delikwentem w Audiomitach. Ba, tam nawet jemu podobni nie mają ochoty o tym dyskutować bo wiedzą, że my mamy w w poważaniu, a on jest zwyczajnie męczący. 😉 

Pomyśl, czy to ma rację bytu. Wziąłeś się za pilnowanie porządku, to działaj. Tylko nie mów większości konstruktywnym bywalcom tej zakładki, żeby to oni sami kryli się przez ludźmi z wyimaginowaną misją. Misją oczywiście chroniącą choćby przede mną, ale co mogę zrobić więcej, niż jasno określić swój status, co jest podane od ponad 10 lat pod moim avatarem. Jestem tutaj od prawie 20 lat i nie będę się przed nikim krył. Poboksować się czasem mogę, ale to zawsze jest ze szkodą dla danego tematu. Problem jednak w tym, że chcesz uciszać nie tę stronę potencjalnej wymiany zdań.  

Pozdro. J.     

Ps. Tylko nie mów, że to kupa roboty, bo problem ludzki jest tylko jeden. Reszta mających inne zdanie userów - choćby z mojego ostatniego sporu o DSP - nigdy nie robi akcji bicia piany dla bicia piany. Przynajmniej ja osobiście nie zauważyłem aż takiej patologii. 😉  

Ale to tylko luźna propozycja do przemyślenia. Ja i tak sobie poradzę. 

Edytowane przez umka
1 hour ago, umka said:

Wziąłeś się za pilnowanie porządku, to działaj.

Baczność! do działania. Nie może być tak, by ktoś tu szkodził naszym interesom. 

My jako wysublimowani amatorzy nowobogackiego dymu z cygar żądamy usunięcia wszelkich przejawów naruszania audiofilskiej wiary. Precz z fizyką, matematyką, elektroniką i wykresami. Oduczmy ludzi myśleć!

Dziwie się, że są ludzie, którzy jeszcze dają się nabierać na te prymitywne sztuczki z polityczne-marketingowego arsenału.

11 minutes ago, umka said:

Pamiętaj, że teraz drwisz z moderacji. Bo rozmawiam z nią, a nie Tobą.  😉 

Nie mój drogi, drwię wyłącznie z ciebie i z twoich sztuczek. Jeśli tego nie rozumiesz, to nie mój problem.

Masz swój portali - propaguj tam te swoje bujdy, tam nie ma możliwości skomentowania żadnego waszego tekstu. I niech tak zostanie.

. Ale nie dziw się, że na publicznym forum ktoś może zwrócić uwagę na twoje braki w wiedzy i wychowaniu. 

Edytowane przez bum1234

Po co ta ironia? 

Każdy kto ma odrobinę oleju w głowie widzi twoje nieudolne proby dyskredytacji przeszkadzających ci osób, a także próby napuszczania jednych osób na drugie. To stare i znane metody stosowane przez ludzi bez skrupułów, dla których naczelna zasada to cel uświęca środki 😄

Podobno to jest zabawa 😄

15 minut temu, bum1234 napisał:

Po co ta ironia? 

Bo śmiejesz im się w oczy. A jak wbrew pozorom jestem pogodnym człowiekiem. 😉

Ale ok. kończę  temat, bo szkoda prądu.  

Edytowane przez umka
6 godzin temu, plastik1989 napisał:

No niestety ale to też. Po pierwsze musicie zrozumieć że Bum to tylko jeden z wielu przypadków. Może najbardziej widoczny ale wielu jest toczących wojny po cichu na PW z moderacją albo w wątkach w które nigdy nie zaglądaliście (polecam politykę).

Moim zdaniem sprawa też jest prosta. Cała ta menażeria z bumem, pmcomp, iro, Piopio na czele, która zajmuje się wyłącznie trollowaniem powinna zostać zbanowana przynajmniej w HiEndzie. Może z czasem to forum nabrało by walorów innych niż komediowe. Smutne to jest w sumie, ale niestety. Jakoś na zagranicznych anglojęzycznych forach nie ma czegoś takiego, nie wiem czy jest to zasługa skutecznej moderacji czy to po prostu inny krąg kulturowy. 

3 minuty temu, kaviter napisał:

Cała ta menażeria z bumem, pmcomp, iro, Piopio na czele, która zajmuje się wyłącznie trollowaniem powinna zostać zbanowana przynajmniej w HiEndzie.

Wypraszam sobie ! Cenię Hi-End ! Ale nie wierzę a audiovoodoo. Ja cały czas uczestniczę w prezentacjach bardzo drogich systemów i je chwalę. Choć bywają wpadki. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Moderatorzy
5 godzin temu, slawek.xm napisał:

Daj spokój 🙂

Przecież każdy z nas jest dorosły i wystarczy nie odpowiadać na wpisy zaczepne

a prawidłowość jest taka , że mimo wszystko dyskutuje się z takim adwersarzem jak bum choćby po to by przekazać innym określone poglądy.

Gdyby Jacek nie chciał nie odpowiadałby i...to wszystko.

No dokładnie to chciałem przekazać 😉 

A gdyby było jakieś systemowe rozwiązanie które pomogło by tu pisać (którego nie próbowaliśmy do tej pory, bo wiele rad które słyszymy, już próbowaliśmy wdrażać) to na pewno byśmy to zrobili. 

-----------------

10 minutes ago, kaviter said:

Może z czasem to forum nabrało by walorów innych niż komediowe.

Gdybyście przestali pisać o bajkach, a zajęli rzetelną wiedzą to z pewnością byłoby mniej komedii, w której ta zakładka wiedzie nomen omen prym 🙂

• Redaktorzy
12 minut temu, kaviter napisał:

Jakoś na zagranicznych anglojęzycznych forach nie ma czegoś takiego, nie wiem czy jest to zasługa skutecznej moderacji czy to po prostu inny krąg kulturowy.

Kiedyś myślałem, że tylko my - Polacy to taki bitny, wojowniczy naród. Jednak kilka lat temu poczytałem wpisy pod filmem dotyczącym sprzętu Hi END w prywatnym domu Michaela Fremera. Istna jatka po amerykańsku. A może to Polacy świetnie posługujący się językiem angielskim pisanym? Jechali po Fremerze jak po burej suce za te wszystkie drogie kable, kondycjonery sieciowe, wzmacniacze, gramofony.

Hejt był, jest i będzie. Do grobowej deski.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

7 minut temu, plastik1989 napisał:

A gdyby było jakieś systemowe rozwiązanie które pomogło by tu pisać (którego nie próbowaliśmy do tej pory, bo wiele rad które słyszymy, już próbowaliśmy wdrażać) to na pewno byśmy to zrobili. 

Proponuję dodać punkt do regulaminu - "Nie można podważać subiektywnego zdania innych uczestników forum. Za złamanie tego punktu regulaminu grozi dożywotni ban". 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Moderatorzy
5 godzin temu, umka napisał:

Jeśli dany delikwent bez względu na temat rozmowy pisze to samo kolejny raz w kierunku mającego inne zdanie usera lub kolejny raz w tym samym wątku do jakiegokolwiek innego dyskutanta - formułka jest znana "to oszustwo, nie ma różnicy, to oszukańcze zarabianie pieniędzy, ble ble itd.", przenoś taki wpis do działu "Audiomity" - może być z wpisem, do którego się odnosi, gdyż nikt z nas w imię spokoju na forum się nie obrazi. Niech się tam produkuje. Jest nadal na forum, ma wolne pole do pisania, nie jest ograniczany wolnym słowem, może znajdzie się ktoś zainteresowany tematem, bo to idealne miejsce do rozkminiania takich sytuacji i jest spokój. Jak będzie robił to uporczywie w akcie zemsty, wtedy ban za uporczywe zaśmiecanie wątku. Oczywiście będzie larum, no bo jak, przecież jest sumieniem ludu, ale masz usprawiedliwienie, że w tym temacie zabrał już głos, wszyscy go znają,  on o tym dobrze wie, że nikt go nie bierze na poważnie i zwyczajnie czyścisz wątek przenosząc dany wpis tam gdzie jego miejsce. Nie kasujesz, tylko zostawiasz odnośnik, gdzie taki wpis wylądował, żeby potencjalny zainteresowany miał szansę na zapoznanie się z tą standardową formułką. 😉 

To jest ta Twoja rada..? 🙂 poważnie myślisz, że nikt do tej pory na to nie wpadł? Przez ponad rok, dzień w dzień, były moderator (Mcgyver) kasował, przenosił i szukał wpisów buma. Łącznie z Jego klonami których jak twierdził naliczył 50-80. I przez ten okres można powiedzieć że był spokój z Bumem, bo mało który jego wpis utrzymywał się dłużej niż 2-3h. Natomiast jak sam Mcgyver mi mówił zajmowało mu to 2-4h dzień w dzień, jego dyżur na forum trwał 18h na dobę. Dzień w dzień. Przez rok. Jego plan było wziąć Buma na zmęczenie. Minął rok, Mcgyvera nie ma, a Bum jest. 🙂

5 godzin temu, umka napisał:

co mogę zrobić więcej, niż jasno określić swój status, co jest podane od ponad 10 lat pod moim avatarem. Jestem tutaj od prawie 20 lat i nie będę się przed nikim krył. Poboksować się czasem mogę, ale to zawsze jest ze szkodą dla danego tematu. Problem jednak w tym, że chcesz uciszać nie tę stronę potencjalnej wymiany zdań.  

Pozdro. J.     

Ale dlaczego masz robić coś więcej? Ja uważam, że dostatecznie uczciwie przedstawiasz sytuację. Ani niczego nie ukrywasz, ani namolnie nie namawiasz, akurat uważam, że na tej płaszczyźnie działasz uczciwie i ja osobiście każda skargę na Ciebie oddałam, bo nie widzę by Twoja działalność łamała regulamin czy była moralnie nie uczciwa. Nie wiem jak oceniają to inni moderatorzy bo wypowiadam się za siebie, ale patrząc na historię Twojego konta, z poziomu moderatora nie widzę żadnych kar, punktów, blokad przez ostatnie 2-3 lata. Wcześniejszej historii nie mam, po zmianie serwera już nie ma zapisanych dalszych wpisów. Więc chyba tak źle z tą okropną moderacją AS nie masz? A uwierz mi, że w każdym wątku gdzie nieco więcej popiszesz to kilka takich skarg się pojawia, żebyśmy w końcu „zrobili porządek z tym branżystą”. Btw rozpatrywanie tych skarg zajmuje czas który moglibyśmy poświęcić na sprzątanie wątków po Bumie 🙂

-----------------

Owszem, przyznaję, że miałem tu nieco klonów, ale to co napisałeś jest nieprawdziwe. Klonów było może z 15. Cała historia trwała może rok, może krócej, ale to, że McGyverowi zajmowało to od 2 do 4h dziennie to jest zwykła konfabulacja, ponieważ wątpię by ilość moich wpisów dziennie wyniosła więcej niż 10. I to oczywiście nie codziennie. 

Prawdopodobnie szanowny pan były forumowicz McGyver mylił inne osoby ze mną, co wcale nie jest dziwne, ponieważ zwykł on był mylić się w wielu sprawach.

Nie rozumiem tych problemów. Często byłem obwiniany o sytuacje na forum. Nie było mnie tu przez jakiś czas i to dość długo. Czy wydaje wam się, że to coś zmieniło? Nic podobnego. Przemyślcie to sobie szanowni panowie, zanim zaczniecie szukać winnego i wskazywać na mnie.

Jeśli moja osoba stanowi taki problem, to przecież można go załatwić jednym guzikiem.

Mój powrót nastąpił nie na moje życzenie. Po prostu kiedyś zauważyłem w swojej śmieciowej skrzynce mailowej wiadomość od prezesa, który zapraszał mie do powrotu. Odczytałem ją dopiero po roku. Tak się to przedstawia.

Proszę zatem nie obciążać mnie winą za problemy tego forum i tej zakładki w szczególności. 

Można łatwo zauważyć, że sprzeciw wobec mojej osoby podnosi kilku tych samych użytkowników, którym moja osoba przeszkadza. Każdy odrobinę rozsądny człowiek domyśli się w czym.

@plastik1989

zacznij/zacznijcie banować wszystkich którzy w zakładce highend agresywnie, uporczywie i cyklicznie krytykują rozwiązania stosowane w high endowym audio. Wlicza się w to wszystko co sceptycy nazywają voodoo, czyli kabelki, podstawki, piegi harmonixa itp. Siłą a nie dyplomacją.

Zakładka high end to obecnie śmietnik który który nie ma nic wspólnego z poziomem i jakością jaką forum to reprezentowało powiedzmy 10-15 lat temu. Nie wiem jaki właściciel ma model biznesowy i na czym zarabia najwięcej, piszę poważnie, może bardziej opłaca się utrzymać aktualne standardy czyli mało jakości a dużo treści, nawalanek, przepychanek i sensacji jak w FAKT, pudelku i innych onetach.

Sensownych userów zakładki high end aktywnie piszących zostało wam tylu, że można ich na palcach jednej - dwóch rąk policzyć.

Widzę to po sobie. Mam świetny system, wpakowałem w niego mnóstwo energii, czasu i pieniędzy. Chętnie podzieliłbym się wiedzą i przemyśleniami z sensownymi ludzmi, ale od lat tego nie robię bo na audiostereo nie ma już odbiorców na wartościową treść. szkoda...

I dodam jeszcze jedno - każdy ma prawo do własnych przekonań i wyrażania się, ale po to są grupy sympatyków, kluby zrzeszające czy jakiekolwiek inne formalne / nieformalne organizacje które gromadzą podobnych sobie. Zakładka high end powinna gromadzić tylko tych którzy mniej lub bardziej uznają to co ogólnie stosowane i przyjęte jest w audio high end. (umownym)

Edytowane przez 2A3_fan
34 minutes ago, kangie said:

Kiedyś myślałem, że tylko my - Polacy to taki bitny, wojowniczy naród. Jednak kilka lat temu poczytałem wpisy pod filmem dotyczącym sprzętu Hi END w prywatnym domu Michaela Fremera. Istna jatka po amerykańsku. A może to Polacy świetnie posługujący się językiem angielskim pisanym? Jechali po Fremerze jak po burej suce za te wszystkie drogie kable, kondycjonery sieciowe, wzmacniacze, gramofony.

Hejt był, jest i będzie. Do grobowej deski.

Jest kilka podrzędnych forów na zachodzie, to prawda. Są miejsca dla płaskoziemcow z rodzaju ASR.
To jednak egzotyka.

Wiekszosc jest na wysokim poziomie i mozna tam znaleźć ogrom ciekawych wątków, informacji i nowych rozwiązań.

Prawdopodobnie jest to związane z faktem, że tam ludzie rzeczy o których piszą posiadają, a nie o nich marzą bądź wiedzą, że ich nigdy mieć nie będą.

Proponuję napisać kilka głupot na WTB forum i chwilę odczekać.

Edytowane przez Seth_A_Rider

….be still and know….

• Moderatorzy
17 minut temu, bum1234 napisał:

I jeszcze jedno. Klonów używałem po zbanowaniu podstawowego konta i nigdy nie używałem więcej niż jednego.

Myślisz, że kogokolwiek to obchodzi?

Z innej beczki. Znalazłeś się w grupie kilkudziesięciu osób, które z takiego czy innego powodu wierzą/słyszą/chcą słyszeć i są z tego powodu zadowoleni. Jest grupa firm która im te produkty dostarcza i zarabia sobie na tym pieniądze. Może część z nich z wyrachowaniem, część z nich naciąga i pisze bajki. Ale klient końcowy jest zadowolony. Nie jest to crack czy heroina który niszczy ludzi. Każdy ma w dowolnej chwili możliwość opamiętania się wysprzedania tego w cholerę. Czy na prawdę jest sens uszczęśliwiać innych na siłę? Jest tyle wierzeń i religii które wydają się głupie, ale skoro komuś daje to jakąś ulgę czy szczęście to co w tym złego? 
Nje dość że nikomu ta Twoja tyrada do szczęścia nie jest potrzebna, to jescze psujesz innym zabawę… Sam zarzucasz innym brak kultury, ale w takim zachowaniu nie widzisz przejawu braku kultury..?

-----------------

Dla mnie bzdura jest bzdurą i nie jest istotne kto ją wypowie, ani też czy to jest zabawą, czy też podstawą do działalności handlowej.

Sprzęt audio to nie religia i nie wiara. To jest coś stricte technicznego i wypisywanie głupot, wykorzystywanie ludzkiej naiwności i niewiedzy jest conajmniej szkodliwe. A często jest zwykłym oszustwem.

Czyli wg tego co napisałeś, jeśli wmówię komuś, że zawiozę go na Marsa, po czym nakarmię jakimś środkiem na wsteczną niepamięć, wmówię mu że był na Marsie, a klient będzie zadowolony, to wszystko będzie w porządku?

Edytowane przez bum1234
59 minut temu, plastik1989 napisał:

To jest ta Twoja rada..? 🙂 poważnie myślisz, że nikt do tej pory na to nie wpadł? Przez ponad rok, dzień w dzień, były moderator (Mcgyver) kasował, przenosił i szukał wpisów buma. Łącznie z Jego klonami których jak twierdził naliczył 50-80. I przez ten okres można powiedzieć że był spokój z Bumem, bo mało który jego wpis utrzymywał się dłużej niż 2-3h. Natomiast jak sam Mcgyver mi mówił zajmowało mu to 2-4h dzień w dzień, jego dyżur na forum trwał 18h na dobę. Dzień w dzień. Przez rok. Jego plan było wziąć Buma na zmęczenie. Minął rok, Mcgyvera nie ma, a Bum jest. 🙂

Brak słów na niego... No trudno, wygrał. Z drugiej strony jakby inni nie dali się baitować, to mniej by pisał. ;)

Dzięki za wpis.

.

1 minute ago, J4Z said:

baitować

Piękny język. Jak zwykle 😄

I to właśnie jest ten poziom. A potem dziwicie się, że tu tak wygląda. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

440747631_8164543673570014_6402636995090284081_n.jpg

443720013_459037543480696_5285883853878362037_n.jpg

443823723_419191827736654_4967992359030579419_n.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, plastik1989 napisał:

Myślisz, że kogokolwiek to obchodzi?

Z innej beczki. Znalazłeś się w grupie kilkudziesięciu osób, które z takiego czy innego powodu wierzą/słyszą/chcą słyszeć i są z tego powodu zadowoleni. Jest grupa firm która im te produkty dostarcza i zarabia sobie na tym pieniądze. Może część z nich z wyrachowaniem, część z nich naciąga i pisze bajki. Ale klient końcowy jest zadowolony. Nie jest to crack czy heroina który niszczy ludzi. Każdy ma w dowolnej chwili możliwość opamiętania się wysprzedania tego w cholerę. Czy na prawdę jest sens uszczęśliwiać innych na siłę? Jest tyle wierzeń i religii które wydają się głupie, ale skoro komuś daje to jakąś ulgę czy szczęście to co w tym złego? 
Nje dość że nikomu ta Twoja tyrada do szczęścia nie jest potrzebna, to jescze psujesz innym zabawę… Sam zarzucasz innym brak kultury, ale w takim zachowaniu nie widzisz przejawu braku kultury..?

Ładne. Ale sądzisz, że jakiekolwiek apele do buma mają sens?

Zbanować go i wszystkich podobnych. Podejrzewam, że na forach astrologicznych nie tolerują osobników obalających astrologię. Tu nie powinno być miejsca dla walczących z audiofilią.

No chyba że ruch za bardzo spadnie....

Edytowane przez Less

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

33 minuty temu, bum1234 napisał:

Dla mnie bzdura jest bzdurą

Najwieksza bzdura to twoja forumowa działalność 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, kaviter napisał:

Cała ta menażeria z bumem, pmcomp, iro, Piopio na czele, która zajmuje się wyłącznie trollowaniem powinna zostać zbanowana przynajmniej w HiEndzie.

Nie wiem dlaczego pmcomp, iro, Piopio  stawiasz w jednym rzędzie z bumem. Uważam ich za co najmniej mało szkodliwych, a czasami i od nich można się czegoś dowiedzieć.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

5 minut temu, Less napisał:

Podejrzewam, że na forach astrologicznych nie tolerują osobników obalających astrologię. Tu nie powinno być miejsca dla walczących z audiofilią.

Zrównujesz audiofilę z bajkami. Może jest w tym sens 😉 

9 minutes ago, Less said:

Zbanować go i wszystkich podobnych.

Coś albo kogoś mi to przypomina .....

Może od razu rozstrzelać?

Kiedyś grupa podobnych tobie bajkopisarzy chciała powiesić mnie na sieciówce, a inna chciała wytoczyć mi proces sądowy ...

Takie to mądrości kiełkują w głowach od słuchania sieciówek i podstawek pod nie.

Nauczylibyście się w końcu słuchać muzyki, bo jestem pewien, że żaden z was, mądrali nie odróżni saksofonu sopranowego od tenorowego, a o głośnikach w pnrzciwfazie już nawet nie wspomnę 😄

10 godzin temu, plastik1989 napisał:

Akurat śledzić jednego pacjenta jest łatwo przez jego profil. Jak na dłoni widać, co i gdzie pisze. Nie trzeba latać po wątkach. A, że jest monotematyczny, to problem sam się rozwiązuje. Drugi wpis zazwyczaj będzie oznaczał przyznanie bana. 😉 Ale jeśli z jakiś powodów wszystko co dobre dla tej zakładki jest niemożliwe do zrealizowania jedna uwaga z mojej strony.  

Na ile to możliwe, postaram się go spuszczać na przysłowiowe drzewo. Niestety nie mogę przyrzec, że w chwili nieodpartej chęci "pogrillowania" przez moment jego bredni na forum stoczę z nim krótki sparing. Ale zaznaczam, to na przestrzeni czasu naprawdę będą sporadyczne starcia, co widać z mojej historii wpisów - naturalnie zawsze wywołane przez niego, bo lata za mną jak natrętna pchła, dzięki czemu czuję się tutaj bardzo ważny ;-), które potem z czystym sumieniem możecie wycinać do kości. 

Pozdro. J.

Ps. Naturalnie po powyższym wpisie czekam na jego bankowy ruch. Ale na razie odpuszczam temat, bo może ostatnio zainteresowany przetwornikiem kolega coś postanowił. To jednak spory próg cenowy i naprawdę na tym poziomie w kwestii jakości dzieje się wiele dobrego.  

• Pokaż nowe odpowiedzi