Skocz do zawartości
IGNORED

dac do ok 50k (nowy lub s/h)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, pmcomp napisał:

Nie wiem, nie słuchałem.

Ty słuchałes?

Nie, ale wiem jaki ma pokój i jakie kolumienki. Nie twierdze, że to gra źle, ale jak słyszę te legendy o biciu na głowę całego świata, to mnie pusty śmiech ogarnia. Pomijam już fakt, że ten Pan na oczy nie widział 99% sprzętów cenionych w High Endzie, ale wie, że jego DIY bije wszystko inne… :-))… chyba w chmurze… :-))

9 minut temu, sly30 napisał:

Nie, ale wiem jaki ma pokój i jakie kolumienki. Nie twierdze, że to gra źle, ale jak słyszę te legendy o biciu na głowę całego świata, to mnie pusty śmiech ogarnia. Pomijam już fakt, że ten Pan na oczy nie widział 99% sprzętów cenionych w High Endzie, ale wie, że jego DIY bije wszystko inne… :-))… chyba w chmurze… :-))

Skąd wiesz? Byłeś? Widziałeś? Zaprosił cię? Super ... jesteś gość.

Jak nie ... jesteś PLOTKARZ. Mam jeszcze kogoś wymienić za przykład? Wolisz Celebrytów czy Polityków?

PS. ty zupełnie tutaj jak o moim sprzęcie, pomieszczeniu, osobie, doświadczeniu ... same ploteczki i na tej podstawie konfabulacje. Dobry jesteś 🙂 . Brawo !!! Gratulacje !!!

🙂 🙂 🙂 

PS. sobota, dałeś w szyję dzisiaj? To przecież jeden z twoich argumentów do adwersarzy, wykorzystuję 🙂 .

14 minut temu, sly30 napisał:

Na pewno to cacko bije na głowę wszystko inne i to słychać w jego pokoju bez grama adaptacji akustyki i na jego kolumienkach z których słychać 40% dźwięków… 🙂 Cud Panie… :-)) 

Nooo ... wcale nie twierdzi, że gra źle. Jedynie opluwa jadem gościa, którego nie zna i nie widział na oczy.

ALE ... SŁYSZAŁ ... o nim ... he, he , he. Ploteczki 🙂 

Przed Państwem cały NAJLEPSZY @sly30.

Gut.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

że ten Pan na oczy nie widział 99% sprzętów cenionych w High Endzie,

To w sumie tak jak w większości przypadków producentów. Myślisz, że żeby coś dobrego zrobić to wpierw u konkurencji się słucha? Nie sądzę. W wybranych projektach DIY być może i Ty o tym doskonale wiesz. Jak zwykle dop..asz się tam gdzie nie trzeba ala taka już Twoja natura.

Ażeby stwierdzić, że coś jest lepsze niż inne, znane sprzęty, to te inne trzeba mieć u siebie do porównania, a ten user nigdy ich nie miał. Poza tym trzeba mieć warunki akustyczne i kolumny, które mogą pokazać różnice i cechy konkretnych porównań, a tego też tam nie ma. Tak więc można lubić co się chce, ale czym innym jest lubić swoje DIY, a czym innym wiarygodność w twierdzeniu, że to moje bije na łeb wszystko inne. Muszą być realne porównania. 

10 minut temu, piorasz napisał:

To w sumie tak jak w większości przypadków producentów. Myślisz, że żeby coś dobrego zrobić to wpierw u konkurencji się słucha?

Dokładnie tak. Wpierw trzeba wiele posłuchać by wiedzieć co oferuje rynek, jak grają poszczególne koncepcje i nauczyć się własnych oczekiwań. Dopiero wtedy można próbować brać się za własny projekt. 

19 minut temu, pmcomp napisał:

Jedynie opluwa jadem gościa, którego nie zna i nie widział na oczy.

Nikogo nie opluwam, tylko stwierdzam bzdurę w twierdzeniu, że ma DIY najlepsze na świecie, które bije wszystko inne. I dobrze wiem kto to jest. Fanatyk pisu, kaczora, Ziobry itd. Nieraz miałem z nim spinki. 

Edytowane przez sly30
Ażeby stwierdzić, że coś jest lepsze niż inne, znane sprzęty, to te inne trzeba mieć u siebie do porównania, a ten user nigdy ich nie miał. Poza tym trzeba mieć warunki akustyczne i kolumny, które mogą pokazać różnice i cechy konkretnych porównań, a tego też tam nie ma. Tak więc można lubić co się chce, ale czym innym jest lubić swoje DIY a czym innym wiarygodność w twierdzeniu, że to moje bije na łeb wszystko inne. 
Dokładnie tak. Wpierw trzeba wiele posłuchać by wiedzieć co oferuje rynek, jak grają poszczególne koncepcje i nauczyć się własnych oczekiwań. Dopiero wtedy można próbować brać się za własny projekt. 
Nawet jeśli tak jest to nie jest absultna reguła. Oczywiście mogę się mylić ale różnica jest taka, że Ty jesteś pewien a ja nie.
Sam teraz oceń w jakim świetle sam się rysujesz.
9 minut temu, sly30 napisał:

Ażeby stwierdzić, że coś jest lepsze niż inne, znane sprzęty, to te inne trzeba mieć u siebie do porównania, a ten user nigdy ich nie miał. Poza tym trzeba mieć warunki akustyczne i kolumny, które mogą pokazać różnice i cechy konkretnych porównań, a tego też tam nie ma. 

Nikogo nie opluwam, tylko stwierdzam bzdurę w twierdzeniu, że ma DIY najlepsze na świecie, które bije wszystko inne. I dobrze wiem kto to jest. 

A skąd ty to wszystko wiesz ???

Nieeeee ... wcale nie opluwasz tylko ... jad się z ciebie leje.

Ja p.....ę . Posłuchaj siebie.

EOT. Szkoda mi na ciebie mojego czasu.

Edytowane przez pmcomp

2 minuty temu, piorasz napisał:

Nawet jeśli tak jest to nie jest absultna reguła. Oczywiście mogę się mylić ale różnica jest taka, że Ty jesteś pewien a ja nie.
Sam teraz oceń w jakim świetle sam się rysujesz.

W świetle szczerej prawdy. To proste jak drut. Nie można stwierdzić, że coś jest lepsze czy gorsze, nie robiąc realnych porównań z innymi sprzętami. Co mam jeszcze tłumaczyć? To za trudne? Tak samo z własnymi projektami. Bez osłuchania innych ofert rynku, nie można zrobić nawet wstępnych założeń pod własny projekt. Skąd to wiem? Bo przez to przechodziłem, a ty nie, to do kogo ta mowa?

Nikogo nie opluwam, tylko stwierdzam bzdurę w twierdzeniu, że ma DIY najlepsze na świecie, które bije wszystko inne. I dobrze wiem kto to jest. Fanatyk pisu, kaczora, Ziobry itd. Nieraz miałem z nim spinki. 

No to pojechałeś. Choć gościa nie znam to i tak lubię go bardziej niż Ciebie bo skoro "fanatyk pisu" nie może być dobrym konstruktorem, mężem czy ojcem to ja wymiękam. Z drugiej zaś strony czego można po Tobie oczekiwać? A to, że miałeś z nim spinki to raczej normalka powiedz lepiej z kim nie miałeś

W świetle szczerej prawdy. To proste jak drut. Nie można stwierdzić, że coś jest lepsze czy gorsze, nie robiąc realnych porównań z innymi sprzętami.

Od tego nie jest producent tylko konsument.
11 minut temu, sly30 napisał:

W świetle szczerej prawdy. To proste jak drut. Nie można stwierdzić, że coś jest lepsze czy gorsze, nie robiąc realnych porównań z innymi sprzętami. Co mam jeszcze tłumaczyć? To za trudne? Tak samo z własnymi projektami. Bez osłuchania innych ofert rynku, nie można zrobić nawet wstępnych założeń pod własny projekt. Skąd to wiem? Bo przez to przechodziłem, a ty nie, to do kogo ta mowa?

@sly30 ... jakich ty kolumn słuchałeś u siebie w swoim pomieszczeniu?

Poprzednie Focale i aktualne garażowe DIY ???

BRAWO !!! to się nazywa realne porównanie.

Co mam jeszcze tłumaczyć? To za trudne?

PS. to chyba ja już więcej kolumn u siebie w swoim pomieszczeniu słuchałem i na wszystko mam dokumentację zdjęciową i znajomych na odsłuchach.

PS. jak się czyta takiego znafcę to trudno w ryzach utrzymać EOT. Przepraszam, spróbuję się poprawić.

Edytowane przez pmcomp

4 minuty temu, pmcomp napisał:

jakich ty kolumn słuchałeś u siebie w swoim pomieszczeniu?

U siebie miałem wiele, nie tylko Utopie, ale też Avalony, TADy, Dynaudio, B&W, KEFy itd. Ale w kontrolowanych warunkach słuchałem ok 40 innych modeli, a na show to setki. 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, pmcomp napisał:

Yes, yes, yes.

ja też z Jóźkiem trochę dyskutowałem i znam jego podejście i poglądy podobnie jak Sylwek

6 minut temu, pmcomp napisał:

Dla mnie ten znajmoy, który słuchał u Jóżefa jest AUTORYTETEM w dżwięku

z tym , że Józiek nie dysponuje systemem referencyjnym.... 🙂

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Możesz to przetłumaczyc na język polski i napisac "o so ci chodzi"?

Dzięki.

Sory, to pomyłka, byłem pewny że piszę do Sławka, jeszcze raz Serdecznie Przepraszam Kolegę !

2 minuty temu, pmcomp napisał:

napisz jeszcze raz

Zgłosiłem Moderacji do usunięcia.

16 minut temu, slawek.xm napisał:

jt211

Czytałem nieco Twoich postów archiwalnych, tym razem w dziale DIY, - napisałeś niedawno, że niczym nie jestem w stanie Ciebie zaskoczyć, - możliwe, zapewne tak jest, raczej na pewno, ale Ty nie podlegasz pod to kryterium, Ty zaskakujesz każdym niemal wpisem - już pisałem do Ciebie - co robisz w zakładce hi endd, ponawiam pytanie, arumenty są w treściach jakie zamieszczasz w dziale DIY, - jestem pod wrażeniem, napiszę więcej - jesteś wręcz  s t w o r z o n y   do tego typu realizacji - Serdecznie Gratuluję talentu.

12 minut temu, pmcomp napisał:

ja ma w tej chwili u siebie jakieś 8-10 par kolumn ... zaskoczony ???

Nie, bo wiem, że masz marne pojęcie o dobrym audio. Ja co prawda też musiałem się tego nauczyć, ale ty nawet po latach niczego się nie nauczyłeś. Jesteś dumny, że masz 10 par słabych kolumn? A nie lepiej 1 parę wybitnych? Tu nie ma się czym chwalić. Tylko się ośmieszasz. Sam się przyznajesz do totalnej amatorki i braku pojęcia. Wydawanie kasy na 10 par kolumn, to mega głupie. Masz 10 głów?….:-)))

Edytowane przez sly30
30 minut temu, sly30 napisał:

Nie oglądam zamieszczonych przez ciebie filmików. Zareagowałem tylko na bzdury jakie wypisujesz o sprzęcie DIY, który bije na głowę wszystko inne, bo akurat nieco znam temat. I tyle w tej kwestii. 

To po co czytasz moje posty i na nie odpowiadasz?

Nie lepiej dodać mnie do ignorowanych?

Wszyscy będziemy mieli spokój.

Ja dodałem bumka do ignorowanych, nawet jak czasami otworzę z ciekawości ... nie odpowiadam, on pewnie mnie też i ... jest cisza, jest spokój.

Nie możesz tak? Nie potrafisz? Hormony nie pozwalają?

PS. to jednak przyznajesz, że masz sprzęt DIY ??? Gratuluję odwagi 🙂 . Dziwi mnie jednak, że nie szanujesz innego ... obcego, np. wspomnianego Józefa. Szkoda.

Edytowane przez pmcomp

Dobranoc. Budzimy się za kilka godzin z akceptacją restrykcji przez Moderatora. Ciekawe kto więcej sobie nagrabił? Stawiam, że ja

Autora wątku przepraszam - za siebie i innych.

A może jednak chociaż raz moderacja wstrzyma język na spuście? Może warto żeby przeczytać oryginale wpisy pmcompa, sly'a i piorasz'a ... niech się wszyscy przekonają jacy jestesmy.

W końcu nie musi być Ukraińcami i ciagle strzelać? ja bym walił do tych Ruskich ze wszystkiego. Może szkoda? Może warto, żeby admin zrobił jakieś szkolenie? Kasę ma, nabijamy, czyta się 🙂 .

Też chciałem dobrze, przeprosiłem.

U pewnych ludzi nie ma jednak takiego słowa w słowniku 😉 .

46 minut temu, sly30 napisał:

Nie oglądam zamieszczonych przez ciebie filmików. 

Szkoda.

Może inni userzy obejrzą i wyciągną wnioski.

1 godzinę temu, sly30 napisał:

Nikogo nie opluwam ...

Nieeee ... na szczęście Józef ma chyba duzy parasol 🙂 . Sławku, ma czy nie ma? A może Sly go tak strasznie kocha, tak jak ty Sly'a?

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH USERÓW audiostereo.pl.

MIAŁEM DZISIAJ NAPRAWDĘ TRUDNY I CIĘŻKI DZIEŃ, NAWET NAJWIĘKSZYM WROGOM TEGO NIE ŻYCZĘ ... MUSIAŁEM ODREAGOWAĆ,  każdy pretekst jest dobry, @sly30 się nawinął, nawet muzyka mi nie pomogła.

😪

Piotr

Edytowane przez pmcomp

3 minuty temu, pmcomp napisał:

przeprosiłem

Przeproszenie to nie jest taka prosta sprawa jak by się na pierwszy rzut wydawało, potrzeba na to więcej siły niż pozornie może się wydawać.. 

Aby przeprosić i pozostać sobą, nie odczuć straty wizerunku, konieczne jest bardzo silnie ugruntowane poczucie własnej wartości.

A o to nie łatwo, zwłasza w rzeczywistości której zadaniem jest tego kompensacja..

Audiofilizm jest tu wręcz zbawienny.

NIKT NIE BĘDZIE MI TU MÓWIŁ CO JAK GRA - JA TO WSZYSTKO WIEM NAJLEPIEJ - bo JA TO MAM !!!

...

A Ty nie wiesz jak to gra, bo tego nie masz, jesteś gorszy, przegrałeś, w sumie to możesz zapchać jakąś dziurę w Ziemi..

Taka jest tu nasza rzeczywistość.

Ludzie ludziom gotują los.

Tu na forum oprócz ludzi nikogo nie ma.

...

Wszystko w naszych rękach, jak sobie urządzimy świat tak mamy.

7 minut temu, S0nic napisał:

Zdążyło paść kilka propozycji nim się wylało 🙂

dzięki 😉

Gdyby rano skalpel poszedł zbyt głęboko ... powtarzam, bez grafiki:

Jestem przekonany, że te DACki należą do najlepszych na świecie: https://www.msbtechnology.com/dacs/

Ten lub wyżej, sky is the limit:

A w zakładanym na początku budgecie używkę można mieć spokojnie 🙂 . Oczywiście wiedząć co należy szukać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I wtedy być może "mój" (ale stojący u innego AS usera 🙂 ) wzorcowy dCS Vivaldi mógłby stracić prymat.

A ten?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najbardziej podoba mi sie tylny panel 🙂 

Ale ... nie każdemu może się spodobać. Tak jak @sly30'owi nie spodobał się Audio Note 5.

Mamy wolny kraj ...

A ja jak widze taaaakie cacuszka to moczę się w nocy:

Ukryta Zawartość

Można poprawić ... to ?

Ukryta Zawartość

Zapewne Sly'a najbardziej wkurzyły te ... magnetofony i to ... DIY w DACach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

1 minutę temu, S0nic napisał:

Zdążyło paść kilka propozycji

SOnic, wiadomo co jak gra, dyskusja na forum to jest tylko dyskusja na forum, D/A to są urządzenia techniczne, tylko i wyłącznie, więc żaden egzemparz nie przekroczy swoich możliwości tak wytyczonych, zaprojektowanych, czy jak by to ująć/określić, a konkretne projekty będą dopasowane do adresatów, - więc .. w sumie wszystko rozbija się jak zawsze tylko o pieniądze.

8 minut temu, 747 napisał:

SOnic, wiadomo co jak gra, dyskusja na forum to jest tylko dyskusja na forum, D/A to są urządzenia techniczne, tylko i wyłącznie, więc żaden egzemparz nie przekroczy swoich możliwości tak wytyczonych, zaprojektowanych, czy jak by to ująć/określić, a konkretne projekty będą dopasowane do adresatów, - więc .. w sumie wszystko rozbija się jak zawsze tylko o pieniądze.

Niekoniecznie, bo ... w konstrukcjach Józefa niekoniecznie graja pieniądze tylko ... projekt. Zanim koś zacznie dyskusje warto zerknąć w schemat. Ale ... kto tu na forum będzie na poważnie dyskutował o DACach w umieszczonych w szufladach, nie mając kompletnie zrozumienia schematu ???

Bo ... w zakładce hi-end liczą się jedynie metki, jednak ta kasa i wszystkowiedzący "osłuchani" (podobno) userzy.

Howgh.

Edytowane przez pmcomp

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, pmcomp napisał:

Sławku, ma czy nie ma?

W  mojej ocenie Józek jest  z racji pasji podejścia i metod które stosuje rasowym audiofilem

co do konstruowania własnych projektów raczej stawiałbym na mniejsze innowacje posiadanych klocków tym bardziej ,że sam pisał iż źródło pradowe do katody lampy konstruował mu ktoś inny a nie on sam

Na pewno nie wierzyłbym mu jesli stwierdzenie ,że jego konstrukcja bile wszystko co dostępne jest prawdziwe

poza tym jak kiedys opisywał sytuację jak w jednym z utworów facet siedzi przy barze i gra na girarze a Józek źałuje ,że nie ma systemu , który pozwoliłby mu być "tam w środku" czuć magię i klimat klubu i sam prosił o radę co zrobić by tę sytuację zmienić

sly30 ma inne poglądy polityczne od Józka , który swoje prezentuje z determinacją i dobitnością i myślę,że ma to też wpływ na ocene jakiej Sylwek dokonuje

ale nie nazwałbym tego pluciem

poza tym trochę Ciebie nie rozumiem , bo jedzxiesz po sly jak po burej suce a z drugiej strony dązysz do dyskusji z nim a nawet masz tupet by pytać go o sprawy osobiste , których na forum nie powinno się poruszać 🙂

sytuacja jest podobna jak pomiędzy mną a 747 , który szuka okazji w wielu wątkach by mi dokopać nawet jeśli nie odpowiadam i staram się trzymać emocje względem niego na wodzy

.... może to już jest tradycją forum ,że merytoryka jest tylko dodatkiem do wzajemnych uszczypliwości... ale jak widać kręci się to nadzwyczaj dobrze 🙂 🙂 🙂

7 minut temu, 747 napisał:

To najpiękniejsza rzecz na świecie - nie może nikogo wkurzyć.

Uwierz mi ... tutaj można.

5 minut temu, slawek.xm napisał:

sly30 ma inne poglądy polityczne od Józka , który swoje prezentuje z determinacją i dobitnością i myślę,że ma to też wpływ na ocene jakiej Sylwek dokonuje

ale nie nazwałbym tego pluciem

Nie ???

To przeczytaj raz jeszcze spokojnie co napisał o DACu Jóżefa i o samym Józefie.

Dla @sly30 nie ma kolorów, wszystko jest albo czarne albo białe. Do tego kompletnie nie kuma techniki i technologii. Kto jak kto ale ty powinieneś to rozumieć. W temacie kolumn powiela wszystkie zasłyszane teorie i argumenty. Raz próbowałem z nim dyskutować o zwrotnicach, nigdy więcej nie zamierzam. Sorry.

Edytowane przez pmcomp

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, pmcomp napisał:

Zanim koś zacznie dyskusje warto zerknąć w schemat.

ja chętnie obejrzę i skrytykuję lub pochwalę .... dawaj ten schemat 🙂

4 minuty temu, pmcomp napisał:

To przeczytaj raz jeszcze spokojnie co napisał.

czytałem

zacytuj zatem fragment , który uznałeś za plucie

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

ja chętnie obejrzę i skrytykuję lub pochwalę .... dawaj ten schemat 🙂

Zgłoś sie do autora, nie do mnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi