Skocz do zawartości

Kable ankieta  

242 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy JAKIEKOLWIEK kable mogą mieć wpływ na brzmienie systemu?

2. 2. Jak SŁOWNIE określiłbyś wpływ kabli na brzmienie systemu?

3. 3. Jak PROCENTOWO określiłbyś udział kabli w brzmienie systemu?

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Na podstawie wpisów krytykujących Ankietę, które obnażają wykazane przeze mnie błędy ankietowanych.

Nie zauważyłem, żebyś cokolwiek wykazał. A nawet gdybyś wykazał, to oznacza to tylko tyle, że ankieta ma raczej niską wartość.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Niepotrzebnie interpretował, bo odpowiedzieć należy na zadane przez ankietera pytanie, a nie jego własną interpretację 

Tego się nie da rozdzielić. Co najwyżej interpretacja może być zgodna z Twoją lub nie.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Błędne wnioski da się z każdej ankiety wyciagnąć, ale to błąd wnioskującego a nie ankiety.

Może to być zarówno problem z samą ankietą, jak i błąd we wnioskowaniu/opracowaniu. Przy czym ten drugi można łatwo poprawić, a o tym pierwszym nawet się nie dowiedzieć.

14 minut temu, szymon1977 napisał:

Odepnij ze swojego wszystkie kable i sam sobie odpowiedz.

A jak ktoś ma All-in-One? Zresztą, tutaj może jest skrajny przypadek, którego tak się czepiasz. Niech będzie, że System to urządzenia + kable, bo tylko wtedy spełnia założony cel. Ale ja (i nie tylko ja) mogę być nie kumaty, i odpowiedzieć na Twoje pytanie inaczej je interpretując (zakładanie, ze coś jest dla kogoś oczywiste, to częsty błąd). Masz wtedy rację, ale w żaden sposób nie zmienia to faktu, że możliwe wyniki ankiety będą nieintencjonalnie wypaczone.

System gra dobrze, albo nie....

Porównanie słuchem jest obarczone błędem pamięci poprzednika ... ciekawa

interpretacja, szczególnie byłaby pomocna w badaniu wzroku np. daltonistów.

Tudzież niedawny przypadek pewnego prezesa, co to białe jest czarne czy

odwrotnie ... pewnie było konsultowane i zasugerowane ... wiadomo z kim na forum 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

24 minuty temu, barmanekm napisał:

Masz wtedy rację, ale w żaden sposób nie zmienia to faktu, że możliwe wyniki ankiety będą nieintencjonalnie wypaczone.

"Grupa reprezentatywna" - wpisz w google i wróć jak zrozumiesz.

A jak ktoś ma All-in-One?

Pogłębiłeś Rów Mariański.

Nie zauważyłem...

Twojego braku zrozumienia nie uznam za argument, wybacz.

-----

4 minuty temu, audioburak napisał:

Porównanie słuchem jest obarczone błędem pamięci poprzednika ... ciekawa

Dla jednego oczywiste - dla drugiego nieosiągalne.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

Grupa reprezentatywna" - wpisz w google i wróć jak zrozumiesz

A co ma piernik do wiatraka?

Nie wiem ile ankiet zrobiłeś i opracowałeś. Ja przyznaję, że nie zrobiłem ani jednej, ale opracowałem wyniki dla co najmniej kilkudziesięciu, także zadając takie pytanie jak wyżej w ogóle nie trafiasz.

Zresztą kończę rozmowę i zaczekam na Twoje wnioski, bo rozmowa z Tobą w tym temacie, to jak ze świnią o gwiazdach. 

13 minut temu, barmanekm napisał:

Nie wiem ile ankiet zrobiłeś i opracowałeś. Ja przyznaję, że nie zrobiłem ani jednej, ale opracowałem wyniki dla co najmniej kilkudziesięciu...

Opracowywałeś wyniki kilkudziesięciu ankiet, a na hasło "grupa reprezentatywna" odpowiadasz 

13 minut temu, barmanekm napisał:

Wow! Choć po Twoim czepialstwie można się już dawno było zorientować, że Twoja wiedza w temacie ankiet to ZERO

No dobra, a ci, co zabierają głos w tematach w których nie mają

nic konstruktywnego do powiedzenia czyli też ZERO ?

My też musimy jakoś z tym żyć ... Jedna ankieta przy tym to małe piwo.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Choć po Twoim czepialstwie można się już dawno było zorientować, że Twoja wiedza w temacie ankiet to ZERO

Twoja musi być więc ujemna. Nie odniosłeś się do niczego istotnego, a odpowiedziałeś na wybiórcze fragmenty. Pomijam już fakt, że nie ma pojęcia "grupa reprezentatywna", tylko "próba reprezentatywna". Nie oczekuję odpowiedzi, poczekam na wyniki. 

4 godziny temu, barmanekm napisał:

...nie ma pojęcia "grupa reprezentatywna"...

Termin „grupa reprezentatywna” związany jest z... - polecam google.

-----

4 godziny temu, audioburak napisał:

No dobra, a ci, co zabierają głos w tematach w których nie mają

nic konstruktywnego do powiedzenia czyli też ZERO ?

Nie chce mi się drugi raz formułować tych samych kwestii tylko dlatego, że je ignorujesz. A, że je ignorując w błąd wprowadzasz, to ktoś z tego błędu wyprowadzić musi. Powtórzę więc:

Jeśli namawiając do sprawdzenia uczciwie uprzedzisz, że sprawdzanie uchem czy jest różnica brzmienia jest równie wiarygodne, jak sprawdzanie okiem czy ziemia jest płaska, to może być koniec tematu. Ale jeśli świadomie wprowadzasz w błąd nazywając takie sprawdzanie "testem" to temat się zaczyna.

Jeden problem to wyolbrzymianie ich wpływu, drugi zaprzeczanie ich wpływem racjonalnym i rzeczowym poradom, trzeci to dowodzenie ich wpływu w sposób pozbawiony jakiejkolwiek wartości dowodowej. To tylko trzy główne problemy z kablami, a każdy nich to dzieło kablofili.

-----

Nie zabrzmi to dobrze, ale z poprawami brzmienia gdzieś na granicy percepcji, wypadałoby też gdzieś na granicy percepcji forumowej aktywności się znaleźć, a nie uzurpować sobie prawo do szlachetnego niegdyś miana "audiofil" czy do tego Forum. Jest akcja - jest reakcja, cały problem to Wasze przerośnięte ego. Nie chcesz spotykać głucholców to załóż sobie klub złotouchych, albo złóż wniosek do Admina o cały dział dla Was. Albo idź na forum, na którym Hitler ze Stalinem dbają o wolność słowa.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Termin „grupa reprezentatywna” związany jest z... - polecam google.

A ja polecam lepsze źródła niż Wypracowania24. Myślę, że temat możemy zakończyć, bo wszystko jest już jasne. 😄

3 godziny temu, barmanekm napisał:

A ja polecam lepsze źródła niż Wypracowania24.

Na razie wypracowania to zbyt wysokie dla Ciebie progi. Negowanie faktów bo do widzimisię nie pasują? Typowe dla kablofila.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Na razie wypracowania to zbyt wysokie dla Ciebie progi. Negowanie faktów bo do widzimisię nie pasują? Typowe dla kablofila.

Dokładnie Szymonku, a tak atakujesz kablofili, a robisz to samo w innej dziedzinie. Nie pozdrawiam naukowego negacjonisty.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Na razie wypracowania to zbyt wysokie dla Ciebie progi.

A dla Ciebie to szczyt możliwości. Jakiś artykuł, w kórym ktoś pomylił grupę z próbą. Ale dobrze, ze próbujesz coś szukać po necie. 

Edytowane przez barmanekm

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Nie chcesz spotykać głucholców to załóż sobie klub złotouchych, albo złóż wniosek do Admina o cały dział dla Was.

Był gdzieś na forum taki klubik do poklepywania się po pleckach. Tylko złotouchy mógł być do niego zaproszony przez innego złotouchego... Ech... Elyty Panie!

Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

2 godziny temu, barmanekm napisał:

Jakiś artykuł, w kórym ktoś pomylił grupę z próbą.

Nie kolego, to dwa odmienne pojęcia, z których Ty znasz tylko jedno a drugie ignorujesz, bo Ci z kaprysem koliduje.

-----

Godzinę temu, Tadeiro napisał:

Był gdzieś na forum taki klubik do poklepywania się po pleckach. Tylko złotouchy mógł być do niego zaproszony przez innego złotouchego...

Był. Ale siedzenie w Klubie uniemożliwia walkę o granie kabli.

16 godzin temu, Tadeiro napisał:

Był gdzieś na forum taki klubik do poklepywania się po pleckach. Tylko złotouchy mógł być do niego zaproszony przez innego złotouchego... Ech... Elyty Panie!

Dalej jest, tylko coś tam słabują w tym "merytorycznym edenie".

Może bardziej lubią tutaj, między niewiernymi uprawiać swoją MISJĘ? 😂

Godzinę temu, iro III napisał:

Dalej jest, tylko coś tam słabują w tym "merytorycznym edenie".

Może bardziej lubią tutaj, między niewiernymi uprawiać swoją MISJĘ? 😂

Misja: testy.

Cel: namawiać przy każdej okazji.

Jak na własne oczy zobaczy, że Ziemia jest płaska to już będzie z górki... czekaj, czeka, to nie ten temat... a w sumie na jedno wychodzi.

---

Marudzącym na istnienie wypowiedzi prezentujących odmienne poglądy, wielokrotnie proponowałem przejście do działu Kluby czy wnioskowanie do Admina o założenie działu specjalistycznego - oni wolą siedzieć w dziale ogólnym i marudzić, że jest ogólny.

System po wymianie kabla gra lepiej niż taki sam u kolegi na kablu z marketu? Tu nie chodzi nawet o to, czy kable grają (być może na granicy percepcji - nie przeczę), tylko jak marny to powód by podbijać sobie samoocenę. Żal patrzeć na ludzi małych, którym się wydaje, że usłyszenie kabla czyni z nich audiofila - nie dziwi, że ludzie duzi reagują czkawką, gdy określić ich tym szlachetnym niegdyś mianem.

4 minuty temu, baltfan napisał:

...

Cytując celowo zmieniłeś treść obcinając słówko czy przez przypadek?

Dzisiaj rano kupiłem nowe podkładki pod kable .W markecie za 2 złote z groszami .Będę je porównywał do starych ,zużytych,które zresztą już wyjąłem spod kabli (głośnikowych ) .

Oczywiście będą osoby słuchające (razem 3 osoby) .Ciekawe czy usłyszymy coś ?  🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20230218_102035.thumb.jpg.23232997bdec057323fabee61168b664.jpg

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

zmieniłeś treść

Gra=Działa ,przewodzi prąd 🙂 To mam na myśli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 minut temu, baltfan napisał:

Gra=Działa ,przewodzi prąd 🙂 To mam na myśli.

A ja napisałem "gra lepiej", czyli co innego miałem na myśli. Bo prąd przewodzą oba. Dlaczego cytujesz mnie gdy komentujesz memem swoje własne myśli? Nie wiem.

6 minut temu, baltfan napisał:

Dzisiaj rano kupiłem nowe podkładki pod kable .W markecie za 2 złote z groszami .Będę je porównywał do starych ,zużytych...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 20230218_102035.thumb.jpg.23232997bdec057323fabee61168b664.jpg

Nie zmywają garów? Przetestuj to się przekonacz czy zużyte.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez szymon1977

Teraz, szymon1977 napisał:

Nie zmywają garów?

Miałem wsadzone po zmywaniu 🙂 Teraz wstawiłem nówki ,może będzie inaczej grało ?

Jeszcze muszę odkurzyć ,trochę rozładować powierzchnię podłogi .Ot fizyka.

Złamałem się i wymieniłem kabel od pc za 5pln na taki audiofilski grubaśny z wielkimi wtykami. 

.....no i narazie sam nie wiem 😁 bardzo się staram go usłyszeć 😋

Ukryta Zawartość

Takie coś tylko gładki oplot 😁

Narazie moja kobieta, mówi że niektóre dźwięki wyszły bardziej do przodu 😁

Ukryta Zawartość

20 minut temu, Ajothe napisał:

Złamałem się i wymieniłem kabel od pc za 5pln na taki audiofilski grubaśny z wielkimi wtykami. 

I 2+2 w końcu wychodzi 4 a nie 3,(9)

19 minut temu, Ajothe napisał:

Takie coś tylko gładki oplot 😁

Lipa ... tyle to sam oplot powinien kosztować ... 😉 Mało audiofilski ten kabel ...

23 minuty temu, Ajothe napisał:

niektóre dźwięki wyszły bardziej do przodu

Solidny kabel, prosta konstrukcja, o to chodzi. 

Trzeba by jeszcze sprawdzić polaryzację przy podłączeniu. Schemat, gdzie z reguły szukać fazy (na wtyku IEC) znajdziesz tu na forum.

Ja zrobiłem owego czasu dwa kable :

Ukryta Zawartość

I "zwykły" kabel dla porównania.
Nie dawałem osłon bo nie mogłem się doczekać na ich przyjście.
A teraz to już mi się nie chce, bo montaż wtyczek na ten gruby przewód to mordęga 😞.

Ten gruby z prawej strony to 3x6mm2 swoisty przerost formy nad treścią 😁.

Każda żyła w ekranie + dodatkowy wspólny ekran.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi