Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacz liniowy vs impulsowy

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Dziwne kręgi zatacza ta dyskusja, ale jak super modelka będzie na lampach to wybiorę..........., zgadnij co?  Musi mieć chociaż jedną lampę na wyjściu 😉. Tak gdzieś czytałem.

😂

Lampa to nieodzowny element toru.

Audio.

Kazdego audiofila 😂

Audio.
Kazdego audiofila

Nieodzowna. Ale tylko w takiej formie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja też lampowy jestem. 520d1d552eb85fafbe4ea0360f987d13.jpg

Dobra, to inaczej. Przypuscmy ze masz mozliwosc pojscia do wyra z super modelka lub z jakas chogata. Pojdziesz z chogata bo dziura to dziura?
Tak z ciekawości, kto to jest chogata? Pierwsze słyszę. W którym regionie Polski są chogaty?
W dniu 13.06.2023 o 09:32, Piopio napisał:

To po prostu słychać. Ja jestem z tych co w nic nie wierzą. Liczą się tylko fakty 😉 Mam obiektywne podejście i jak słychać to słychać. Nie oszukuję się. 

🤣

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

3 godziny temu, Wito76 napisał:

Tak z ciekawości, kto to jest chogata?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, BlueDot napisał:

U mnie tylko taka do oświetlania pokoju, ale te też są półprzewodnikowe 🙂.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W dniu 2.05.2025 o 12:20, BlueDot napisał:

Nie wiem po co wogole zabieraja glos na forum audio usilnie starajac sie wytlumaczyc tym posiadajacym, lub chcacym wejsc w posiadanie drogiego sprzetu, ze to nie ma sensu, ze to wszystko to audio voodo i ze szkoda na to pieniedzy, bo oni maja tani sprzet i w zupelnosci wystarcza.

Otóż to. 

Nie popadajmy w jakąś dziwną poprawność (polityczną, społeczną?). Jednym z wyznaczników sukcesu mężczyzny w pewnym wieku jest jego status finansowy. Nie po to facet żyje żeby swoje dochody na bieżąco przejadać, ale po to żeby na ich podstawie coś zbudować i po sobie zostawić. Jeżeli po latach pracy stać go na drogie "audiovoodoo" to nie jest żaden obciach ale powód do dumy. On wcale nie musi sobie tego "kosmicznego" sprzętu kupić, może woli słuchać na czymś budżetowym, ale świadomość że jeśli chciałby to może - to jest bezcenne.

Racjonalizacja deficytu finansowego to nie jest wskazywanie dobrej drogi dla innych tylko podnoszenie własnej samooceny.

30 minut temu, spokojnie napisał:

Otóż to. 

Nie popadajmy w jakąś dziwną poprawność (polityczną, społeczną?). Jednym z wyznaczników sukcesu mężczyzny w pewnym wieku jest jego status finansowy. Nie po to facet żyje żeby swoje dochody na bieżąco przejadać, ale po to żeby na ich podstawie coś zbudować i po sobie zostawić. Jeżeli po latach pracy stać go na drogie "audiovoodoo" to nie jest żaden obciach ale powód do dumy. On wcale nie musi sobie tego "kosmicznego" sprzętu kupić, może woli słuchać na czymś budżetowym, ale świadomość że jeśli chciałby to może - to jest bezcenne.

Racjonalizacja deficytu finansowego to nie jest wskazywanie dobrej drogi dla innych tylko podnoszenie własnej samooceny.

Zgadzam się! 🙂

Godzinę temu, spokojnie napisał:

Otóż to. 

Ciekawy pogląd.  Widać efekt "szkolenia". Dzięki takiemu spojrzeniu na rzeczywistość mamy wyprowadzoną produkcję do Chin, nędzne pieczywo, nagminnie psujące się urządzenia i niską (średnio) kulturę techniczną. O tej zwykłej kulturze nawet lepiej nie wspominać.

2 godziny temu, spokojnie napisał:

Jednym z wyznaczników sukcesu mężczyzny w pewnym wieku jest jego status finansowy

Tak, tyle, że już to nie te czasy. Bardzo bogaci ludzie byli na tym forum wiele lat temu, poszli sobie, albo zmarli. To forum zbiedniało, wymienili sie forumowicze. Każdy, kto kupuje wzmacniacz wielkości pralki i o cenie samochodu jest natychmiast przez biedote wyśmiewany. Trzeba wejsc w buty ludzi, ktorzy mimo starszego wieku sukcesow zawodowych nie osiagneli i pieniedzy nie posiadaja. Trzeba byc delikatnym, bo jak sie za dobrze powodzi to pozniej ganiaja Cie po watkach, wypominaja zarobki i zakupy. 

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

1 godzinę temu, electro napisał:

Tak, tyle, że już to nie te czasy. Bardzo bogaci ludzie byli na tym forum wiele lat temu, poszli sobie, albo zmarli. To forum zbiedniało, wymienili sie forumowicze. Każdy, kto kupuje wzmacniacz wielkości pralki i o cenie samochodu jest natychmiast przez biedote wyśmiewany. Trzeba wejsc w buty ludzi, ktorzy mimo starszego wieku sukcesow zawodowych nie osiagneli i pieniedzy nie posiadaja. Trzeba byc delikatnym, bo jak sie za dobrze powodzi to pozniej ganiaja Cie po watkach, wypominaja zarobki i zakupy. 

Jest na to antidotum ...mieć zwyczajnie na nich wyebane 

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

20 godzin temu, electro napisał:

Nie rozumiem czemu wszystko sprowadzacie do pieniędzy. To jest chore, bo niedługo nie będziecie mieli czego za te pieniążki kupić. Ludzi potrafiących coś zrobić, wymyślić coraz mniej. Pełno specjalistów od finansów, marketingu, robienia głupich filmików na YouTube, facebookowej, tik toków,  itp.

Głupota wylewa się zewsząd 😄

18 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

Jest na to antidotum ...mieć zwyczajnie na nich wyebane 

Oto przykład takiego produktu współczesnej cywilizacji 😄

Edytowane przez bum1234
20 minut temu, bum1234 napisał:

Pełno specjalistów od finansów, marketingu, robienia głupich filmików na YouTube, facebookowej, tik toków,  itp.

I jeszcze pełno forumowych trolli i filozofów.

10 minut temu, bum1234 napisał:

Nie rozumiem czemu wszystko sprowadzacie do pieniędzy. To jest chore, bo niedługo nie będziecie mieli czego za te pieniążki kupić. Ludzi potrafiących coś zrobić, wymyślić coraz mniej. Pełno specjalistów od finansów, marketingu, robienia głupich filmików na YouTube, facebookowej, tik toków,  itp.

Chyba nie zrozumiałeś tego, co napisałem. Ja nie sprowadzam wszystkiego do pieniedzy tylko napisalem jak zmienilo sie to forum. To tak jak na forum o tuningu ktos pisze, ze wymienil turbiny i intercooler i samochod ma 100 KM wiecej. Tutaj każdy taki temat się konczy, że to się nie oplaca, że mamy ograniczenie do 120 km/h wiec zgłaszamy na policje, a tak naprawde to życie nie ma sensu, bo my jestesmy biedakami, a kolega zalozyl intercooler Wagnera i nowe turbiny, a nam żona nie pozwoli lepszych papierosow kupic. Także to nie jest juz dyskusja, ze Ty jestes madry, bo nie wierzysz w bezpieczniki z plazmy szatana, a kolega głupi, bo wierzy. To forum już nie jest forum o sprzecie stereo, gdzie ludzie wymieniaja sprzet itd. Tych ludzi masz w archiwum. To jest forum zakompleksionych dziwaków.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

1 minutę temu, electro napisał:

To jest forum zakompleksionych dziwaków.

Z tym się zgodzę, ale obawiam się że część wspólna zbiorów osób określonych przez ciebie i przeze mnie takim określeniem jest bardzo mała. I o to mi chodzi.

3 minuty temu, Wito76 napisał:

I jeszcze pełno forumowych trolli i filozofów.

Jesteś jednym z nich. Oczywiście mowa o trollingu, bo do filozofa to trochę ci daleko 😄

45 minut temu, bum1234 napisał:

Oto przykład takiego produktu współczesnej cywilizacji 😄

"Produkt współczesnej cywilizacji" ??? 🤣🤦 Chłopie ...jestem z epoki w której jednym z osiągnięć cywilizacji był czarno-biały telewizor lampowy

6 minut temu, Ma_cieQ napisał:

"Produkt współczesnej cywilizacji" ??? 🤣🤦 Chłopie ...jestem z epoki w której jednym z osiągnięć cywilizacji był czarno-biały telewizor lampowy

Nic nie szkodzi. Propaganda działa jednakowo. Pewne rzeczy się nie zmieniają. Widać je lepiej, bo mają więcej możliwości pokazania się niż przedtem.

Jesteś więc takim produktem. Bo zapewne kiedyś nie zestawiłbyś obcego wyrazu z wyrazem o rodowodzie spod budki z piwem 😄

10 minut temu, bum1234 napisał:

Nic nie szkodzi. Propaganda działa jednakowo. Pewne rzeczy się nie zmieniają. Widać je lepiej, bo mają więcej możliwości pokazania się niż przedtem.

Jesteś więc takim produktem. Bo zapewne kiedyś nie zestawiłbyś obcego wyrazu z wyrazem o rodowodzie spod budki z piwem 😄

🤣...skąd ty bierzesz te farmazony ???

4 godziny temu, bum1234 napisał:

Z tym się zgodzę, ale obawiam się że część wspólna zbiorów osób określonych przez ciebie i przeze mnie takim określeniem jest bardzo mała. I o to mi chodzi.

Jesteś jednym z nich. Oczywiście mowa o trollingu, bo do filozofa to trochę ci daleko 😄

Możesz sobie pisać te przewidywalne riposty rodem z piaskownicy, ale nie zmieni to faktu, że masz tu swoją "markę" na forum i wszyscy wiedzą ktoś pan. 

• Pokaż nowe odpowiedzi