Skocz do zawartości
IGNORED

Wymieniłem lampę w moim JVC X7900.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma chęci i siły tego tłumaczyć już po raz kolejny nawet n5/rs1000 czyli najniższy z tej nowej budy będzie lepszy od od x7900/rs540 przede wszystkim w rozdzielczości panela oraz w dynamicznym mapowaniu HDR jak używasz MadVr to mapowanie jest w projektorze pomijane, więc zostaje rozdzielczość, nie samym kontrastem i filtrem kinowym człowiek żyje, Marcin Rejek był świadomy wiedział co kupuje miał do wyboru rs540 i rs1000 bo wtedy w sklepie oba były dostępne i z jakiegoś powodu wybrał rs1000 i był to słuszny wybór.

To może wymień te aspekty w których rs540 jest lepszy od rs1000, oczywiście pomijając już kontrast, filtr kinowy i oczywiście cenę bo rs540 był sporo tańszy.

3 minuty temu, JVC 4K napisał:

Nie ma chęci i siły tego tłumaczyć już po raz kolejny nawet n5/rs1000 czyli najniższy z tej nowej budy będzie lepszy od od x7900/rs540 przede wszystkim w rozdzielczości panela oraz w dynamicznym mapowaniu HDR jak używasz MadVr to mapowanie jest w projektorze pomijane, więc zostaje rozdzielczość, nie samym kontrastem i filtrem kinowym człowiek żyje, Marcin Rejek był świadomy wiedział co kupuje miał do wyboru rs540 i rs1000 bo wtedy w sklepie oba były dostępne i z jakiegoś powodu wybrał rs1000 i był to słuszny wybór.

To może wymień te aspekty w których rs540 jest lepszy od rs1000, oczywiście pomijając już kontrast, filtr kinowy i oczywiście cenę bo rs540 był sporo tańszy.

Na zagranicznym USA AVForum masa użytkowników x7900/rs540 przesiadała się na rs1000/n5 właśnie z powodu mapowania i rozdzielczości natywnej, a niestety brakowało kasy na n7/rs2000 a nie chcieli pozostawać przy starym modelu czy wystarczy ci takie wyjaśnienie.

Na zagranicznym USA AVForum masa użytkowników x7900/rs540 przesiadała się na rs1000/n5 właśnie z powodu mapowania i rozdzielczości natywnej, a niestety brakowało kasy na n7/rs2000 a nie chcieli pozostawać przy starym modelu czy wystarczy ci takie wyjaśnienie.

Edytowane przez JVC 4K
17 minut temu, JVC 4K napisał:

czy wystarczy ci takie wyjaśnienie.

Niestety nie.

Nie samą rozdzielczością człowiek żyje. Co do mapowania to madvr robi to bardzo dobrze więc zostaje czerń, a ona naprawdę wprowadza w inny wymiar.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Godzinę temu, kivlov napisał:

Niestety nie.

Nie samą rozdzielczością człowiek żyje. Co do mapowania to madvr robi to bardzo dobrze więc zostaje czerń, a ona naprawdę wprowadza w inny wymiar.

Ale czy uważasz że czerń w rs1000/n5 jest zła, zła to może być w jakimś Epsonie lub niskim modelu Sony a nie w JVC nawet w najtańszym modelu jvc jest ona na bardzo przyzwoitym poziomie, na HDforum jest wątek Bipa który miał właśnie RS540 i kupił nowego RS-a tylko nie wiem czy 1000 czy 2000 ale któryś z nich na pewno, jezeli kupił 2000 to i tak jest w plecy z kontrastem w stosunku do rs540 ale najwidoczniej coś innego w tym projektorze do zakupu go przekonało.

A na avsforum sporo ludzi tak jak pisałem wcześniej miało X i zamieniło na serię N, Marcin Rejek też kupił RS1000 czemu nie RS540 wtedy kiedy kupował były dostępne, wszystkie kina domowego jakie ostatnich 4 lat robiło grobitv robili na JVC N serii, a nie na X-ach to też o czymś świadczy, że taki delikwent robi masę salek kinowych na N5 lub N7 a nie na X7900.

Powodów, że ktoś kupuje taki, a nie inny model są setki. Dla Ciebie było ważne, żeby był 4K i założę się, że jeszcze to, że DUŻO kosztuje i można się tym chwalić 😉 Mnie 4K w ogóle nie interesuje, nie mam żadnego filmu w 4K i raczej nie zamierzam w nie inwestować. Ale to jest teraz modne i dużo ludzie zwyczajnie chce to mieć, więc może właśnie dlatego takie proje instalują w tych salkach, o których piszesz.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

4 godziny temu, qbakos napisał:

Powodów, że ktoś kupuje taki, a nie inny model są setki. Dla Ciebie było ważne, żeby był 4K i założę się, że jeszcze to, że DUŻO kosztuje i można się tym chwalić 😉 Mnie 4K w ogóle nie interesuje, nie mam żadnego filmu w 4K i raczej nie zamierzam w nie inwestować. Ale to jest teraz modne i dużo ludzie zwyczajnie chce to mieć, więc może właśnie dlatego takie proje instalują w tych salkach, o których piszesz.

i założę się, że jeszcze to, że DUŻO kosztuje i można się tym chwalić 😉 

A to niby twój laserowy Epson czy wspomniane tutaj rs540/x7900 to są niby tanie projektory?

Ten Twój Epson na premierę to kosztował ponad 30 tys zł a za rs540/x7900 swego czasu też trzeba było wyłożyć ok chyba jak się nie mylę 26 tys zł jak wchodziły do sprzedaży, to niby tanie projektory którymi nie można się pochwalić heh dobre żarty nie ma co, tania to może być Optoma lub BenQ za 6 tys zł, chociaż w porównaniu do mojego 2100 cena 57 tys zł to faktycznie Twoim Epsonem lub rs540 raczej nie przyszpanujesz zazdrosnemu sąsiadowi.

7 hours ago, kivlov said:

Nie samą rozdzielczością człowiek żyje

Tez tak uwazam. Jesli mialbym wybierac pomiędzy kontrastem a rozdzielczoscią, zawsze wybiorę kontrast  jako ten wazniejszy czynnik, który sprawia ze ogląda się z bananem na twarzy 😊😊

5 hours ago, qbakos said:

Mnie 4K w ogóle nie interesuje, nie mam

Czyli tak samo jak u mnie.. 😄

Mi naprawdę wystarcza fullHD na 162 calach 😊😊 z bliska zauwazylbym roznice ale przy normalnej projekcji gdze siedzę 4m od ekranu albo nawet blizej zalety 4k byłyby dla mnie niezauwazalne względem poczciwego 1080p☺

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

6 godzin temu, JVC 4K napisał:

Ten Twój Epson na premierę to kosztował ponad 30 tys zł a za rs540/x7900 swego czasu też trzeba było wyłożyć ok chyba jak się nie mylę 26 tys zł jak wchodziły do sprzedaży, to niby tanie projektory którymi nie można się pochwalić heh dobre żarty nie ma co, tania to może być Optoma lub BenQ za 6 tys zł, chociaż w porównaniu do mojego 2100 cena 57 tys zł to faktycznie Twoim Epsonem lub rs540 raczej nie przyszpanujesz zazdrosnemu sąsiadowi.

W ogóle to nasze hobby do tanich nie należy, ale po co ciągle poruszać temat cen tego czy tamtego. Każdy kupuje to na co go stać.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Tylko problem polega na tym że ja kupiłem projektor na który mnie nie stać i nie mogę sobie z tym poradzić.

Oczywiście cieszy mnie to że nie ma tam lamp wymiennych tylko laser jest długa żywotność i nie trzeba przejmować się kosztami eksploatacji, ale raty które płacę za RS2100 są lekko mówiąc dołujące.

A tak bardzo chciałem spowodować zazdrość u znajomych i sąsiadów, chciałem imponować tym projektorem i poniekąd się to udało tylko oni nie wiedzą, ile mnie to kosztuje nerwów i wyrzeczeń.

Ale co miałem kupić Epsona jakiegoś niskiego czy Optome i chodzić i marudzić, narzekać jaki to badziewny projektor mam, przecież ja bym tego nie przełknął.

Edytowane przez JVC 4K
Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)

JVC 4K ale masz kompleksy… 

Ja nie patrzyłem na nic! Kupiłem w ciemno, tz trochę się sugerowałem YouTube że to profesjonalne projektory do zastosowań domowych zwłaszcza seria RS i taki nabyłem. Po półtora roku kupiłem RS2000 i tu kopara opadała do samej ziemi. Szkoda że nie sprzedałem oba w jednym czasie( wystawione były w tym samym czasie tylko na ebay poszedł 2000 od ręki następnego dnia koleś przyjechał po niego aż 400 km ) wtedy bym kupił RS3000 nawet używkę i bym się cieszył jak głupi ale wyszło jak wyszło. 
I szczerze nie ma się tutaj co panoszyć że ja mam to a ty tamto. Każdy ma to na co go stać! I koniec tematu!

@JVC 4KJesteś 100% PL .

Żyjesz dla kogoś (sąsiadów i znajomych ) i dla czegoś ( JVC i Denon , na których Ciebie nie stać )

I skończ pier**lić o ratach , one są dla inwestycji , a  nie wbijania ćwieka sąsiadom 

Oj , błyszczysz kolego ...

Edytowane przez max720
Godzinę temu, Vintageaudiofil napisał:

JVC 4K ale masz kompleksy… 

Ja nie patrzyłem na nic! Kupiłem w ciemno, tz trochę się sugerowałem YouTube że to profesjonalne projektory do zastosowań domowych zwłaszcza seria RS i taki nabyłem. Po półtora roku kupiłem RS2000 i tu kopara opadała do samej ziemi. Szkoda że nie sprzedałem oba w jednym czasie( wystawione były w tym samym czasie tylko na ebay poszedł 2000 od ręki następnego dnia koleś przyjechał po niego aż 400 km ) wtedy bym kupił RS3000 nawet używkę i bym się cieszył jak głupi ale wyszło jak wyszło. 
I szczerze nie ma się tutaj co panoszyć że ja mam to a ty tamto. Każdy ma to na co go stać! I koniec tematu!

Ale czy możesz odpowiedzieć na moje pytanie które brzmi. Kupiłeś RS1000 na początku 2021r. bo pamiętam pisałeś o tym na forum wtedy, a dlaczego nie kupiłeś tak zachwalanej przez wszystkich i wynoszonej pod niebiosa RS540-tki przecież one były dostępne jeszcze wtedy i chyba nawet miały lepszą niższą cenę, ja to rozumiem co Tobą kierowało bo sam nabyłem w 2020r. JVC w nowej budzie.

Ale proszę wytłumacz to wszystkim innym na tym forum co mają rs540-tki i co je tak polecają kivlov, Raf, itp. dlaczego RS1000/N5 jest lepszy od RS540/X7900 wierzę w to że Ty tak jak i ja to wiemy i mamy świadomość podjętych decyzji i my wiemy że RS1000 pod wieloma względami przerasta RS540-tkę, ale oni ciągle upierają się w twierdzeniu że jest inaczej że kontrast i filtr kinowy jest ważniejszy od rozdzielczości ale nie dla mnie i nie dla kolegi vintageaudiofil.

Wszyscy Ci którzy tak wychwalają RS540-tkę pod niebiosa tak naprawdę w życiu nie widzieli RS1000 czy RS2000 i po prostu nie wiedzą co piszą, oglądanie filmów czy koncertów na RS1000 to zupełnie inny poziom zdecydowanie lepszy poziom od oglądania tego samego na X7900/RS540-tce.

Czy to jest w końcu jasne dla wielu tłumaczenie.

1 godzinę temu, burz napisał:

Temat jest o wymianie lampy!

Można wyczyścić te fajerwerki próżności?

Dalej nie widzisz przewagi RS1000 nad RS540-tką. To załóż okulary i idź do sklepu porównać to zobaczysz o czym piszę.

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
2 godziny temu, JVC 4K napisał:

Ale czy możesz odpowiedzieć na moje pytanie które brzmi. Kupiłeś RS1000 na początku 2021r. bo pamiętam pisałeś o tym na forum wtedy, a dlaczego nie kupiłeś tak zachwalanej przez wszystkich i wynoszonej pod niebiosa RS540-tki przecież one były dostępne jeszcze wtedy i chyba nawet miały lepszą niższą cenę, ja to rozumiem co Tobą kierowało bo sam nabyłem w 2020r. JVC w nowej budzie.

Bo chciałem mieć najnowszy model ale najniższy z najwyższej serii a nie jakiegoś starego trupa, nie kierowałem się parametrami itp. Miał być proj z górnej półki i był! Oczywiście mój pierwszy i jedyny w tedy to był PJ bo nigdy w życiu żadnego nigdzie nie widziałem. 

Ale proszę wytłumacz to wszystkim innym na tym forum co mają rs540-tki i co je tak polecają kivlov, Raf, itp. dlaczego RS1000/N5 jest lepszy od RS540/X7900 wierzę w to że Ty tak jak i ja to wiemy i mamy świadomość podjętych decyzji i my wiemy że RS1000 pod wieloma względami przerasta RS540-tkę, ale oni ciągle upierają się w twierdzeniu że jest inaczej że kontrast i filtr kinowy jest ważniejszy od rozdzielczości ale nie dla mnie i nie dla kolegi vintageaudiofil

Nie będę nikomu nic tłumaczył, każdy ma rozum i wie co kupuje. Ja nie porównywałem RS1000 z niczym no bo jak i gdzie?! Napisałem do HCX że jestem zainteresowany kupnem, jaki otrzymam rabat za w/w projektor oraz czy go wyślą do niemiec. Ot tylko to mnie interesowało! Żadne parametry itd dla mnie były nie istotne, miał mieć 4K!

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)

Wszyscy Ci którzy tak wychwalają RS540-tkę pod niebiosa tak naprawdę w życiu nie widzieli RS1000 czy RS2000 i po prostu nie wiedzą co piszą, oglądanie filmów czy koncertów na RS1000 to zupełnie inny poziom zdecydowanie lepszy poziom od oglądania tego samego na X7900/RS540-tce.

Ujmę to tak, mnie nie interesują te modele bo to podstawowe niskobudżetowe projektory! Klasa JVC zaczyna się od RS czyli na tamte czasy od 540 która jest lepsza na pewno od X7900. I na tym poprzestanę. 

Teraz tak mimo że wcześniej oglądałem filmy w rozdzielczości 4K tak z nowym rokiem wyprzedałem wszystkie filmy w tym formacie i ukierunkowałem się typowo na BD odkąd wszedł ten format na rynek. Obecnie posiadam 350 tytułów i jeszcze brakuje mi około 800 tytułów by kolekcja była kompletna( nie kupuję gniotów, komedii, bajek itp. Tylko akcja, przygoda, sci-fi ) Sprzedałem też odtwarzacz bo się marnował. Teraz filmy odtwarzam z konsoli.

I nawet gdybym miał teraz kupować ponownie nowy projektor to zrobił bym ten sam krok czyli kupił najniższy model ale z najwyższej serii. 

2 godziny temu, burz napisał:

Temat jest o wymianie lampy!

Można wyczyścić te fajerwerki próżności?

Temat wymiany już dawno się skończył!! Pierwszy zaśmiecił go Pewex ze swoim wpisem o AVATARZE i jakiś pasach… tu miej do niego pretensje! Najpierw chcecie mieć typowy temat o wymianie lampy a sami go później roz…lacie! 

Żenada! Nikt nie trzyma ręki na pulsie tylko każdy ma wywalone, a jak ja w swoich tematach robiłem porządek to mieliście wielkie aluzje że dlaczego zostało usunięte itd? Bo pisaliście nie na temat! Ale wy wiecie lepiej! Ba bo to publiczne forum! Więc jak publiczne to można pisać o wszystkim i o niczym! Nieprawdasz?

No nie wystarczy.
Dla mnie w projektorze, najważniejszy jest kontrast a dopiero w dalszej kolejności rozdzielczość a jakieś tam mapowanie wcale się nie liczy.
33 minuty temu, Vintageaudiofil napisał:

Ujmę to tak, mnie nie interesują te modele bo to podstawowe niskobudżetowe projektory! Klasa JVC zaczyna się od RS czyli na tamte czasy od 540 która jest lepsza na pewno od X7900. I na tym poprzestanę. 

Teraz tak mimo że wcześniej oglądałem filmy w rozdzielczości 4K tak z nowym rokiem wyprzedałem wszystkie filmy w tym formacie i ukierunkowałem się typowo na BD odkąd wszedł ten format na rynek. Obecnie posiadam 350 tytułów i jeszcze brakuje mi około 800 tytułów by kolekcja była kompletna( nie kupuję gniotów, komedii, bajek itp. Tylko akcja, przygoda, sci-fi ) Sprzedałem też odtwarzacz bo się marnował. Teraz filmy odtwarzam z konsoli.

I nawet gdybym miał teraz kupować ponownie nowy projektor to zrobił bym ten sam krok czyli kupił najniższy model ale z najwyższej serii. 

Temat wymiany już dawno się skończył!! Pierwszy zaśmiecił go Pewex ze swoim wpisem o AVATARZE i jakiś pasach… tu miej do niego pretensje! Najpierw chcecie mieć typowy temat o wymianie lampy a sami go później roz…lacie! 

Żenada! Nikt nie trzyma ręki na pulsie tylko każdy ma wywalone, a jak ja w swoich tematach robiłem porządek to mieliście wielkie aluzje że dlaczego zostało usunięte itd? Bo pisaliście nie na temat! Ale wy wiecie lepiej! Ba bo to publiczne forum! Więc jak publiczne to można pisać o wszystkim i o niczym! Nieprawdasz?

Ale czy Twoim zdaniem RS540-tka jest lepsza od RS1000 czy nie, pomijam x7900. Czy jednak RS1000 jak i RS2000 którego miałeś to są gorsze projektory od RS540-tki.

Czy porównywałeś w akcji RS540 z RS1000 lub RS2000?

3 minuty temu, RAF77 napisał:

No nie wystarczy.
Dla mnie w projektorze, najważniejszy jest kontrast a dopiero w dalszej kolejności rozdzielczość a jakieś tam mapowanie wcale się nie liczy.

No to dlaczego Vintageaudiofil kupił RS1000 zamiast RS540 a mógł bo był wtedy dostępny i był tańszy? I do tego miał duży kontrast i filtr kinowy, coś jednak zdecydowało że kupil RS1000 który wcale nie ma gorszego kontrastu od całej konkurencji z Sony i Epsonem na czele.

Edytowane przez JVC 4K
Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
1 minutę temu, JVC 4K napisał:

Czy porównywałeś w akcji RS540 z RS1000 lub RS2000

Jak wspomniałem wcześniej, z niczym innym nie porównywałem jak RS1000 z RS2000. RS540 na tamte czasy był cudem techniki, drogi i etc. Dziś nie brałbym go wcale pod uwagę. 5-6 lat temu to bym jego kupił gdyby nie było serii RS1000/2000/3000 ale nie dziś

Teraz, Vintageaudiofil napisał:

Jak wspomniałem wcześniej, z niczym innym nie porównywałem jak RS1000 z RS2000. RS540 na tamte czasy był cudem techniki, drogi i etc. Dziś nie brałbym go wcale pod uwagę. 5-6 lat temu to bym jego kupił gdyby nie było serii RS1000/2000/3000 ale nie dziś

Aha no to takie tłumaczenie rozumiem, czyli jednak najniższy model z nowej serii będzie lepszy od wysokiego modelu ze starej i takie samo mam podejście, ale inni użytkownicy tacy jak kivlov itp. tego nie rozumieją i mówią że RS1000 jest gorszy od RS540-tki a to przecież nie prawda.

Jak kupowałeś swojego RS1000 w 21r. to jeszcze był dostępny RS540 i był nawet tańszy o 5 tys, i widzisz miałbyś lepszy kontrast za mniejsze pieniądze, takie jest rozumowanie tego forum. A gdzie chęć pokazania się w nowym modelu, nowej serii.

Ja Ciebie rozumiem ale inni użytkownicy tego forum nie rozumieją nas. Trudno musimy szukać zrozumienia gdzie indziej. A oni niech dalej wychwalają RS540-tkę pod niebiosa bo to pseudo 4k projektor.

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
21 minut temu, JVC 4K napisał:

No to dlaczego Vintageaudiofil kupił RS1000 zamiast RS540 a mógł bo był wtedy dostępny i był tańszy? I do tego miał duży kontrast i filtr kinowy, coś jednak zdecydowało że kupil RS1000 który wcale nie ma gorszego kontrastu od całej konkurencji z Sony i Epsonem na czele.

Kolego ty nadal nie rozumiesz! Mnie specyfikacjie nie interesowały!!! RS1000 mógł mieć nawet Kontrast gorszy od RS540! Mnie interesowały dwie rzeczy:

1. 4K ale nie jakiś denny E-Shift

2. Najnowszy model ale najniższy z najwyższej serii

Nie chciałem mieć dziadka = trupa jak większość! Wolałbym wziąć kredyt na 30 tys zł tylko dlatego by mieć najnowszy model niż kupić za gotówkę stary projektor z przed 5-8 lat w cenie 10 tys zł

12 minut temu, JVC 4K napisał:

ale inni użytkownicy tacy jak kivlov itp. tego nie rozumieją i mówią że RS1000 jest gorszy od RS540-tki a to przecież nie prawda.

Wybacz nie zauważyłem tego by tak pisali lub twierdzili, za pewne też nie widzieli przynajmniej najniższego modelu z nowej serii i stąd mają takie a nie inne zdanie

Edytowane przez Vintageaudiofil

Przecież ci napisał, dlaczego!
Czytać nie umiesz....?
Kupił bo chciał najniższy model z najwyższej linii modelowej.
Nie patrzył na parametry !!!

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
14 minut temu, JVC 4K napisał:

Ja Ciebie rozumiem ale inni użytkownicy tego forum nie rozumieją nas

Źle to rozumujesz i do tego podchodzisz! Każdy ma tam jakiś budżet na który sobie może pozwolić nie biorąc kredytu. Mają też inne zainteresowania, rodziny itd. i dla nich kino czy projektor to dodatek do życia codziennego. Ci ludzie wolą wziąć kredyt na urlop niż na projektor. I szczerze mówiąc gdybym miał rodzine to też bym tak patrzył. Wziąć 20 tys zł by pojechać/polecieć do luksusowych krajów i spędzić urlop nie żałując sobie niczego! Hotel 5 gwiazdkowy, jedzenie itd na najwyższym poziomie. I na taki luksus warto raz na jakiś czas wziąć kredyt jeżeli mnie nie stać by odłożyć, a nie na projektor czy najnowszy wzmacniacz AV po to by pokazać sąsiadom że ja mam…

Przecież ci napisał, dlaczego!
Czytać nie umiesz....?
Kupił bo chciał najniższy model z najwyższej linii modelowej.
Nie patrzył na parametry !!!
Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)

Ja mogę wziąć spakować swój PJ do kartonu i przyjechać do kogoś na kawę by porównać projektory. Sam bym nawet w tedy czegoś więcej się nauczył bo jak wiadomo każdy ma inne podejście do tego tematu. I za pewne było by to najlepsze podejście a niżeli wypisywać bzdury, bo to, bo tam to, etc.!

Edytowane przez Vintageaudiofil
Źle to rozumujesz i do tego podchodzisz! Każdy ma tam jakiś budżet na który sobie może pozwolić nie biorąc kredytu. Mają też inne zainteresowania, rodziny itd. i dla nich kino czy projektor to dodatek do życia codziennego. Ci ludzie wolą wziąć kredyt na urlop niż na projektor. I szczerze mówiąc gdybym miał rodzine to też bym tak patrzył. Wziąć 20 tys zł by pojechać/polecieć do luksusowych krajów i spędzić urlop nie żałując sobie niczego! Hotel 5 gwiazdkowy, jedzenie itd na najwyższym poziomie. I na taki luksus warto raz na jakiś czas wziąć kredyt jeżeli mnie nie stać by odłożyć, a nie na projektor czy najnowszy wzmacniacz AV po to by pokazać sąsiadom że ja mam…

Sąsiedzi to widzą, co na podjeździe stoi a nie, co mam w salce kinowej
(Kilka takich rs3000 na podjeździe)

Ale serio.
Nigdy nie kupowałem czegokolwiek, żeby komuś zaimponować.

Kupuję dla siebie, żeby mnie to cieszyło a nie, żeby sąsiad zazdrościł.

Jak trzeba mieć zrytą psychę, żeby tak myśleć, jak JVC4k.

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
11 minut temu, RAF77 napisał:

Ale serio.
Nigdy nie kupowałem czegokolwiek, żeby komuś zaimponować.

Kupuję dla siebie, żeby mnie to cieszyło a nie, żeby sąsiad zazdrościł.

Takie samo mam podejście. Nie kupię najnowszego Mercedesa po to by zaimponować laską z ulicy czy sąsiadom. Tylko kupię takie w którym będę się dobrze czół, będzie mi się wygodnie jeździło itd. To ma mnie CIESZYĆ a nie INNYCH

1 minute ago, Vintageaudiofil said:

Ja mogę wziąć spakować swój PJ do kartonu i przyjechać do kogoś na kawę by porównać projektory. Sam bym nawet w tedy czegoś więcej się nauczył bo jak wiadomo każdy ma inne podejście do tego tematu. I za pewne było by to najlepsze podejście a niżeli wypisywać bzdury, bo to, bo tam etc.!

Ja bym chętnie porównał ale z drugiej strony to obawiam się co będzie jak zobaczę lepszy PJ w akcji. Wtedy ten moj straci status "najlepszego projektora jaki widziałem" :D

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
1 minutę temu, brewka87 napisał:

Ja bym chętnie porównał

Skąd jesteś, w lipcu przyjadę do Polski na 3 tygodnie wiec mógłbym wpaść do paru forumowiczów z projektorem. 

A nawet gdyby było inaczej i taki RS540 skopał dupę RS1000 to bym się tym nawet nie przejął tylko pogratulował użytkownikowi innego PJ. 

5 minutes ago, Vintageaudiofil said:

Skąd jesteś, w lipcu przyjadę do Polski na 3 tygodnie wiec mógłbym wpaść do paru forumowiczów z projektorem. 

A nawet gdyby było inaczej i taki RS540 skopał dupę RS1000 to bym się tym nawet nie przejął tylko pogratulował użytkownikowi innego PJ. 

U mnie to chyba poprzeczka nisko ustawiona ;)

co do szczegółów to na PW ustalimy jak juz. Nie ma co zasmiecac tematu.

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
2 minuty temu, brewka87 napisał:

Nie ma co zasmiecac tematu

Tutaj już nic nie pomoże…

3 minuty temu, brewka87 napisał:

szczegółów to na PW ustalimy jak juz

Jasne jestem otwarty na propozycje porównania☺️

Jeżeli ktoś też jest ciekaw porównania RS1000 ze swoim PJ niech pisze, wybiorę 4-5 użytkowników do których przyjadę, i myślę że fajnie w tedy spędzimy czas na porównaniach. Dajcie znać na PW do odważnych świat należy😉

• Pokaż nowe odpowiedzi