Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

Konies dyskusji w tym wątku o USA. Są od tego inne wątki. Understood? Dziękuję.

W wątkach o USA jest dziesiątki przykładów na to co mówię - wystarczy chcieć obejrzeć i wysłuchać co mówią senatorowie i kongresmeni. A mówi się tam o tym, jak się toczy postępowanie w sprawie korupcji i przekrętów bidonsów, o zadłużeniu kraju, o potężnym problemie braku ochrony południowej granicy i milionach nielagalsów, z którymi nie wiadomo co teraz zrobić, o upadku LA, SF, o upadku obyczajów, o podłości i przekrętach demoksów... itd.

14 minut temu, Zbig napisał:

Masz gębę pełną pustych frazesów chłopie i kompletny brak zrozumienia, że rzeczy które dzieją się teraz mają swoje źródło często w głębokiej przeszłości.  Sam zresztą też nią wyłącznie jesteś.

Daruj sobie tę swoją chujnię i pouczaj najbliższych. Być może wśród swoich znajdziesz uznanie.

Parker's Mood

Godzinę temu, Drizzt napisał:

Wstydziłbym się natomiast ogromnie gdybym był antyszczepem i zwolennikiem wyjętych z d… prawackich teorii spiskowych, lansowanych w necie przez boty ze wschodu, na których pasku posłusznie podrygujecie.

Na tym zakończę z Tobą dyskusję na tematy polityczne. Szkoda mojego czasu na reakcję wobec chamskich i z d... wziętych wniosków kogoś, kto nie ma pojęcia o tym co się dzieje we współczesnym świecie.

Ale o muzyce rozmawiajmy...jest przynajmniej milej i kulturalniej.

Godzinę temu, Drizzt napisał:

148e13d8-d653-4007-9bd9-7d72c3ecb0e2.jpeg

Też mi argument. Ty też idziesz jak ten baranek za owczym pędem.

30 minut temu, Zbig napisał:

Masz gębę pełną pustych frazesów chłopie i kompletny brak zrozumienia, że rzeczy które dzieją się teraz mają swoje źródło często w głębokiej przeszłości.  Sam zresztą też nią wyłącznie jesteś.

"Masz gębę pełną" czekolady ? :)

6 minut temu, sparton napisał:
38 minut temu, Zbig napisał:

"Masz gębę pełną" czekolady ? 🙂

jak widać lekcję zapamiętałeś

i bardzo dobrze 🙂

Dobra pamięć ro podstawa aby w końcu coś zrozumieć.

W 2000 roku Rosja, obecnie pod rządami Władimira Putina i popadająca w dyktaturę, odnowiła swoje więzi z Trumpem. 

Trump miał problemy z płynnością finansową i był postrzegany w kręgach biznesowych USA jako nieudacznik, który psuje swoje własne firmy. Jest teraz oczywiste, że w 2000 roku wydarzyło się coś, co zapewniło Trumpowi gotówkę na pokrycie jego ciągłych niepowodzeń w biznesie.

W tym czasie Trump zaczął się radykalizować na różnych frontach. Od dawna był znany jako mizoginista i rasista, ale w roku 2000 zaczął wykorzystywać różne publiczne fora do politycznej reklamy swojej osoby. 

Na początku ludzie się z tego śmiali. Postacie z kreskówek kpiły z jego prostych i ignoranckich pomysłów.  Radzono mu, aby unikał  polityki oraz kwestii społecznych i trzymał się show businessu. Tak też zrobił.

W roku 2011 zaszła zmiana. Począwszy od 2000 roku Trump ogłaszał, że może kandydować na  Prezydenta. Miał założyć komitet organizacyjny, zbierać datki, a potem się z tego wycofywał. Ale w roku 2008 roku dostał furii, że Barack Obama, czarny, zostanie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

W 2011 roku Trump otrzymał od Rosji poważną pomoc finansową, obietnice zawarcia umów na wyłączność,  a sam  zaczął bezpardonowo atakować Baracka Obamę. Tak się zaczęła polityczna kariera Trumpa na dużą skalę.

Ale afery dotyczą bidonsów - jakoś łażą łażą za Trumpem od 2015 i nic mu do dzisiaj nie zrobili, bo gówno mają. Nawet najazd na jego chałupę zrobili i co...??? To samo. Dalej goowno mają! Przy okazji wyszło szydło z worka i okazało się, że cała afera o Rosji i Trumpie, to sprawa wymysłona przez demoksów. Sami idioci sobie wbili kij w doopsko. Wszystko jest w wątku o USA. Trzeba być naprawdę popsutym toposławie, żeby wypisywać takie bzdury jakie wypisujesz.

Parker's Mood

9 minut temu, Chicago napisał:

Trzeba być naprawdę popsutym toposławie, żeby wypisywać takie bzdury jakie wypisujesz.

Wystarczy uwierzyć co piszą pewne strony i nagłaśniają pewne media, które kłamią.
Zauważ, że ci wszyscy naiwniacy to dokładnie te same osoby, które uwierzyły w cyrk covidowy, sztuczną pandemię i w zbawienną moc szpryc.

Baaa...dalej w to wierzą. 😉

50 minut temu, Chicago napisał:
Godzinę temu, Zbig napisał:

Daruj sobie tę swoją chujnię i pouczaj najbliższych. Być może wśród swoich znajdziesz uznanie.

Zupełnie niepotrzebnie się unosisz.  Chicago było wielkie ale już nie jest i nie będzie.  Ja Cię nie pouczam a jedynie informuję.  Możesz nie przyjąć do wiadomości ale to nic nie zmieni.

14 minut temu, Chicago napisał:

nic mu do dzisiaj nie zrobili

A kto ma interes aby mu coś robić?  Nikt nie chce robić z niego męczennika, chodzi tylko o separację od polityki i o nic więcej.  

Godzinę temu, Chicago napisał:

Konies dyskusji w tym wątku o USA. Są od tego inne wątki. Understood? Dziękuję.

W wątkach o USA jest dziesiątki przykładów na to co mówię - wystarczy chcieć obejrzeć i wysłuchać co mówią senatorowie i kongresmeni. A mówi się tam o tym, jak się toczy postępowanie w sprawie korupcji i przekrętów bidonsów, o zadłużeniu kraju, o potężnym problemie braku ochrony południowej granicy i milionach nielagalsów, z którymi nie wiadomo co teraz zrobić, o upadku LA, SF, o upadku obyczajów, o podłości i przekrętach demoksów... itd.

Nie ma to jak zaprzeczyć samemu sobie w jednym wpisie 🙂

Dyskusja się toczy takim torem, bo nikt nie chce dyskutować o kolejnym populistycznym wyrobie politykopodobnym targetowanym na nieogarnietą młodzież, jakich wiele, również po tej "lewackiej" stronie.

4 minuty temu, Zbig napisał:

A kto ma interes aby mu coś robić?  Nikt nie chce robić z niego męczennika, chodzi tylko o separację od polityki i o nic więcej.  

Dlaczego? Skoro nabroił to powinien ponieść karę. Problem w tym, że nic na niego nie mają, a chcieliby mieć.
Masz rację - chcą go odsunąć od polityki, bo jest niewygodny i nie współpracuje z globalistami jak Biden.

21 minut temu, Chicago napisał:

Oprócz piwa z Mentzenem, mamy i Monikę z Mentzenem. Lubię ją.

Stary materiał, ale wporzo.

Chyba też ją lubię.  Rozjechała go jak żabę w ciągu pierwszych 5 minut.

Acha, i proszę mnie nie ubierać w żadną „lewackość” bo spokojnie mógłbym głosować na GOP w czasach przed Trumpem. Może jeszcze wróci, bo przydomek „Grand” nijak ma się obecnie do stanu, do jakiego doprowadził Trump Partię Republikańską. Niestety jeden zepsuty element w systemie dwupartyjnym mocno destabilizuje cały system. Obecnie głosowanie na Demokratów to jedyny rozsądny wybór w USA. Może kiedyś to się jeszcze zmieni, ale pewnie nieprędko, patrząc na to jak Trump zniszczył i zdegenerował całą partię. Na swoje własne, obrzydliwe, podobieństwo.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

12 minut temu, jar1 napisał:

Nie wiem, jak dla was, on on mi wygląda na typowego lewaka

11 minut temu, Zbig napisał:

Chyba też ją lubię.  Rozjechała go jak żabę w ciągu pierwszych 5 minut.

Ale poziom...zresztą czego się spodziewać po tych nickach.

31 minut temu, soundchaser napisał:

Dlaczego? Skoro nabroił to powinien ponieść karę. Problem w tym, że nic na niego nie mają, a chcieliby mieć.
Masz rację - chcą go odsunąć od polityki, bo jest niewygodny i nie współpracuje z globalistami jak Biden.

Globalizm to tylko inna nazwa Pax Americana, który wyznacza pozycję USA i całego Zachodu w świecie. Walcząc na ślepo z globalizmem podważasz tę pozycję i podcinasz drzewo, na którym wszyscy siedzimy. Globalizm trzeba tylko skorygować, choć zasadniczo, i uznać, że dyktatury się w nim nie mieszczą, a projekt cywilizowania Chin i Rosji i związania ich z wolnym światem kompletnie się nie udał i dalsze próby w tym kierunku nie mają sensu.

Napisz choć co rozumiesz przez globalizm to może będzie łatwiej. Czy UE i sojusze zbudowane przez Zachód przez dekady także?

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

7 minut temu, Drizzt napisał:

Acha

Już ci powiedziaem - nie smęć i nie stukaj kopytkiem, tylko obejrzyj co mówią i co robią w kongresie i senacie USA. Zobacz jakie oskarżenia są wysuwane przeciwko Pelosi, Adamowi Shiffowi, jak się FBI skompromitowało, jak Mayorkas kłamie.... i wiele wiele innych 'ciekawych klimatów'. Jedna rzecz, którą zrobił Trump jest naprawdę wyjątkowa - ukazał społeczeństwu cały waszyngtoński ściek, brud i korupcję.

Parker's Mood

2 minuty temu, Drizzt napisał:

a projekt cywilizowania Chin i Rosji i związania ich z wolnym światem kompletnie się nie udał

Chiny odeszły jednak od komunizmu w stylu Mao Tse Tunga i dlatego ich rozwój ekonomiczny tak przyspieszył. Mają wiele gospodarczych powiązań z Zachodem w różnych dziedzinach. Obecnie dostały zadyszki i bez dalszego ucywilizowanie się będą dreptać w miejscu. "Zamach" na Tajwan jest obliczony na politykę wewnętrzną. Poparcie China dla Korei Płn wynika moim zdaniem ze strachu przed zjednoczeniem Korei w stylu RFN-NRD. Wówczas Chiny miałyby bezpośrednio za swoją granicą wojska USA.

Co do Rosji - kto wie, czy po klęsce Putina w wojnie z Ukrainą (i tym samym - z Zachodem) nie dojdzie tam do jakiejś formy ucywilizowania Rosji. Porażka dobrze robi w takiej sytuacji - patrz Włochy i Japonia. Tylko Zachód nie powinien się wtedy od Rosji odwrócić, przydałby się tutaj - mimo wszystko - jakiś nowy Plan Marshalla.

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Jak to jak? Powinno się poddawać Rosji, wtedy wojny by nie było.  

Zresztą sam Trunp uwielbia "rosyjski deszcz", tak jak i nasze antyszczepy i wyznawcy teorii spiskowych., któryz walczą o "wolność", czyli wolność dla Putina, by mógł robić wszędzie, co chce.

A komisja to przecież wyłącznie przykrywka.

Pomysły platformy na powołanie takiej komisji powstały na podstawie Waszych wpisów. Moje szczere gratulacje.

35 minut temu, Drizzt napisał:

proszę mnie nie ubierać w żadną „lewackość”

Oskarżenia o lewackość biorą się wyłącznie z niemożności zaakceptowania podstawowych faktów nt. obecnego świata, oraz z przeświadczenia, że wciąż mamy lata pięćdziesiąte ubiegłego wieku, prezydentem nadal jest Eisenhower a cała reszta to tylko chwilowe zakłócenia 😉

16 minut temu, toptwenty napisał:

dojdzie tam do jakiejś formy ucywilizowania Rosji

Jak najbardziej. Za jakieś 150 lat, maksimum 200 🙂

35 minut temu, Drizzt napisał:

Obecnie głosowanie na Demokratów to jedyny rozsądny wybór w USA.

A skąd ty to wiesz...??? Przyjedż, zrób obywatelstwo, pożyj tak chociaż z piętnaście lat, płać podatki, porównaj kadencje, i wtedy głosuj rozsądnym głosem. Uważam, że tam gdzie się żyje i płaci podatki, tam się powinno mieć prawo głosu. Od momentu przybycia do Stanów nie głosuję na nikogo w Polsce, a przecież mogę.

Parker's Mood

34 minuty temu, Chicago napisał:

A skąd ty to wiesz...??? Przyjedż, zrób obywatelstwo, pożyj tak chociaż z piętnaście lat, płać podatki, porównaj kadencje, i wtedy głosuj rozsądnym głosem. Uważam, że tam gdzie się żyje i płaci podatki, tam się powinno mieć prawo głosu. Od momentu przybycia do Stanów nie głosuję na nikogo w Polsce, a przecież mogę.

Nie masz zielonego pojęcia co ja wiem, a czego nie oraz skąd. Także spokojnie. Bardzo dobrze robisz, że nie głosujesz w Polsce, uważam co do zasady, że powinno się głosować tam gdzie płaci się podatki i powinno to wreszcie znaleźć  odzwierciedlenie w obowiązującym w Polsce prawie wyborczym. 

Natomiast ja mam tak samo prawo napisać, na kogo bym głosował w USA jak ty masz prawo napisać, że podoba ci się Mentzen. I tyle.

Edytowane przez Drizzt

1 minutę temu, Drizzt napisał:

Nie masz zielonego pojęcia co ja wiem, a czego nie oraz skąd.

No właśnie mam pojęcie, że nic nie wiesz i jedziesz lewacko-globalistyczną narracją. O wiele łatwiej jest zobaczyć i odczuć bałagan jakiego narobili bidonowcy jak się jest na miejscu, a nie z pozycji klepacza intenetowego z Polski. I tyle.

Parker's Mood

59 minut temu, Zbig napisał:

Jak najbardziej. Za jakieś 150 lat, maksimum 200

Ale licząc od kiedy?

Jeśli od dzisiaj - to dzisiaj należy postawić pierwszy krok. Góra jutro.

13 minut temu, soundchaser napisał:

Przecież nieźle się trzyma, nie rzyga i nie awanturuje się. 😄

Miałem taką samą myśl! 😃

Twardy jest chłopak, widać po nim, że było mocno. Niewiele spał, ma jeszcze dużo procentów we krwi, dodatkowo z niewyspania ledwie otwiera oczy - ale trzyma fason!

Ja w jego wieku też tak potrafiłem...

"Tynk pożera dźwięk" 747

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.