Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze jako jedynych nie zaprosili ich na debatę przedwyborczą w tvp 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A szkoda, bo mogą zaskoczyć uzyskanym wynikiem w wyborach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

W dniu 9.10.2023 o 18:05, costa brava napisał:

nie spełniali warunków.

W dniu 9.10.2023 o 17:58, Mrok napisał:

Wolę tą raczkującą partię, od kolejnego wyboru pomiędzy partiami Okrągłego Stołu, z którymi Polacy nie potrafią się rozstać. Fakt, że członkowie PJJ nie dostaną się do Sejmu, nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Lepiej z uczciwym stracić, niż ze złodziejem zyskać. Przy czym, w ostatnim akapicie nie mam na myśli Konfederacji.

nie czas na marnowanie głosów, za wysoka stawka.

Mentzen był gościem Wydarzeń dnia w Polsacie i wypadł świetnie. Doświadczony redaktorek próbował go cały czas "zagiąć", ale nie dał rady, bo Mentzen miał na wszystko pewną i mądrą odpowiedź. I to nie było wyuczone, bo pytań nie znał, tylko spontaniczne.
Mentzen i Bosak to nadzieja polskiej polityki.

Cytat

MARIAN BANAŚ: Idzie dobrze. Szefowi [Donaldowi Tuskowi] powiedz, że będziemy mieć bardzo dużą kontrolę i wpływ nad Konfederacją w związku z tym, że Kuba tam wszedł. (…) i nie ma obawy, że…

Ukryta Zawartość

W dniu 10.10.2023 o 22:31, soundchaser napisał:

Mentzen był gościem Wydarzeń dnia w Polsacie i wypadł świetnie.

Kreskę z TVN jakąś przeżył...

Ukryta Zawartość

Ta kandydatka Konfy chyba obraża tutejszych fanów Mentzena, którzy schowali się teraz do nory - a taki fajny chłopak był i mało pił 😉 

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

47 minut temu, Drizzt napisał:

Ta kandydatka Konfy chyba obraża tutejszych fanów Mentzena, którzy schowali się teraz do nory - a taki fajny chłopak był i mało pił 😉 

A to ta Samuela, co ma serce po prawej stronie między nogami? ;)

Mentzen wyautował Korwina.

Cytat z jego twittera:

@SlawomirMentzen

"Na dzisiejszej Radzie Krajowej Nowej Nadziei, po całodniowej dyskusji, poinformowałem Janusza Korwin-Mikkego, że nie będzie kandydował z list Konfederacji w kolejnych wyborach. Zdaję sobie sprawę z tego, że niektórzy tego nie zrozumieją i nigdy mi tego nie wybaczą. Jest to dla mnie osobiście niezwykle ciężka decyzja. Janusz Korwin-Mikke uformował moje poglądy polityczne 20 lat temu. To dzięki niemu zaangażowałem się w politykę, to dzięki niemu przywiązałem się do wolności. Podobnie jak tak wiele innych osób, jestem tu dzięki niemu. Korwin-Mikke jest legendą, człowiekiem absolutnie wybitnym, który dla przyszłych pokoleń będzie ojcem idei wolnościowej w Polsce. Z olbrzymim bólem serca muszę jednak stwierdzić, że obecnie jego działalność tej idei nie pomaga. Mówiłem mu wielokrotnie, że swoimi wypowiedziami szkodzi już przede wszystkim sobie. Ośmiesza swoją legendę, niszczy swój pomnik. Powinien być takim, jakim widzieliśmy go na czerwcowej konwencji Konfederacji. Stary weteran, ojciec duchowy, latarnia morska, pokazująca kierunek i pilnująca, żebyśmy nie zeszli z właściwej drogi. Niestety wybrał inaczej. Wielokrotnie prosiłem go o opamiętanie. Niestety nic to nie dało. Wszyscy popełniamy błędy, czasem nawet bardzo duże. Nie myli się tylko ten, kto nic nie robi. Ale ważniejsze jest to, żeby z błędów wyciągać wnioski. Niestety wypowiedzi publiczne Korwin-Mikkego, jak i jego wypowiedzi na dzisiejszej Radzie Krajowej wprost wskazują, że nie zamierza wyciągnąć żadnych wniosków z ubiegłej kampanii. Co więcej, zamierza kontynuować swój obecny kurs z nawet większą determinacją. Piszę to z wielkim smutkiem. Bardzo mi zależało, żeby mające prędzej czy później nastąpić odejście na emeryturę nastąpiło w zupełnie inny sposób. Nie chciałbym, żeby ktoś uznał, że robimy z JKM kozła ofiarnego. Błędów było oczywiście dużo więcej. W tym jednak przypadku nabrałem pewności, że Korwin-Mikke nie tylko nie wyciągnie żadnych wniosków, co jeszcze będzie uważał, że nam jego aktywność pomaga. Biorę za tę decyzję odpowiedzialność. Proszę o nieatakowanie w tej sprawie nikogo poza mną. Historia oceni, czy miałem rację. Decyzja jest bardzo ryzykowna i nie wiem jeszcze, jakie będzie miała konsekwencje. Jestem gotowy ponieść każdą odpowiedzialność. Wiem, jak wielu ludziom się to nie spodoba. Mnie też się nie podoba. Nie chciałem tego. Niestety odpowiedzialność za projekt polityczny, za przyszłe wyniki, za sprawienie by wysiłek naszych kandydatów i sympatyków nie był marnowany, zmusza mnie do podjęcia tej ciężkiej decyzji. Stanąłem przed tragicznym wyborem. Dalsza obrona tego wielkiego człowieka prowadzi do niemożliwości bronienia zasad, w które on wierzy. Nasza idea jest ważniejsza od nas samych. Idee Korwina są ważniejsze od Korwina. Jestem przekonany, że on zrobiłby na moim miejscu dokładnie to samo co ja. I proszę, żeby mnie kiedyś potraktować tak samo. Nawet jeżeli miałoby to stać się stosunkowo niedługo. Mam wielką nadzieję, że Janusz Korwin-Mikke zajmie się tym, w czym jest najlepszy. Wykorzysta swoje świetne i ostre pióro do przekonywania kolejnych pokoleń do naszych idei. Będzie niestrudzenie walczył o wolność, własność i sprawiedliwość, będzie kształtował umysły i będzie symbolem trwałości przekonań i niezłomności W sytuacjach prywatnych JKM jest niezwykle czarującym, sympatycznym, ujmującym człowiekiem. Nigdy nie widziałem, żeby do jakiejkolwiek kobiety odniósł się bez najwyższego szacunku. Jego książki, artykuły, wywiady, nagrania będą dalej dla nas drogowskazem, jego idee będą naszymi ideami. Będzie mi go niezwykle brakować. Czuję się, jakbym tracił ojca. Bardzo żałuję, że to musiało tak się skończyć."

JKM jest błaznem i człowiekiem nie wartym ani krzty szacunku! Zostanie zapamiętany jako bzycząca mucha z Polskiego Zoo. Ale wpis Mentzena bardzo elegancki, merytoryczny ale i uczuciowy.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Gówno wiesz o Korwinie. Bardzo płytko go postrzegasz przez pryzmat politycznej nienawiści.
Zresztą już od jakiegoś czasu widzę, że Twoje wpisy są wyjątkowo chamskie.

Bez Brauna i Korwina Konfa nie istnieje , Bosak z Mentzenem nie mają kręgosłupa, mainstream ich wciągnie i wypluje 

Ale zawsze lepsi oni niz Kaczynki czy Tusk

8 minut temu, soundchaser napisał:

Gówno wiesz o Korwinie. Bardzo płytko go postrzegasz przez pryzmat politycznej nienawiści.
Zresztą już od jakiegoś czasu widzę, że Twoje wpisy są wyjątkowo chamskie.

Jeszcze jedno takie Twoje podejście i wylądujesz Pan w ignorowanych.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Bardzo fajny artykuł na temat Konfederacji

"

Mentzen — tak jak Korwin — również brzydzi się demokracją. "Proszę mnie nie obrażać pytaniem, czy jestem demokratą. Jestem monarchistą. Demokracja jest dziwnym, głupim ustrojem, mam nadzieję, że z czasem przeminie" — oto jego słowa. Stwierdził też, że dyktatura nie musi być zawsze zła. I jako przykład... podał Chile. Reżim, który pochłonął parę tysięcy żyć — i który lubował się w torturach czy internowaniu opozycjonistów. No ale podatki były niskie.

Kiedy zbierzemy tego typu smaczki do kupy, to wyjdzie nam, że Mentzen jest dobry w grę pozorów. Ale w samym środeczku siedzi w nim fanatyczny katolik w stylu Brauna i wróg demokracji w stylu Korwina."

Ukryta Zawartość

"

A jak się odniesiesz do takich zarzutów, że uderzasz głównie w Konfederację i trochę pomijasz krytykę innych partii?

Jest to słuszny zarzut. Uważam, że za mało walę w PiS. Powodem jednak nie jest to, że Kaczyński mnie opłaca na Patronite, tylko... że mnie trochę PiS nudzi. Nie zrozummy się jednak źle — uważam PiS za zło. Ale scysje PiS-u z UE czy też psucie przez PiS wymiaru sprawiedliwości nie są dla mnie tak atrakcyjnym tematem jak to, że jakiś szur od Brauna boi się technologii 5G. PiS jest zły, ale zwyczajnie nie jest tak zabawny jak Konfederacja. A ja lubię dobrą zabawę."

Ukryta Zawartość

8 minut temu, costa brava napisał:

Bez Brauna i Korwina Konfa nie istnieje , Bosak z Mentzenem nie mają kręgosłupa, mainstream ich wciągnie i wypluje 

Tak właśnie będzie i jest to świetna perspektywa! Mainstream czyli normalność. Ludzie mają dość poj..ów i radykałów i to jest optymistyczne.

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

7 minut temu, EmilioE napisał:

Jeszcze jedno takie Twoje podejście i wylądujesz Pan w ignorowanych.

Jezu...jak się boję. 😉

Poczytaj sobie o Korwinie i jego całokształcie jeśli chodzi o życiowe osiągnięcia, a nie oceniaj go jedynie za kilka kontrowersyjnych wypowiedzi w polityce.

Poczytaj sobie o Korwinie i jego całokształcie jeśli chodzi o życiowe osiągnięcia, a nie oceniaj go jedynie za kilka kontrowersyjnych wypowiedzi w polityce.

Razem ze swoim stryjem, publicystą katolickim Jerzym Mikkem, próbował przyłączyć się do tzw. komisji ekspertów przy komitecie strajkowym stoczniowców szczecińskich w sierpniu 1980. Szefowie komisji dokooptowali do swego grona tylko stryja, jednocześnie rezygnując z zaproponowanej przez Janusza Korwin-Mikkego współpracy. Decyzję swą uzasadnili jego nieodpowiedzialnością i ekscentrycznością poglądów.

Zawsze był świrem
2 godziny temu, romeksz napisał:

Razem ze swoim stryjem, publicystą katolickim Jerzym Mikkem, próbował przyłączyć się do tzw. komisji ekspertów przy komitecie strajkowym stoczniowców szczecińskich w sierpniu 1980. Szefowie komisji dokooptowali do swego grona tylko stryja, jednocześnie rezygnując z zaproponowanej przez Janusza Korwin-Mikkego współpracy. Decyzję swą uzasadnili jego nieodpowiedzialnością i ekscentrycznością poglądów.

Zawsze był świrem

Ukryta Zawartość

To podobno wszystko przez mamę, która przy obiedzie, w odpowiedzi na każde kolejne brednie małego JKM, zwykła głaskać go po główce i powtarzać: „to bardzo mądre Januszku co powiedziałeś, jakim Ty jesteś wspaniałym, mądrym chłopcem”. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Seyv

8 minut temu, soundchaser napisał:

Podobnie jak Ty. Tylko co Ty osiągnąłeś w życiu, Świrze?

Drugi nieuk.

Nie traktuj tego osobiście 😉

5 minut temu, Drizzt napisał:

Nie traktuj tego osobiście 😉

Korwin powinien Ci na to odpowiedzieć. Piszesz obraźliwie o kimś, kogo nie znasz.

Typowe dla internetowych trolli.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Korwin powinien Ci na to odpowiedzieć. Piszesz obraźliwie o kimś, kogo nie znasz.

Typowe dla internetowych trolli.

Pogadaj sobie z Samuelą, to jest Twój poziom.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.