Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.08.2023 o 22:58, BalticResonance napisał:

Kiedy już wydawało się wszystkim, że osiągnąłeś maksimum swoich możliwości, ty nadal zaskakujesz mądrością.

Wszyscy już walczą, żeby napisać pierwszą recenzję nowej Unitry. Na pewno recenzenci będą płacili producentowi sprzętu, żeby móc napisać tą recenzję!

Na pewno to będzie najczęściej czytany tekst, a ukaże się nawet w prasie spoza branży, począwszy od Gazety Wyborczej, na Naszym Dzienniku skończywszy!

Tobie się wydaje, że wszyscy się tym sprzętem jarają jak ty i w całej Polsce jest takie poruszenie jak u ciebie na wiosce. Klepiesz te posty, jakbyś rzeczywiście chciał oszukać algorytm wyszukiwania.

Hahahaha

Bo jest. Albo nie widzisz albo nie chcesz widzieć 

Ale post śmieszny 🙂 dzięki

W dniu 9.08.2023 o 23:32, kghm napisał:

Chłopie ile Ty masz lat, podjarany jesteś jak dziecko. A czego się spodziewałeś, pamiętasz w ogóle jakąś złą recenzję? 

Ale o co ci chodzi? Piszemy o tym samym a atakujesz mnie.

Swędzi cię? To się podrap.

6 godzin temu, xetras napisał:

Jeśli tak faktycznie będą pakować  w skrzynie a nie tylko używać ich w celach promocyjnych to prześcigną PRL co najmniej w solidności opakowań.

Oczywiście, że marketing. Ileż to wazy żeby tak pakować? Widziałem gry komputerowe w skrzynie pakowane, takie dla Youtuberów, w celach reklamowych, to coś w ten deseń.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

7 minut temu, ASURA napisał:

Ja dla odmiany od samego początku tego wątku czuję farbowanego lisa

p.s. nie mam czasu na czytanie w tym wątku twoich "przemyśleń"

Kogo obchodzi co czujesz i na co nie masz czasu? O tym jest ten temat? Przestań zaśmiecać temat swoim intelektem, bo raczej większość zainteresowanych tematem nie chce powiadomień o tym, na co mądrego wpadłeś.

1 godzinę temu, porlick napisał:

Za to głupot i błędów, wystarczyłoby na co najmniej 2 nowe wątki.

Na kanale tego gościa to norma. Ale świetnie wychodzi mu śmieszkowanie i robienie min.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Cześć, 

Uzyskałem informację od Pana Adama Mokrzyckiego w kwestii Unitry na AVS 2023:

"Tak, sala Książęca na Narodowym."

😁

No to już wiemy że będzie pokaz Unitry na AVS i będzie to chyba w dobrej sali sądząc po nazwie?

👍

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mam nadzieję, że cokolwiek tam zaadaptują 😁 

Na ostatnim Avs większość cóż tam na ścianach wieszała, no z wyjątkiem systemów z DSP, które pokazywały co potrafią 😋

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Mam nadzieję, że cokolwiek tam zaadaptują 😁 

Na ostatnim Avs większość cóż tam na ścianach wieszała, no z wyjątkiem systemów z DSP, które pokazywały co potrafią 😋

I to wszyscy w tej sali Książęcej?

13 minut temu, Ajothe napisał:

Nie, nie wiem gdzie to jest, piszę o większości pokojów 🙂

Ale po co ?

Wiadomo że na Stadionie Narodowym naprawdę dobre są sale do transmisji RTV które są specjalnie adaptowane akustycznie. Reszta sal wymaga większej lub mniejszej dodatkowej adaptacji co by się pokaz udał- podobnie jak w większości mieszkań u typowego "Kowalskiego"

No właśnie po to, większość miała już jakieś pierdolety na ścianach, bo większość to zwykle pomieszczenia biurowe, to nie jest kilka pokoi tylko kilkadziesiąt. 

Czaderska sprawa, polecam. 

p.s. I tak to już akustycznie lepiej niż w salach targowych w Monachium

Nie do końca, były też wtopy bardzo drogich systemów bez jakiejkolwiek poprawy akustyki....Ciężko mi to zrozumieć, przecież mogą wypożyczyć parę pułapek basowych chociaż. 

14 godzin temu, Strzyga napisał:

Komu chcesz wcisnąć te pseudoaudiofilskie bibeloty? Mnie? Buhahaha. Nie da rady. Pomimo, że za jedną wypłatę mogę sobie kupić kilka takich systemów Unitry, to jednak NIE! Sentymentalizm i Twój tępy, nieudolny marketing, to o wiele za mało by zachęcić audiofila

Rozumiem, że Twoja opinia wynika z faktu, że miałeś możliwość obejrzeć, sprawdzić jakość wykonania, posłuchać, ocenić stosunek jakości do ceny na podstawie porównania do produktów innych firm. Chyba, że jesteś kolejnym "ekspertem" oceniającym sprzęt na podstawie zdjęć....

Zależy

17 godzin temu, Stream napisał:

Rozumiem, że Twoja opinia wynika z faktu, że miałeś możliwość obejrzeć, sprawdzić jakość wykonania, posłuchać, ocenić stosunek jakości do ceny na podstawie porównania do produktów innych firm. Chyba, że jesteś kolejnym "ekspertem" oceniającym sprzęt na podstawie zdjęć....

Nie. Nie słuchałem. Opieram się na zdaniu jednego z forumowych kolegów:)). Twierdzi, że:

- Nie jest źle. Nie jest .... też zjawiskowo.

Jest... trochę bezpłciowo. Jego zdaniem.

Ja lubię brzmienie gęste, "przy kości". Odpowiedź na Twoje pytanie nie jest i nie może być jednoznaczna. Z reguły "wybieram" sprzęt na lampach i mam 3 systemy w 3 pokojach. Mam jeden na integrze i jest to Hegel H590. Myślę, że już wiesz jaki dźwięk preferuję. Bardzo go lubię (ten wzmak). Za dźwięk, właśnie:)

Gdybym ja to robił (UNITRA), byłoby "trochę" inaczej tj. 100% więcej audiofilskiej klasy tj. bebechów, rozwiązań i "lampy". W tej samej cenie. Jak kto woli:)

Sukcesów życzę. Samych:)

6 godzin temu, Strzyga napisał:

Nie. Nie słuchałem

a słuchał ktoś? Ponoć kilku wybranych...o ile dalej mówimy o nowej Unitrze...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 9.08.2023 o 23:01, ASURA napisał:

Jak złożysz sobie taki system jak ja

A masz jakieś zdjęcie swojego systemu?
Bardzo jestem ciekaw

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 14.08.2023 o 12:24, Stream napisał:

Niestety oprócz zdjęć,a raczej renderów,nic nie ma.

Na razie zbierają pieniądze z przedsprzedaży aby zrobić pierwsze egzemplarze,które wybrańcy dostana w pażdzierniku

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Pod którym kościołem?

54 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

A masz jakieś zdjęcie swojego systemu?
Bardzo jestem ciekaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tyle Ci musi starczyć, mam własne autorskie rozwiązania i nie będę ich publikował

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Niestety oprócz zdjęć,a raczej renderów,nic nie ma.

No właśnie. Dlatego dziwią mnie różne opinie i oceny na podstawie zdjęć.

4 minuty temu, Stream napisał:

Mnie to nie dziwi.
Unitra sprzedaje od roku sprzęt,którego nie ma,nie można posłuchać ani obejrzeć.
Chyba nie liczysz na to,że wszyscy będą czekać na mityczne ukazanie sie działającego sprzętu,i dopiero wtedy zaczną komentowac?

Tym bardziej,że były już chyba dwie płatne recenzje.

Na razie to reklama sprzętu za pomocą płatnych troli/pożytecznych idiotów.Same ohy i ahy,jaki to model biznesowy,a jak to zbudowane,a jaka dobra cena w tym segmencie...

Jak ktos poddaje to w wątpliwość-pojawia sie argument:
Widziałeś?
Słyszałes?
Nie?-To sie nie wypowiadaj....

Naprawdę,ten prostacki marketing uprawiany rękami audio-(to można wkleić nazwę najstarszego zawodu świata-i nie jest to ?polityk")
jest żałosny

Unitra to chyba jedyna firma,która sprzedaje sprzęt,którego nie ma,jest to tak słabe,że ręce opadają.

21 minut temu, Stream napisał:

Ale opinie o odklejonym od rzeczywistości marketingu i nieokreślonej grupie docelowej, czyli dr facto- braku pomysłu na działalność, nie powinny nikogo dziwić. 

6 minut temu, porlick napisał:

Ale opinie o odklejonym od rzeczywistości marketingu i nieokreślonej grupie docelowej, czyli dr facto- braku pomysłu na działalność, nie powinny nikogo dziwić. 

Sukces firmy nie polega na ocenie prowadzonego przez nią marketingu, tylko jej produktów. A tych jeszcze nikt nie oceniał.

Teraz, Stream napisał:

Sukces firmy nie polega na ocenie prowadzonego przez nią marketingu, tylko jej produktów. A tych jeszcze nikt nie oceniał.

A tę recenzje? 😉

No cóż, marketing od czapy również może narobić firmie złego PR.

sa jakies dwie recenzje,z tego co pamietam 

29 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Obie kupione- zważając na brak wyprodukowanych urządzeń.

9 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

8 godzin temu, porlick napisał:

Obie kupione- zważając na brak wyprodukowanych urządzeń.

Żadnych oficjalnych recenzji (oprócz dwóch kabli) nie było. Pierwsze mają się ukazać w AudioVideo we wrześniu.

• Pokaż nowe odpowiedzi