Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Ajothe napisał:

takie sobie wymyśliło kolumny. 

Pomysl z zastosowaniem OZ to ślepa droga, ale niech tam

[Celowo brnęli w to (i robią to dalej) żeby się odróżnić od współczesności]

Lubią utrudniać sobie życie  

28 minut temu, greg190872 napisał:

W Q21 tez wszystkich marek nie ma

Adam Vox Ashqelon zabrzmiał mi elegancko  nikt inny prócz pabianickiej firmy nie był u nas nimi zainteresowany  

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

12 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ile jest? Może źle słyszałem. A kto powiedział że komuś się chce. Salony to pobrały bo traktują jako wabik dla klienta.

a jaki tam jest wabik? Co takiego?? Goła integra za 15 tys?

Wabik to byłby jakby graty były po 3-4 tysiące...

Edytowane przez Tonnii99
W dniu 13.02.2024 o 16:07, Tokina napisał:

Salon to dostały "w komis", a nuż trafi się "jeleń" 🙂

Znam to z życia, nie z opowieści czy plotek. Mam zaprzyjaźniony "salon", w którym, stoją wzmacniacze (nie jeden, a kilka) po 150-200 tys. zł, podobnie jak kolumny za 50-100 tys. zł.

Tak oczywiście że tak że salony niektóre towary mogą dostać tylko na wz-ke.

To jest często kultywowane w przypadku organizacji jakiś eventów.

W takim razie dla salonów i jeszcze lepiej bo nie musiało tego kupować A wabik jest 🙂

W dniu 13.02.2024 o 16:12, greg190872 napisał:

Nie,ogolnie.W Q21 tez wszystkich marek nie ma.

Nie ma salonu w którym są wszystkie marki.

My akurat w Polsce mamy bardzo dużo różnych marek audio gdyż każdy liczy że jest w tym łatwy interes. Większy rynek brytyjski pod kątem sprzętu audio ma na przykład tych Marek mniej. I wcale nie tęsknią.

W dniu 13.02.2024 o 16:38, xetras napisał:

Adam Vox Ashqelon zabrzmiał mi elegancko  nikt inny prócz pabianickiej firmy nie był u nas nimi zainteresowany  

Ale mają je jeszcze bo oni przez pewien czas byli dystrybutorem tej marki. Nie wiem czy nadal są.

W dniu 13.02.2024 o 19:25, Tonnii99 napisał:

a jaki tam jest wabik? Co takiego?? Goła integra za 15 tys?

Wabik to byłby jakby graty były po 3-4 tysiące...

Chodzi o przyciągnięcie klienta na tym polega wabik. Chociażby po to żeby zobaczyć żeby posłuchać. Ty możesz tego nie rozumieć i możesz się na to nie nabierać ja tak samo ale widziałem komentarze na Facebooku gdzie ruszę salony wrzucały informacje że już mają na stanie. Do komentarzy ludzi w stylu kiedy można się umówić na odsłuch że na pewno zawitam i tak dalej i tak dalej pojawiały się u wszystkich

Pomyliłeś firmy

Skoro to porównawczy test 4 zestawów to można wspomnieć o ich specyfice tzn. brzmieniu...

Ja nie umiem aż takiej analityki dokonać żeby pomijać  wzmacniacz i grę pokoju gdzie są ustawione ale niech tam będzie...

Obejrzę

Edytowane przez xetras
Dopisek

4 godziny temu, xetras napisał:

Pomyliłeś firmy

Skoro to porównawczy test 4 zestawów to można wspomnieć o ich specyfice tzn. brzmieniu...

Ja nie umiem aż takiej analityki dokonać żeby pomijać  wzmacniacz i grę pokoju gdzie są ustawione ale niech tam będzie...

Obejrzę

Spania nie masz?😉

Tak czy inaczej jestem przeciwnikiem odsłuchów youtube, ale takie zestawienia porównawcze coś tam mówią. 

To co facet gada mnie mało interesuje, tutaj jedynie można sobie posłuchać kolumn w odniesieniu do innych modeli. 

Oczywiście to kompletnie nie oddaje jak kolukny grają, ale słychać, która para ma czegoś więcej, a czego mniej. 

Edytowane przez Ajothe
9 godzin temu, Berbeć napisał:

Spania nie masz?😉

Wiele gatunków ssaków żyje nocą. Transport bez korków jest tylko w nocy. Życie w nocy ma wiele zalet.

28 minut temu, xetras napisał:

Wiele gatunków ssaków żyje nocą. Transport bez korków jest tylko w nocy. Życie w nocy ma wiele zalet.

Rysiek Riedel z Dżemu powiedział mi kiedyś, że po drugiej w nocy to się już albo śpi, albo pije, a nie gra. W sensie pracy. Ja w nocy albo śpię, albo biegam z psami tropiącymi. Zgadzam się co do okoliczności przyrody - czyste powietrze spokój, nikt się nie szwęda, ujmująca cisza. Ale Ty o 4 rano komentujesz na forum, to ma jakieś zalety?

Chyba lepiej się napić, jak radził R.R. 😏👍

Gość

(Konto usunięte)

Widzę że ktoś tu zrobił delikatną czystkę ale i tak dalej pier…licie o dupie maryni! Kogo to interesuje o której kto co napisał i co w danej chwili robi/ił!!! 

Żenada te forum!

Nie ma tutaj nic merytorycznego na temat Unitry, tylko same pyskówki i przepychanki!!!

Moderator śpi czy jak że pozwala obrażać firmę? A może przenieśli byście ten temat na bocznicę by nie szpecił waszym dennym tokiem rozmawiania…

3 godziny temu, Berbeć napisał:

Chyba lepiej się napić,

Źle na tym wyszedł 

Jako DDA w ogóle nie piję (2 metry i 70-75 kg zwykle ważę, czyli jestem chudzielcem, poza tym na lewo [mańkut] z dominującym prawym okiem)

Aha - jeszcze czuję że żyję (zwłaszcza że kręgosłup żyje własnym życiem), ale od urodzenia czyli tak już mam.

Godzina rzecz względna 

4 to dobra pora kiedy jedzie się do roboty w systemie 3zmianowym (np.) 

Temat jest nie o czyichś cyklach życia 

EOT

1 godzinę temu, Stary200 napisał:

Kogo to interesuje o której kto co napisał i co w danej chwili robi/ił!!! 

Popieram, mnie to zwisa i powiewa.

1 godzinę temu, Stary200 napisał:

może przenieśli byście ten temat na bocznicę

Nie

Sprzęty tego start-upu są dobre na start pod względem tego jak r ó ż n e może być brzmienie i dalej być "hi-fi"

WSH ZGZ CSH GSH to inność w ramach audio hobby

Inność od utartych schematów na rynku audio, AGD, RTV... czy jak tam go zwą

Mnie imponuje szybkosć wdrożeń innowacji

Oby tak dalej 

Czekam na ich: tuner, fonopreamp, headamp, monitory, kombo (radiola, kombajn)

Może coś zwojują?

Pokazali że umią skutecznie namieszać

A ja kocham inność

Edytowane przez xetras
Literówka, dopisek

20 minut temu, Stary200 napisał:

Ale tutaj nic nie ma treściwego… sam śmietnik! Więcej się dowiem z YT niż od ludzi którzy tylko spekulują w tym temacie… 

Masz coś wspólnego z tym zrypanym marketingiem Unitry, czy na produkcji pracujesz?

A jak ci się coś nie podoba w tym wątku, to sam spadaj na bocznicę. Znalazł się merytoryczny troglodyta…

2 godziny temu, Stary200 napisał:

Żenada te forum!

👍

a jak mówisz komuś prawdę prosto w oczy to ci dają ostrzeżenie, że niby atak, urwał, personalny.... no bawię się .... 

mam w upie

2 minuty temu, tomcioxxx napisał:

👍

a jak mówisz komuś prawdę prosto w oczy to ci dają ostrzeżenie, że niby atak, urwał, personalny.... no bawię się .... 

To jakiś przymus, pałowanie się tam, gdzie jest niefajnie? Czy uwiąd lewacki?

Spadam

Zaledwie parę sprzętów i tyle demolki (Piec kolumny dyskofon dwa gramofony dwa przewody) a elektryzatory to chyba nie od nich

Skąd tyle bicia piany to nie wiem 

Spadam

2 godziny temu, tomcioxxx napisał:

jak mówisz komuś prawdę prosto w oczy

Dlatego uważam internet za przeciwnika (choćby w myśleniu)

W dniu 13.02.2024 o 16:07, Tokina napisał:

Salon to dostały "w komis

Wypytywane Topy nie mają i nie chcą ich mieć

Jedynie w ofercie sprzedażowej rms (odtwarzacz CSH) i instalaudio (podłogówki ZGZ) widzę 

Czy to salony to nie wiem

[szlifierek brak - dla filtra wyszukiwania "shopping", są jedynie "na zamówienie"]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

4 minuty temu, xetras napisał:

Spadam

Zaledwie parę sprzętów i tyle demolki (Piec kolumny dyskofon dwa gramofony dwa przewody) a elektryzatory to chyba nie od nich

Spadam

Dlatego uważam internet za przeciwnika (choćby w myśleniu)

Sorry, ale pozwolisz, że to napiszę. Jesteś niekonsekwentny. Masz w tym wątku najwięcej wpisów, jesteś aktywny nawet o 4 w nocy (albo rano, jak dla kogo) i uważasz internet za przeciwnika w myśleniu…😔 

13 minut temu, Berbeć napisał:

uważasz internet za przeciwnika

Tak, bo:

2 godziny temu, tomcioxxx napisał:

jak mówisz komuś prawdę prosto w oczy

Wszystko jest formą

Komentarz:

Ćwiczenie erystyczne może być jako wpis polemiczny 

Każdemu/każdej w i n n y  sposób mówię prawdę.

I jeszcze dlatego:

"Fuzzy logic is based on the observation that people make decisions based on imprecise and non-numerical information. Fuzzy models or fuzzy sets are mathematical means of representing vagueness and imprecise information (hence the term fuzzy). These models have the capability of recognising, representing, manipulating, interpreting, and using data and information that are vague and lack certainty.

Fuzzy logic has been applied to many fields, from control theory to artificial intelligence."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Prawda "prosto w oczy" w logice rozmytej jest twórcza (nie jest tak nudna jak w logice szkolnej, czyli: zerojedynkowej, sztywnej, klasycznej)  

Bazuje na szacowaniu i ważeniu wagi słów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xetras
Dopisek

19 godzin temu, Berbeć napisał:

Masz coś wspólnego z tym zrypanym marketingiem Unitry, czy na produkcji pracujesz?

A jak ci się coś nie podoba w tym wątku, to sam spadaj na bocznicę. Znalazł się merytoryczny troglodyta…

Może pochodź se z tymi psami. Może akurat na tym się znasz. 

16 godzin temu, xetras napisał:

Bo paru kolesi ma ewidentny bol d.... że coś z Polski wyjdzie, a nóż zagra dobrze. Może to ci na emigracji co to myślą że tutaj to tylko zacofanie i komuna dalej. 

?👈

20 godzin temu, Tokina napisał:

Audiotrendt też:

Dzięki, nie zauważyłem. Salony Top Hi-fi video design ponoć nie będą zainteresowane. Sprytna cena w tym audiotrendt i u akustyka.

Edytowane przez xetras
Poprawka

W dniu 19.02.2024 o 03:12, quatross napisał:

Sam sobie przeczysz

Ba,oby tylko sobie.
Rozumowi...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

20 godzin temu, Tokina napisał:

Nie przesadzaj z tym chwaleniem Unitry, bo to tak naprawdę "żaden" producent!

A kto chwali? Ja tępię tylko bezpodstawne paplanie głupot.

Co to znaczy żaden producent? A jaki to dla ciebie jakiś producent? 

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi