Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, treinerek napisał:

Świetny i bardzo funkcjonalny sprzecik. Jedyne co mi się nie podoba to tylko to, że dość długo na zainstalowany dysk zgrywają się płyty. Gdy ktoś będzie ich chciał zgrać z 1000 sztuk to trochę czasu mu z tym zejdzie. Ale trzeba przyznać że zgrane płyty brzmią świetnie. 

Zastanawiam śię na co zamienić moje CA 851N który co prawda dalej działa perfekcyjnie ale wiadomo jak to jest....zjawisko "moralnego zużycia" oprócz Ever mam jeszcze takiego kandydata...tu już jest znacznie drożej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja nie miałem takich dylematów bo za wzmaka razem z A8 dałem połowę ceny tego Nada M66. 

Nady to nie moja bajka, gdybym miał już tyle wydać (a na pewno bym tego nie zrobił) szukał bym czegoś innego. Świetny filmik o A8 zamieścił Iwii, chyba go już w tym temacie wrzucałem. Opowiada o nim wszystko zgodnie z prawdą, bez żadnego lukrowania. 

Ja już wzmaka i streamera jeśli wszystko z nimi będzie ok nie będę zmieniał, ewentualnie pomyślę za jakiś czas o zmianie kolumn, na jakieś które grają bardziej średnica od moich Cantonów. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

2 godziny temu, treinerek napisał:

że dość długo na zainstalowany dysk zgrywają się płyty.

To może być zaleta bo wolno powoduje że dokładnie 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

16 minut temu, Lech36 napisał:

To może być zaleta bo wolno powoduje że dokładnie 😉.

No i na to też narzekali na forum pod tym testem.

Ja to już mam za sobą wszystkie płyty , które chciałem zgrać ze swojej kolekcji, są już zgrane.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

7 godzin temu, fan64 napisał:

Zastanawiam śię na co zamienić moje CA 851N który co prawda dalej działa perfekcyjnie ale wiadomo jak to jest....zjawisko "moralnego zużycia" oprócz Ever mam jeszcze takiego kandydata...tu już jest znacznie drożej.

Możesz spróbować NAD C658 z pełnym DIRAC LIVE. Jeśli nie masz dobrze zaadaptowanego akustycznie pomieszczenia to przyrost jakości brzmienia może być bardzo duży. DIRAC to przyszłość. Z czasem stanie się standardem. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

30 minut temu, Piopio napisał:

Jeśli nie masz dobrze zaadaptowanego akustycznie pomieszczenia

Jest progres.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

5 godzin temu, treinerek napisał:

Ja to już mam za sobą wszystkie płyty , które chciałem zgrać ze swojej kolekcji, są już zgrane.

Też zrobiłem to już dawno przy pomocy EAC, teraz tylko ewentualnie przenoszę fragmenty kolekcji na pendrive w celu używania w różnych źródłach których używam, no i oczywiście kopia bezpieczeństwa.  

9 godzin temu, fan64 napisał:

w środku jakby luksusowo haj-endowo,widoki rodem z drogich gratów.

Podobny luksus panuje w A6.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Czy ktoś kto zaraz na samym początku dystrybucji  kupił to urządzenie może potwierdzić lub zaprzeczyć iż działa wolniej niż na samym początku? 

Czy widać w nim efekt Androida podobny do tego występującego na telefonach. 

Chodź To może być jeszcze zdecydowanie za krótki okres czasu w sumie.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Z mojego doświadczenia w telefonach ten problem od dawna nie występuje, oczywiście o ile użytkownik nie zapchał całej pamięci 🙂 Co do A6, to nie odpowiem, bo już przeszliśmy przez kilka sztuk na demo. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Czy ktoś kto zaraz na samym początku dystrybucji  kupił to urządzenie może potwierdzić lub zaprzeczyć iż działa wolniej niż na samym początku? 

Chodź To może być jeszcze zdecydowanie za krótki okres czasu w sumie.

Kupiłem na samym początku dystrybucji i nic takiego nie zauważyłem. 

W dniu 20.07.2024 o 17:46, ProjectPi napisał:

Jest progres.

Bo kiedyś wystarczyła izolacja galwaniczna do pełni szczęścia 😉

21 godzin temu, Q21 napisał:

Z mojego doświadczenia w telefonach ten problem od dawna nie występuje, oczywiście o ile użytkownik nie zapchał całej pamięci 🙂 Co do A6, to nie odpowiem, bo już przeszliśmy przez kilka sztuk na demo. 

Oj występuje występuje tylko nie na taką skalę jak to było dawniej. 

Dawniej było widać faktycznie olbrzymie zamulenie i regres w otwieraniu poszczególnych aplikacji. 

Ale nawet teraz jeśli zrobisz test benchmarkowym programem nowego telefonu i przez na przykład trzy lata nie będziesz nigdy przewracał go do ustawień fabrycznych to tym samym programem po trzech latach uzyskasz gorszy wynik. 

Tylko to już nie wiąże się z takimi olbrzymimi stratami jak to faktycznie bywało dawniej. 

20 godzin temu, Kamilus napisał:

Kupiłem na samym początku dystrybucji i nic takiego nie zauważyłem. 

Bo kiedyś wystarczyła izolacja galwaniczna do pełni szczęścia 😉

Czyli masz go już prawie 2 lata? Ok to dobry znak!

14 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Oj występuje występuje tylko nie na taką skalę jak to było dawniej. 

Dawniej było widać faktycznie olbrzymie zamulenie i regres w otwieraniu poszczególnych aplikacji. 

Ale nawet teraz jeśli zrobisz test benchmarkowym programem nowego telefonu i przez na przykład trzy lata nie będziesz nigdy przewracał go do ustawień fabrycznych to tym samym programem po trzech latach uzyskasz gorszy wynik. 

Tylko to już nie wiąże się z takimi olbrzymimi stratami jak to faktycznie bywało dawniej. 

Czyli masz go już prawie 2 lata? Ok to dobry znak!

Mam wersję Master, ale soft jest raczej ten sam. 

• 2 tygodnie później...
W dniu 3.07.2024 o 18:11, dekoracja napisał:

jak jest wasza ogólna opinia na temat A6 jako transport? które wyjście cyfrowe gra najlepiej? dzięki!

Ja lecę po optyku i nie narzekam

59 minut temu, piotralski napisał:

Ja lecę po optyku i nie narzekam

Ja mam A8 i cyfrowo po USB zdecydowanie lepiej niż optyk czy koaksjal.

14 minut temu, treinerek napisał:

Ja mam A6 i specyficzne kolumny wiec wybacz 🙂

18 godzin temu, treinerek napisał:

Wg pomiarów na ASR jest identycznie (USB, Optyk), ale słuch hobbysty to słuch hobbysty, trudno z nim konkurować sprzętem którego używają na ASR 😉.

14 minut temu, Lech36 napisał:

Wg pomiarów na ASR jest identycznie (USB, Optyk), ale słuch hobbysty to słuch hobbysty, trudno z nim konkurować sprzętem którego używają na ASR 😉.

Napisałem wyłącznie na podstawie tego co słyszę, w większości gram  analogowo z daca A8 po XLRach, cyfrowo idzie ze wzmaka na Burr Brownie i po USB jest super porównywalnie do analogowo ciut inaczej ale poziom głośności ten sam. Gdy na tej samej głośności puszczę po optyku lub coaxialu jest sporo ciszej niż po usb i to mi głównie nie pasuje.

Edytowane przez treinerek

20 minut temu, treinerek napisał:

Napisałem wyłącznie na podstawie tego co słyszę,

O.K, rozumiem.

21 minut temu, treinerek napisał:

Gdy na tej samej głośności puszczę po optyku lub coaxialu jest sporo ciszej niż po usb i to mi głównie nie pasuje.

Ciszej znaczy gorzej 😉? A co z jakością sygnału po wyrównaniu?  

14 minut temu, Lech36 napisał:

O.K, rozumiem.

Ciszej znaczy gorzej 😉? A co z jakością sygnału po wyrównaniu?  

Dla mnie gorzej, bo nie chce mi się podkręcać głośności o 10 db by było tak samo.

Nie chce mi się bawić w te wyrównania, wystarcza mi analog po XLRach  i cyfra po USB bo też brzmi dobrze, dodatkowo na niej mogę pobawić się equalizerem.

2 minuty temu, treinerek napisał:

Nie chce mi się bawić w te wyrównania,

Wyrównanie to podstawa testu porównującego dwa urządzenia, ale oczywiście nie musisz tego robić, ale prezentacja wniosków na forum bez tego elementu (wyrównania) jest działaniem niezbyt zrozumiałym. 

Panowie ; czy w przypadku braku pilota w integrze można ustawić np połowę skali głośności we wzmaku a głośnością sterować pilotem w Eversolo ?  Czy to dobre rozwiązanie ?

Edytowane przez Luk77
3 minuty temu, Luk77 napisał:

Czy to dobre rozwiązanie ?

To zależy od jakości całego zestawu. Im lepszy sprzęt tym jest to gorsze rozwiązanie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

35 minut temu, Luk77 napisał:

Panowie ; czy w przypadku braku pilota w integrze można ustawić np połowę skali głośności we wzmaku a głośnością sterować pilotem w Eversolo ?  Czy to dobre rozwiązanie ?

Dobre, regulacja w domenie cyfrowej w przetworniku 32 bitowym jest praktycznie bezstratna. ES9038 w A6 jest takim przetwornikiem.

4 minuty temu, Lech36 napisał:

Dobre, regulacja w domenie cyfrowej w przetworniku 32 bitowym jest praktycznie bezstratna. ES9038 w A6 jest takim przetwornikiem.

Zapomniałem dodać że posiadam DMP a8

15 minut temu, Luk77 napisał:

Zapomniałem dodać że posiadam DMP a8

W A8 regulacja wzmocnienia jest analogowa, drabinka rezystorowa za przetwornikiem, na tyle na ile może jest oczywiście bezstratna.

P.S. Oczywiście jak najbardziej nadaje się do sterowania bezpośredniego końcówki mocy jak i integry.

P.S. Mam tak rozwiązaną regulację w starym analogowym zestawie aktywnym w przedwzmacniaczu jest ustawiona jakaś niezbędna głośność a z pilota reguluję wyjścia źródeł. 

Edytowane przez Lech36

Godzinę temu, Luk77 napisał:

Co to za Integra? 

Może masz w niej wejscie,, pre in''

Jeśli nie według mnie lepszym dźwiękowo rozwiązaniem będzie odkręcenie głośności we wzmaku na full. 

7 minut temu, Kamilus napisał:

Co to za Integra? 

Może masz w niej wejscie,, pre in''

Jeśli nie według mnie lepszym dźwiękowo rozwiązaniem będzie odkręcenie głośności we wzmaku na full. 

Jest to Haiku Audio Sol 2 ale jeszcze go nie mam. Chyba nie ma pre in. Jak odkręcę wzmaka na full to nic się nie stanie ?

9 minut temu, Kamilus napisał:

Często wiąże się to z szumem w głośnikach i nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Co innego wejście na końcówkę. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi