Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Piopio napisał:

Ale lepsze niż przeciętna delta-sigma.

Wątpię.

Zauważ, że polecam do tego zasilanie liniowe. Co już stawia te combo wyżej niż przeciętny DAC w cenie do 3K.

Dodawanie LPS "bo tak" wnosi tyle, że podnosi cenę.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

17 minut temu, ProjectPi napisał:

Wątpię.

Mój rme działa na zwykłym fabrycznym zasilaczu aż miło.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

19 minut temu, ProjectPi napisał:

Wątpię.

Wątpisz, ale jednocześnie wiesz, że FiiO to słabe R2R ? 😉 

Z LPS gra lepiej. Co poradzę 😅

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Mój rme działa na zwykłym fabrycznym zasilaczu aż miło.

Nie mówimy o RME. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, Piopio napisał:

Słuchałeś?

2 minuty temu, Piopio napisał:

Nie mówimy o RME. 

Ale co,jedne dac graja lepiej z lps inne nie?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Rme gra lepiej z liniowym. A przede wszystkim dla dyskusji inaczej... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Teraz, marcinmarcin napisał:

Rme gra lepiej z liniowym. A przede wszystkim dla dyskusji inaczej... 

Dziękuję

5 minut temu, Pseudodrummer napisał:

To zależy jak są skonstruowane i jaki mają ten zasilacz impulsowy. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Co do sam

Teraz, Pseudodrummer napisał:

Dziękuję

Nie ma za co 😉 po przewaleniu pewnej ilości transportow stwierdzam że największe roznice dla dźwięku poza headroomem robi zasilacz oraz kwestia zakłóceń przyjętych od strony sieci internetowej. (czym gorzej izolowany transport tym większa podatność)

10 minut temu, Piopio napisał:

To zależy jak są skonstruowane i jaki mają ten zasilacz impulsowy. 

a skąd to wiadomo?

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

a skąd to wiadomo?

Z testów 😉 

Zastanawiające jak często użytkownicy sprzętu Yamaha sięgają po różne poprawiacze akustyki zamiast przyjrzeć się dokładnie kolumnom i odtwarzaczowi 🤔

Z testów 😉 

Masz rację,test to najlepsze narzedzie porównawcze.
Mój test dowiódł,że zasilacz do rme fabryczny jest najlepszy.

Godzinę temu, ProjectPi napisał:

Słuchałeś?

Mam w systemie 😉 

20 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Masz rację,test to najlepsze narzedzie porównawcze.
Mój test dowiódł,że zasilacz do rme fabryczny jest najlepszy.

Kolega @marcinmarcin uważa inaczej 😉 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Mam w systemie 😉 

Ja jedynie słuchałem, zatem nie zazdroszczę.

11 godzin temu, Gargan napisał:

Zastanawiające jak często użytkownicy sprzętu Yamaha sięgają po różne poprawiacze akustyki zamiast przyjrzeć się dokładnie kolumnom i odtwarzaczowi 🤔

Ależ ja zadowolony jestem 😉

Lubię kiedy gra muzyka...

10 godzin temu, ProjectPi napisał:

Ja jedynie słuchałem, zatem nie zazdroszczę.

Porównam bezpośrednio z Gustard R26 to dam znać czy słychać różnicę.

Edytowane przez Piopio

Wracajac do tematu... DAC tak do 1.5-2k zł. Istnieje choćby porównywalny brzmieniowo do DAC z DMP-A6? Czy jest sens porównywać Eversolo do R2R? Czy ten streamer jest aż tak dobry, że wysuwacie do boju tutaj RME? 

9 minut temu, bodziocool napisał:

Czy ten streamer jest aż tak dobry, że wysuwacie do boju tutaj RME? 

Jest przeciętny. Sekcja DAC jest słaba. 

Tymczasem A8 współpracuje teraz z  Najnowszym Jantarem 2B Harpii jest bardzo dobrze .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Klejson

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

46 minut temu, Piopio napisał:

Jest przeciętny. Sekcja DAC jest słaba. 

Sekcja DAC jest słaba, ale tylko na "ucho" @Piopio, inne "uszy" mogą stwierdzić coś innego a zwłaszcza pomiary (patrz ASR) stwierdzają z całą pewnością coś innego. Można wyciągnąć prosty wniosek że @Piopio ma jakiś inny element lub nawet elementy słabe w swoim torze, ale na pewno nie jest to DAC w A6.  

Godzinę temu, Piopio napisał:

Porównam bezpośrednio z Gustard R26 to dam znać czy słychać różnicę.

Tylko nie zapomnij zróżnicować poziomy głośności przy porównaniu, to najlepsza recepta żeby usłyszeć różnicę.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

ASR twierdzą, że Dynaudio Emit M20 są genialne, a tego nie da się słuchać, więc byłbym ostrożny w ocenach na podstawie tylko ich testów.

Godzinę temu, bodziocool napisał:

Wracajac do tematu... DAC tak do 1.5-2k zł. Istnieje choćby porównywalny brzmieniowo do DAC z DMP-A6? Czy jest sens porównywać Eversolo do R2R? Czy ten streamer jest aż tak dobry, że wysuwacie do boju tutaj RME? 

Az taki rewelacyjny ten Fiio nie jest. W swojej cenie jest bardzo dobry, ale na przykład ten nowy dać od Fosi to podobny poziom w podobnej cenie 169 euro. Fosi pod nie którymi względami jest lepszy a pod innymi gorszy od Fiio, to już zależy jaka preferujemy charakterystykę grania. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

21 minut temu, Gargan napisał:

ASR twierdzą, że Dynaudio Emit M20 są genialne, a tego nie da się słuchać, więc byłbym ostrożny w ocenach na podstawie tylko ich testów.

Należy sobie tylko zadać pytanie czy to te w/w Dynaudio są takie złe czy może pomieszczenie w którym ich słuchałeś? Stawiam w ciemno na pomieszczenie, w/w ZG nie słuchałem, ale inne Dynaudio nie wywołały u mnie takiej drastycznej oceny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ja na święta dostałem hifiman ef400 na budżetowych sluchawkach jest nieźle a jako dac usb r2r spisuje się przyzwoicie .

Za tydzień jak go odłączę będę wiedział lepiej 

1 godzinę temu, Gargan napisał:

Na AliExpress już dostępne.

Dziękuję. Będę monitorował. Może to być mix Wiim Ultra i Eversolo DMP-A6 którego szukam 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi