Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, robo27 napisał:

Zasilanie ma duży wpływ na granie 🙂

Nawet powiedziałbym kluczowy, jak nie ma zasilania to nie ma grania 😉.

P.S. I co, są już jakieś ogólne wnioski w kwestii tytułowego pytania? 😉 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dobijają mnie te reklamy... Nawet pisząc coś jak wpierniczy się to gówno to po wyłączeniu wszystko co napisałeś idzie się....

Lubię kiedy gra muzyka...

W dniu 13.01.2025 o 22:51, Pseudodrummer napisał:

-czy da sie ustawić inną charakterystykę na XLR,a inna na RCA?

Da się.  Tworzy się osobne profile.  W każdym z nich może być inny peq/geq oraz przypisane do niego wyjścia. Nie wiem tylko czy te profile przełączają się samoczynnie.

2 minuty temu, sk-victor napisał:

Dobijają mnie te reklamy... Nawet pisząc coś jak wpierniczy się to gówno to po wyłączeniu wszystko co napisałeś idzie się....

Adblocker, uBlock, etc...

Edytowane przez basic44

D×pa Jasiu haha. Postaraj się 😉

Nie będę tu pisał co i jak bo zaraz admin któryś wszystko zbanuje.

Edytowane przez basic44
8 godzin temu, robo27 napisał:

Tak. Tym bardziej dziwi brak Tidal.

Zapewne kasa. 

7 godzin temu, yesther napisał:

Myślę, że to działa dobrze ale na lokalną skalę, z osobistym kontaktem itp, tzn. ja tak oddawałem i kupowałem nowe Atolle w Audioforte, miałem dzięki temu po kolei IN50, IN80, IN200. Z tego co rozmawiałem Ministerstwo Dźwięku też się przed tym nie broni. Warunkiem oczywiście zakup nowego sprzętu u nich.

Pytanie czy nie dostał byś więcej sprzedając sam

6 godzin temu, sk-victor napisał:

Co prawda po każdym update robię factory default ale mimo to nowy soft, na pewno więcej waży niż początkowy. Ale nie ma lagów.

Poważnie??? Nie doczytałem a to dla mnie priorytet (Denona AVR-X2800H wybrałem do KD z tego powodu ;))

W amplitunerze kina nie korzystam więc tam mi to obojętne. No ale w urządzeniu stereo. No przydało by się. 

Ile go masz? Ciekaw jestem jak po kilku latach. 

Room nie obejdzie bo connect darmowy. Nie będę płacił żeby korzystać z osobnego programu. 

7 godzin temu, OsatoR napisał:

A myślicie,że Eversolo Dmp-A6 Gen2 będzie lepiej grać niż Eversolo Dmp-A6 master edition gen1 czy tylko różnica jest taka że generacja druga zwykłego Eversolo ma więcej możliwości pod względem wyjść typu Hdmi oraz ten zasilacz liniowy? 

Wiele osób zgłaszało, że wymiana zasilacza na liniowy wpłynęła na plus brzmieniowo. Jak będzie się miał DMP-A6 ME 1 Gen do zwykłego A6 drugiej generacji nie da się na ten moment określić. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

5 minut temu, Qaz12 napisał:

Ktoś miał okazję porównać A8 i A10?

Tak,
Dźwięk inny niż w A8, bas zdecydowanie głębszy, scena większa, góra nie męczy, więcej detalu, ale takiego fajnego, zdecydowanie mniej ciepły niż A8.

Eversolo DMP A6 I gen.  czy tidal działa bezproblemowo ? bo kluczowa kwestia 🙂

Aktualnie użytkuję DAC HD25 Hegel, ciekawi mnie czy ktoś porównywał z DAC eversolo ?

No i najważniejsze jak wypada na dzień dzisiejszy na tle konkurencji, uwzględniając tylko jakość dzwieku ?

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

W amplitunerze kina nie korzystam więc tam mi to obojętne.

Ja w amplitunerze KD również chciałem koniecznie mieć Tidal Connecta. W mojej stereo trollowni to oczywiste ale czasem chce coś zapuścić w "salonie" żonie lub gościom. Przecież nie będę specjalnie Spotify opłacał 😉 

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ile go masz? Ciekaw jestem jak po kilku latach. 

Od grudnia 2023. Działa bezproblemowo. Instaluje wszystkie bety jakie są dostępne mimo obaw użytkowników forum.zidoo. Było kilka wtop po aktualizacjach, największa to przewlekły problem z UPnP. Nie banglało mi z moim NAS Synology na którym siedzi prawie 3TB muzyki w ~90000 plikach. DMP-A6 widział tylko część zasobów. Ludzie się w głowę pukali, że to ilość plików bądź problemy z Wi-Fi. Ja swoje wiedziałem, działało to i musi znowu działać. No i po pewnej aktualizacji zadziałało. Oprócz tego zainstalowałem BlueStacks na PC i na nim apke Eversolo. Teraz z PC bezproblemowo obsługuje Eversolo. Tak, że podsumowując DMP-A6 ME jest dla mnie spełnieniem wszystkich dawnych wyobrażeń o streamerze kompletnym.

1 godzinę temu, PanAntoni napisał:

Aktualnie użytkuję DAC HD25 Hegel, ciekawi mnie czy ktoś porównywał z DAC eversolo ?

Tidal Connect bez najmniejszego problemu. W najwyższej jakości pliki działają z Tidala. Co do Hegla to co prawda nie z HD25 ale z HD11 porównywałem, bo go miałem podłączonego do Yamahy NP-S303. Po zakupie Eversolo sprzedałem Yamahę i Hegla 😉 Chociaż Yamahę NP-S303 bardzo dobrze wspominam. To bardzo fajny, szybki i dobrze gadający streamer. Ale nie ma Tidal Connecta...

A tak wygląda apka Eversolo w BlueStacks

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zrzut 2 ekranu 2025-01-15 224847.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sk-victor

W dniu 15.01.2025 o 08:09, robo27 napisał:

Tak. Tym bardziej dziwi brak Tidal.

Panowie sorki, pogubiłem się już. W czym jest brak Tidal, w Eversolo DMP6?

5 minut temu, StachMuszel napisał:

Panowie sorki, pogubiłem się już. W czym jest brak Tidal, w Eversolo DMP6?

11 godzin temu, sk-victor napisał:
12 godzin temu, PanAntoni napisał:

Tidal Connect bez najmniejszego problemu. W najwyższej jakości pliki działają z Tidala.

Szczerze to tych producentów sprzętu trochę "grzeje" tyle wersji jednego sprzętu robić? Po co? Kurczę kupisz sobie fajnie jeden sprzęcik a za rok wyjdzie druga generacja kupisz druga a za rok upgrade wyjdzie masakracja 😁😁

31 minut temu, OsatoR napisał:

Szczerze to tych producentów sprzętu trochę "grzeje" tyle wersji jednego sprzętu robić? Po co? Kurczę kupisz sobie fajnie jeden sprzęcik a za rok wyjdzie druga generacja kupisz druga a za rok upgrade wyjdzie masakracja

Niestety. A my jak te male dzieci 😉 Z przodu 5 pykła a człowiek jara się nowościami jak nastolatek. Więcej powiem, my to chyba młodsi jesteśmy umysłami niż przeciętny współczesny młodzik. Ja jestem informatykiem więc pewne zainteresowania, fascynacje mam we krwi ale młodzi teraz nie mają tego zapału, tej ciekawości. Dawne czasy sprawiły, że my ciągle głodni jesteśmy. Ale w sumie to piękne. A Chińczyk się cieszy...

Edytowane przez sk-victor

Pozwólcie, że dodam coś do tematu - wiem, że to już się przewinęło ale też nie przeglądałem całego wątku więc przepraszam jeśli się powtarzam.

Kupiłem Eversolo A6 ME w dwóch celach - uniezależnienie się od maca mini oraz kontrola balansu (mam lekki niedosłuch). 
Obecnie łączę maca z Bursonem Conductor V2+ (dac-amp). Muzyka idzie z Tidala przez USB (XMOS, tryb wyłączności) i tam też zmieniam balans. Jestem zadowolony z dźwięku.

Po odpaleniu Eversolo, od razu spróbowałem DAC i niestety zawiodłem się - uważam, że stary Burson gra lepiej (albo bardziej mi odpowiada taka charakterystyka).

Drugie podejście to obejście DAC i czysty transport do Bursona. Tutaj dopiero się dziwiłem, ponieważ zarówno spdif, coax jak i USB (sic!) grały gorzej niż wyjście USB z maca mini. Wiem, że niby nie powinno być różnicy ale są i to zauważalne. Nie chce wyjść na szamana audiovoodo ale w porównaniu z maciem dzwięk z A6 jest "plastikowy", brakuje mu dynamiki i powietrza, scena jest mniejsza (słucham na Arya Organic). Sprawdzałem na tym samym kablu USB więc jedyne co mi przychodzi do głowy to XMOS ale czy to w ogóle powinno wpływać na dźwięk? Jestem zawiedziony bo byłem przekonany, że dobry transport zapewni mi jakość maca a na pewno nie gorszą.

Czy macie jakieś rady albo czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Nie sądzę, że stary mac mini ma wybitny interfejs audio ale dźwięk w trybie transportu różni się miedzy nimi znacznie na niekorzyść (niestety) Eversolo. 

Pozdrawiam

3 minuty temu, cubs napisał:

Czy macie jakieś rady albo czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Dokup sobie izolację galwaniczną USB i po problemie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, ProjectPi napisał:

On uważa, że rozwiązaniem wszelkich problemow z USB audio jest izolator. Bodajże.

Oczywiście. To chyba oczywiste od strony technicznej. Pod warunkiem, że DAC ma nowoczesny układ wejścia typu XMOS. 

10 minut temu, cubs napisał:

Myślisz, że to jest przyczyna? Eversolo tani nie jest...

Tani nie jest ale ma zasilacz impulsowy, który sieje zakłóceniami. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ok, to jest jakiś kierunek. DAC ma XMOS, a sam Burson to niezły wzmacniacz więc może przyczyna tkwi w zasilaniu A6. Na razie zwróciłem eversolo ale może pójdę w tym kierunku. Zastanawiam się, czy w tym wypadku po prostu nie kupić tańszego streamera tylko na transport (lub lepszego ...) bo chyba zostane z moim DACiem. Jedyny minus w większości to brak kontroli balansu. 

22 minuty temu, cubs napisał:

Pozwólcie, że dodam coś do tematu - wiem, że to już się przewinęło ale też nie przeglądałem całego wątku więc przepraszam jeśli się powtarzam.

Kupiłem Eversolo A6 ME w dwóch celach - uniezależnienie się od maca mini oraz kontrola balansu (mam lekki niedosłuch). 
Obecnie łączę maca z Bursonem Conductor V2+ (dac-amp). Muzyka idzie z Tidala przez USB (XMOS, tryb wyłączności) i tam też zmieniam balans. Jestem zadowolony z dźwięku.

Po odpaleniu Eversolo, od razu spróbowałem DAC i niestety zawiodłem się - uważam, że stary Burson gra lepiej (albo bardziej mi odpowiada taka charakterystyka).

Drugie podejście to obejście DAC i czysty transport do Bursona. Tutaj dopiero się dziwiłem, ponieważ zarówno spdif, coax jak i USB (sic!) grały gorzej niż wyjście USB z maca mini. Wiem, że niby nie powinno być różnicy ale są i to zauważalne. Nie chce wyjść na szamana audiovoodo ale w porównaniu z maciem dzwięk z A6 jest "plastikowy", brakuje mu dynamiki i powietrza, scena jest mniejsza (słucham na Arya Organic). Sprawdzałem na tym samym kablu USB więc jedyne co mi przychodzi do głowy to XMOS ale czy to w ogóle powinno wpływać na dźwięk? Jestem zawiedziony bo byłem przekonany, że dobry transport zapewni mi jakość maca a na pewno nie gorszą.

Czy macie jakieś rady albo czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Nie sądzę, że stary mac mini ma wybitny interfejs audio ale dźwięk w trybie transportu różni się miedzy nimi znacznie na niekorzyść (niestety) Eversolo. 

Pozdrawiam

@cubs bardzo dziękuję Ci za tą opinię. Przyznam, że przymierzałem się do zakupu DMP6, z opcją pracy jako transport. Obecnie mam Ifi Zen Strema, jakiejś specjalnej potrzeby nie mam na wymianę, ale wiadomo, ciekawość...

Ja generalnie mam jakieś takie odczucia, że jak kupię coś nowego z audio, to mam wrażenie, że starszy klocek lepiej mi gra niż nowy. Może przyzwyczajenie słuchu, nie wiem. Ale jeszcze raz dziękuję.

6 minut temu, cubs napisał:

Zastanawiam się, czy w tym wypadku po prostu nie kupić tańszego streamera tylko na transport

WiiM Ultra

6 minut temu, StachMuszel napisał:

Obecnie mam Ifi Zen Strema, jakiejś specjalnej potrzeby nie mam na wymianę, ale wiadomo, ciekawość...

Brzmieniowo iFi jako transport będzie lepszy. Funkcjonalnie Eversolo nie ma konkurencji. Żeby Eversolo był dobry jako transport USB to potrzebuje izolacji galwanicznej USB. Cena ok 300 zł. 

• Pokaż nowe odpowiedzi