Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Tym bardziej że brak jakiegokolwiek dowodu zarówno na niesłyszenie czy słyszenie....

Daje ci dwa różne pliki audio i twierdzę, że nie usłyszysz między nimi różnicy. I gwarantuje, że nie usłyszysz.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A czy wytrwałeś w lekturze do wniosków jakie podał autor? Chyba nie bo inaczej byś się nie powoływał na ten test, jako na argument potwierdzający to co piszesz....

"Summary
For the first time anywhere, we have shown that we can change the analog output of a DAC by changing how we feed it in digital domain in USB. Shorter cables provided improvements that were visible. Alas, two other factors conspire to make this non-news:

1. Schiit Modi 2 that I have tested is horribly designed. It is sensitive to both USB power and data noise. Even a cheaper DAC like Behringer shows that such sensitivity is due to poor DAC design than anything to do with USB cables. The Behringer performance is better than Schiit with any cable and shows no need for tweaking the USB cable.

2. I have hugely magnified these differences. Without this magnification, the differences even with lousy DACs like Schiit are literally in the noise.

So nothing here explains the fantastical subjective differences people report between USB cables. I suggest those people conduct some blind test to get to the truth of whether they are hearing any differences especially if they are using better DACs than Schiit Modi 2.

Comments and feedback as always are welcome."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

3 minuty temu, sk-victor napisał:

A czy wytrwałeś w lekturze do wniosków jakie podał autor? Chyba nie bo inaczej byś się nie powoływał na ten test, jako na argument potwierdzający to co piszesz....

To wpływa kabel USB czy nie? Co znaczy poprawnie skonstruowany dac? Ten najwyżej na pomiarach ASR? 😉 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

5 minut temu, marcinmarcin napisał:

To wpływa kabel USB czy nie?

Wpływ, o którym mowa, został wykryty słuchem?

14 minut temu, ProjectPi napisał:

I gwarantuje, że nie usłyszysz.

mam zagwarantować że usłyszę? nfw 😄 

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

mam zagwarantować że usłyszę? nfw 😄 

No i prawie mamy dowodzik na twoje niesłyszenie.

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

No i prawie mamy dowodzik na twoje niesłyszenie.

Ty to jesteś...

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

a mam argumenty bardzo mocne i konkretne

Owszem. W kategorii audio-voodoo jak najbardziej. W realnym świecie nie bardzo.

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Aktualna nie zaprzecza niczemu z tego co piszę.

Wiara gusła nie ma nic wspólnego z wiedzą i nauką.

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Estymujesz

Wiesz co oznacza wyraz, którego użyłeś?

54 minuty temu, J4Z napisał:

xd

52 minuty temu, J4Z napisał:

5% + 3x 💩

A tu kolega się dowartościowuje. Wydaje mu się, że używa matematyki 😄

Edytowane przez bum1234
Godzinę temu, bum1234 napisał:

A tu kolega się dowartościowuje. Wydaje mu się, że używa matematyki 😄

Nie wiem co ci się wydaje multikolego, ale to jest easter egg dla projektu pi. 

.

3 minuty temu, J4Z napisał:

Nie wiem co ci się wydaje multikolego, ale to jest easter egg dla projektu pi. 

Nic mi się nie wydaje. Kompleksiki wychodzą jak zawsze 😄

Nie mam izolacji galwanicznej.
Nic nie brumi,nic nie szumi,nie ma zakłóceń,mam najczarniejsze tło.
Wzmacniacz/końcówkę (czy to w AB,czy to Hailu el34,czy to fosi w D)-jak odkręcę ma maxa to w kolumnach nic-ani szumu,brumu-nic...

Czy coś jest ze mną nie tak?
Czy to dobrze,że nie kupuję urządzeń dodatkowych?
Czy jestem jeszcze konsumentem,czy już nie mogę nim być?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

mam najczarniejsze tło.

A tego nie wiesz bo nie masz porównania. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Nie mam izolacji galwanicznej.
Nic nie brumi,nic nie szumi,nie ma zakłóceń,mam najczarniejsze tło.
Wzmacniacz/końcówkę (czy to w AB,czy to Hailu el34,czy to fosi w D)-jak odkręcę ma maxa to w kolumnach nic-ani szumu,brumu-nic...

Czy coś jest ze mną nie tak?
Czy to dobrze,że nie kupuję urządzeń dodatkowych?
Czy jestem jeszcze konsumentem,czy już nie mogę nim być?

Nie jesteś prawdziwym audiofilem... Twoje zdanie się nie liczy. Tylko prawdziwy audiofil słyszy brum, pętle masy, krzywiznę zer... A czarne tło?? O to już w ogóle do lekarza trzeba się udać...

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

Przepis na HiEnd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- Pętle masy tworzą małe prądy cyrkulacyjne, które indukują szum. GND Defender skutecznie przerywa lub ogranicza te pętle, usuwając szumy o niskiej częstotliwości.

- Przesunięcie DC w sieci AC może nasycić transformatory, prowadząc do mechanicznego buczenia i zmniejszonej wydajności.

Jeśli streamer nie ma dobrego zasilania, to te wygodne zabawki mogą pomóc. Ale jeśli streamer jest hi-endowy, to te zabawki nie są potrzebne, ponieważ jego zasilanie jest już dobre.

//////////////////////////////

Po dodaniu iFi GND Defender i DC Blocker do Eversolo dmp a6 master edition.

Zauważyłem znaczną poprawę dynamiki i czystości dźwięku. Te proste narzędzia skutecznie redukują szumy i zakłócenia, zapewniając czystsze i bardziej wyrafinowane wrażenia dźwiękowe. Biorąc pod uwagę przystępną cenę, są one świetną inwestycją dla każdego, kto chce poprawić swój dźwięk.

Mamy To!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 godziny temu, sk-victor napisał:

Nie jesteś prawdziwym audiofilem... Twoje zdanie się nie liczy. Tylko prawdziwy audiofil słyszy brum, pętle masy, krzywiznę zer... A czarne tło?? O to już w ogóle do lekarza trzeba się udać...

Wiem,
Pokutuję,ale nie ma dla mnie szansy...
jestem nieprawdziwy...

2 godziny temu, Piopio napisał:

A tego nie wiesz bo nie masz porównania. 

Daj spokój.
Ja to po prostu słyszę.

3 godziny temu, sk-victor napisał:

A czarne tło??

Czarne tło jest ważne. To już wiedział Marek Jackowski w latach 70-tych ubiegłego wieku.

"Dzisiaj noc jest czarniejsza"...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

"Czuję się jakoś dziwnie. Dzisiaj tło jest czarniejsze".

Raz miałem wyraźne wrażenie czarniejszego tła. Było to po zamianie mojego głośnikowego Nordosta na kable z czystego srebra by Henryk Kwinto. Świetne kable, niestety cenowo były wówczas poza moim zasięgiem.

Ale myślę teraz o Siltechu. Chyba czas przejść na srebro w torze analogowym w całości.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

7 godzin temu, bum1234 napisał:

Nic mi się nie wydaje. Kompleksiki wychodzą jak zawsze 😄

Myślisz, że taką tanią zagrywką mnie sprowokujesz? Weź sobie podenerwuj kogoś innego. Serdecznie pozdrawiam moderację po raz kolejny. xD

Bez odbioru. 🫡

.

16 minut temu, J4Z napisał:

Myślisz, że taką tanią zagrywką mnie sprowokujesz? Weź sobie podenerwuj kogoś innego. Serdecznie pozdrawiam moderację po raz kolejny. xD

Bez odbioru. 🫡

xd xd xd

Co za  ......

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Raz miałem wyraźne wrażenie czarniejszego tła. Było to po zamianie mojego głośnikowego Nordosta na kable z czystego srebra by Henryk Kwinto. Świetne kable, niestety cenowo były wówczas poza moim zasięgiem.

Ale myślę teraz o Siltechu. Chyba czas przejść na srebro w torze analogowym w całości.

Samopoczucie to poprawi. I nic poza tym.

5 godzin temu, il Dottore napisał:

Jesteś pewien, że było to czarne tło zgodne z definicją?

4 minuty temu, ProjectPi napisał:

Jesteś pewien, że było to czarne tło zgodne z definicją?

Nie mogę być pewien, gdyż nie znam definicji czarnego tła. 😄

7 minut temu, il Dottore napisał:

Nie mogę być pewien, gdyż nie znam definicji czarnego tła. 😄

To co to jest czarne tło wg Ciebie?

1 godzinę temu, ProjectPi napisał:

To co to jest czarne tło wg Ciebie?

Absolutna cisza na tle której pojawiają się dźwięki. I na Nordoście ta cisza nie była tak absolutna jak na Henryk Kwinto Cables. 🙂 

7 godzin temu, il Dottore napisał:

Chińczycy z Ali mają świetne srebrne kable w dobrych cenach. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi