Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Jerzy Wacławik napisał:

Pytałem już o to ale czy potwierdzasz ze warto dokupić do DMPA6 dac Z8?

Ale to w takim razie nie bardzo rozumiem sens wyboru DMP A6.

To kwestia wyglądu?

Wyświetlacza?

Mniejszy bo mniejszy ale masz go także na przetworniku.

Sporo osób czeka u nich na czysty transport. Powinien być znacznie taniej.

Jako transport można wybrać coś tańszego albo rozpoczynając kolejną burzę lepszego 🙂

Witam, od kilku miesięcy używam Eversolo A6 i wzmacniacz Eversolo F2. Mając możliwości ustawień na equalizerze A6 doszedłem do dźwięku, który daje mi Yaqin lampowy MS-90B na lampach KT88 Electro Harmonix- UK-6SN7 HI-FI PSVANE i ECC83 Genalex do wzmacniacza podłączony CD Yaqin SD-38A lampy PSVANE CV181-T-MII/2/ 6SN7GT. Głośniki-Bose acryl subwoofer

Mnie to odpowiada i na moje ucho można słuchać dobrej muzyki, bo nawet jak się jeździ Lambo to można coś znaleźć co mogłoby być leprze.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale to w takim razie nie bardzo rozumiem sens wyboru DMP A6.

To kwestia wyglądu?

Wyświetlacza?

Mniejszy bo mniejszy ale masz go także na przetworniku.

Sporo osób czeka u nich na czysty transport. Powinien być znacznie taniej.

Jako transport można wybrać coś tańszego albo rozpoczynając kolejną burzę lepszego 🙂

Zastanawiam się czy połączenie  Streamera /dac [DMP A6 ] z daciem {Z8} da lepszy dźwięk .Na papierze dac ma lepsze parametry niż streamer.Póki co zainwestowałem w switcha i testuję .Wygląda to ze na razie dobrze.

Edytowane przez Jerzy Wacławik
4 godziny temu, andy.7 napisał:

Witam, od kilku miesięcy używam Eversolo A6 i wzmacniacz Eversolo F2. Mając możliwości ustawień na equalizerze A6 doszedłem do dźwięku, który daje mi Yaqin lampowy MS-90B na lampach KT88 Electro Harmonix- UK-6SN7 HI-FI PSVANE i ECC83 Genalex do wzmacniacza podłączony CD Yaqin SD-38A lampy PSVANE CV181-T-MII/2/ 6SN7GT. Głośniki-Bose acryl subwoofer

Mnie to odpowiada i na moje ucho można słuchać dobrej muzyki, bo nawet jak się jeździ Lambo to można coś znaleźć co mogłoby być leprze.

Bardzo mnie zaciekawił Twój wpis. Możesz coś więcej napisać, proszę.  

2 godziny temu, Jerzy Wacławik napisał:

Zastanawiam się czy połączenie  Streamera /dac [DMP A6 ] z daciem {Z8} da lepszy dźwięk .

Da trochę lepszy dźwięk. Wszystko będzie zależeć od sprzętu towarzyszącego. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, Jerzy Wacławik napisał:

Zastanawiam się czy połączenie  Streamera /dac [DMP A6 ] z daciem {Z8} da lepszy dźwięk .Na papierze dac ma lepsze parametry niż streamer.Póki co zainwestowałem w switcha i testuję .Wygląda to ze na razie dobrze.

Być może da tego nie wiem. Kwestionuje jedynie wybór kompletnego przetwornika zamiast transportu w tym przypadku.

przepraszam, może pytałem, może nie, staram się śledzić wątek. dużo tego.

czy ktoś? łączył eversolo po hdmi z kinem domowym (procesorem, ampiltunerem av)? i ma subskrypcję amazon music? i co jest na wyjściu hdmi gdy odtwarza się utwory ze znaczkiem dolby atmos ?

???

16 godzin temu, ro35 napisał:

przepraszam, może pytałem, może nie, staram się śledzić wątek. dużo tego.

czy ktoś? łączył eversolo po hdmi z kinem domowym (procesorem, ampiltunerem av)? i ma subskrypcję amazon music? i co jest na wyjściu hdmi gdy odtwarza się utwory ze znaczkiem dolby atmos ?

???

Przed chwilą sprawdzałem na Amazon Music, The Beatles płyta Abbey Road. Nic się nie zmieniło nadal nie ma obsługi formatu. Na forum Zidoo pojawiają się pytania w tej kwestii, nie spotkałem odpowiedzi czy będzie i kiedy. Może trzeba cierpliwe czekać. 

W dniu 31.01.2024 o 16:18, ziemniak58 napisał:

Jest nowa appka i soft, zainstalowałem wszystko u mnie śmiga znakomicie! 

New version 1.2.50/1.2.80 for DMP-A6/DMP-A8 release

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiadacze wersji 1.2.44 dostną automatycznie.

U mnie nic się nie wyświetla 😕 

Ukryta Zawartość

25 minut temu, Mateolo2 napisał:

U mnie nic się nie wyświetla

Wczoraj automatycznie przyszła aktualizacja 1.2.50, ale wątpię żeby to była wersja ostateczna. EQ parametryczny to raczej jakaś porażka, nie wiem dlaczego został wstawiony do aktualizacji jako gotowy. 

P.S. Nie wiem po co się napinają żeby wstawiać takie niedopracowane bloki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

40 minut temu, Lech36 napisał:

Wczoraj automatycznie przyszła aktualizacja 1.2.50, ale wątpię żeby to była wersja ostateczna. EQ parametryczny to raczej jakaś porażka, nie wiem dlaczego został wstawiony do aktualizacji jako gotowy. 

P.S. Nie wiem po co się napinają żeby wstawiać takie niedopracowane bloki.

Ale to oficjalna aktualizacja czy beta? U mnie 1.2.30 i podobno up to date

Edytowane przez Mateolo2
Godzinę temu, Mateolo2 napisał:

U mnie nic się nie wyświetla 😕 

Wersja jest oficjalna, trzeba czekać w kolejce. Jak chcesz szybko najlepiej pobrać plik i zaktualizować. Chłopaki z Eversolo strasznie się spieszą i robią zamieszanie. Appka dziś dostała ponowną aktualizację po dwóch dniach. Wyświetlanie poziome poszło do poprawy itp. Generalnie nie ma co się spieszyć z aktualizacją na dziś. Ja mam i u mnie jest ok. 

Zmieniam temat, mam nadzieję, że się rozwinie z pożytkiem dla wielu. Otóż fachowcy "ze sprzedaży hi fi" radzą mi ( na różne podpowiedzi ), by ominąć przedwzmacniacz w który jest wyposażony ES DMP A6 i za jego plecami wpiąć przedwzmacniacz, ale coś lepszego - dobry przedwzmacniacz, nim pójdę dalej z sygnałem. Tu padł namiar na na Atoll PR 200. Kieruję pytanie do realistów chodzących po ziemi, bo nurtuje mnie zagadnienie: co lepszego wprowadzi taka zmiana, skoro i tak bazą / podkładem do wyjścia to co jest w ES DMP A6 ?

Dwa pytania. Czy u Was też czasami kliknięcie kolka nie włącza dmp i trzeba kliknąć jeszcze raz? 

Plus pytanie numer dwa. Czy u Was też w aplikacji TIDAL i opcji tidal connect eversolo wyświetla się jako dmp-a6 a potem w nawiasie dużo liczb? Dziwnie to wygląda… zmiana nazwy urządzenia u mnie nic nie zmieniła 

Z włączaniem problemów nie mialem. Mój włącza się "razem z listwą" bo tak jest ustawiony w jego systemie. Dalej: nie znam problemu.

1 hour ago, TomaszWarecki said:

za jego plecami

Chyba przed, a nie za 🙂

Szczerze mówiąc nie wiem co też taka operacja miałaby dać, bo sądzę, że stopień wyjściowy Eversolo zbudowany jest normalnie, tzn. ma charakterystykę liniową, niem tam lamp, ani filtracji, czy też regulacji barwy dźwięku.

Wszystkie sugestie., że coś tam jest nie tak, są więc trochę nie na miejscu.

39 minut temu, bum1234 napisał:

Chyba przed, a nie za 🙂

Szczerze mówiąc nie wiem co też taka operacja miałaby dać, bo sądzę, że stopień wyjściowy Eversolo zbudowany jest normalnie, tzn. ma charakterystykę liniową, niem tam lamp, ani filtracji, czy też regulacji barwy dźwięku.

Wszystkie sugestie., że coś tam jest nie tak, są więc trochę nie na miejscu.

"Za" EverSolo 🙂 czyli z jego gniazd, przypuszczam że gniazd RCA w przypadku akurat tego wskazanego podpowiedzią Atolla.

33 minuty temu, dedal75 napisał:

A co to za nowość podpinać streamer do systemu dzielonego ? 🤨🤔

Noooo stary, nie o wpięcie w dzielonkę streamera idzie. Istotą rzeczy jest to, by OMINĄĆ przedwzmacniacz (czy cokolwiek ma ten EverSolo). Z tej roli miałby sie wywiązać lepiej pre zewnętrzny i tu podano wskazanie na rzeczonego Atolla. Ale ja jako cukiernik nie elektronik, od razu pomyślalem co to poprawi ?? Żeby ominąć pre w Everku to raczej trzeba wyjść np. coaxialem, bo to oznacza przesył z DACa od niego z pominięciem jego przedwzmacniacza. Ale ten Atoll nie ma wejścia coax. Jeśli dobrze trybię???

Edytowane przez TomaszWarecki

No to by musiał mieć również dac , by przyjąć sygnał cyfrowy 😂

Kurde co Ty tworzysz ?  

W cxn streamer.ma wyjście liniowe na RCA i xlr jeśli chcesz korzystać z funkcji pre odpalasz w menu. Jest tak też w Eversolo .

Jeśli nie pasuje Ci granie tego chińczyka sprzedaj i szukaj dalej 😉 pozdr 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

A jeśli "nie chcę korzystać z funkcji pre" to jak ją pominąć / wyłączyć?

co do reszty, to nie był mój pomysł by pominąć przedwzmacniacz w ES Dmp A6 i to nie była moja ocena, że ten przedwzmacniacz jest słaby. 

A to do czego jest ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, TomaszWarecki napisał:

Tu padł namiar na na Atoll PR 200.

Lepiej ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Pre to nie wszystko musi się spasować z końcówką .

Co do PR200 , sam Atoll poleca łączenie na krzyż .

Czyli końcówka Am100+ PR200 

Am200+PR100 .

Pzdr

17 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Ale to oficjalna aktualizacja czy beta? U mnie 1.2.30 i podobno up to date

Przyszło z automatu, zaznaczone w opcjach mam tylko oficjalne wersje, więc chyba to jest wersja oficjalna, ale pewny nie jestem 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Oficjalna - 

Ukryta Zawartość

Przyszła kilka dni temu po uruchomieniu. Nie wiem, czy zostawiasz urządzenie całe czas włączone, czy klikasz power-off? Może zrestartuj i zobacz, czy nie zgłosi się aktualizacja?

Ukryta Zawartość

15 minut temu, CHRx napisał:

Nie wiem, czy zostawiasz urządzenie całe czas włączone, czy klikasz power-off? Może zrestartuj i zobacz, czy nie zgłosi się aktualizacja?

U mnie "parkuje" na "standby"-u. Power off to wyłącznik na tylnej ściance, raczej go nie używam bo jest w niezbyt wygodnym miejscu do obsługi.

Tak, to prawda, chodziło mi o standby. Nie wiem jaki jest klucz otrzymywania aktualizacji. Od samego początku jestem na oficjalnych wersjach, nie zmieniałem ustawień na beta wersję. Zawsze jak pojawi się oficjalna, to po kilku dniach przy włączaniu urządzenia mam komunikat o dostępnej nowej wersji i wtedy instaluję.

Swoją drogą widzę, że chłopaki rozbudowują funkcjonalność z każdą aktualizacją. Niedługi braknie wyświetlacza na te wszystkie bajery. 

Edytowane przez CHRx
  • Pokaż nowe odpowiedzi