Skocz do zawartości
IGNORED

O kablach audio raz jeszcze - test

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, soundchaser napisał:

nikogo nie obraża

Porównanie do stada szympansów czy hipokrytów w sutannach - przesadził.

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Ale po co ciągniecie w nieskończoność te żałosne krucjaty przeciwko słyszącym inaczej?

Przedmiot dyskusji czy kable grają, przedstawienie swojego zdania i udział w dyskusji to nie jest żadna krucjata, tym bardziej nie powód by przyjmować bez reakcji obraźliwe epitety.

Edytowane przez Seyv

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

18 minut temu, soundchaser napisał:

Ale po co ciągniecie w nieskończoność te żałosne krucjaty przeciwko słyszącym inaczej?
To nie jest obrażanie? Przecież Tal nazywa to po imieniu...po prostu.

My?
Odpowiedzialność zbiorowa,jak za starych dobrych czasów?

Jedyna "krucjata",a właściwie uwaga z mojej strony dotyczy chamstwa i argumentów personalnych z obu stron.
Nie warto w to brnąć.
Jesteś wybiórczy w swojej ocenie-warto bronic po prostu prawdy-a nie grupy,z która się utożsamiasz,niezależnie od wypowiedzi jej członków.
To niegrzeczne po prostu.
proponuje,żeby osoby piszące nie obrażały sie nawzajem-to tylko doprowadzi do eskalacji i nic nie wnosi

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Nigdy nie obędzie się bez obrażania w tego typu wątkach, kiedy sceptycy będą w nieskończoność udowadniać, że kable "nie grają", a słyszący różnice będą temu zaprzeczać...bo to słyszą i już.

Powtarzam - nauki w to nie mieszajcie, bo nauka to nie wszystko.

Ja to się dziwię, że admin jeszcze nie zamknął tego wątku. Modelowa forumowa gównoburza. Chyba że celowo ten wątek tutaj jest zostawiony, taki wentyl bezpieczeństwa, by niektórzy czujący potrzebę bicia piany tutaj się wypstrykali i nie smrodzili w innych wątkach.

5 minut temu, soundchaser napisał:

Nigdy nie obędzie się bez obrażania w tego typu wątkach, kiedy sceptycy będą w nieskończoność udowadniać, że kable "nie grają", a słyszący różnice będą temu zaprzeczać...bo to słyszą i już.

To tylko kwestia kultury osobistej poszczególnych userów, oraz wymuszenia przez moderację zachowań zbliżonych na tych, co jej nie posiadają. Jeden przesadził a Ty go bronisz.

Edytowane przez szymon1977

Szymon, każdy na forum ma jakieś grzeszki, każdy czasem przegina i każdemu zdarzy się napisać coś obraźliwego. Toż to internet i jego magia, anonimowość itd. Nigdy do ciebie nic nie pisałem chyba, żadnej wypowiedzi, nie mieliśmy okazji ani głaskać się po jajach ani pokłócić. Ale chcę żebyś wiedział że kojarzę cię, jako osobnika który lubi czepiać się, łapać za słówka, krążyć od wątku do wątku i może określenie "robić dym" to za grubo będzie, ale dolewać oliwy do ognia zabrzmi lepiej. Krótko, nie udawaj świętoszka, tak trochę hipokryzją mi te ostatnie wypowiedzi zalatują.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeden przesadził a Ty go bronisz.

Doprawdy jeden tylko? I akurat Tal, który zawsze pisze z sensem? Nie doszukuj się obrażania w celnych porównaniach, bo sceptycy często właśnie tak się zachowują, jak Tal pisze. Przykładów na forum nie brakuje.

4 minuty temu, Tal napisał:

Porównanie było do stada szympansów a nie świń hipokryto...

Nazwałem że zachowanie kablo-sceptyków jest żałosne i prostackie bo taka jest prawda. W co drugim wątku przekonują wszystkich o ich objawionym obiektywnym przecież stanowisku którego jeśli nie przyjmiesz lub zakwestionujesz spotka cię szydera i pośmiewisko.

Przyrównałem was do hipokrytów w sutannach bo nie słyszycie wpływu kabli ale powoływać się na opinie osób z kręgu słyszących kable w interesujących was tematach i dyskusjach nie przeszkadza. Pseudodrummer przestań mnie cytować skoro nie rozumiesz na co staram się zwrócić uwagę i nie bądź taki delikutaśny na moje słowa które wbrew pozorom są pospolite jak Twoja nadzwyczajna nieskazitelność i niewinność.

Masz rację,poddaję się.
Bez trudu sprowadzasz mnie do swojego poziomu i pokonujesz doświadczeniem.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

No ale przecież oni lubią jak jest podział i niezgoda bo wtedy można czuć się dowartościowanym i szanowanym gdy na obrażaniu i poniżaniu można się chełpić, napinać i wymądrzać.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

10 minut temu, Wito76 napisał:

Szymon, każdy na forum ma jakieś grzeszki, każdy czasem przegina i każdemu zdarzy się napisać coś obraźliwego

Większość jest się w stanie opamiętać, gdy innym to nie pasuje.

12 minut temu, Wito76 napisał:

kojarzę cię, jako osobnika który lubi czepiać się, łapać za słówka, krążyć od wątku do wątku i może określenie "robić dym" to za grubo będzie, ale dolewać oliwy do ognia zabrzmi lepiej.

Ja nie zamieszczam wpisów, których cała treść to obrażanie innych.

12 minut temu, Wito76 napisał:

nie udawaj świętoszka

Nie udaję.

-----

13 minut temu, soundchaser napisał:

Nie doszukuj się obrażania w celnych porównaniach

Chcesz równie celne porównanie? Kultura osobista nie pozwala, dlatego od innych oczekuję tego samego.

16 minut temu, soundchaser napisał:

Przykładów na forum nie brakuje

To niech komentuje przykład, a nie obraża wszystkich za zachowanie jednostki. 

To nie jest temat o tym, co się komu wydaje, że słyszy. To jest temat o konkretnym teście. Ktoś sobie zadał trud i sprawdził? Ja tak. Pomijając debilną metodę, która uniemożliwia sensowne porównanie, można sobie słuchać tych próbek do porzygu albo robić pliki różnicowe, wyjdą różnice powszechnie uznane za nieistotne. Oczywiście, żona z kuchni usłyszy, ale jakby ktoś miał przyjść na test w komorze bezechowej (nawet ze swoimi gratami) to chętnych nie będzie. A że przy okazji wychodzą fobie i niewiedza, to co to komu szkodzi, forum na skutek ostatnich działań jest już pudelkiem.

Edytowane przez przemak

nagrywamy.com

4 minuty temu, przemak napisał:

To nie jest temat o tym, co się komu wydaje, że słyszy. To jest temat o konkretnym teście. Ktoś sobie zadał trud i sprawdził?

Za tym wpisem proponuję byśmy zakończyli OT i wrócili do tematu.

8 minut temu, przemak napisał:

Ktoś sobie zadał trud i sprawdził? Ja tak

8 minut temu, przemak napisał:

Oczywiście, żona z kuchni usłyszy

9 minut temu, przemak napisał:

A że przy okazji wychodzą fobie i niewiedza

Nic się nie zmieniłeś. Wciąż wsadzasz patyk w mrowisko by jako naukowy i doświadczony ekspert obalać tych wstrętnych słyszących, którzy są na bakier z nauką, wykresami i cyferkami.

5 godzin temu, soundchaser napisał:

Nic się nie zmieniłeś. Wciąż wsadzasz patyk w mrowisko by jako naukowy i doświadczony ekspert obalać tych wstrętnych słyszących, którzy są na bakier z nauką, wykresami i cyferkami.

Co z użytkownikiem 1siedem? Co byś mu odpisał? 

Pseudo filozof Szymon strzela focha i czuje się wielce obrażony gdy ktoś zwraca uwagę w sposób wyraźny ale deprecjonowanie "słyszących" i parodiowanie ich wyborów to nie jest obrażanie i można przez 50 stron tak się chełpić. Co za hipokryzja... nie powinno dziwić takie rozdwojenie jaźni bo przecież chodzi przede wszystkim o jego wnikliwość i autorytet w którym egocentryczna postawa skutecznie rozmija się z rzeczywistością.

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

2 godziny temu, Adi777 napisał:

Co z użytkownikiem 1siedem? Co byś mu odpisał? 

Obecny.

Zaczyna mnie niepokoić tą tęsknota za mną 🫤

5 godzin temu, Tal napisał:

Pseudo filozof Szymon strzela focha i czuje się wielce obrażony gdy ktoś zwraca uwagę w sposób wyraźny ale deprecjonowanie "słyszących" i parodiowanie ich wyborów to nie jest obrażanie i można przez 50 stron tak się chełpić. Co za hipokryzja...

Bez obaw, gdy głucholec zbyt ostro pojedzie po złotoouchych to także zgłaszam moderacji.

4 godziny temu, Tal napisał:

Przyrównałem do stada szympansów a nie świń

Przepraszam za pomyłkę, poprawić wpisu już nie mam możliwości. Poprosiłem moda, żeby zmienił.

4 godziny temu, Tal napisał:

hipokryto

Odpuść sobie takie epitety, proszę.

Edytowane przez szymon1977

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Powtarzam - nauki w to nie mieszajcie, bo nauka to nie wszystko.

Spójrz więc na to i potwierdź z czystym sumieniem, że nauka to nie wszystko. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Postawa będąca w opozycji do nauki pozwala producentom przewodów doić kasę, pękając przy tym ze śmiechu.

Ukryta Zawartość

Przyrównałem do stada szympansów a nie świń hipokryto.

Aaaaaa! 

No rzeczywiście, wielka to różnica, doceniam, jako uczestnik "stada szympansów" czuję się zdecydowanie bardziej...

6 godzin temu, Tal napisał:

Pseudo filozof Szymon strzela focha i czuje się wielce obrażony gdy ktoś zwraca uwag

Po serii płaczliwych wpisów i obrażony wielce, niczym się od filozofa Szymona specjalnie nie różnisz. 

Edytowane przez iro III

Przyrównałem do stada szympansów a nie świń

Pomyłka już poprawiona, dziękuję moderacji.

7 godzin temu, 1siedem napisał:

Obecny.

Zaczyna mnie niepokoić tą tęsknota za mną 🫤

Chyba niechcący zostałem Twoim psychofanem.

🤣

A tak cakiem serio, to przywołuję Ciebie, bo jesteś prawdopodobnie jedynym znanym mi na tym forum przypadkiem, który zrobił ślepe testy kabli, po czym zmienił zdanie na temat ich wpływu na dźwięk.

Aczkolwiek z tym jedynym to zapewne się mylę.

Edytowane przez Adi777
29 minut temu, Adi777 napisał:

jesteś prawdopodobnie jedynym znanym mi na tym forum przypadkiem, który zrobił ślepe testy kabli, po czym zmienił zdanie na temat ich wpływu na dźwięk.

Jak wyszły?

Dlatego zapraszam @1siedem do siebie może też zmienię zdanie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Chociaż ja nie lubuję się w drogich kablach, bo mi szkoda kasy na nie, ale różnicę wydaje mi się, że słyszę.

Wszyscy lubia testy odsluchowe, no to pliki roznicowe z lewego kanalu tego oto pliku zrodlowego

Ukryta Zawartość

("DA-AD loops from this wav file evaluated by means of Audio DiffMaker")

dla roznych kabli RCA - Mogami, stockowy, "wynalazek" od Douk Audio - odtwarzanego na ulubiency audiofilow, czyli WiiM Mini, nagrywane na E1DA Cosmos. Kable w zakresie 0,7 - 1,2 metra. Porownania z uzyciem DeltaWave. A material odsluchowy wraz ze zrodlem tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ProjectPi

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Ja jednego nierozumiem. Muzykę słuchamy i chyba w tym przypadku ocena słuchowa jest jak najbardziej racjonalna i jakoś nie umiem sobie wyobrazić zakupu kolumn na podstawie parametrów i ich pomiarów. Tak samo innych elementów systemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi