Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, caleb66 napisał:

W dziale humoru to są już obietnice Tuska, KPO ,kwota wolna od podatku 60 tyś, podwyżki dla nauczycieli 30% i 20% dla budżetówki

A byłbym zapomniał i naprawa krzywd dla ubecji

Macierewicz, Piotrowicz i inni o odszkodowanie i przywrócenie esbeckich emerytur się będą starać?

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Trauma jak widzę trzyma. A teraz dochodzi histeria, żałość i desperacja. Bo jak określić plucie na własny naród???

Antypolskość i zdradzieckomordość?

Tak się zastanawiam co zrobi Dlługopis. Młody jeszcze chłop a nic nie umi. Jego mentor kaczuch już chyba mu nie pomoże. Jak ma instynkt samozachowawczy to powinien dogadać się z opozycją.

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Przychodzi mi na myśl jeden kawał o złotej rybce i spełnieniu życzeń pod warunkiem, że sąsiad otrzyma to samo tylko podwójnie. Facet nie mógł znieść, że on otrzymał jeden samochód i jeden dom, a sąsiad podwójne. Ostatnim życzeniem było, żeby uschło mu jajko. 
Jak czytam te komentarze i wypluwanie tej nienawiści do Pisu, przypomina mi się ten kawał.

Wyprzedzając jad, jaki posypie się pod moim adresem, oznajmiam że nie pałam miłością do Pisu i żadnym pisiorem nie jestem.

Polakiem jestem.

3 minuty temu, fox733 napisał:

Tak się zastanawiam co zrobi Dlługopis. Młody jeszcze chłop a nic nie umi. Jego mentor kaczuch już chyba mu nie pomoże. Jak ma instynkt samozachowawczy to powinien dogadać się z opozycją.

Takie myślenie w dłuższej perspektywie to nie na jego łeb.

Jestem Europejczykiem.

Jak dziadostwo tryska humorem ...dumni jesteście z takich reprezentantów ? Pytanie wiadomo do kogo skierowane ...

33 minuty temu, Kostucha napisał:

Przychodzi mi na myśl jeden kawał o złotej rybce i spełnieniu życzeń pod warunkiem, że sąsiad otrzyma to samo tylko podwójnie. Facet nie mógł znieść, że on otrzymał jeden samochód i jeden dom, a sąsiad podwójne. Ostatnim życzeniem było, żeby uschło mu jajko. 
Jak czytam te komentarze i wypluwanie tej nienawiści do Pisu, przypomina mi się ten kawał.

Wyprzedzając jad, jaki posypie się pod moim adresem, oznajmiam że nie pałam miłością do Pisu i żadnym pisiorem nie jestem.

Polakiem jestem.

Kawał z brodą ( obecnie to chyba suchar ) nie przystający zresztą do rzeczywistości . A PiS siał nienawiść to doczekał się tego samego .

Właśnie " ukryto mój wpis ma on być zatwierdzony przed edycją ".

47 minut temu, asterix1 napisał:

Jak dziadostwo tryska humorem ...dumni jesteście z takich reprezentantów ? Pytanie wiadomo do kogo skierowane ...

Jakie chamstwo biorą przykład z KO i TVN to przecież nowa normalność wśród polityków każdej opcji. Nikt na nią nie pluje nie wyrywa kamery, nie ubliża jak to było na wiecach KO. Szukanie taniej sensacji przez cwelebrytów i innych nierobów.

3 godziny temu, fozzie napisał:

Fetek, ja Ci opiszę sytuację, po której przestałem oglądać Tvpis. Było to może jeszcze w 2015, albo na początku 2016 roku. W Teleexpressie była informacja, że na działce należącej do męża Hanny Gronkiewicz-Waltz znaleziono konopie indyjskie. I tyle. Nic więcej. Dzięki tej informacji można było się wielu rzeczy domyślać, przypuszczać, że mąż Hanny Gronkiewicz-Waltz jest handlarzem narkotyków, albo jest zamieszany w handel narkotykami (tak w skrócie). Sprawdziłem w internecie, i też możesz to nawet teraz sprawdzić, bo w internecie nic nie ginie. Okazało się, że:
1. mąż Hanny Gronkiewicz był tylko współwłaścicielem działki
2. rzadko tam bywał, ale sam to zgłosił na policję
3. konopie zasiał sąsiad (nielegalnie)
4. sprawa jest nieaktualna od roku, bo już dawno sąsiad odpowiada za to
A najciekawsze było to, że w Tvn dokładnie o tym mówili i wyjaśnili. W ten sposób przestałem oglądać Tvpis. Niestety, czasami zdarza mi się tam zajrzeć, na dowolny kanał, i już po dwóch, trzech minutach nagromadzi się tyle kłamstw, niedomówień, insynuacji, że nie wiadomo od czego zacząć, żeby to wyprostować.
Jeżeli ktoś ogląda tylko i wyłącznie Tvpis (i pochodne) to nie ma żadnego pojęcia o rzeczywistości i o prawdzie, bo to, co Tvpis produkuje to wirtualna rzeczywistość, która z tą normalną ma niewiele wspólnego.

EDIT

Dodam tylko, że od tamtej pory jest tylko coraz gorzej.

I po co te kłamstwa ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cytat

Pan Andrzej Waltz jest de facto w tej sprawie osobą pokrzywdzoną. Na terenie nieruchomości, której jest współwłaścicielem, ktoś uprawiał konopie. Jest to oburzające. Działka jest nieużywana. To kilkuhektarowy, nieogrodzony teren. Pan Andrzej Waltz bywa na miejscu może raz w roku, po zimie, żeby sprawdzić stan znajdujących się na tym terenie nieruchomości – powiedział Bartosz Milczarczyk, rzecznik prasowy Urzędu m.st. Warszawy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, mariusz05 napisał:

Jakie chamstwo biorą przykład z KO i TVN to przecież nowa normalność wśród polityków każdej opcji. Nikt na nią nie pluje nie wyrywa kamery, nie ubliża jak to było na wiecach KO. Szukanie taniej sensacji przez cwelebrytów i innych nierobów.

Widzę że nie byleś na miesięcznicach  i na spotkaniach wyborczych z posłami pis-u -a tam wystarczyło zadać" nie odpowiednie pytania "

5 godzin temu, asterix1 napisał:

Mogą przekazywać swój pogląd  i zapewniam że więcej w nim prawdy niz w partyjnym ścieku

Pisałem też i o tvpis której obowiązkiem jest obiektywność podawania informacji a co masz tam ? Czy Ty w ogóle wiesz co piszesz?

To się nazywa linia redakcji, tak mogą. Każda stacja powinna być obiektywna a co masz w TVN ?

TVP z tego co widzę jest znacznie bardziej obiektywna niż TVN, więcej się dowiesz zarówno o tym co się dzieje na świecie jak i kraju. Owszem jest polaryzacja na PiS, tak samo jak TVN ma na PO.

pokazali co myślą o złodziejach

oskarżasz, masz dowody ? dajesz... może pójdzie Ci lepiej niż w TVP

kłamstwa ? wystarczy w scieku paski  poczytać ...czy kreowanie i niedomówienia o wydarzeniach  przeinaczenie wiadomości braku informacji o pisowskich przekrętach

😅 tak tak afera paskowa, serio ? chłopie ile ty masz lat ? bo to się robi żenujące.

Wszystko co napisałeś idealnie pasuje również do TVN tylko tu znowu Ci to nie przeszkadza. TVN też o wielu rzeczach nie mówi, zwłaszcza tych pozytywnych.

O Pisowskich przekrętach, które wymyśli TVN, wyborcza albo "bryza", oczywiście że mówią, najpierw puszczają urywek TVN a potem pokazują kwity jak było.

Gdzie są pieniądze które juz jadą do nas z KPO mialy byc juz dawno ? Mineło 900 dni od tego czasu to nie jest kłamstwo ?

Tusk dzisiaj udowodnił że blokada jest czysto polityczna.... no i miał być dzień po wyborach uroczyście obiecał... dołączam się do pytania, Panie Tusk gdzie jest kasa z KPO ?

a najważniejsze od 15 października wreszcie ludzie zobaczą to wszystko co sciek ukywał przed ogółem -juz tyłki złodziejem, granatnikom pod tyłkiem sie palą Sobolewscy trutnie z Torunia juz wiedzą że strumyk kasy sie urwał - i to jest najpiękniejsze że na co najmniej 4 lata możesz slinic sie ze złości i tylko to ci pozostanie  

Niczego się nie dowie, nie łudź się ze ktokolwiek za cokolwiek zostanie rozliczony. W przeciwieństwie do Ciebie nikt normalny się tutaj nie ślini, wyraźnie widać że Tobie żyłka skacze bo nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie. 

wybacz wyborczej nie czytam.

17 minut temu, asterix1 napisał:

Widzę że nie byleś na miesięcznicach  i na spotkaniach wyborczych z posłami pis-u -a tam wystarczyło zadać" nie odpowiednie pytania "

zaraz zaraz... przecież wy twierdzicie że tam wszyscy są ustawiania, wpuszczają tylko swoich a Ty byłeś ? co Ty farbowany kot jesteś?

Jakby to powiedzieć, TVP nie zatrudnia przestępców, nie organizuje urodzin Hitlera, nie przygotowuje prowokacji itd.

22 minuty temu, mariusz05 napisał:

Jakie chamstwo biorą przykład z KO i TVN to przecież nowa normalność wśród polityków każdej opcji.

TVN tego nie pokazuje, tam nie masz wypowiedzi Tuska, materiały z marszy są okrojone i pokazują coś zupełnie innego. Wszystko jest pięknie... potem mówią o Kaczyńskim.

Edytowane przez fetek
12 minut temu, asterix1 napisał:

Zgadłeś nie chodzę na żadne spędy. Nie lubię być wkręcany w cudze interesy. Po Wałęsie i jego cyrkach przestałem wierzyć komukolwiek ze świecznika.

8 minut temu, fetek napisał:

To się nazywa linia redakcji, tak mogą. Każda stacja powinna być obiektywna a co masz w TVN ?

TVP z tego co widzę jest znacznie bardziej obiektywna niż TVN, więcej się dowiesz zarówno o tym co się dzieje na świecie jak i kraju. Owszem jest polaryzacja na PiS, tak samo jak TVN ma na PO.

oskarżasz, masz dowody ? dajesz... może pójdzie Ci lepiej niż w TVP

😅 tak tak afera paskowa, serio ? chłopie ile ty masz lat ? bo to się robi żenujące.

Wszystko co napisałeś idealnie pasuje również do TVN tylko tu znowu Ci to nie przeszkadza. TVN też o wielu rzeczach nie mówi, zwłaszcza tych pozytywnych.

O Pisowskich przekrętach, które wymyśli TVN, wyborcza albo "bryza", oczywiście że mówią, najpierw puszczają urywek TVN a potem pokazują kwity jak było.

Tusk dzisiaj udowodnił że blokada jest czysto polityczna.... no i miał być dzień po wyborach uroczyście obiecał... dołączam się do pytania, Panie Tusk gdzie jest kasa z KPO ?

Niczego się nie dowie, nie łudź się ze ktokolwiek za cokolwiek zostanie rozliczony. W przeciwieństwie do Ciebie nikt normalny się tutaj nie ślini, wyraźnie widać że Tobie żyłka skacze bo nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie. 

wybacz wyborczej nie czytam.

zaraz zaraz... przecież wy twierdzicie że tam wszyscy są ustawiania, wpuszczają tylko swoich a Ty byłeś ? co Ty farbowany kot jesteś?

Jakby to powiedzieć, TVP nie zatrudnia przestępców, nie organizuje urodzin Hitlera, nie przygotowuje prowokacji itd.

TVN tego nie pokazuje, tam nie masz wypowiedzi Tuska, materiały z marszy są okrojone i pokazują coś zupełnie innego. Wszystko jest pięknie... potem mówią o Kaczyńskim.

Pozostało mi odpowiedzieć ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, asterix1 napisał:

Za 4 lata pogadamy a teraz zdrowia życze

a będzie o czym ?? 🙂

To jeszcze tak w ramach przypomnienia.

Cytat

Premier Donald Tusk zadeklarował - odnosząc się do spekulacji o możliwości objęcia przez niego stanowiska w UE - że nie jest tym zainteresowany, bo chce się zająć sprawami polskimi

Ukryta Zawartość

W 2014 jeszcze mówił że nie zostanie już  premierem ale nie mogę tego znaleźć.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Trauma jak widzę trzyma. A teraz dochodzi histeria, żałość i desperacja. Bo jak określić plucie na własny naród???

Ja na to mówię "subkultura **** ***", wszak Twoje słowa idealnie charakteryzują ostatnie 8 lat aktywności forumowych opozycjonistów.

-----

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Właśnie " ukryto mój wpis ma on być zatwierdzony przed edycją ".

Prawdopodobnie silnik Forum wyłapał jakieś podejrzane słówko: wejdź w edycję i zastąp innym to przejdzie.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Ja na to mowię "subkultura **** ***"

-----

Prawdopodobnie silnik Forum wyłapał jakieś podejrzane słówko: wejdź w edycję i zastąp innym to przejdzie.

Już poszło , bez zmian .

4 minuty temu, fetek napisał:

On nie pamięta co mówił wczoraj a co dopiero w 2014r ale co tam ważne że lemingi się cieszą, nie wiedzą jeszcze z czego ale się cieszą.

3 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Już poszło , bez zmian .

Obstawiam automat z powodu jakiegoś słówka przesłał post moderacji, a moderacja uznała, że post jest ok.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

14 minut temu, fetek napisał:

a będzie o czym ?? 🙂

To jeszcze tak w ramach przypomnienia.

Ukryta Zawartość

To było 10 lat temu… pewnie i Donald miał takie plany, żeby już nie wracać do czynnej polskiej polityki, ale wrócił i bardzo dobrze, bo młodzi nie do końca sobie radzili. I tyle, cała historia.

Ukryta Zawartość

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Tak ale dziwne jest to ,że tekst ,który zacytowałem poszedł bez zatrzymania.

do szymona

Teraz, Drizzt napisał:

To było 10 lat temu… pewnie i Donald miał takie plany, żeby już nie wracać do czynnej polskiej polityki, ale wrócił i bardzo dobrze, bo młodzi nie do końca sobie radzili. I tyle, cała historia.

Oczywiście . A co obiecywali bracia Kaczyńscy w sprawie obsady stanowiska prezydenta i premiera .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
10 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak ale dziwne jest to ,że tekst ,który zacytowałem poszedł bez zatrzymania.

do szymona

Oczywiście . A co obiecywali bracia Kaczyńscy w sprawie obsady stanowiska prezydenta i premiera .

No właśnie… trochę nieporównywalne historie, bo tamci zrobili to natychmiast, ale… The Times They Are A-Changin'

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Ciekawe, że po przepchnięciu przez podstawówke i średniaka, bliźniacy zostali naukowcami z nomenklatury PZPR.

b39300fb58cc803d1b9e44df9d3c0122.jpg

„Żoliborska – czy szerzej mówiąc – warszawska historia rodziny sięga jednak tylko dwóch pokoleń wstecz. Pradziadkowie Braci pochodzili z Kresów – z Odessy i Galicji. Mówili raczej po rosyjsku niż po polsku. Dziadek Jadwigi (po mieczu) był rosyjskim pułkownikiem. Wedle rodzinnej legendy w nieznanych okolicznościach został polskim generałem. Jak twierdzi Jarosław Kaczyński, „zaginął w zawierusze rewolucji październikowej, ale już w polskiej formacji. Być może na Syberii”. Także dziadek ojca po mieczu był oficerem carskiej armii, zasłużonym w wojnie turecko-rosyjskiej. Wiadomo o nim tylko, że miał majątek w okolicach Łomży i tam ożenił się z miejscową dziewczyną.

Według Jarosława Kaczyńskiego, kolejne pokolenie – dziadków Braci było już jednoznaczne: polskopatriotyczne. Chociaż i w tym pokoleniu wszyscy kończyli rosyjskie szkoły. Rodzina babki ze strony ojca – Franciszki – miała spory majątek pod Odessą.”

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/212483,1,kaczynscy-lech-i-jaroslaw.read

Rodzina Żydów-komunistów z Odessy.

Tusk dzisiaj udowodnił że blokada jest czysto polityczna.

UE to w ogóle jest twór polityczny, a nie bankomat, tak jak myślał Kaczyński.
3 godziny temu, Bobcat napisał:

Polska odzyska należne jej miejsce w Europie i na świecie.

Może jednak na odwrót.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.