Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, romeksz napisał:

Sam sobie przeczysz.

Jak dyskutować z kimś, kto przedstawia sprzeczne z cytowanym fragmentem wnioski: gdzie niby to zaprzeczenie?

21 minut temu, xniwax napisał:

Znaczy Tusk jak ta niby alfa i niby omega będzie teraz - udawał katolickiego patriotę, prawdomównego premiera, myśliciela, barona paliwowego...i oprowadzającego niepełnosprawnych po molo w Sopocie.

Przede wszystkim Tusk będzie udawać, że KO wygrało wybory.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

19 minut temu, xniwax napisał:

Zatem, do czego potrzebna ci ta świeca?

Znaczy Tusk jak ta niby alfa i niby omega będzie teraz - udawał katolickiego patriotę, prawdomównego premiera, myśliciela, barona paliwowego...i oprowadzającego niepełnosprawnych po molo w Sopocie.

Masz na myśli wiernych fanów Jarosława?

PS. Wybierasz się na jakiś spęd w Sopocie?

51 minut temu, asterix1 napisał:

Jak to "dziennikarz" tvpis udawał  "zwykłego mieszkańca "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jeszcze dodatek...

To jest piękne. I tak trzeba trzymać. Aż do ostatniej gwiazdki.

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Niepokorny napisał:

Ukryta Zawartość

🫠✌️

POwcom zmienia się częściej niż przedszkolakowi 

To jest aż nieprawdopodobne jak ten człowiek sam się potrafi zaorać i to we wszystkich kwestiach. Nie będę pisał już o jego wyborcach bo ludźmi łatwo jest manipulować.

Ukryta Zawartość

"Wiem, że posłowie PiS, zwłaszcza ci, którzy po raz pierwszy zostali wybrani do Sejmu, zaczynają rozmawiać z PSL-em i Polską 2050 — stwierdziła Joanna Scheuring-Wielgus z Lewicy podczas podcastu "Machina Władzy" w Radiu Zet. Posłanka dodała również, że "ci nowi weszli generalnie na tonący statek"."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, jar1 napisał:

"Wiem, że posłowie PiS, zwłaszcza ci, którzy po raz pierwszy zostali wybrani do Sejmu, zaczynają rozmawiać z PSL-em i Polską 2050 — stwierdziła Joanna Scheuring-Wielgus z Lewicy podczas podcastu "Machina Władzy" w Radiu Zet. Posłanka dodała również, że "ci nowi weszli generalnie na tonący statek"."

Ukryta Zawartość

Koalicja na tę chwilę ma zdecydowaną większość w sejmie, a głosowania nie da się bardziej wygrać. Przejście posłów PiS do PSL czy Polski 2050 nie wzmocni więc koalicji w głosowaniu - zwiększy natomiast pozycję PSL i Polski 2050 w koalicji. Oznacza to, że KO ze swoim 30% będzie musiało pójść na jeszcze większe ustępstwa w ramach koalicji albo o niej zapomnieć. A że Hołownia to wariat, spodziewać się można wszystkiego łączenie z Kukizowaniem.

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, endriuw napisał:

na jakiś spęd w Sopocie?

Tak, na uroczyste topienie levvactwa wraz z Marzanną na czas wiosennego Jarego Święta.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 godziny temu, romeksz napisał:

Sam sobie przeczysz.

O co wam chodzi? Do wszystkiego musicie się przyczepić jeśli kogoś Tuska nie ubóstwia? Z promptera miałem czytać temu burkliwemu kierowcy? Nie władam tak pięknie niemieckim jak Donald. 
Będąc w Szwecji również nauczyłem się kilka zwrotów, żeby zapytać o jakiejś miejsce, kupić coś w sklepie, kilku słów grzecznościowych, bo te znać powinno się przede wszystkim. Nie rozumieli dokładnie, to oczywiste, ale nie widziałem w ich oczach nienawiści.
Wszyscy mili, uśmiechnięci, a nie nadęci niemcuchy. Nie twierdzę, że każdy niemiec jest niemiły, ale wystarczyło kilku szwargoczących coś tam z runami w oczach, żeby skutecznie zniechęcić mnie do tej nacji.

Ci niemili to pewnie jakaś rodowa gałąź … , podobnie jak u nas potomkowie funkcjonariuszy i działaczy, zatrudnionych w TVN do opluwania wszyskich, kto nie z PO/KO.

2 godziny temu, xniwax napisał:

Coraz bardziej zabawna jest ta Twoja rozpaczliwa obrona Twoich pupilów.

Tusk nie musi nikogo udawać.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Tusk nie musi nikogo udawać.

Na tę chwilę udaje lidera partii, która wygrała wybory.

Raczej Speichellecker lider tam, a obłudy tutaj.

Edytowane przez xniwax

No to w koncu bedzie wam zostawac wiecej w porfelu pod koniec miesiaca czy nie ?

To oczywiecie pomijajac kwestie wniebowstapienia , zbawienia ojczyzny i zudowania raju dla wszystkich ludzi wszystkich ras i oczywiscie nie zapominajac o najwazniejszym ktorym jest danie kobietom praw ktorych jeszcze nie maja... 

Albo to. Ursula połknęła słowa, że my Ci w tym pomożemy, ale coś za coś. 

Ukryta Zawartość

Choć po co obiecywać cokolwiek Donkowi. On się odpłaci za free z radością, bo nie czerpie przyjemności ze służby dla rodaków. Wciąż Niemcom służyć będzie.

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Kostucha napisał:

Albo to. Ursula połknęła słowa, że my Ci w tym pomożemy, ale coś za coś. 

Ukryta Zawartość

Choć po co obiecywać cokolwiek Donkowi. On się odpłaci za free z radością, bo nie czerpie przyjemności ze służby dla rodaków. Wciąż Niemcom służyć będzie.

Jeszcze nie zauważyłeś, że ta narracja okazała się nieskuteczna?

Ukryta Zawartość

Była skuteczna dla 70% nie głosujących na KOTuska.

Edytowane przez xniwax

27 minut temu, Bobcat napisał:

KO + 3D + NL

To właśnie porażka Tuska, że aby objąć władzę, będzie musiał zrezygnować z części swoich pomysłów.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

To właśnie porażka Tuska, że aby objąć władzę, będzie musiał zrezygnować z części swoich pomysłów.

Tak, oczywiście. Każdy reżim sukcesy przeciwników nazywa porażką. Na przykład porażką USA było lądowanie w 1969 roku na Księżycu. A sukcesem ZSRR/Rosji jest że do dziś tam nie dotarli. 

Polityka jest sztuką kompromisów. Wytrawny polityk nie stawia spraw na zasadzie "all or nothing".

2 godziny temu, caleb66 napisał:

To jest aż nieprawdopodobne jak ten człowiek sam się potrafi zaorać i to we wszystkich kwestiach. Nie będę pisał już o jego wyborcach bo ludźmi łatwo jest manipulować.

Nie masz pojęcia, jak ty potrafisz zaorać się swoimi wpisami...

55 minut temu, xniwax napisał:

Tak, na uroczyste topienie levvactwa wraz z Marzanną na czas wiosennego Jarego Święta.

Raczej na zatonięcie PiSTytanika...

17 minut temu, szymon1977 napisał:

A z czego ma on rezygnować, kiedy już zrezygnował zanim cokolwiek wymyślił.

25 minut temu, szymon1977 napisał:

będzie musiał zrezygnować z części swoich pomysłów.

Ze swoich (o ile je miał) może i tak, ale z pomysłów z Sekretarzy i Komisarzy tworzącego się Związku Radzieckiego Bytów Unijnych będzie mu trudno, a wręcz przeciwnie z radością przyjmie od nich każda żałosną bzdurę.

Edytowane przez xniwax

2 minuty temu, endriuw napisał:

Nie masz pojęcia, jak ty potrafisz zaorać się swoimi wpisami...

Ja mogę, nie kandyduję na premiera, może kiedyś jak elektorat dojrzeje, na razie mogę tylko gryźć i kąsać jak te małe zwierzątka we włosach.

1 minutę temu, caleb66 napisał:

Ja mogę, nie kandyduję na premiera, może kiedyś jak elektorat dojrzeje, na razie mogę tylko gryźć i kąsać jak te małe zwierzątka we włosach.

Godne podziwu, iż utożsamiasz się z owymi insektami...

10 minut temu, endriuw napisał:

Raczej na zatonięcie PiSTytanika...

Chyba, że sam wraz z Pytlem i Noskiem wywalisz salwę z "Aurory".

Edytowane przez xniwax

17 minut temu, Bobcat napisał:

Polityka jest sztuką kompromisów.

A dla gospodarki kraju bez znaczenia, czy np nie przejdziemy na Euro większością głosów PiS, czy koalicyjnym kompromisem KO+3D+NL

17 minut temu, Bobcat napisał:

Wytrawny polityk nie stawia spraw na zasadzie "all or nothing".

Sprawy same się tak stawiają, np jest Euro albo jest Złoty.

3 minuty temu, endriuw napisał:

Godne podziwu, iż utożsamiasz się z owymi insektami...

Ja nie przeżywam tego cyrku jak mrówka poród, choć nie ukrywam że Tusk nie powinien być nigdy więcej premierem tego kraju z oczywistych względów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.